Xord 50 Opublikowano 16 listopada 2013 Opublikowano 16 listopada 2013 Mam problem w W8.1 otóż jak wejdę na YouTube to jest nieinteraktywna strona niczym fotka choć to raczej IE11 czy jak tam się tyczy ale napisze tu. Wie ktoś jak sprawę rozwiązać i czy się da samemu czy może tylko update ze strony M$? Cytuj
Soban 4 060 Opublikowano 16 listopada 2013 Opublikowano 16 listopada 2013 Orientuje się ktoś,czy będzie jakiś problem z licencją jeśli zrobię upgrade z pirackiej w7 na oryginalnego w8 ? Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 17 marca 2014 Opublikowano 17 marca 2014 I jak tam, używacie? Bo rozważam poważnie przesiadkę, jako że mam za darmo licencję z uczelni. Cytuj
HeXa 435 Opublikowano 17 marca 2014 Opublikowano 17 marca 2014 (edytowane) raven_raven też przesiadłem się bo mam z uczelni licencję i powiem ci że dobry tydzień minął zanim zacząłem do końca ogarniać... niektóre rzeczy są naprawdę poronionym pomysłem. Na plus jeśli masz dwa monitory to opcje dzielenia ekranów itp. Przesiadłem się z 7 głównie z ciekawości i tego że robiłem format i miałem tylko w8 na pendrive xD tak że możesz z czystej ciekawości sprawdzić ale tak ogólnie to jak dla mnie szału nie ma. Edytowane 17 marca 2014 przez HeXa Cytuj
Shankor 1 617 Opublikowano 17 marca 2014 Opublikowano 17 marca 2014 (edytowane) Jeśli przesiadasz się z XP to warto. Inaczej zostałbym przy Viście lub 7. Edytowane 17 marca 2014 przez Shankor Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 17 marca 2014 Opublikowano 17 marca 2014 Nie no, jestem na siódemce już od pięciu lat prawie. Na XP nie dają licencji + nie mam powodu, by siedzieć na XP . Cytuj
Shankor 1 617 Opublikowano 17 marca 2014 Opublikowano 17 marca 2014 Moim zdaniem nie warto się przesiadać z 7 na 8. Cytuj
Gość TopsyTurvy Opublikowano 17 marca 2014 Opublikowano 17 marca 2014 Shan, ale radzić komuś pozostanie przy Viście to jak namawiać kogoś na lanie na transformator Cytuj
kultywator 2 083 Opublikowano 17 marca 2014 Opublikowano 17 marca 2014 Miesiąc temu kupiłem lapka z win7. W zeszłym roku miałem okazję używać w8 na AOI. Kląłem na lewo i prawo. Znajomy mówił - weź w8 i ściągnij nakładkę win7, ósemka lepsza - dziękuję za takie rozwiązanie. Wolę siódemkę. Cytuj
Shankor 1 617 Opublikowano 17 marca 2014 Opublikowano 17 marca 2014 Vista nie jest złym systemem operacyjnym. Była niedopracowana przy premierze i przez to uchodzi za dziadostwo. Po Service Packach jest dobra i niewiele ustępuje 7. Cytuj
esio410@wp.pl 2 Opublikowano 24 kwietnia 2014 Opublikowano 24 kwietnia 2014 Witam mam pewien problem kupiłem nowy komputer z system win 8.1 i normalnie korzystam z komputera ale co kilka godz pojawia się komunikat żeby aktywować system jak to zrobić? Żadnego kluczu do aktywacji nie dostałem. Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 24 kwietnia 2014 Opublikowano 24 kwietnia 2014 A zarejestrowałeś się on line? Imię, nazwisko, e mail itd. Cytuj
esio410@wp.pl 2 Opublikowano 24 kwietnia 2014 Opublikowano 24 kwietnia 2014 gdzie to sie loguje? Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 24 czerwca 2014 Opublikowano 24 czerwca 2014 Im dłużej używam tego Windowsa 8 na wirtualce na Linuksie (obecnie mój główny system, ale część softu działa na Windzie więc trzymam sobie Win8 jako jeden z pulpitów), tym bardziej mi się podoba. Chyba w wakacje zastąpię swojego Win 7 z głównej partycji na rzecz Win 8 (aktualizacji chyba nie będę robić, na czysto chyba lepiej instalować). Co to się dzieje . Podoba mi się estetyka tego systemu (na Pulpicie szczególnie) i szereg małych zmian, jakie wprowadzają. Optymalizacja też jest przyjemna. Metro jest słabe, ale da się z nim żyć. Na dodatek ktoś w M$ sobie przypomniał, że Windows to jednak jest desktopowy system i z każdą kolejną małą zmianą coraz bardziej da się tego używać. Cytuj
SpacierShark123 1 507 Opublikowano 17 sierpnia 2014 Opublikowano 17 sierpnia 2014 Panowie to jest normalne że system windows psuje się sam z siebie? Po uruchomieniu komputera sypał mi jakimiś błędami żebym reinstall lub naprawę zrobił. A windows ma może z miesiąc , chyba wywalę ten syf i poszukam czegoś stabilniejszego Cytuj
