Perez 1 721 Opublikowano 19 lipca 2011 Opublikowano 19 lipca 2011 PSX Extreme #168 Sierpniowy numer dostępny od 20.07 (środa)Prenumerata - wysyłka 18.07 (poniedziałek) Na potrzeby - mam nadzieję - szybkiego i bezkrwawego zakończenia toczącej się na naszym forum dyskusji, informuję: nie zmniejszyliśmy objętości naszych tekstów kosztem większej ilości zdjęć i grafik. Wręcz przeciwnie, materiały kilkustronicowe zyskały nawet lekko na zawartości merytorycznej. Przy okazji, bardziej niż wcześniej chcemy cieszyć Wasze oczy ciekawymi artami i zdjęciami z gier, bo - jak wszyscy wiemy - „jeden obraz zastępuje tysiąc słów”. Jak to wszystko możliwe w obrębie tych samych co zawsze 100 stron co miesiąc? To już słodka tajemnica naszej nowej ekipy od składu - kwiaty i bomboniery możecie słać na adres redakcji. Tyle spraw organizacyjnych - a co w numerze? Zgodnie z obietnicą zamykamy temat targów E3 kilkunastoma kolejnymi zapowiedziami najciekawszych tytułów pokazywanych w Los Angeles. Kali uderzył natomiast do siedziby Techlandu, aby osobiście - i z towarzyszeniem deweloperów - przetestować najnowszy kod Dead Island w wersji kooperacyjnej. I wszystko wskazuje na to, że zaraz po tegorocznych wakacjach wrocławianie wyślą nas na kolejne, ale bardziej krwawe i emocjonujące - na wyspie Banoi. W dziale recenzji m.in. rozprawiamy się ostatecznie z mocno spóźnionym Księciem, bierzemy pod lupę unikalny twór tercetu Suda51/Mikami/Yamaoka w postaci Shadows of the Damned, sprawdzamy czy F.E.A.R. wciąż straszy i jakie atrakcje oferuje kolejna destrukcyjna wizyta na Marsie w Red Faction: Armageddon. Kolejnym ukłonem w Waszą stronę (i spełnieniem obietnicy z poprzedniego Wstępniaka) jest pierwsza w polskiej prasie branżowej recenzja Call of Juarez: The Cartel, które udało nam się dogłębnie przetestować przed premierą gry w sklepach. Jak zwykle dużo dzieje się także na froncie cyfrowej dystrybucji i gier kieszonkowych. KILu postanowił sprawdzić m.in. jak prezentuje się zielony kubraczek Linka w trójwymiarze, a Majk wprowadził kilka nowości do Gier Bez Tektury - mam nadzieję, że Wam się spodobają. Tradycyjnie już także nie musicie martwić się o ciekawą publicystykę: powraca Zgrentgen, ciepło przyjęty Pryzmat Serii zyskał na objętości (i tak już zostanie), testujemy pewien nietypowy gadżet dla graczy i ponownie dajemy szansę wykazania się naszym czytelnikom. Jeżeli uważacie, że macie ciekawy temat i potraficie go „sprzedać” - moja skrzynka pocztowa stoi przed Wami otworem. Życząc przyjemnej lektury nowego numeru i udanego letniego wypoczynku, zostawiam Was z Perezem, który chciałby dorzucić coś od siebie. [Grzegorz 'Butcher' Drabik]. Prace nad poprzednim numerem - powstającym notabene w ekstremalnych warunkach (pierwsza przeprawa nowej redakcji połączona z targami E3 i wyjazdem Butchera) - pochłonęły mnie na tyle, że nie zdążyłem przedstawić swojej osoby czytelnikom PSX Extreme. Zaległości nadrabiam, czyniąc to z