Opublikowano 7 lipca 201113 l Witam, Czy jest ktoś chętny do zakupu gry na Steamie w wersji PC? Sztuka kosztuje 30 Euro ale 4 sztuki kosztuje 90 Euro. Można by się zrzucić i podzielić na 4. Ja mam kartę która pozwoli mi to zrobić, mam też konto na Steamie: NemoKOF Jak ktoś się zdecyduje to zachęcam - tylko kasę muszę dostać za wczasu bo nie chcę za nikogo zakładać. Pozdrawiam. P.S. Oczywiście zainteresowani też muszą mieć konta na Steamie. Edytowane 7 lipca 201113 l przez NemoKOF
Opublikowano 7 lipca 201113 l Nawet jeśli podzieli się 90 Euro na 4, to wychodzi tyle samo co wersja pudełkowa, jeśli nie drożej. W UK pudełkowa kosztuje 18 funtów, a w Polsce 79zł (potwierdzona u Cenegi pełna angielska wersja językowa do wyboru). Poza tym czytałem, że wersja ze Steam nie posiada wsparcia ze strony Capcom, przez co mogą być problemy z ewentualnymi późniejszymi DLC i innymi dodatkami. Krótko mówiąc, o ile ktoś nie jest maniakiem Steam, co musi mieć koniecznie wszystkie gry właśnie tam, to lepiej zainwestować w normalne wydanie.
Opublikowano 7 lipca 201113 l Autor Hmm Nie slyszalem o tym. Generalnie, czesto jak kupowalem gry to mialem i tak tam kod Steam. Moze kupie jednak pudelko. Tylko zastanawiam sie gdzie to zrobic :-)
Opublikowano 8 lipca 201113 l SSFIVAE raczej na pewno nie będzie miał kodu do Steam. Będzie za to miał G4WL, którego nienawidzę, ale niestety nic się na to nie poradzi... 80zł w większości sklepów w Polsce. Gram.pl wysyła do salonów Sferis do odbioru osobistego za 4zł. Ewentualnie thehut oraz zavvi za 18 funtów jeśli chcesz sprowadzać z UK, ale tam data premiery coś późna.
Opublikowano 10 lipca 201113 l Autor No to pewnie tak zrobie. Mam juz SF4 ze Steama i dzialal w zasadzie bez problemu dlatego myslalem o takim zakupie. Nie mam teraz konsoli do online a w pracy moge grac tylko na PC - oczywiscie jak jest czas. Ale na 2-3 meczyki w Fifke zawsze znajde wiec pewnie i w SSF4AE by sie znalazlo.
Opublikowano 10 lipca 201113 l http://www.blisteredthumbs.net/2011/07/super-street-fighter-4-arcade-edition-review-pc-version/ - tak oglądam i zaczynam się zastanawiać, czy się nie wstrzymać z zakupem.
Opublikowano 10 lipca 201113 l Dwa dni temu zamówiłem sobie pudełkową wersję. Sheeeeit, 79pln za najlepszą pecetową bijatykę w którą ludzie będą napierdalać latami? Nie ma co się zastanawiać tylko brać! Ściągnąłem sobie piracką wersję, to prawda że są problemy z niektórymi klawiaturami/padami ale juto ma wyjść patch. Jak ktoś ma ciśnienie na grę to może skorzystać z nieoficjalnego fix'a - http://torrenty.org/torrent/600363 Some keyboards and gaming devices are not recognized by the game.Due to an effort to support two keyboards on a single PC, an error was made in filtering out “non-keyboard” devices. As a result, some high-end gaming keyboards, wireless keyboards, and control pads that have more functions than a standard keyboard are not recognized. We are working on a quick patch to fix this issue on or before Monday, July 11. http://www.eventhubs.com/news/2011/jul/06/capcom-responds-pc-ssf4-arcade-edition-problems/ edit: Co do tych lagów - http://www.eventhubs.com/news/2011/jul/06/ssfiv-ae-pc-glitches-and-tweets/ Edytowane 10 lipca 201113 l przez Dreamcaster
Opublikowano 11 lipca 201113 l Autor No mam podobne przemyslenia jesli chodzi o narzekanie. Nie chca zeby ludzie grali na piratach wiec sie zabezpieczaja, maja takie prawo. A jak masz oryginal to nie ma co narzekac. Czytalem, ze standardowo jest ustawiony Frameskipping na auto i to ponoc jest problemem sporym bo sie moga pojawic desynci w online i trzeba to wylaczyc, wtedy jest ok. A tu w tych linkach pisza jeszcze ze jakosc online jest lepsza. Gralem wczesniej online w SF4 ze steama i bylo ok. Czy G4WL jest darmowy? Czy trzeba placic za to?
Opublikowano 11 lipca 201113 l Czy G4WL jest darmowy? Czy trzeba placic za to? Gra już kupiona a nawet nie wiem czy to jest darmowe. Mam nadzieje że się nie wpie doliłem w jakieś dodatkowe opłaty . PC SSF4 Arcade Edition patch out on July 12 or 13 - http://www.capcom-unity.com/lunch/blog/2011/07/11/update_on_the_arcade_edition_pc_patch
Opublikowano 11 lipca 201113 l G4WL jest darmowy, ale za to niesamowicie wkurzający, jak na twór M$ przystało. Instaluje stertę śmiecia, a jak któregoś z tych śmieci się usunie, to reszta przestaje działać. Mogą też być problemy w związku z brakiem obsługi niektórych gier G4WL w Polsce, jak to było na przykład z Gears of War. W Street Fighter IV jednak grałem bez problemów pamiętam. Jak już kupicie to napiszcie czy Cenega niczego nie spieprzyła w polskim wydaniu. Niby w mailu mi napisali, że będzie pełna angielska wersja językowa do wyboru, ale mimo wszystko mam obawy czy nie zepsuli czegoś innego przy okazji.
Opublikowano 12 lipca 201113 l Autor No ja chce to kupic ale KURDE nie chce mi sie zamawiac, choc pewnie tak sie skonczy. Czy ktos wie gdzie to mozna dorwac w CENTRUM WARSZAWY? OK, już znalazlem EMPIK :-) Edytowane 12 lipca 201113 l przez NemoKOF
Opublikowano 12 lipca 201113 l W Empiku będzie pewnie za 90-100zł w dniu premiery, o ile nie zamówisz gry do odbioru osobistego przez ich stronę internetową (85zł).
Opublikowano 14 lipca 201113 l Autor Mozliwe. Premiera jutro. Przejde sie i zobacze. Jak mam czekac i i tak dac 8-10 zl za przesylke to po co? Ide i mam :-)
Opublikowano 14 lipca 201113 l Zamówienie w Empik.com do odbioru osobistego w salonie jest darmowe. Płacisz tyle ile widzisz na stronie, czyli 85zł. Jeśli pójdziesz do empiku i weźmiesz grę z półki, to najprawdopodobniej zapłacisz 90-99zł. Tak to działa. W gram.pl zamówienie do odbioru osobistego w Salonie Sferis kosztuje 4zł. Tego w Warszawie z pewnością macie od cholery, skoro u mnie na za(pipi)u nawet są dwa . Nie będę brał gry w dniu premiery, gdyż wciąż nie wiem czy brać u nas czy za granicą, ale będę wdzięczny za info jak ktoś kupi: - czy faktycznie jest pełna angielska wersja językowa do wyboru? - czy są jakieś ograniczenia/limity jeśli chodzi o multiplayer? - czy patch działa poprawnie z tą wersją (od cenegi)? W sensie, czy polskie wydanie nie koliduje z łatkami, aktualizacjami czy innymi DRM. - jaki kolor ma pudełko? (premierowy SFIV miał całe czarne, takie fajne, błyszczące).
