Opublikowano 16 września 20213 l Sory, ale najlepszy Peter Parker to ten ze Spider-Man Uniwersum (ten, który robi Milesowi za mentora)
Opublikowano 16 września 20213 l Garfield to był taki chad spoderman deskorolkarz, wiec ni uja nie Parker. Peter ma być trochę takim cipowatym, sympatycznym nerdem i Holland i Maguire bardzo fajnie się sprawdzali w tej roli. Holland wygrywa bo ma hot ciocie May.
Opublikowano 16 września 20213 l Holland dla mnie zbyt infantylny. Peter zazwyczaj był powazny, a głupkowaty się robil i rzucał sucharami jako Spider man. No i te Spider many z Garfieldem miały jednak cieższy klimat. Gwen [`]
Opublikowano 16 września 20213 l Garfield jako Parker? Tragedia. Amazing spiderman? Jedynka jeden z najgorszych filmów o rajtuzowcach jaki widziałem, dwójka już sporo lepsza ale gdzie z tym do potężnych filmów raimiego? Przecież to gówno powstało tylko po to żeby sony miało prawa do pajonka i to widać
Opublikowano 16 września 20213 l O ile samą niechęć do TASM i Garfielda mogę jeszcze zrozumieć i tłumaczyć sobie kwestią GUSTU, tak pisanie, że dwójka jest "sporo" lepsza od jedynki już zakrawa na trolling. Nie no ja wiem, że dla wielu pająk Raimiego ma na starcie +100 punktów za to, że wyszedł jak mieli po 8 lat (sam byłem wtedy niewiele starszy, ale już wtedy mi coś nie pasował ten film) i za memiczne scenki, ale pomijając jego wartość jako luźnego, zahaczającego wręcz o pastisz, letniego filmu, to ja tam nie widzę za bardzo powodów do kultu i stawiania na podium nowożytnych adaptacji komiksu. Inna sprawa, że dla mnie punktem odniesienia do tego, jaki "powinien" być Spidey, jest co najwyżej kreskówka z Fox Kids albo gierki z szaraka, bo komiksów zwyczajnie nie czytałem (no ale w nich było pewnie już tyle wariacji jego charakteru, że podchodzenie do adaptacji w ten sposób nie ma za bardzo sensu). TASM ma przede wszystkim dobrze napisanych bohaterów i dialogi i tą mityczną chemię, szczególnie między Peterem i Gwen- to jedyny film, w którym jako widz wierzę w romans Petera (w trylogii Raimiego relacja z MJ to chyba największa wada, pomijając jej miscast). No ale wiadomo, co kto lubi. Osobiście zwyczajnie nie lubię tego klimatu wczesnych lat 2000 w kinie superbohaterskim, który potężnie wyziera z trylogii. Ot taki plastik. 2 godziny temu, Soban napisał: Peter ma być trochę takim cipowatym, sympatycznym nerdem i Holland i Maguire bardzo fajnie się sprawdzali w tej roli. Jeśli Garfield to Chad, to Maquire jest skrajnością w drugą stronę, virgin-loser do przesady. Edytowane 16 września 20213 l przez kotlet_schabowy
Opublikowano 17 września 20213 l Po części propsuję Spiderman Raimiego fatalnie się zestarzał. Po rewatchu wiem, że główną zaletą tych filmów było to, że oglądałem to za szczyla. A trójka to się nawet nie broni. Gniot porównywalny z Zieloną Latarnią z Raynoldsem Amaizng spiderman? Mi weszło. Uwielbiam muzykę z tej serii. Obejrzałbym to jeszcze raz i żałowałem jak zrobili cancela
Opublikowano 18 września 20213 l Ale Doktor Octopus z dwójki dalej jest kozak, aż chyba sobie odświeżę.
Opublikowano 30 września 20213 l Jedynka była słabym filmem, to fakt. Ale z drugiej strony tak samo słaba Cziorna Pantera ma 88/100 na tej samej stronie Lubię i Hardy'ego i Harrelsona, więc może nawet się przejdę do kina.
Opublikowano 30 września 20213 l Nie no, jak ktoś się spodziewał że to przekroczy 50 na MC to pora chyba się obudzić. I tak wysoka średnia jak na taki film.
Opublikowano 3 października 20213 l Drobne spoilery, no jest jeszcze nadzieja dla Venoma. https://naekranie.pl/aktualnosci/venom-mcu-avengers-scena-po-napisach-1633154954?fbclid=IwAR0i4r--BCiIYIJkHRNuS1vX9124wagQg5ZNHGQwkTuW0bVPjATacG_avHs
Opublikowano 15 października 20213 l Jakie to było dobre Jesli chodzi o casting to mają nosa, bo Eddie i Cletus moim zdaniem idealnie obsadzeni. Scena po napisach raczej cieszy i przecieki sie sprawdziły Spoiler Eddie przenosi się do innego uniwersum, w tv pojawia się Spider man z mcu i Venom go zna. Czekam na ich spotkanie, moze chociaz jakies cameo w nastepnym filmie ze Spider manem?
Opublikowano 15 października 20213 l No ja już tak entuzjastycznie się nie wypowiem. Film jest krótki a większość czasu zajmuje jednak przekomarzanie Eddiego z Venomem (akurat chyba najlepsza część filmu). Później akcja związuje się zbyt szybko i Carnage po prostu się pojawia i napierdala. Efekty na pewno lepsze niż w jedynce, ale jest jedna większa walka i tyle. Woody 'Gram we wszystkim' Harrelson poszedł wg mnie w złą stronę z interpretacją Cletusa i zrobił z niego bardziej retarda a nie schizola a jak wiadomo 'Never go full retard'. Przy takiej ilości fajnych historii komiksowych z Carnage tak skiepścić scenariusz to trzeba się postarać. Nie było to złe, ale jednak liczyłem na coś więcej. Scena po napisach taka jak się można było spodziewać i zostaje nadzieja na coś lepszego w Venom 3. Takie 6/10.
Opublikowano 15 października 20213 l Akurat długość moim zdaniem na plus, bo te marvele męczą bułe po 2h i więcej, Wdowe oglądałem na dwie raty.
Opublikowano 23 października 20213 l Jedynkę szło obejrzeć, dwa razy zaliczyłem. 2 słabiutka, finałowa walka machnięta na szybko. Reżyser na końcu stwierdził, że mało czasu zostało i poskładał to jakoś.
Opublikowano 28 października 20213 l Nowa fotka. Hype jak cholera, niech już pokaza pozostałych Spider manow
Opublikowano 28 października 20213 l Ta też jest dobra Trochę nawiązująca do: Disney&sony pewnie liczą, że będzie to nowy meme template Edytowane 28 października 20213 l przez MBeniek