Shankor 1 617 Opublikowano 17 sierpnia 2014 Opublikowano 17 sierpnia 2014 (edytowane) Panowie to jest normalne że system windows psuje się sam z siebie? Po uruchomieniu komputera sypał mi jakimiś błędami żebym reinstall lub naprawę zrobił. A windows ma może z miesiąc , chyba wywalę ten syf i poszukam czegoś stabilniejszego Windows 8.1 - nowe aktualizacje powodują problemy z ładowaniem systemu http://pclab.pl/news59175.html Edytowane 17 sierpnia 2014 przez Shankor Cytuj
SpacierShark123 1 507 Opublikowano 17 sierpnia 2014 Opublikowano 17 sierpnia 2014 (edytowane) Dokładnie ten ekran . Płyta wędruje po osiedlu więc pewnie poczekam na jakieś łatki. Edytowane 17 sierpnia 2014 przez szarku123 Cytuj
Mustang 1 742 Opublikowano 18 sierpnia 2014 Opublikowano 18 sierpnia 2014 Na PC rodziców jest 8. Ostatnio zrobiłem błąd instalując 8.1, po czym przestało działać automatyczne usypianie (znany problem; oczywiście wszystko poprawnie ustawione, a nie działa). Straciłem pół dnia wracając do 8, która teraz ma jakieś problemy z aktualizacją. Poza tym to nie podoba mi się ten system. Mam problemy żeby znaleźć potrzebne funkcje, a z kafelków i aplikacji oczywiście nikt w domu nie korzysta. Być może 8 jest wygodniejsza dla osoby, która nigdy nie korzystała z komputera. Dla wszystkich innych wprowadza niepotrzebny zamęt. Dopóki nie będę musiał, zostaję na siódemce. Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 18 sierpnia 2014 Opublikowano 18 sierpnia 2014 No właśnie nie, chyba jestem przeciwnością "osoby, która nigdy nie korzystała z komputera" a Win 8.1 u1 (dopiero od tej wersji!) mi się bardzo spodobał. Ulepszony menedżer plików, menedżer zadań, jest szybciutko, start screen jest wygodny (jeśli potraktujemy to jak miejsce na różne skróty i informacje), menu pod prawym klikiem na przycisku start, jest ładnie i wygodnie. Trzeba tylko nauczyć się częściej sięgać do klawiatury po niektóre rzeczy. 3 Cytuj
Xord 50 Opublikowano 19 sierpnia 2014 Opublikowano 19 sierpnia 2014 Chyba nie jesteś jedyny wcześniej siedziałem na Vista i 7 a 8.1 je zjada bez popitki. Cytuj
SpacierShark123 1 507 Opublikowano 23 sierpnia 2014 Opublikowano 23 sierpnia 2014 Kurde chciałem zrobić przywracanie systemu ale dalej rzuca błędy a boli jak komputer muszę włączać z 10 minut i cały czas przy tym go restartować. Cytuj
Janush 224 Opublikowano 11 grudnia 2014 Opublikowano 11 grudnia 2014 Wiem, że może wyjdę idiotę się o to pytając, ale nigdy nie interesowałem się tematem, a chcę wiedzieć co kupuję. Otóż przymierzam się do kupna Windowsa 8.1 i zauważyłem na allegro wiele ciekawych ofert gdzie można nabyć cd-key za 30-50zł. Gdzie jest haczyk ? Czy jest to legalne ? Czytałem gdzieś, że to są darmowe licencje Windowsa dla studentów, ale szczerze mówiąc wolałbym, żeby forumowi eksperci mi dokładniej opisali na czym to polega Mam też jeszcze parę innych pytań:a) Czy kupując takiego cd-keya będę mógł go ponownie użyć instalując Windowsa na nowym komputerze (oczywiście zakładam, że na poprzednim pc usuwam system, czyli klucz jest nieużywany) ?b) Mój rozum mi podpowiada, że w 100% to pewnie legalne nie jest, ale też jest to na pewno lepsza opcja od pirata. Czy jest możliwość, żeby w jakiś testach na legalność systemu MS wykrył, że coś jest nie tak z moim Windowsem ? Kupuję go tak czy siak dla własnego użytku tylko dla mnie więc nikt mi do domu nie wbije i nie będzie tego sprawdzał, ale chcę wiedzieć czy w przyszłości jest szansa na wystąpienie jakichkolwiek problemów.Z góry dziękuję i pozdrawiam Cytuj
Gość Zaqair Opublikowano 11 grudnia 2014 Opublikowano 11 grudnia 2014 To sa klucze z programu MSDNAA/enterprise. Z kluczami jest loteria raz beda dzialac ponad rok a raz po miesiacu przestaja. Cytuj
Shankor 1 617 Opublikowano 11 grudnia 2014 Opublikowano 11 grudnia 2014 Mam znajomego co kupił na allegro klucz do XP i po 6 miesiącach przyszła do niego policja. Ma wyrok w zawieszeniu za kupno klucza który nie był przeznaczony do sprzedaży. Oczywiście tłumaczenie że nie wiedział nic nie dało. Cytuj
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 12 grudnia 2014 Opublikowano 12 grudnia 2014 Mam problem ze zrobieniem laptopa jako routera wifi. Wiersz poleceń nie daje rady znalazłem taki szablon netsh wlan set hostednetwork mode=allow ssid=MarkWilson key=Lifehacker netsh wlan start hostednetwork macie jakąś radę? Miałem "Connectify me" ale coś zaczęło wariować i wyłączać neta na laptopie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi