Skocz do zawartości

Spider-Man Cinematic Universe

Gość DonSterydo

Rekomendowane odpowiedzi

Gość DonSterydo
Opublikowano

Widzę, że większość nie ma pojęcia dlaczego teraz mamy "restart" - piszę w cudzysłowie bo tak na prawdę jest to zamiennik na miejsce części 4. Pierwotnie nie było żadnych planów restartu, miała powstać normalnie część 4 z tą samą obsadą tylko pojawił się problem tego rodzaju, że dotychczasowy reżyser na produkcję kolejnej części chciał ogromnych funduszy, na które nie zgodziło się studio. Nie doszli do porozumienia i jako efekt cięcia kosztów mamy ten "restart".

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Widzę, że większość nie ma pojęcia dlaczego teraz mamy "restart" - piszę w cudzysłowie bo tak na prawdę jest to zamiennik na miejsce części 4. Pierwotnie nie było żadnych planów restartu, miała powstać normalnie część 4 z tą samą obsadą tylko pojawił się problem tego rodzaju, że dotychczasowy reżyser na produkcję kolejnej części chciał ogromnych funduszy, na które nie zgodziło się studio. Nie doszli do porozumienia i jako efekt cięcia kosztów mamy ten "restart".

a ja gdzieś czytałem, że chodziło o to, że studio chciało zrobić mrocznego spidermana, ale reżyser i główny aktor się nie zgodzili na to...

Opublikowano (edytowane)

a ja czytałem gdzieś, że raimi wku.rwił się po tym co odje.bało studio w trójce i następnym razem już się w chu.ja nie dał robić i tak mamy reboota. z resztą kogo to? wzruszająca przemowa garfielda na comic-conie <chlip-chlip>:

Edytowane przez tk___tk
Opublikowano

Ciekawe ile tym razem trzeba będzie czekać części na pokazanie przez 15 minut Venoma. Bo o Carnage'u nawet nie ma co marzyć.

Kur.wa wpis.

Ile ja bym dał za ekranizację serii Spajder i venom vs. ferajna Carnage'a.

Opublikowano (edytowane)

Stare. Widziałem ten film w 2002 roku...

A tak na pół-serio czy jest choć jedna osoba na tym forum, która przeczytała wszystkie komiksy ze Spider-manem? Powodzenia.

Edytowane przez rkBrain
Opublikowano (edytowane)

odważny krok. jak paredziesiąt lat temu pojawiali się black panther czy luke cage to pewnie ludzie też się oburzali ;). z resztą w ultimate uniwersum to nie żadna nowość po tym jak podczas "ultimatum" wyrżnęli 90% postaci w tym wolverine'a (nie za ciekawy koniec dla rosomaka - najpierw potraktowany z połączonych sił iron mana i cyclopsa, a potem kręgosłup wyrwany przez magneto :P), peter też stylowo skończył - najpierw postrzelony przez punishera, a potem ostatnimi siłami załatwił całe sinister six w tym przed wyzionięciem ducha przygniatając ciężarówką osborna. ciekaw jestem tylko skąd ten chłopak weźmie swe moce - może pójdą w tą stronę co aktualnie w amazing spider-man (event "spider-island" - cała populacja manhattanu stopniowo zyskuje pajęcze moce). oby nie okazał się kolejnym klonem petera, których miał już pierdyliard.

[/comic geek]

Edytowane przez tk___tk
Gość DonSterydo
Opublikowano (edytowane)

Spider-man skończył się na eventach z klonami, wtedy przestałem kupować komiksy bo stwierdziłem, że to już przesada. To tak jak z Lostami, pierwsze dwa-trzy sezony fajne, a później to już trzepanie odcinków na chama i niepotrzebne udziwnianie.

I patrząc jak w ostatnich komiksach Spider-man jest członkiem Fantastycznej Czwórki stwierdzam, że dobrze zrobiłem. Ja przynajmniej komiksy będę kojarzył ze starciem z Morbiusem w kanałach albo z wyniszczającą walką z Venomem, a nie z tym ścierwem, które zapoczątkowały klony.

Edytowane przez DonSterydo
Opublikowano

czego on nie jest członkiem? nowa seria FF (Future Foundation po śmierci human torcha, członkiem jest też dr. doom i ojciec reeda z przyszłości) prezentuje bardzo wysoki poziom i wile tracisz - tyle ci powiem.

Gość DonSterydo
Opublikowano

czego on nie jest członkiem? nowa seria FF (Future Foundation po śmierci human torcha, członkiem jest też dr. doom i ojciec reeda z przyszłości) prezentuje bardzo wysoki poziom i wile tracisz - tyle ci powiem.

No właśnie widzę ;)

• Plusik 1
Opublikowano

Jak dla mnie to niech robią ten restart, bo gorszego syfu niż ostatnia trylogia (no jeszcze dwójka uszła) zrobić nie mogą. W sumie zawsze lubiłem pajęczaka, ale po wizycie w kinie na pierwszym Spiderze byłem w szoku w jaki pastiż poszli (od tego czasu nie lubię W. Dafoe).

Opublikowano (edytowane)

a ja czytałem gdzieś, że raimi wku.rwił się po tym co odje.bało studio w trójce i następnym razem już się w chu.ja nie dał robić i tak mamy reboota. z resztą kogo to? wzruszająca przemowa garfielda na comic-conie <chlip-chlip>:

http://www.youtube.com/watch?v=JMcyclphuNs

Chaltura prawie jak u Mateusza Damieckiego. To juz wiem jak pazdzierz bedzie z tego nowego spider mana i nic od poprzednich czesci sie nie zmienilo. Moze wrecz przeciwnie.

Edytowane przez Yacek
Opublikowano

Oglądałem (500) Days of Summer Webba i raczej jestem o ten film spokojny. Raczej nie będzie takiej zabawy formą jak w tamtym filmie, ale Garfield to dobry aktor, a Webb się zapowiada na dobrego reżysera. Trailer średni, ale to taki teaser chyba.

Opublikowano

Scenariusz nie był jego. I to nie głównie to było dobre w tym filmie. Webb to ceniony reżyser teledysków i myślę, że to było dla producentów "Spider-Mana" ważniejsze, niż jakieś melancholijne komedie romantyczne.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Sprawdzily sie ploty o tragicznym designie Lizarda, no bez jaj, kto wpadl na pomysl z humanoidalnym ryjem?

the-amazing-spider-man-first-full-picture-of-the-lizard.jpg

Typ jest normalnie wyjety z ekranizacji Super Mario Bros;/

super-mario-bros-movie-goomba.jpg

Dodajmy jeszcze niepotrzebny watek rodzinnej psychodramy, ktory w filmie tego typu bedzie tylko slaba zapchajdziura... no jest niedobrze.

• Plusik 2