Opublikowano 14 lipca 201113 l Nie będę brał gry w dniu premiery, gdyż wciąż nie wiem czy brać u nas czy za granicą, ale będę wdzięczny za info jak ktoś kupi: - czy faktycznie jest pełna angielska wersja językowa do wyboru? - czy są jakieś ograniczenia/limity jeśli chodzi o multiplayer? - czy patch działa poprawnie z tą wersją (od cenegi)? W sensie, czy polskie wydanie nie koliduje z łatkami, aktualizacjami czy innymi DRM. - jaki kolor ma pudełko? (premierowy SFIV miał całe czarne, takie fajne, błyszczące). Dzisiaj rano dotarła do mnie gra zamówiona na muve.pl, łącznie z kosztami wysyłki dałem 89pln. - Jest dostępny angielski - United States. W sumie do wyboru jest chyba 8 języków. - Jeszcze nie wypróbowałem multiplayera, nie chcę crackować gry, zaczekam na patcha. Ale z tego co wyczytałem wszystko jest OK, netplay na PC jest najlepszy (opinia ludzi którzy mają wszystkie edycje AE). - Nie wiadomo, ale kaman ... co może nie działąć ;- )? - Czarne pudełko 1, 2, 3.
Opublikowano 14 lipca 201113 l Dzięki. Co może nie działać? Właśnie ten patch. Nie mam zaufania do Cenegi - wiele wydali już gier, które nieco różniły się od reszty regionów, przez co nie współpracowały poprawnie z oficjalnymi patchami, łatkami, czy też DLC. W sensie, namieszają coś w kodzie gry (np. przy polonizacji), a potem nic zewnętrznego z grą już działać nie chce. Tego właśnie chciałem się upewnić. PS. Linki do zdjęć nie działają.
Opublikowano 14 lipca 201113 l W takim razie mam nadzieję, że nie będzie wałków z wydaniem cenegi. Zainstalowałem sobie w wersji angielskiej, nie wiem czy zmniejszy to prawdopodobieństwo ewentualnych błędów z patchem. Jak się tylko ukaże łatka dam znać jak wygląda sprawa ze stabilnością gry.
Opublikowano 14 lipca 201113 l A dobra, zamówiłem w gram.pl. Może patch już wyjdzie zanim mi to przyślą. Mam też nadzieje, że obędzie się bez problemów z kompatybilnością, gdyż w przeciwnym wypadku się zabawię i będę składał reklamacje u Cenegi, że sprzedają bubel ;>. EDIT: Cholera, zamówiłem grę a w sumie nie zapytałem o najważniejsze - czy wymagana jest płyta w napędzie do uruchomienia? Edytowane 14 lipca 201113 l przez Suavek
Opublikowano 14 lipca 201113 l Autor Jak gra jest na plycie, a jeszcze ma patch zdjac DRM z wersji nie ze steama to pewnie wymaga. Skoro kupiles gre to w czym problem? Jak chciales bez plyty grac to trzeba bylo steama brac.
Opublikowano 14 lipca 201113 l DRM wymaga stałego połączenia z Internetem celem uruchomienia pełnej wersji (bez limitu postaci). Obecność płyty byłaby w tym momencie śmieszna. Pytam w sumie dla zasady, gdyż jakoś o tym nie pomyślałem, a strasznie nie cierpię (szczególnie w dzisiejszych czasach) wrzucać płyty do napędu tylko celem uruchomienia. Mam nadzieję, że nie popełnili tego samego błędu co w podstawce i takiego wymogu już nie ma (lub jest jakieś jego obejście, nie będące crackiem).
Opublikowano 15 lipca 201113 l Autor Napisales :-) Ja poprosze slicznie kolege ktory ma gre o przetestowanie online jak mozna - czy w Polsce to ma rece i nogi. Bede bardzo wdzieczny!
Opublikowano 15 lipca 201113 l Patch jest dostępny, wykrywa mi bez problemu klawiaturę i dualshocka2. Stoczyłem dwie walki online na próbę, jest dobrze! Grałem z jakimś niemcem i fraps mi pokazywał przez całą walkę 60 fps. Oczywiście gdy nie nagrywałem, bo jak włączę recording to miałem 19-40 fps ;- ) - http://www28.zippyshare.com/v/53780427/file.html Grałem na domyślnych ustawieniach - klik. Lecę grać, jakbym miał jakieś problemy albo lagi to dam znać. Jakby ktoś chciał pograć to dodajcie mnie do listy, mój nick: SSega Dreamcast.