Gość _Be_ Opublikowano 2 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2019 A ta skapciala bułka z maka, okej Cytuj Odnośnik do komentarza
MBeniek 3 260 Opublikowano 2 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2019 No ten najnowszy spidermanek to czołówka jeśli chodzi o wszystko co powiązane z marvel. Świetne postacie, niewymuszony humor, super oprawa audiowizualna - aż szkoda, że u nas w imaxach tego nie puszczają, tylko jakiegoś człowieka-rybę. I ten soundtrack męczę go już od kilku dni i dalej się nie nudzi. Wiadomo, że sama historia jakoś super oryginalna nie jest, ale podana w taki sposób, że z przyjemnością się je tego kotlecika. I tak jak pisał tokar, scena po napisach - czyste złoto, zdecydowanie warto siedzieć do samego końca. W sumie sony ma teraz większe szanse na oskara niż disney z tą swoją panterą. Przynajmniej mam taką nadzieję. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 3 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 (edytowane) Nie no ale tak na serio marsz do kin, to nie jest jakiś krap od DC, który musisz tłumaczyć sobie, że jak lubisz morskie sceny to może ci się spodobać i krytycy się nie znają. Film raczej spodoba się każdemu miałem obok dzieci i matki, jakichś gimbusów i laski i raczej każdy podjarany. Jako adaptacja komiksu to jest zupełnie inny poziom, wizualny cukierek, każdy kadr praktycznie wywołuje zachwyt (jedyna rzecz, która mnie irytowała to aberracja chromatyczna na postaciach, czasem dostawałem oczopląsu i miałem wrażenie, że jestem pijany jak to oglądam, ale już mam tak z tym efektem, że go nie cierpię) do tego świetna postać Milesa, która jest jakieś tysiąc razy ciekawiej napisana niż w growej adaptacji Insomaniaców, te popkulturowe smaczki, kultura hip hop i graffiti, która jest tak bardzo ważnym elementem Nowego Jorku i dzielnicy z której jest Miles. Nawet detal w postaci Air Forców robił strasznie mimo, że nie jestem fanem lokowania produktów w filmach. Humor nie wywołuje uśmieszków zażenowania, postacie są animowane ale mają ekspresje wizualną na niesamowitym poziomie, rozbijanie czwartej sciany ale z głową (nie tryhardowe jak w przypadku Deadpoola), nawet dostało się Tobeyowi za wiadomo jaką cringową scene Zabawa konwencjami na papierze wydawała mi się czymś w rodzaju gulaszu, niby może wyjść z tego strawne danie ale w ogolnym rozrachunku nie będzie to nic wyrafinowanego, no cóż i tutaj się pomyliłem. Takie adaptacje komiksowe to aż z przyjemnością się ogląda bo nikogo wtedy nie mierzi widok przerysowanego Kingpina, który jest szeroki jak dwa traktory, a wygląd Gobilina to Od czasów Blade Runner 2049 nie miałem takiej chcicy na drugi seans. Edytowane 3 Stycznia 2019 przez _Be_ Cytuj Odnośnik do komentarza
Luqat 966 Opublikowano 3 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 Wersja dźwiękowa oryginalna czy Boberek? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 3 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 16 minut temu, Luqat napisał: Wersja dźwiękowa oryginalna czy Boberek? Dublaż Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 3 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 Też idę za parę dni na dubbing, innej wersji na Podhalu nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza
Cedric 1 313 Opublikowano 3 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 To żałujcie, bo angielska wersja jest cudna. Nicolas Cage, Liev Schreiber, Jake Johnson i inni Dla mnie to najlepszy film roku 2019, pod względem czystej filmowej radości. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 3 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 Idę na napisy po weekendzie także nie mam co żałować Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 3 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 Cieszą mnie te pozytywne opinie na forumku. Fabuła tego eventu została niezle zmieniona i uproszczona, ale wyszło moim zdaniem dużo lepiej niż w komiksie, co sie czesto nie zdarza. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 3 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 2 godziny temu, _Be_ napisał: Idę na napisy po weekendzie także nie mam co żałować Też nie żałuję, bo za 2 miesiące obejrzę wersję z napisami. Cytuj Odnośnik do komentarza
Starh 3 170 Opublikowano 3 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 Spider-Man Uniwersum Jak dla mnie film idealny: - animacja tego filmu to uczta dla oczu, nie wiem kto nad tym siedział, ale powinien dostać oscara - fabuła poprowadzona od samego początku do końca w świetnym tempie, beż żadnych cięć, nudzenia, dłużyzn - pełno odniesień, easter eggów, ogólnie dla fanów uniwersum pająka cud, miód i piwerko! - humor i to nie taki czerstwy, tylko naprawdę fajny, odpowiedni do danej sytuacji na ekranie, można się zaśmiać. Powiem krótko, to był najlepszy film o superbohaterze na jakim byłem kiedykolwiek. 10/10 Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 3 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 3 godziny temu, _Be_ napisał: Idę na napisy po weekendzie także nie mam co żałować Idziesz 2 raz do kina na film o bohaterze w rajstopach, widzisz, niepotrzebnie było mieć taką skrajną opinię o flimach tego typu. Mnie tez cieszą opinie, ale cięzko mi uwierzyć ze to az tak dobre, po trailerach pachnie mi bardziej filmem pod disney XD niż fimem dla też starszych widzów, pewnie nie ma tam żadnego z mroczniejszych wrogów? same skorpionki, oktopusy i kingpinki. Ale pójdę. Ale na pewno nie na dubbing. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 3 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 2 minuty temu, milan napisał: Idziesz 2 raz do kina na film o bohaterze w rajstopach, widzisz, niepotrzebnie było mieć taką skrajną opinię o flimach tego typu. Ale ja miałem skrajną opinię po aktorskich firmach super bohaterskich. Filmy animowane i seriale animowane zawsze uwielbialem. Nadal nie lubię 95% filmów z MCU 3 minuty temu, milan napisał: niż fimem dla też starszych widzów, pewnie nie ma tam żadnego z mroczniejszych wrogów? same skorpionki, oktopusy i kingpinki. No jest to film dość młodzieżowy, w dużej mierze raczej familijny Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalel 3 634 Opublikowano 3 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 No i na plus muzyczka! Scena z What’s up danger była piękna, a mi wpadł do ucha szczególnie ten kawałek https://youtu.be/VrBKxr309i4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Tokar 8 262 Opublikowano 3 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 No przez ten film siedzą mi od wczoraj w głowie sapiące murzyny To plus creditsy to jest taki bjenger że łojapjerdole Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 3 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 Nie no słuchając tego na sucho to jest to gó,wno, w filmie pasuję Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 3 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 Pomyśleć, że to studio dopiero co wydało emoji movie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Tokar 8 262 Opublikowano 3 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 O, jeszcze jedna scena po napisach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 6 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2019 O ja pier,dole. Zostałem zniszczony, ostatnio z takim uśmiechem wychodziłem z kina po Mad Maksie. Jestem tak podjarany tym filmem, że gdyby po wyjściu z kina stał stragan z gadżetami, to kupiłbym figurki każdego spidermana i wsadzał sobie w domu w du,pę. Animacja, MUZYKA, tempo, bohaterowie jezuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu /10 najlepszy film o superbohaterach homecoming xDDDDD dc xdDDDDDDD całe MCU xDDDDDDDDD Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 6 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2019 Nie wierze Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 6 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2019 (edytowane) przed seansem nawet nie oglądałem zwiastuna, tak teraz czytam co tam na górze napisałeś, że jakieś disneye XD czy coś. odpowiem tak: xD myślę, że zarówno mały i duży będzie się bawił znakomicie, ale duży jednak bardziej doceni pracę włożoną w stworzenie tego cuda Edytowane 6 Stycznia 2019 przez ragus Cytuj Odnośnik do komentarza
nobody 3 504 Opublikowano 6 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2019 Ok, zaliczyłem i ja. Nie jest to żadne 12, 11, ani nawet średniackie 10/10, a jedynie marne "9". więc mam nadzieję, że kto nie widział, zaskoczy się teraz tylko na plus. Kolejny komiksowy film po Ragnaroku, który wie jak inteligentnie robić gagi. Z tym że ten od początku do końca nie zawiera praktycznie żadnej nienaturalnej relacji między postaciami (relacja Milesa z jego starym, oraz wujkiem - SZIIIIIT), bez oklepanych dialogów itp. kliszowych pierdół, i z motywami, które aktorskie Spodery zawsze musiały tłumaczyć łopatą (w senie słowami), zamiast zrobić to zwyczajnie akcją i samym zachowaniem postaci. No nie wiem co im tam odyebało, że nie bali się nawet pokazywać scen śmierci na oczach widzów. Ogromny szacunek dla Sony Pictures, że oddali tak dużo wolności artystycznej twórcom. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 6 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2019 10 minut temu, nobody napisał: No nie wiem co im tam odyebało, że nie bali się nawet pokazywać scen śmierci. a no trochę zbiła mnie z tropu śmierć parkera btw: jak ten montaż robi Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 6 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2019 akurat śmierć Parkera to jakieś mega zaskoczenie nie było, bo w komiksach Miles miał taki sam origin, ale łezka i tak sie zakrecila. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 6 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2019 no dla fana pewnie tak, ja to opisuję z punktu widzenia osoby, która przeczytała w życiu jeden komiks z pająkiem ;p Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi