z2djtkose 74 Opublikowano 9 lipca 2011 Opublikowano 9 lipca 2011 (edytowane) Kilka dni nie było mnie w domu , wróciłem wczoraj i zaskoczył mnie dziwaczny błąd. Logując się na swój profil wywaliło mi błąd połączenia z netem i prośba o zrobienie testu połączenia albo odzyskania profilu. No to daje mu test połączenia , wyskakuje mi do wyboru SIEĆ PRZEWODOWA lub BEZPRZEWODOWA i w tym momencie kończą się dalsze możliwości i jest ściana. Przy wyborze obu opcji wyskakuje mi komunikat by sprawdzić czy kabel ethernetowy jest podłączony do konsoli oraz routera lub modemu. Wszystkie inne urządzenia jakie mam podpięte pod router działają , na laptopie mam internet , na ps3 mam neta , tylko przy tym z...y żydboxie 360 wyskakuje mi takie dziwadło. Wszystko sprawdzałem , kable sprawne itd itd Dziś biorę konsolę do kumpla i zobaczę czy u niego też nie będzie się dało połączyć ale na ten moment nie mam zielonego pojęcia co robić. Czy to jest ban na xbox live ? Czy możliwe jest , że to gniazdo pod podpięcie kabla internetowego w xboxie się zyebało ? W poniedziałek też spróbuje zadzwonić na infolinię microsoftu . Może Wy wiecie o co chodzi jakby ? Edytowane 9 lipca 2011 przez z2djtkose Cytuj
JacekW 5 Opublikowano 9 lipca 2011 Opublikowano 9 lipca 2011 (edytowane) Kilka dni nie było mnie w domu , wróciłem wczoraj i zaskoczył mnie dziwaczny błąd. Logując się na swój profil wywaliło mi błąd połączenia z netem i prośba o zrobienie testu połączenia albo odzyskania profilu. No to daje mu test połączenia , wyskakuje mi do wyboru SIEĆ PRZEWODOWA lub BEZPRZEWODOWA i w tym momencie kończą się dalsze możliwości i jest ściana. Przy wyborze obu opcji wyskakuje mi komunikat by sprawdzić czy kabel ethernetowy jest podłączony do konsoli oraz routera lub modemu. Wszystkie inne urządzenia jakie mam podpięte pod router działają , na laptopie mam internet , na ps3 mam neta , tylko przy tym z...y żydboxie 360 wyskakuje mi takie dziwadło. Wszystko sprawdzałem , kable sprawne itd itd Dziś biorę konsolę do kumpla i zobaczę czy u niego też nie będzie się dało połączyć ale na ten moment nie mam zielonego pojęcia co robić. Czy to jest ban na xbox live ? Czy możliwe jest , że to gniazdo pod podpięcie kabla internetowego w xboxie się zyebało ? W poniedziałek też spróbuje zadzwonić na infolinię microsoftu . Może Wy wiecie o co chodzi jakby ? Tez tak mialem kilka dni temu ale po tescie wszystko lata jak trzeba moze Ci karta sieciowa padla? najlepiej pytaj Juchego na tym forum. Edytowane 10 lipca 2011 przez JacekW Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 15 lipca 2011 Opublikowano 15 lipca 2011 jak pisze ze kabel sieciowy jest niepodlaczony mimo ze jest (dobrze do routera lub switcha podlaczyc taka konsole to wtedy widac czy diody sie zapalaja tym samym czy widzi karte sieciowa) to najprawdopodobniej karta sieciowa padla jesli kabel sprawny i gniazdo wyglada na fizycznie sprawne... Cytuj
Master_Lukas 202 Opublikowano 21 lipca 2011 Opublikowano 21 lipca 2011 (edytowane) delete Edytowane 23 lipca 2011 przez Master_Lukas Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi