Kre3k 581 Opublikowano 10 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 (edytowane) Byłem dzisiaj, taki typowo hollywodzki film, dość przewidywalny, ale ogląda się dobrze, do końcówki gdzie już człowiek raczej patrzy na zegarek (strasznie mnie irytują zawsze te przydługawe walki z finałowym bossem, wyrosłem już niestety z tego). Dziewczyna Parkera miodzio, ale i tak wolałbym zobaczyć film jak nie już takim gówniarzem. 7/10 Edytowane 10 Lipca 2012 przez Kre3k Cytuj Odnośnik do komentarza
Yap 2 786 Opublikowano 10 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 Czytając niektóre komantarze bądź nawiązania do serii Twilight myślałem, że mi dupa ze śmiechu odpadnie. Dobry film. Może troszkę ślamazarnie się rozkręca, ale mimo wszystko daje radę na najważniejszych płaszczyznach. Fajnie będzie jeśli kontynuacja będzie trzymać poziom. Cytuj Odnośnik do komentarza
BieŃ 923 Opublikowano 11 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 Bylem dzis i faktycznie dobre kino..choc poczatek troszke przynudza.Zawsze fajnie sie oglada jak spajdi popi.erdala sobie miedzy budynkami...warto bylo wydac 9 zeta na bilet Cytuj Odnośnik do komentarza
Shankor 1 595 Opublikowano 11 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 Obejrzałem bez bólu zębów. Arcydzieło to nie jest, ale wg mnie trochę lepsze niż poprzednia trylogia. Jak dla mnie to trochę za mało Spider-Mana, a za dużo jego problemów z cyklu tatuś mnie zostawił, znalazłem jego okulary i będę je teraz nosił, wujek się mnie czepia, a kolega ze szkoły mnie zbił wiem, że to miało zbudować historię i pokazać jak nastolatek staje się bohaterem, ale Spidey jest w filmie w sumie z 30 minut. Ode mnie mocne 7/10. Całe szczęście, że kontynuowali wspaniałą tradycję, czyli w filmie pojawia się ogromna flaga USA, aby przypomnieć widzom gdzie dzieje się akcja ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza
Blue 245 Opublikowano 11 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 Ten Spidey nadaje się do Avengersów? Tak, tak robi go Sony, ale ostatnio czytałem wywiad w którym ich przedstawiciel, nawiązując do ogromnego sukcesy komercyjnego Mścicieli powiedział, że taka współpraca jest możliwa. Sęk w tym, że filmy Marvel'a posiadały raczej wspólny klimat... Jak jest tutaj? Są jakieś odniesienia do innych filmów? Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalel 3 634 Opublikowano 11 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 Na etapie post produkcji, podczas sceny gdy Gwen buja się z Peterem na pajęczynie był pomysł aby w tle umieścić "Stark Tower" z Avengersów jednak Webb odrzucił ten pomysł bojąc się sankcji ze strony Marvel Studious jak i reakcji Columbii. Cytuj Odnośnik do komentarza
Tokar 8 262 Opublikowano 12 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 Nigdy nie byłem hejterem trylogii Raimiego. No trójka mu trochę nie wyszła, ale tutaj został popełniony klasyczny błąd produkcji o superbohaterach, czyli upchnięcie do jednego filmu kilku przeciwników. Ludzie chcieli Venoma to dostali, szkoda że na ostatnie 15 minut filmu, bo wcześniej trzeba było się pieścić z wepchniętymi nie wiadomo po co Goblinem i Sandmanem. Spidey AD 2012 to solidne kino rozrywkowe. Garfield jest o tyle lepszy od Tobiego, że jako Parker nie jest pierdołowaty na siłę i do przesady, a jako Spiderman zachowuje odpowiednią dawkę luzu. Za to trochę razi osadzenie historii w ramach high school drama z obowiązkowym złym królem szkoły bijącym biednych nerdów. Lizard w roli przeciwnika jest okej, na pewno lepsze to niż kolejne gobliny, a że garnitur nieobciachowych złoczyńców w przypadku Spidermana jest mocno ograniczony, to z kimś tam musi walczyć zanim dojdą do etapu Venoma, a może nawet Carnage'a (ciekawe swoją drogą ile trzeba będzie czekać tym razem). Sekwencje walk są bardzo dynamiczne, ale czytelne, bez montażu w trybie adhd i naprawdę cieszą oko, podobnie zresztą jak powietrzne ewolucje pająka. Mowa co prawda o seansie imax, ale jeśli chodzi o samo 3D, to jest raptem kilka scen i to nie jakichś rewelacyjnych, więc jak ktoś nie ma parcia na obraz jak żyletę, to spokojnie może sobie imaxa darować. Dla mnie trochę naciągane 7/10. Nie powiedziałbym, że miażdży i wypluwa poprzednią trylogię. Jest po prostu ok i przyjemnie się to ogląda. A teraz teka jako naczelny komiksowy geek foruma odmelduje mi się tu i wytłumaczy z kim Lizard gadał w celi po napisach. