Skocz do zawartości

Windows 8

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem w W8.1 otóż jak wejdę na YouTube to jest nieinteraktywna strona niczym fotka choć to raczej IE11 czy jak tam się tyczy ale napisze tu. Wie ktoś jak sprawę rozwiązać i czy się da samemu czy może tylko update ze strony M$?

• 4 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

raven_raven też przesiadłem się bo mam z uczelni licencję i powiem ci że dobry tydzień minął zanim zacząłem do końca ogarniać... niektóre rzeczy są naprawdę poronionym pomysłem. 
Na plus jeśli masz dwa monitory to opcje dzielenia ekranów itp. 
Przesiadłem się z 7 głównie z ciekawości i tego że robiłem format i miałem tylko w8 na pendrive

xD

tak że możesz z czystej ciekawości sprawdzić ale tak ogólnie to jak dla mnie szału nie ma.

Edytowane przez HeXa
Gość TopsyTurvy
Opublikowano

Shan, ale radzić komuś pozostanie przy Viście to jak namawiać kogoś na lanie na transformator :/

Opublikowano

Miesiąc temu kupiłem lapka z win7. W zeszłym roku miałem okazję używać w8 na AOI. Kląłem na lewo i prawo. Znajomy mówił - weź w8 i ściągnij nakładkę win7, ósemka lepsza - dziękuję za takie rozwiązanie. Wolę siódemkę.

• 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Im dłużej używam tego Windowsa 8 na wirtualce na Linuksie (obecnie mój główny system, ale część softu działa na Windzie więc trzymam sobie Win8 jako jeden z pulpitów), tym bardziej mi się podoba. Chyba w wakacje zastąpię swojego Win 7 z głównej partycji na rzecz Win 8 (aktualizacji chyba nie będę robić, na czysto chyba lepiej instalować). Co to się dzieje :/. Podoba mi się estetyka tego systemu (na Pulpicie szczególnie) i szereg małych zmian, jakie wprowadzają. Optymalizacja też jest przyjemna. Metro jest słabe, ale da się z nim żyć. Na dodatek ktoś w M$ sobie przypomniał, że Windows to jednak jest desktopowy system i z każdą kolejną małą zmianą coraz bardziej da się tego używać.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Panowie to jest normalne że system windows psuje się sam z siebie? Po uruchomieniu komputera sypał mi jakimiś błędami żebym reinstall lub naprawę zrobił. A windows ma może z miesiąc , chyba wywalę ten syf i poszukam czegoś stabilniejszego

Windows 8.1 - nowe aktualizacje powodują problemy z ładowaniem systemu

http://pclab.pl/news59175.html

Edytowane przez Shankor
Opublikowano

Na PC rodziców jest 8. Ostatnio zrobiłem błąd instalując 8.1, po czym przestało działać automatyczne usypianie (znany problem; oczywiście wszystko poprawnie ustawione, a nie działa). Straciłem pół dnia wracając do 8, która teraz ma jakieś problemy z aktualizacją. Poza tym to nie podoba mi się ten system. Mam problemy żeby znaleźć potrzebne funkcje, a z kafelków i aplikacji oczywiście nikt w domu nie korzysta.

Być może 8 jest wygodniejsza dla osoby, która nigdy nie korzystała z komputera. Dla wszystkich innych wprowadza niepotrzebny zamęt. Dopóki nie będę musiał, zostaję na siódemce.

Opublikowano

No właśnie nie, chyba jestem przeciwnością "osoby, która nigdy nie korzystała z komputera" a Win 8.1 u1 (dopiero od tej wersji!) mi się bardzo spodobał. Ulepszony menedżer plików, menedżer zadań, jest szybciutko, start screen jest wygodny (jeśli potraktujemy to jak miejsce na różne skróty i informacje), menu pod prawym klikiem na przycisku start, jest ładnie i wygodnie. Trzeba tylko nauczyć się częściej sięgać do klawiatury po niektóre rzeczy.

• Plusik 3
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Wiem, że może wyjdę idiotę się o to pytając, ale nigdy nie interesowałem się tematem, a chcę wiedzieć co kupuję. Otóż przymierzam się do kupna Windowsa 8.1 i zauważyłem na allegro wiele ciekawych ofert gdzie można nabyć cd-key za 30-50zł. Gdzie jest haczyk ? Czy jest to legalne ? Czytałem gdzieś, że to są darmowe licencje Windowsa dla studentów, ale szczerze mówiąc wolałbym, żeby forumowi eksperci mi dokładniej opisali na czym to polega :) Mam też jeszcze parę innych pytań:
a) Czy kupując takiego cd-keya będę mógł go ponownie użyć instalując Windowsa na nowym komputerze (oczywiście zakładam, że na poprzednim pc usuwam system, czyli klucz jest nieużywany) ?
b) Mój rozum mi podpowiada, że w 100% to pewnie legalne nie jest, ale też jest to na pewno lepsza opcja od pirata. Czy jest możliwość, żeby w jakiś testach na legalność systemu MS wykrył, że coś jest nie tak z moim Windowsem ? Kupuję go tak czy siak dla własnego użytku tylko dla mnie więc nikt mi do domu nie wbije i nie będzie tego sprawdzał, ale chcę wiedzieć czy w przyszłości jest szansa na wystąpienie jakichkolwiek problemów.

Z góry dziękuję i pozdrawiam :)

Gość Zaqair
Opublikowano

To sa klucze z programu MSDNAA/enterprise. Z kluczami jest loteria raz beda dzialac ponad rok a raz po miesiacu przestaja.

Opublikowano

Mam znajomego co kupił na allegro klucz do XP i po 6 miesiącach przyszła do niego policja. Ma wyrok w zawieszeniu za kupno klucza który nie był przeznaczony do sprzedaży. Oczywiście tłumaczenie że nie wiedział nic nie dało.

Opublikowano

Mam problem ze zrobieniem laptopa jako routera wifi. Wiersz poleceń nie daje rady

znalazłem taki szablon

netsh wlan set hostednetwork mode=allow ssid=MarkWilson key=Lifehacker

netsh wlan start hostednetwork

macie jakąś radę? Miałem "Connectify me" ale coś zaczęło wariować i wyłączać neta na laptopie