Suavek 4 661 Opublikowano 15 lipca 2011 Opublikowano 15 lipca 2011 Czy u Was też instalacja gry z płyty trwa wieczność? Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 15 lipca 2011 Autor Opublikowano 15 lipca 2011 Ja dopiero dzis ide kupic. Dam znac jak dojde do chaty. Cytuj
Suavek 4 661 Opublikowano 15 lipca 2011 Opublikowano 15 lipca 2011 Już poszło. Z początku muliło strasznie, ale potem dostało kopa. Ogólnie jednak instalowało się długo. Póki co aktualizuję, ale wygląda na to, że gra nie wymaga płyty do uruchomienia. Cytuj
Suavek 4 661 Opublikowano 15 lipca 2011 Opublikowano 15 lipca 2011 (edytowane) Z technicznego punktu widzenia bardzo wygodne i fajnie zrealizowane. Problemów większych z połączeniem także nie uświadczyłem. Miło, że w przeciwieństwie do poprzednika nie widać jaką postać wybiera drugi gracz. Inna sprawa, że w 80% przypadków jest to Akuma . Kiepski w to jestem jednak. Podłączyłem Dual Shocka 2 a i tak wiele kwestii pozostaje dla mnie zagadką jeśli chodzi o sposób rozgrywki. Raz ciosy wchodzą, raz nie, raz uda się wklepać jakąś kombinację, innym razem jest to kompletny przypadek. Późniejsze zadania w trybie Challenge to dla mnie czarna magia. Czy ja naprawdę muszę wcisnąć przycisk w jednej określonej klatce animacji, aby w ogóle to zadziałało? Jakakolwiek obrona przeciwko tym szybkim postaciom, to już w ogóle nie na mój wiek chyba (Defense zwykle ranga E) ;>. Jakiś arcade stick by się przydał... - tja... za stary na to jestem. Aha, gra nie posiada trybu Story takiego jak w zwykłym SF4 (i SSF4 chyba też). Tzn. kilka filmików i dialogi w trybie Arcade są, ale nieco inne i krótsze. Edytowane 15 lipca 2011 przez Suavek Cytuj
Dreamcaster 23 Opublikowano 15 lipca 2011 Opublikowano 15 lipca 2011 Inna sprawa, że w 80% przypadków jest to Akuma . Miałeś pecha, rozegrałem dzisiaj ~20 walk i trafiłem tylko na 1 Akume ; D Cytuj
Gość ragus Opublikowano 15 lipca 2011 Opublikowano 15 lipca 2011 @Suavek: Zwykły czy Oni Akuma? Cytuj
Suavek 4 661 Opublikowano 15 lipca 2011 Opublikowano 15 lipca 2011 Z Oni Akumą walczyłem raz. Cała reszta to Akuma (najwięcej na niego trafiałem), Ken, Ryu i nieco rzadziej Juri. Naprawdę okazyjnie walczyłem z kimś, kto nie grał postaciami tego typu. Nie potrafię za cholerę w to grać jednak ;>. Wykonanie ciosów nie jest problemem na padzie, ale ich łączenie już owszem. Chwilami mam wrażenie, że gałka mi działa jak chce - raz ten sam ruch uzna za półkółko, a innym za przód->ćwierćkółko. W ferworze walki ciężko nad tym zapanować. W sumie, nic dziwnego, że większość ludu ogranicza się do Hadoukenów oklepanych postaci - w moim przypadku próba nauczenia się czegokolwiek taką Ibuki czy Makoto skończyła się rzuceniem padem w kąt ;>. Bardzo dobrze gra mi się Cammy, ale jej ciosy są łatwe do skontrowania (pomijając fakt, że ogólnie posysam ;p). Ktoś laikowi może też wytłumaczyć na czym polegają te challenge ze wciśnięciem raptem dwóch ciosów w określonej pozycji? Np. coś jak tutaj 0:49 - W sensie, wciskam te ciosy tak jak podane, ale gdy pierwszy wejdzie, to drugi jest blokowany. Próbuję na różne sposoby - mashować, na spokojnie trafić w określonym momencie, a to czy wejdzie jest kwestią szczęścia w moim przypadku. Jak to jest w końcu? Tak jeszcze spytam, gra tutaj ktoś rekreacyjnie, czy tylko sami pro wymiatacze? ;> Cytuj
Dreamcaster 23 Opublikowano 16 lipca 2011 Opublikowano 16 lipca 2011 Ktoś laikowi może też wytłumaczyć na czym polegają te challenge ze wciśnięciem raptem dwóch ciosów w określonej pozycji? Np. coś jak tutaj 0:49 - W sensie, wciskam te ciosy tak jak podane, ale gdy pierwszy wejdzie, to drugi jest blokowany. Próbuję na różne sposoby - mashować, na spokojnie trafić w określonym momencie, a to czy wejdzie jest kwestią szczęścia w moim przypadku. Jak to jest w końcu? Też mam problemy z niektórymi trialami, te która lecą od 0:49 to trzeba wykonać jak najszybciej, przynajmniej ja tak robie. Tak jeszcze spytam, gra tutaj ktoś rekreacyjnie, czy tylko sami pro wymiatacze? ;> No ja gram rekreacyjnie, zbieram ostro baty online. SFIII różni się od SSFIV, jeszcze się nie mogę do końca odnaleźć i nie odważę się na rankingowe walki,narazie się bawię w endless battle ;- ) Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 16 lipca 2011 Autor Opublikowano 16 lipca 2011 A sporo ludzi gra w ogole? Duze jest zainteresowanie? Bo powiem szczerze ze w SF4 na PC nie bylo jakos wielu ludzi online jak kupilem. Cytuj
Dreamcaster 23 Opublikowano 16 lipca 2011 Opublikowano 16 lipca 2011 Narazie nie ma za wielu ludzi do grania, spotkałem tylko dwóch polaków w ciągu 2 godzin. Wczoraj na przykład założyłem grę 1v1 - best of 3 rounds, zdążyłem rozegrać pół godzinną walkę w FFTA2 na NDS i do tego czasu jeszcze się nie podłączył do mojego pokoju z SSFIV ;] Co prawda grałem tylko na ustawieniach Region->Same, ale na Region->Any pewnie nie będzie problemu ze znalezieniem kogoś grania. Cytuj
Suavek 4 661 Opublikowano 16 lipca 2011 Opublikowano 16 lipca 2011 Osobiście trafiłem na 4 Polaków na przestrzeni paru godzin rozgrywki. Endless sobie odpuściłem, gdy zmuszony byłem długo czekać na swoją kolej - Quick Match rankingowe natomiast gra wyszukiwała całkiem zgrabnie. Jedyne co mnie zraziło, to gość, który ustawił potyczkę na jedną turę i czas 30 sekund grając bodajże Yangiem. Zadał trochę obrażeń silnymi ciosami, a potem grał na zwłokę. A jeśli samemu się nie wejdzie w odpowiednią opcję, to nie widać warunków rozgrywki na pierwszy rzut oka. Ogólnie gram rekreacyjnie i czysto rozrywkowo (na zasadzie "ojej, ale dostałem w dupę, no trudno"), ale gdyby ktoś był zainteresowany (i jest opcja grania z konkretnym graczem) to w G4WL mam nicka SuavekTR. Takie jeszcze pytanie - w grze można odblokować opcję włączenia motywów muzycznych konkretnych postaci, zamiast muzyki z aren. Sęk w tym, że jak dotychczas działało mi to tylko w multi (zbrzydł mi już utworek Akumy ;p), podczas gdy w Arcade i Versus lecą normalne utwory danych aren - tak ma być, czy to jakiś bug? Cytuj
Snake. 9 Opublikowano 21 lipca 2011 Opublikowano 21 lipca 2011 Ktoś laikowi może też wytłumaczyć na czym polegają te challenge ze wciśnięciem raptem dwóch ciosów w określonej pozycji? Np. coś jak tutaj 0:49 - W sensie, wciskam te ciosy tak jak podane, ale gdy pierwszy wejdzie, to drugi jest blokowany. Próbuję na różne sposoby - mashować, na spokojnie trafić w określonym momencie, a to czy wejdzie jest kwestią szczęścia w moim przypadku. Jak to jest w końcu? To się nazywa link, czyli combo polegające na połączeniu dwóch ciosów bez buforowania/cancelowania. Chodzi o to, że czekasz na skończenie się recovery pierwszego ciosu i dopiero wtedy wkładasz drugi. Ciężko to wymashować, bo zwykle okienko ma od 3 do 1 klatki. Najlepsza metoda to robienie drugiego ciosu i patrzenie na efekt - jeśli cios w ogóle nie wyjdzie, to znaczy że zrobiłeś za wcześnie, jeśli wyjdzie i zostanie zablokowany to za późno. Można sobie krok po kroku dopasowywać tak timing, aż w końcu wyjdzie. ;] Cytuj
Suavek 4 661 Opublikowano 21 lipca 2011 Opublikowano 21 lipca 2011 O_o Dzięki, ale to tylko potwierdza, że jestem na to za stary . Nawet jak poświęcę na te challenge trochę czasu, to i tak w większości przypadków efekt jest przypadkowy. Nie wyobrażam sobie wklepania tego w ferworze walki. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi