Skocz do zawartości

Naruto Ultimate Ninja Storm Generations

Featured Replies

Opublikowano

Czy nie uważacie, że dostaliśmy najgorszą możliwą wersję dema? Żadnej nowej postaci, żadnego nowego ataku, wszystko przeniesione żywcem z poprzedniej części... (Oprócz dwóch plansz)

Zakup obowiązkowy, ale żałuję, że Naruto nie może zmienić się w Sage podczas walki.

• Odpowiedzi 43
  • Wyświetleń 5,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Gre juz dawno sprzedalem , niestety tylko jeden znajomy ja mial i tylko z nim mozna bylo normalnie pograc, jesli balans postaci bedzie tak skopany jak poprzednio to niema co kupowac Generations, sorry

Opublikowano

Spoko spoko, 30 przekonasz sie o zmianach, dodali wiele nowych trybow, np. Survival - walczysz po kolei z NPCami,Tournament, mozliwosc zmiany sily,szybkosci charakteru, mozliwosc zmiany ustawien walki, poziomu zycia itp itp. Dodali nawet glupi tryb treningu.

Opublikowano

Spoko spoko, 30 przekonasz sie o zmianach, dodali wiele nowych trybow, np. Survival - walczysz po kolei z NPCami,Tournament, mozliwosc zmiany sily,szybkosci charakteru, mozliwosc zmiany ustawien walki, poziomu zycia itp itp. Dodali nawet glupi tryb treningu.

wreszcie będzie można zmieniać limity życia i cechy jak szybkość itd :)

Opublikowano

Greez - poki co potwierdzili, ze masz bosty do Supportow do Online, a z tych 2 dali tylko obrazek, pokazujacy parametry Sakury, niestety nie znam japonskiego wiec nie wiem na 100 % czy da rade zmieniac, jak dostane 30 to powiem na 100 % co i jak

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

To i ja się na ten temat wypowiem. Niestety nie miałem przyjemności obcowania z żadną pełną poprzedniczką, ale... Jak dla mnie tryb fabularny jest skopany.

Jako fan tego anime chciałbym polatać po znanym świecie. Bez sensu kupować mi 1 część, która nijak mi się podoba, później 2, która ma fajny tryb fabularny, a potem zaś generations... Naciąganie na kase to było i tyle. Mogli od razu zrobić Generations, ot co ; /

Z tego co widziałem to UNSG zbiera niezłe notki w recenzjach. Chwalą ludzie właśnie zbalansowanie postaci.

Opublikowano

@Moniek - w Generations nie ma Story Mode. Jedyny dobry Story Mode to wlasnie 1 UNS. Druga czesc - tylko backtracking i bieganie, wiec dno totalne. Jakbys gral, to bys wiedzial ze balans postaci i system walki mocno lezy, pod tym wzgledem 100 % poprawy w Generations. Nie ma co porownywac, wierz mi. Ja kupuje Naruto dla multi, i jestem w 300 % zadowolony, bo nareszcie Naruto ma porzadne multi, jak inne bijatyki. Jesli chcesz Story - wez 1. Jesli multi i dobry system walki - Generations.

Opublikowano

Do kupienia w PS Store ? Nie wiem raczej tak, 8.5 ? tozto wiecej niz w PSX EXtREME :)

Opublikowano

czyli tak :

+limitowane podmiany

+nowa 'fabuła' (nowe fragmenty)

+balans postaci

+sporo trybów

+dużo postaci

-15 z tych postaci to tylko support, i także sporo z nich pochodzi z jedynki

-walka jest ciągle za mało zróżnicowana, aż się prosi aby dać każdemu zawodnikowy możliwość wyprowadzenie przynajmniej 3 lepszych ciosów i dwa te super-mocne

-teren ciągle niezniszczalny (absurdalnie to wygląda jak w którymś z mocnych ciosów przeciwnik przypieprzy o ziemie tworząc wielki wybuch, po czym załącza się dalsza rozgrywka z nienaruszoną powierzchnią)

-tryb story pewnie taki jak w UNS2 'bctr'

ciekawi mnie jak będzie z tymi bostami, czy to tylko będzie do supportów czy może będzie można sobie ustawić tak walkę aby możliwości wojowników były zbliżone do tych z anime/mangi

wszystkie postacie (po japońsku):

Edytowane przez Grez

Opublikowano

Grez - dokladnie. Receznja w PSX niepotrzebna. Zapomniałeś dodać kasowanie akcji, co kompletnie zmienia wygląd walki. Niech każdy sam wybierze, czy kupuje czy nie.Ja mam preorder już i czekam.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

cholera, ta gra ma naprawdę potencjał na zotanie świetną produkcją, lecz twórcy się ociągają z wprowadzaniem zmian (wiem, kasa,kasa,kasa) co mnie nieziemsko irytuje

właściiwe dwie zmiany (limit podmian i reset akcji) to mało . . . . . . .

najbardziej jestem zawiedziony nie dodaniem większego wachlarza podręcznych super-ciosów (po 3 jutsu i 2 ultimate jutsu i było by git)

i te 15 supportowych postaci trochę razi po oczach, (mieli już wygląd i jakieś ciosy to czemu nie dali ich jako grywalnych ?? )

grę pewnie i tak kupie bo na rynku posucha w temacie dobrych tego typu bijatyk

Edytowane przez Grez

Opublikowano

Tak jak spomniałeś najwiekszym mankamentem tej serii jest to ze jest jedno jutsu i jedno ultiate jutsu. przeciez to brzmi jak kpina...Niby Sasuke i Naruto maja tyle wersji siebie ze znajda sie te ataki ale tu chodzi o różnorodność walki a nie (pipi) w zasadzie 2 jutsu na krzyż gdzie jedno jest maksymalnie beznadziejne...

Mogliby zastowować system podobny do tego z Budokai Tenkaichi na Ps2 - tam to bylo ataków specjalnych.

Co to znaczy reset akcji?

Opublikowano

Niestety tworcy poszli na latwizne jestli chodzi o ultimate jutsu, wystarczy obejrzec odpowiedni filmik na YT bo zobaczyc ze nawet postaci z pierwszej serii maja te same "ultimaty" co w pierwszym stormie.

Opublikowano

Co to znaczy reset akcji?

chodziło mi o możliwość zatrzymania i wyprowadzenie całkowicie nowe combosa, to co napisał MeSSer.

Choć wiem , że trochę źle to nazwałem :P

MeSSer, jak już dostaniesz swoją kopię to napisz jak jest z tymi zmianami ustawienia walki i zmianami włąściwości bohaterów jak szybkość itp. (czy to jest tylko dostępne dla supportów i jak bardzo można manipulować w ustawieniach)

Opublikowano

Grez - napisze. A, i to ,, kasowanie akcji " to naprawdę duże zmiana, teraz jest tak że możesz zaatakować kogoś, kto dopiero co podmienił ( jeśli zdążysz rzecz jasna ), i da sie nawet zrobić tak parę razy pod rząd ( w sensie - przeciwnik podmienia, ty kasujesz, dash i atakujesz, przeciwnik podmienia, ty kasujesz dash i tak do 4 razy sztuka ) :).

Opublikowano

MeSSer i jak to działa w praktyce ??

Opublikowano

Grez - powiem szczerze, ze zmiany sa gigantyczne, jak w poprzedniej czesci bylem za(pipi)isty, tak teraz jestem slaby. Wszystkiego sie ucze od nowa. Np. teraz dla podmiany i bloku masz osobne spusty. A, masz tryb Treningu, tam mozesz ustawiac rozne parametry walki, ale nie postaci, tylko jakie ruchy wykona, wylaczyc limit podmian, 100 chakry itp.. Jesli chodzi o kustomizacje, 100 % to Ninja Tools i Ninja Info Card. Pole manewru jest dosc spore, mozna ciekawe efekty uzykac. Nowe tryby sa super, choc o Online nic nie powiem, bo nie mam po co teraz sie tam pokazywac. Balans postaci bardzo na plus - choc wciaz daje sie wyczuc roznice, poziom jest o niebo lepszy niz w NUNS 2. Juz nie ma tak, ze widzisz postac przeciwnika i mozesz odlozyc pada, choc Naruto i Sasuke, Minato, Deidara jak zawsze mocni. Aha, moim zdaniem Awakeing jest potezniejszy, obrazenia sa gigantyczne

Opublikowano

'Ninja Info Card' co one dają ??

czyli o kustomizacji jak w naruto (bijatyki 2D) na psp moge zapomnieć, gdzie mogłem ustalić, że np. jedna postać z 2 wojowników (podczas gdy normalnie są identyczne) była 2, a nawet 3 razy szybsza (i zapierdzielała po planszy że łatwo było się pogubić z tym co się działo na ekranie :P ) itp. ?? Bo te ninja tools to tylko nieznacznie zwiększają obrażenia, obrone itp. Wiem, że istnieje handicap (czy jakoś tak) ale on załkowicie zmienia przeciwnika, a ja chciałbym np. ustalić że przeciwnik zadaje ciągle takie same obrażenia, ale ma przez całą walkę 5x więcej życia (lub 5x większą obronę, zależnie jak to interpretować), a ten 'handscap' zwiększy i zadawane obrażenia jak i obrone.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Gra w to ktoś? :> Ja czekałem miesiąc na przesyłkę i niestety się zawiodłem grą. Nie ma porównania do serii z PS2. Przez pierwsze godziny jest spoko ale potem zaczyna brakować większej ilości technik, liczba postaci jest sztucznie zawyżona i tryb fabularny też jakiś taki słabszy. Można pograć raz na jakiś czas ale szału nie ma.

Jakby ktoś miał kiedyś ochotę zagrać w multi: PSN: the_m