Gość Szprota Opublikowano 18 października 2012 Opublikowano 18 października 2012 Ma bohater nie mowa Cytuj
Gość Opublikowano 18 października 2012 Opublikowano 18 października 2012 design, klimat państwa policyjnego, zdecydowanie bliższy HL2, natomiast mechanika Bioshockowi. Z resztą co to za gadka "Bio czy HL2?" Porszak czy Ferarka? Mniej więcej w takich kategoriach operujemy, więc brać Dishonored, a nie marudzić! Cytuj
milekp 78 Opublikowano 20 października 2012 Opublikowano 20 października 2012 Skończyłem. Pozycja podobała mi się. Nawet bardzo mi się podobała ale niestety, nie rzuciła na kolana. I wcale nie rzutuje na to słabsza gdzieniegdzie oprawa wizualna, bo design poziomów jest bardzo klimatyczny i oddający ducha tego universum. Niestety, opowiadana historia nie jest wielka - już więcej dodają porozrzucane książki, dużo więcej podpowiada ci serce (to nie jest przenośnia). Troszkę rażą małe mapy i niewielka liczba przeciwników oraz niezależnych. Jest to niby kwestia zarazy i wytrzebienia sporej części społeczności ale te puste przestrzenie trochę smucą. Powala za to mnogość możliwości dojścia do celu i jego eksterminacji bądź tylko wyeliminowania. Naprawdę to nie są dwie - trzy ścieżki ale wliczając w to posiadane moce, możliwość opanowania ciała ludzi bądź zwierząt, zatrzymania czasu, mignięcia, dziury w ścianach, okna, wodę - praktycznie wszystko jest do wykorzystania, dając ci multum wyborów. Wybierasz też czy idziesz va banque, czy skradasz się, nie zabijając nikogo czy może tworzysz sobie mix. Wybierasz czy jesteś wysłannikiem chaosu, czy świętoszkiem i praktycznie patrząc na achivementy, właśnie dwukrotnie należy skończyć tę grę - raz po stronie dobra a raz po stronie zła. Według twórców nasze podejście zmienia świat gry i zakończenie. Po jednym przejściu trudno mi to ocenić ale skoro w pewnym, ważnym momencie postać, która była i powinna być moim sojusznikiem wzywa wrogie straże tylko dlatego, że nie pochwala tego, kim się stałem, że stałem się gorszy niż ci z którymi walczyłem - coś musi być na rzeczy. Powodem było to, że na pierwsze przejście wybrałem chaos. Ale chaos jako niewidzialna śmierć, rzadko kiedy wchodząca w bezpośrednie starcie, nieraz zabijająca mieszkańców miasta. Czyściłem mapę z wrogów do zera, zaglądałem w każdą dziurę i w ten sposób bawiłem się spokojnie kilkanaście - kilkadziesiąt godzin. I było to miłe spędzenie czasu. Moja ocena to takie 8+, no może 9-/10. Cytuj
Dabman 104 Opublikowano 23 października 2012 Opublikowano 23 października 2012 http://www.ppe.pl/news-18673-Projektant_HalfLife_2_opowiada_o_Dishonored.html Nice Mam nadzieje ze mimo iz ten Pan pracuje teraz nie dla Valve dalej mozemy liczyc na HL2 Episode3... Cytuj
joseph 1 Opublikowano 28 października 2012 Opublikowano 28 października 2012 nie spodziewałem się że ta gierka tak bardzo bedzie przypominała deus ex`a ostatniego.. Cytuj
joseph 1 Opublikowano 29 października 2012 Opublikowano 29 października 2012 chciałbym zostać zauważony więc post pod postem.. kupiłem u handlarza schemat do maski który pozwalał na zooma, dałem temu całemu inżynierowi i niby już to mam ( pod wduszeniem góry na d-padzie?) co robie źle że nie moge tego odpalić? mam maske na ryju i jak wduszam w góre to mi wybiera serce automatycznie... Cytuj
Gość Opublikowano 29 października 2012 Opublikowano 29 października 2012 (edytowane) A to nie robiło się wciskając gałkę? Ktoś napisał, że SPOILER ALE NIE DUŻY w grze jest 11 misji, a ja widzę po zakończeniu 9. Zostałem oszukany? Edytowane 29 października 2012 przez Gość Cytuj
canuks 63 Opublikowano 13 listopada 2012 Opublikowano 13 listopada 2012 Panowie grze bliżej do Bioshocka czy Deus Ex'a ? bo spotkałem się z takimi porównaniami . Cytuj
Zwyrodnialec 1 724 Opublikowano 13 listopada 2012 Opublikowano 13 listopada 2012 I do jednej i drugiej podobnie. Z DE jest swoboda w działaniu, z Bioshocka moce (plazmidy i toniki). Cytuj
easye 3 389 Opublikowano 22 maja 2013 Opublikowano 22 maja 2013 ja się mega zawiodłem. Spodziewalem się naprawdę dobrej giery, zwłaszcza po recenzjach i opisach niektórych, a już po 3 misji miałem wrazenie, ze wszytsko w tej grze widziałem. Graficznie jest średnio, gra jest przegadana i nudna. Nawet nie mam zamiaru meczyc się by ja skonczyc. Cytuj
adamst85 96 Opublikowano 6 grudnia 2013 Opublikowano 6 grudnia 2013 Panowie pytanko, mam dostaćDishonored Goty pod choinkę :-). Czy każdy Dishonored ma napisy PL? Czy tylko gry wydane w polsce mają polskie napisy? Cytuj
adamst85 96 Opublikowano 8 grudnia 2013 Opublikowano 8 grudnia 2013 Panowie wie ktoś czy jak kupię Dishonored GOTY ANG czy jest patch spolszczający? Jak np. w Aliens Colonial Marines- że wydanie angielskie ma napisy PL.?? Czy muszę kupić specjalną wersję z napisami PL?? Proszę o odpowiedź. Cytuj
waciak 515 Opublikowano 13 grudnia 2013 Opublikowano 13 grudnia 2013 Nie mam pojęcie, pytaj producenta. ja się mega zawiodłem. Spodziewalem się naprawdę dobrej giery, zwłaszcza po recenzjach i opisach niektórych, a już po 3 misji miałem wrazenie, ze wszytsko w tej grze widziałem. Graficznie jest średnio, gra jest przegadana i nudna. Nawet nie mam zamiaru meczyc się by ja skonczyc. Mam dokładnie takie same odczucia. Troszkę pograłem i jednak to nie jest to. Fajny jest ten klimat ale czegoś tu brakuje jednak. Może kiedyś znów do niej podejdę jak nie będzie niczego innego i gra stanieje. Póki co odpuszczam. Widzę, że ma być wersja goty więc poczekam... aż stanieje. Cytuj
ornit 2 993 Opublikowano 15 grudnia 2013 Opublikowano 15 grudnia 2013 A mi się gra mega podoba. Przeszedłem jakis czas temu na PC a teraz zamówiłem GOTY na Xa i ponownie mam zamiar zaliczyć wszystkie acziwy. Gra ma imo bardzo dobry system, chyba pierwszy raz w życiu bardziej usatysfakcjonowało mnie przejscie gry bez zamordowania nikogo po drodze . Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 18 grudnia 2013 Opublikowano 18 grudnia 2013 No cóż zdecydowanie nie dla fanów coda i fify jest ta gra. Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 18 grudnia 2013 Opublikowano 18 grudnia 2013 Lubię Coda i dishonored mi sie podobał. I co terassssss? Cytuj
KIELiCH 81 Opublikowano 18 grudnia 2013 Opublikowano 18 grudnia 2013 Ja z kolei nie jestem fanem CODow (chociaż kilkadziesiąt k killi w multi się nabiło) ani FIFY. Uwielbiam za to od lat gry stealth i masterowanie ich. Dishonored jednak mnie rozczarował. Mimo, że mechanika jest dobra i dopracowana, co jest dla mnie b.istotne w skradankach, to w grze zabrakło tego czegoś. Nie umiem zdefiniować, może powera. Nie czułem tego, co czuję grając w Splitera, Deusa, Snipera, Riddicka czy innego Hitmana lub Crysisa. Szkoda, bo b.liczyłem na ten szpil, ale jakoś mi nie przypasował. Konkurencja posiada lepszą dynamikę, muzykę, oprawę itp. Ja doceniam ten szpil i jeszcze z 2 lata temu by mnie zachwycił, ale wyszedł o te 2 lata za późno, jak na mój gust, i nie porwał mnie wcale.. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 18 grudnia 2013 Opublikowano 18 grudnia 2013 Ja tam zachwyciłem się settingiem i otoczką, gamplay w sumie był dodatkiem do bardzo interesującego świata. Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 18 grudnia 2013 Opublikowano 18 grudnia 2013 Ja wchłonąłem tę grę w ciągu trzech dni. W niektórych momentach widać było, że level designem zajmował się niestety koleś od drugiego HL, ale tak poza tym to nieźle się bawiłem. Szczególnie podczas misji na przyjęciu. Cytuj
Yap 2 795 Opublikowano 20 lutego 2014 Opublikowano 20 lutego 2014 (edytowane) Kuźwa, mam grę PL (wersja pudełkowa), a dash gry jest w jakimś dziwnym języku. Podobne znaczki do rosyjskich. Jak mam to zmienić na angielski??? EDIT: Nie zmienię. Jak zwykle zmiana języka dash'a konsoli pomogła. Edytowane 20 lutego 2014 przez Yap Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi