Opublikowano 6 grudnia 20186 l 3 minuty temu, mcp napisał: A to miało być budowanie uniwersum Spider-mana? Bo ja myślałem, że 'standalone' film o Venomie, który przecież miał swój własny komiks i jest pełnoprawną postacią Marvela. No bez jaj, wiele można temu filmowi zarzucić ale to, że brakuje w nim Spider-mana? xd No to zle myślałeś.
Opublikowano 6 grudnia 20186 l Bo to pierwszy raz zmieniono origin postaci w filmie. Przecież od początku było wiadomo, że nie będzie w tym Spider-mana więc po co w ogóle podchodzić do tego filmu. A i tak oglądacie
Opublikowano 6 grudnia 20186 l 2 minuty temu, mcp napisał: Bo to pierwszy raz zmieniono origin postaci w filmie. Przecież od początku było wiadomo, że nie będzie w tym Spider-mana więc po co w ogóle podchodzić do tego filmu. A i tak oglądacie To ja już nie wiem nomaciek czy ty wiesz co piszesz czy to co ci powiedzieli. To był taki origin w komiksie czy chodziło ci ze był sobie zeszycik o nazwie venom? A sie obejrzało bo brak spidermana to za mało zeby venoma nie zobaczyc.
Opublikowano 6 grudnia 20186 l To jakby ci dali na początku filmu Hollanda w stroju symbiota przez chwile to rozumiem, że byłbyś zadowolony i nie miałbyś żadnych innych zastrzeżeń? Czy miał być cały film o czarnym spider-manie i ostatnie 10 minut z Brockiem? Miał być film o venomie i masz film o venomie, zeszycik o nazwie venom był nie jeden i ostatnie mocno się dystansują od spider-mana ale już nie o to chodzi. Równie dobrze można zapytać po co robią suicide squad, birds of prey, jokera bez batmana?
Opublikowano 6 grudnia 20186 l Wyolbrzymiasz problem którego nie ma, faktem jest ze nie było spidera bo nie mogło byc, wiec to nie jakiś super zamysł reżysera, co tylko jeszcze bardziej smieszy. Film oceniłem 1/10 pomijając brak wątku spidera, z tym byłoby...shiiiiiiiiiit.
Opublikowano 6 grudnia 20186 l No weź Robert, to wy zaczęliście z tym 'budowaniem uniwersum spider-mana' więc do tego się odniosłem, jakby to był jedyny problem tego filmu. Jak siadałem w kinie to nie miałem z tyłu głowy myśli, że i tak chu.jnia z tego będzie bo nie ma pająka. Problemów ma ten film sporo ale to co miało zagrać jak dla mnie zagrało, CGI symbiota i relacja Eddiego z Venomem na plus.
Opublikowano 7 grudnia 20186 l Budowanie spiderverse bez Spidermona to odpowiednik DC i ich budowanie uniwersum bez Batmana i Supermona. Bez sensu.
Opublikowano 8 grudnia 20186 l Nie do końca. Pierwotnie S6 też miało skupiać się na villianach, a Spajdi był tylko akceleratorem dla pomysłu Osborna. Chociaż teraz nie dowiemy się tak naprawdę w jakim stopniu Pająk byłby... "wplątany" w fabułę. Niemniej Spider-Man był obecny. Tutaj również wystarczyłoby nawiązać do Parkera w tytanowym stylu "F*ck Spider-Man". Tak czy inaczej uważam, że jeśli villian nie jest wstanie egzystować bez swojego naturalnego przeciwnika w postaci bohatera to nie warto tracić czasu na taką postać. Najbliższym testem będzie mini-seria z Lokim (chociaż też nie wiadomo czy nie przewinie się tam blondas z młotkiem).
Opublikowano 9 grudnia 20186 l W Homiecumming - Vulture i Shocker W FFH - Mysterio i (wg plotek Chameleon) W części 3 - Doc Oc i Sandman I jest cały, dobrze wprowadzony składzik do S6 z Hollandem w czwartym filmie od Disneya <3 Tak będzie. Zobaczycie! Edytowane 9 grudnia 20186 l przez nobody
Opublikowano 9 grudnia 20186 l W Homecoming jest wprowadzony Gargan więc obstawiam Skorpiona w którejś części.
Opublikowano 10 grudnia 20186 l raczej był to easter egg. no i imo, vulture, doc oc i shocker, to wystarczająco sporo postaci z highendowymi gadżetami.
Opublikowano 10 grudnia 20186 l W dniu 7.12.2018 o 23:44, Masorz napisał: Budowanie spiderverse bez Spidermona to odpowiednik DC i ich budowanie uniwersum bez Batmana i Supermona. Bez sensu. Bardziej odpowiednik DC i ich budowania uniwersum od dupy strony, zaczynając od chaotycznego, przepisywanego na kolanie pseudo team upu. Sama obecność B i S nie nadaje DCCU żadnego sensu.
Opublikowano 10 grudnia 20186 l A odnośnie rzekomego obsadzania villainów w disneyowskich spiderach pod kątem ewentualnego zmartwychwstania sinister six, to przypominam, że w tamtym dupnym teaserze był osprzęt Rhino, który zdążył się już przewinąć przez TAS 2 xd Edytowane 10 grudnia 20186 l przez Tokar
Opublikowano 31 grudnia 20186 l Dobry ten nowy Spider man, film skupia się głównie na dwóch pajęczakach, reszta to statyści, ale chyba nie dało się więcej wycisnąć w jednym filmie z tego.
Opublikowano 2 stycznia 20196 l O Nie zazdroszczę ludziom, którzy będą od teraz dotykać spiderowej licencji, bo już zawsze będą stali na z góry straconej pozycji porównywani do filmu, w którym nie dało się tego zrobić lepiej. Ani jednej niepotrzebnej sceny. Spidernoir, spiderkawaii i spiderpig zaznaczają swoją obecność, ale nikt nie męczy nimi buły i nie zarzyna tych samych dow(nene)ów po 6 razy jak w deadpoolu 2. W zasadzie wszystko jest tu idealnie zbalansowane. No mogłoby być trochę mniej family values, ale to było raczej nie do uniknięcia tym bardziej, że trzeba było odhaczyć w milesowym uniwersum klasyczną spiderową sytuację i wyszło to nawet zgrabnie. Przy tym filmie Homecoming wygląda jeszcze bardziej żałośnie. Wystarczy porównać elementy teenage dramy - tutaj jest to zrobione na oko 74657884 razy lepiej, poza tym film pamięta o tym, że ma lepsze rzeczy do roboty niż udawanie high school musicalu. Rozrywka idealna + mistrzowskie creditsy i scena po Aż nie do wiary, że sony pictures miało z tym coś wspólnego. I tak pewnie za chwilę spierdolą to, że mają idealnie ustawioną sytuację i ich niedorozwinięte uniwersum spidermanowe bez spidermana po raz pierwszy nabrało zalążków sensu, bo teraz nie potrzebują Parkera ani w sumie nawet Moralesa. No ale przez chwilę mogą czuć się fajni i udawać, że od początku taki był plan. Ciekawe ilu dzbanuszków nie poszło na bajkę, a zamiast tego wybrali prawdziwie męską rozrywkę Aquacwela, tłumacząc sobie niedojebanie koncepcyjne i scenariuszowe konwencją
Opublikowano 2 stycznia 20196 l 11 minut temu, Tokar napisał: Ciekawe ilu dzbanuszków nie poszło na bajkę, a zamiast tego wybrali prawdziwie męską rozrywkę Aquacwela, Haha, tokar był na Człowieku rybie xD
Opublikowano 2 stycznia 20196 l 3 minuty temu, milan napisał: Byłeś na drwalu czy na spider-manie? Kto to jest drwal