niekłamaną przyjemnością. Rola zastępcy redaktora naczelnego PE to odpowiedzialna funkcja i mam nadzieję, że uda mi się wywiązać z niej wzorowo. Jedną z zalet mojego stanowiska jest możliwość kontaktu z Wami, tym samym serdecznie zapraszam wszystkich do dzielenia się swoimi opiniami na temat miesięcznika. Jeżeli macie jakiekolwiek pytania, uwagi lub sugestie - czekamy na kontakt. Możecie złapać mnie na mailu (perez@psxextreme.pl), znaleźć na forum psxextreme.info, a także na Facebooku. Do następnego! • [Paweł 'Perez' Myśliwiec] PROSIMY NIE PODAWAĆ OCEN GIER ZRECENZOWANYCH W TYM NUMERZE! CO NOWEGO? Ace Combat: Assault HorizonAsura ’s WrathBinary DomainBodycountBrothers in Arms : Furious 4Dance Central 2Dark SoulsDevil May CryDragon's DogmaDriver : San FranciscoFinal Fantasy XIII-2Forza Motorsport 4From DustGears of War 3Halo Combat Evolved AnniversaryInversionKinect Sports Season TwoKinect Star WarsMetro: Last LightOverstrikePrey 2Prototype 2Re: Operation Raccoon CityResistance 3Ridge Racer UnboundedRocksmithSkylanders: Spyro's AdventureSniper: Ghost Warrior 2Soul Calibur VSpider-Man: Edge of TimeSSXStreet Fighter X TekkenTekken Tag Tournament 2Twisted MetalUFC Undisputed 3Warhammer 40,000: Space MarineX-Men: Destiny PLAYTEST Dead Island RECENZJE Auta 2 (PS3, X360, Wii)Call Of Juarez: The Cartel (PS3, X360)Duke Nukem Forever (PS3, X360)F.3.A.R. (PS3, X360)Green Lantern: ROTM (PS3, X360)Hunted: The Demon 's Forge (PS3, X360)Kung Fu Panda 2 (X360)Łap Małpy (Ape Escape) (PS3)Red Faction: Armageddon (PS3, X360)Shadows of the Damned (PS3, X360)Transformers: DOTM (PS3, X360)UFC Personal Trainer (X360)White Knight Chronicles 2 (PS3) GRY BEZ TEKTURYAlien Zombie Megadeath (PS3)Armageddon Riders (PS3)Bangai-O HD: Missile Fury (X360)Castlevania: LOS Resurrection (PS3, X360)CoD: Black Ops - Escalation (PS3, X360)Dungeons & Dragons : Daggerdale (X360)Fancy Pants Adventures, The (PS3, X360)Gatling Gears (PS3, X360)Sega Rally Online Arcade (PS3, X360)POCKETDead or Alive Dimensions (3DS)Legend of Zelda : Ocarina of Time 3D (3DS)Solatorobo: Red The Hunter (DS) HARDKOR Tajemnice nieSławnego Edytora - garść informacji o edytorze do inFamous 2Okulary Gunnar - TestPowrót do przeszości - Game & WatchZgrentgen - BulletstormTo było grane - Duke Nukem 3DGraczpospolitaOd gracza dla graczy - Kinect i... Mazzi w swoim felietonieOkiem maniakaPrzez pryzmat serii - Guitar HeroKącik RPGKącik Bijatyk STAŁE RUBRYKI Co nowego?Ohayo NipponGry za 2 lata... - Dżujo w swoim stałym felietonieHydeparkListyRegion Filmowy PROSIMY NIE PODAWAĆ OCEN GIER ZRECENZOWANYCH W TYM NUMERZE! PRENUMERATA została rozesłana do prenumeratorów w poniedziałek 18.07 (tym samym niektórzy z Was powinni otrzymać numer już dzisiaj!). W przypadku jakichkolwiek kłopotów z dostawą, opóźnień lub innych problemów - prosimy o maile na prenumerata@psxextreme.pl lub posty w tym temacie. Informacje o prenumeracie dostępne są również tutaj. PS Zapowiedź również na PPE. Zaglądajcie także na nasze facebookowe konto. PS2 Numer właśnie do nas dotarł i jesteśmy winni przeprosiny za błąd, który wkradł się w ostatniej fazie "produkcji" strony. W recenzji Hunted: The Demon 's Forge (str. 57) fragment tekstu "ukrył się" pod oceniaczką. Ów fragment brzmi: "oryginalnego game-designu." Cytuj
zalef88 53 Opublikowano 19 lipca 2011 Opublikowano 19 lipca 2011 Ooo nowy numer w kioskach normalnie 20-tego a myślałem, że z powodu wakacji będzie z 1-2 dni później Cytuj
Gość Opublikowano 19 lipca 2011 Opublikowano 19 lipca 2011 Z jakim pismem kojarzy mi się ksywka Perez? Najbardziej z numeru interesuje mnie playtest Dead Island. Z powodu sezonu ogórkowego jest szansa, że i reckę nowego COJ przeczytam. Cytuj
Zwyrodnialec 1 716 Opublikowano 19 lipca 2011 Opublikowano 19 lipca 2011 Fajnie, że w końcu jest zgrentgen, słabo, że jak zwykle w recenzjach braki (Resident Evil 3D Mercenaries). 2 Cytuj
Nemesis 1 269 Opublikowano 19 lipca 2011 Opublikowano 19 lipca 2011 Przynajmniej dobrze, że jest w tym numerze Zelda: Ocarina of Time 3D. Cytuj
Axel93 0 Opublikowano 19 lipca 2011 Opublikowano 19 lipca 2011 Zelda i DoA, znowu brak innych ważnych recek... szkoda Ale co ja się czepiam, przecież Nintendo w Polsce nie istnieje... Cytuj
Nemesis 1 269 Opublikowano 19 lipca 2011 Opublikowano 19 lipca 2011 A jakie chciałbyś ważne recki w okresie letnim? Na rynku jest straszna posucha ale np. recenzje w dziale "Bez Tektury" z pewnością będą warte uwagi. Cytuj
Zwyrodnialec 1 716 Opublikowano 19 lipca 2011 Opublikowano 19 lipca 2011 Resident Evil powinien być i tyle, premiera w Europie była na początku lipca. 1 Cytuj
Nemesis 1 269 Opublikowano 19 lipca 2011 Opublikowano 19 lipca 2011 No tak, ale nie wiadomo kiedy numer poszedł do druku... Cytuj
[InSaNe] 2 478 Opublikowano 19 lipca 2011 Opublikowano 19 lipca 2011 Ile dostał nowy Call of Juarez? 3 Cytuj
Perez 1 721 Opublikowano 19 lipca 2011 Autor Opublikowano 19 lipca 2011 ' timestamp='1311075178' post='2435148']Ile dostał nowy Call of Juarez? Prosiłbym jednak zastosować się do prośby z zapowiedzi numeru i nie podawać ocen. Cytuj
[InSaNe] 2 478 Opublikowano 19 lipca 2011 Opublikowano 19 lipca 2011 Takie rzeczy userzy przysyłają na PM ;] Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 19 lipca 2011 Opublikowano 19 lipca 2011 Tak ogólnie to słaby numer. I to nawet bardzo. Ciekawe czy daliście Duke'owi więcej niż pięć. Cytuj
Kali 85 Opublikowano 19 lipca 2011 Opublikowano 19 lipca 2011 Tak ogólnie to słaby numer. I to nawet bardzo. Ciekawe czy daliście Duke'owi więcej niż pięć. Nie no, super - numer już oceniłeś, chociaż nawet na oczy go nie widziałeś. Brawo, wszystkim potrzeba takich wizjonerów!. 1 Cytuj
Qbczk 0 Opublikowano 19 lipca 2011 Opublikowano 19 lipca 2011 Wiecie może czy dostanę numer już w sklepach ? Bo mam przed sobą dzisiaj końcówkę w L.A. Noire i nie opłaca mi się na marne jechać do sklepu . Cytuj
Perez 1 721 Opublikowano 19 lipca 2011 Autor Opublikowano 19 lipca 2011 Wiecie może czy dostanę numer już w sklepach ? Bo mam przed sobą dzisiaj końcówkę w L.A. Noire i nie opłaca mi się na marne jechać do sklepu . W zapowiedzi jest informacja - prosimy czytać . Numer w sprzedaży (kioski, saloniki prasowe itd. itp.) będzie od jutra. Cytuj
Qbczk 0 Opublikowano 19 lipca 2011 Opublikowano 19 lipca 2011 Wiecie może czy dostanę numer już w sklepach ? Bo mam przed sobą dzisiaj końcówkę w L.A. Noire i nie opłaca mi się na marne jechać do sklepu . W zapowiedzi jest informacja - prosimy czytać . Numer w sprzedaży (kioski, saloniki prasowe itd. itp.) będzie od jutra. Ale nie raz spotkałem się z tym że numer był o dzień wcześniej . Miałem taką nadzieje , noo ale nic przejadę się i tak i tak Cytuj
Perez 1 721 Opublikowano 19 lipca 2011 Autor Opublikowano 19 lipca 2011 Wiecie może czy dostanę numer już w sklepach ? Bo mam przed sobą dzisiaj końcówkę w L.A. Noire i nie opłaca mi się na marne jechać do sklepu . W zapowiedzi jest informacja - prosimy czytać . Numer w sprzedaży (kioski, saloniki prasowe itd. itp.) będzie od jutra. Ale nie raz spotkałem się z tym że numer był o dzień wcześniej . Miałem taką nadzieje , noo ale nic przejadę się i tak i tak Kwestia podania daty "debiutu" w kioskach. Data 20.07 jest datą, kiedy kolporterzy powinni zaopatrzyć swoje punkty w PE. Zdarza się jednak, że np. któryś z kolporterów dostanie numer później i wysyłkę do swoich punktów zrobi dopiero 20.07 (co de facto spowoduje, że numer trafi do kiosków 21.07). W każdym razie są to minimalne przetasowania - tydzień czekać nie trzeba . Cytuj
PRQc 705 Opublikowano 19 lipca 2011 Opublikowano 19 lipca 2011 W "powrocie do przeszłości" była już opisywana Sega Mega Drive??, kojarzę coś ale nie mogę znaleźć Fajna okładka Więcej się nie wypowiadam aż nie kupię magazynu, choć po spisie rewelacji nie ma, kilku recek brakuje. Przydałby się jakiś wakacyjny lekki artykuł "o czymś"... "Przez pryzmat serii - Guitar Hero" ojej było już o tych rock bandach, po co znowu o tym? nie ma ciekawszych/lepszych/interesujących serii gier?? Cytuj
Keymaker 25 Opublikowano 19 lipca 2011 Opublikowano 19 lipca 2011 @PRQc: Lepiej by było, gdyby zostało napisane o Battliefieldzie, od którego namiaru rzygać się chce (podobnie jak z CoD), czy o Gran Turismo, które od części 3. w ogóle się nie zmieniło? Trochę wyrozumiałości :> Wszystko się zmieści - z pewnością żadna ważna seria znajdzie się w tym kąciku w końcu. Z GH jest taka sprawa, że jednak warto ludzi poinformować, co dobre a co nie. Poza tym, to mój debiut w PSX Extreme, więc wolałbym tutaj ujrzeć kilka dobrych opinii o PPS :potter: 1 5 Cytuj
Amer 1 376 Opublikowano 19 lipca 2011 Opublikowano 19 lipca 2011 O nie, Kimejker w PE. Wychodzę... 7 Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 19 lipca 2011 Opublikowano 19 lipca 2011 O nie, Kimejker w PE. Wychodzę... +1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi