Skocz do zawartości

Dishonored

MBeniek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sądząc po podejściu twórców raczej takiej opcji nie zabraknie. Jedno jest pewne: kupuję tą grę. Może nie jest to pełnokrwisty sandbox i miasto raczej nie tętni życiem ale Arcane to wszystko sprytnie tłumaczy fabularnie. Po za tym liczę na ciekawą i złożoną historię, pełną intryg i spisków.

Opublikowano

Sądząc po podejściu twórców raczej takiej opcji nie zabraknie. Jedno jest pewne: kupuję tą grę. Może nie jest to pełnokrwisty sandbox i miasto raczej nie tętni życiem ale Arcane to wszystko sprytnie tłumaczy fabularnie. Po za tym liczę na ciekawą i złożoną historię, pełną intryg i spisków.

A dla mnie to akurat plus, że nie jest sandbox. Wolę mniejsze lokacje, ale takie, które da się przejść na kilka sposobów. Tak było np w DE, tak jest i tu.

Opublikowano

Przynajmniej dobrze, że pod względem samego tylu prowadzenia rozgrywki, gra nie jest w żaden sposób liniowa. Na materiale jeden z producentów zdradził, że istnieje jakieś 9 sposobów na samo dostanie się do wnętrza fortecy a samej infiltracji pewnie z dwa razy tyle albo i więcej.

Oby AI stało na odpowiednim poziomie.

Opublikowano

Watpie w NG+, skoro tworcy mowili, ze nie mozna posiadac wszystkich mocy, to raczej w NG+ nie dadza takiej szansy.

Ja nie widzę powodu by nie dali takiej opcji, a wypowiedź zapewne dotyczyła jednego przejścia. Byłoby ciekawiej móc przetestować wszystkie moce już od początku, za drugim podejściem.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)
Q: Will there be a “game plus ” after completing the game and having all the powers and upgrades for this ” game plus “? (Sea Gull)

A: We encourage multiple playthroughs with Dishonored as 1) you can’t get all the powers and upgrades in one playthrough, and 2) there are different endings based on how you play: surgical assassin or sneaker vs. brutal killer.

Jak dla mnie wygląda na to, że nie będzie NG+.

źródło

Poza tym gra zapowiada się świetnie. Taki Bioshock tylko dla mnie w fajniejszych settingu (steampunk

:wub: ) i z ciekawszymi mocami.

Edytowane przez estel
Opublikowano

Strasznie podoba mi sie gra ale juz nie podoba mi sie droga marketingowa tego produktu. A mianowicie te pre orderowe packi z ekstra skillami. Prawdopodobnie beda tez do dostania w formie platnego dlc. Mam nadzieje ze ludzie, ktorzy zakupia normalna wersje,a nie pre order i nie wydadza kasy na te dlc, nie zostana "pokrzywdzeni".

Opublikowano (edytowane)

AU9BP.jpg3K8aP.jpg

RdibC.jpgDU5Uc.jpg

ditgA.jpg8zWMK.jpg

gy7dg.jpgilD4p.jpg

Chyba jedyna gra w tym roku, którą biorę na premierę. Klimat jest nieziemski (a zabawa/gameplay/ też zapowiada się przednia)!

Edytowane przez MBeniek
Opublikowano

Yeti - na E3 koleś mówił o różnych poziomach mocy. im wyższy poziom i większe naładowanie tym więcej możliwości.

np. possession na starcie pozwoli nam przejąć kontrolę nad małymi zwierzątkami. przy odpowiednio dużym naładowaniu będzie możliwe sterowanie innym człowiekiem.

Opublikowano

Będą jakieś ograniczenia do korzystanie z tym mocy, tak jak np, w BioShocku?

zwroc uwage na niebieski krysztal w lewym gornym rogu ( na gameplayach z pokazu przejscia jednej misji). po kazdym uzyciu mocy, ubywa z niego niebieskie "cos". Dokladnie widac jak possession zuzywa praktycznie caly krysztal. Dodatkowo zauwazylem ze krysztal automatycznie doladowuje sie do pewnych momentow. To tak wyglada ze jakbysmy zuzyli 75% krysztalu to doladuje tylko do 50%, a reszte trzeba doladowac recznie pewnie z jakiegos potiona.

Opublikowano

Dokładnie. Dodatkowo każda z mocy ma przynajmniej 2 poziomy:

Bend Time -> Stop Time

Possession zwierzaki -> ludzie

Windblast lekki odrzut -> odrzut zabijający na miejscu

Mana odnawia się częściowo sama, a do tego są potiony. Tańsze moce np. Blink (teleport) są praktycznie za darmo, bo to co się zużyło to się zaraz odnawia. Tak wyczytałem na blogu gierki.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Gra jest prze kozacka, pograłęm trochę na GC i ja ten tytuł biorę w ciemno :)

Opublikowano

http://www.youtube.com/watch?v=aClbIWy8svg&feature=g-all-u

Co jest z Wami? Tak to słyszę na okrągło płacz o samograjach, a tutaj zapowiada się duchowy spadkobierca Thiefa + swoboda ala Hitman a tutaj takie niskie zainteresowanie. :confused:

A co tu więcej pisać? Sam grę biorę jak tylko skończę RE6, bo niestety termin obu jest blisko siebie.

• 2 tygodnie później...