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 533 Opublikowano 12 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Milan_ Opublikowano 12 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 aiiii, miał być plus Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 13 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 (edytowane) A teraz teka jako naczelny komiksowy geek foruma odmelduje mi się tu i wytłumaczy z kim Lizard gadał w celi po napisach. istnieje kilka teorii. najlogiczniejszy byłby osborn, ale ilfans pytany w wywiadzie zaprzeczył no i sposób w jaki pojawia się i znika w celi wskazywałby na chameleona albo mysterio. co do venoma to myślę, że zobaczymy go prędzej niż później i to w najnowszej inkarnacji z komiksów (flash thompson - najpierw villain w spideym, potem na usługach rządu we własnym filmie, który sony planuje na niedaleką przyszłość). Edytowane 13 Lipca 2012 przez tk___tk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
django 549 Opublikowano 14 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2012 http://redlettermedia.com/half-in-the-bag-the-amazing-spider-man/ pocisk Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 505 Opublikowano 16 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 Szalu nie robi, historia mega naciagana, wielki brak logiki w niektorych momentach. Jedynka z pierwszej serii byla bardziej sensowna. 5/10. Cytuj Odnośnik do komentarza
Accoun 252 Opublikowano 16 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 (edytowane) Mniej-więcej właśnie wróciłem z kina i chcę powiedzieć, że zgadzam się z Tokarem. Zwłaszcza z tym o 3d. Gdyby nie lepsza godzina seansu, poszedłbym na 2d i bym w sumie nic nie stracił. Tyle. Może siódemka nie byłaby naciągana, może ew. w odruchu szczodrości byłbym skłonny dodać plusika. [tu było pytanie, ale znalazłem odpowiedź w temacie] Edytowane 16 Lipca 2012 przez Accoun Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 3 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 w sequelu harry'ego osborna zagra dane dehaan znany szerokiej widowni z roli tego poje.ba z "chronicle", a fanom dobrego serialu z trzeciego sezonu "in treatment" (ten gej co rozkminiał czy spotkać się ze swoją biologiczną matką). to się nazywa po angielskiemu - good casting choice. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wojtq 782 Opublikowano 4 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 Mówiąc o castingu do drugiej części - Jamie Foxx został potwierdzony jako Electro. http://www.movieweb.com/news/jamie-foxx-confirmed-as-electro-in-the-amazing-spider-man-2-character-details-revealed Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 4 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 a shailene woodley jako mary jane watson: to ta z "descendants" Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 4 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 (edytowane) Oczywiście będzie Emma Stone? A, jednak będzie. Edytowane 4 Grudnia 2012 przez Masorz Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 21 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 Tragiczny wybór jeśli chodzi o MJ, do Emmy Stone nie ma startu. Electro też mi nie leży, nawet nie chodzi o to że jest czarny, bo Nick Fury daję radę Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 21 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 jaki paszczur, masakra Cytuj Odnośnik do komentarza
Shankor 1 595 Opublikowano 21 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 (edytowane) Na tych fotkach wygląda lepiej Edytowane 21 Lipca 2013 przez Shankor Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 wycięli jej sceny z sequela i szukają nowej mj. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Tak, pojawi się dopiero w 3. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Dzieki bogu, jesli to prawda. W trzeciej pewnie Goblin i smierc Gwen. Cytuj Odnośnik do komentarza
Timmy 1 799 Opublikowano 29 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 Rhino xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalel 3 634 Opublikowano 29 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 co to (pipi)a po lewej ? Megatron ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi