BieŃ 923 Opublikowano 22 grudnia 2021 Opublikowano 22 grudnia 2021 Jestem zachwycony,film całkowicie spełnił moje oczekiwania - daję 9/10 Rewelacyjna rozrywka do kina.Nie będę tutaj się rozpowiadał bo myślę że wydanie 20 zł na 2,5 h zabawy na wysokim poziomie samo się broni Cytuj
Tokar 8 268 Opublikowano 22 grudnia 2021 Opublikowano 22 grudnia 2021 W dniu 18.12.2021 o 11:55, Kalel napisał: Ale ogólnie - kurwa, głupie to było. + naiwne + przewidywalne Koło ITS to nawet nie leżało, ale tak całościowo to było całkiem nieźle, w przeciwieństwie do 2 poprzednich części, które balansowały na granicy oglądalności. Mam wrażenie, że pomysł był tylko na szkielet fabuły oparty na multiversum i związanych z tym Spoiler powrotami , a już co po kolei ma się dziać żeby do tego doprowadzić, to tam chuj, oby jakoś na ślinę się trzymało. Wystarczy żeby Strange zachowywał się przez większość filmu jak kompletnie ktoś inny, a gimboparkerem kierowały absurdalne motywacje i jakoś to leci od sceny do sceny. Kolejna sprawa - h u m o r e k. O boziu, dotychczas raczej nie czepiałem się marvelowskiego heheszkowania, ale to co nam tutaj zaserwowali, to jest naprawdę grube przegięcie pały. Ten film jest jak szkolny kujon próbujący grypsować wśród popularnych dzieciaków. Władcami krindżu niezmiennie od 3 filmów są gruby chinol i pani mądrala, dobrze chociaż że prawie całkiem odkleili od tej bandy chuja ciapatego Flasha, który też niemiłosiernie wkurwiał. Niemniej tutaj właściwie każdy ma na koncie jakieś żenujące wyskoki. Nawet kiedy Spoiler dochodzi już do spotkania świętej trójcy to i tak na jeden udany żarcik przypadają 3 rodem z wizyty boomcia w tablicy korkowej po czteropaku. Na plus Spoiler nie czynienie przesadnej celebry z pojawienia się wiadomokogo. Wątpliwa logika tego zabiegu w konfrontacji z całą resztą gości już została wytknięta, ale są gorsze głupoty do przełknięcia w tym filmie. No i cóż, ten zabieg uwypukla tylko jak marnie w tej roli wypada Tomasz Holandia. Starszy Tobey to jest po prostu uberparker, a Garfield nadal jest najfajniejszym Spidermanem (chociaż przesadnych spustów nad jego kreacją aktorską nie rozumiem - w momentach "dramatycznych" w moim odczuciu wywoływał niezamierzony efekt komiczny). Aż przykro było patrzeć jak Holland próbuje pod koniec grać tą rządzę mordu, no pasowało mu to jak świni siodło. Z fajnych rzeczy to jeszcze zgrabne wprowadzenie Spoiler Daredevila i czytelność scen akcji przy ich dużej dynamice. No i to tyle, kontynuacja wątku multiverse w MCU będzie w Spoiler dziwago 2 i oby tym razem miało to więcej sensu. A prawdziwa spideruczta w przyszłym roku w Across the Spider-Verse. 1 1 Cytuj
_mike 318 Opublikowano 23 grudnia 2021 Opublikowano 23 grudnia 2021 Bardzo dobrze się to oglądało. Tego nie można odmówić Spajderowi ale... fan service dali do porzygu. Po finale Spoiler mam podejrzenie, że ten film miał być resetem Pająka w wykonaniu Tomka H. Końcówka - jak się wprowadza na swoje, idzie na studia, nie ma już kontaktu z ludźmi z gimbazy (bo go nie pamiętają) daje duże pole do popisu na przyszłość. No, zwyczajnie reset postaci i można jechać z nowymi pomysłami np nowa MJ? Przyjaciel Osbourne? Kto wie Aktorsko Tom się wspiął na swoje wyżyny (nie żeby to było zbyt wysoko) i w końcu coś tam zagrał więcej niż chłopaka z gimbazy. Reszta też super. Spoiler Tobey krułem. Najlepszy pająk, najlepszy aktor w filmie. Szkoda że Moline potraktowali z buta ale Dafoe powinien być głównym przeciwnikiem rozpisanym na kilka filmów. Mistrz. Jedyny Spiderman z Hollandem, który z chęcią jeszcze raz zobaczę. 8/10 Cytuj
Square 8 610 Opublikowano 23 grudnia 2021 Opublikowano 23 grudnia 2021 Niby spoko, ale nie wyobrażam sobie aby mieli zrobić dwa filmy o tym samym. Cytuj
Pupcio 18 449 Opublikowano 23 grudnia 2021 Opublikowano 23 grudnia 2021 Jaranko pajonkiem garfielda to kolejny arc pojebanego gustu forumowiczów? Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 23 grudnia 2021 Opublikowano 23 grudnia 2021 Najlepszy pajonk bo najblizszy komiksom Cytuj
Pupcio 18 449 Opublikowano 23 grudnia 2021 Opublikowano 23 grudnia 2021 A to nie wiedziałem że w komiksach parkier był takim nie dającym się polubić obszczymurem Tylko Tobey i anime Miles No i jeszcze ten koks z kreskówki na fox kids ale wy za młodzi pewnie żeby pamiętać tego mesjasza. Tam to było prawdziwe multiversum Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 24 grudnia 2021 Opublikowano 24 grudnia 2021 Cooo0000, niepokonany Seabiscuit najlepszym pająkiem? Błagaaaam Ale Amazing 3 bym zobaczył. Venom bardziej pasował do tej serii niż do obecnej. Mówię o postaci, nie tym góooownie z Hardym Cytuj
Tokar 8 268 Opublikowano 24 grudnia 2021 Opublikowano 24 grudnia 2021 Przecież w serii MCU Venomem miał zostać pakistański bully Tyle że sprawa chyba nieaktualna biorąc pod uwagę scenę po napisach. W ogóle to mają otwarta drogę do soft reboota, więc liczę że Peter zacznie wreszcie zadawać się z normalnymi ludźmi. Cytuj
Wojtq 795 Opublikowano 24 grudnia 2021 Opublikowano 24 grudnia 2021 (edytowane) A to nie jest tak, że Spoiler Avengersi mogli zapomnieć o Peterze, ale nie zapomnieli o Spider-manie? Edytowane 24 grudnia 2021 przez Wojtq Cytuj
Square 8 610 Opublikowano 24 grudnia 2021 Opublikowano 24 grudnia 2021 Spoiler Avengersów już nie ma przecież, ale tak SM istnieje i ludzie to wiedzą. Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 24 grudnia 2021 Opublikowano 24 grudnia 2021 Film zarobił już prawie 800 milionów dolanów Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 24 grudnia 2021 Opublikowano 24 grudnia 2021 I to w czasie pandemii, gdyby nie to, to by zmiótł z planszy end game. Cytuj
Mendrek 571 Opublikowano 27 grudnia 2021 Opublikowano 27 grudnia 2021 Film spoko, chociaż dość przeciągnięty i taki młodzieżowy dość, moim zdaniem FFH lepszy pod względem flow i motywów bad guy'a. Tutaj jest... dziwnie. Ambiwalentnie wręcz, prawie że cringe'owo. Jako akcyjniak - spoko. Z perspektywy MCU zastanawia mnie jedno: Spoiler Skoro Strange jest w stanie pierdyknąć ot tak zaklęcie zapomnienia, które używał nawet do tuszowania balangi i no big deal, to czemu nie użył tego np. na armii Thanosa? Mogliby zapomnieć o nim jako szefie, wpierdzielić mu, czy po prostu się rozejść. Tyle możliwości ono daje i moim zdaniem strasznie potężne jak na skutki, które wywołuje... Cytuj
Square 8 610 Opublikowano 27 grudnia 2021 Opublikowano 27 grudnia 2021 Gdyż Spoiler Wtedy nie byłoby filmów. 1 Cytuj
XM. 10 888 Opublikowano 27 grudnia 2021 Opublikowano 27 grudnia 2021 TEN FILM dla fana SpiderMana to nic lepszego już nie wyjdzie. Cytuj
Tokar 8 268 Opublikowano 28 grudnia 2021 Opublikowano 28 grudnia 2021 Wyszło w 2018 i będzie kontynuowane w 2022 2 Cytuj
MaZZeo 14 187 Opublikowano 28 grudnia 2021 Opublikowano 28 grudnia 2021 Ktoś mi wyjaśni dlaczego Spoiler Venom z Hardym miałby się pojawić razem z Spidermanem-Garfieldem a nie Hollandem? Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 28 grudnia 2021 Opublikowano 28 grudnia 2021 A ktoś tak twierdził? Teraz to już każdy może się pojawić wszędzie, tak na marginesie. 1 Cytuj
Moldar 2 249 Opublikowano 28 grudnia 2021 Opublikowano 28 grudnia 2021 Z całej trójki by chyba najlepiej pasował. Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 28 grudnia 2021 Opublikowano 28 grudnia 2021 Godzinę temu, MaZZeo napisał: Ktoś mi wyjaśni dlaczego Ukryj zawartość Venom z Hardym miałby się pojawić razem z Spidermanem-Garfieldem a nie Hollandem? Spoiler gdyby mial byc Venom z Hardym i Spider manem Hollanda, to by go nie odsyłali do domu. Obstawiam, że nie chca mieszac pajęczaka mcu z uniwersum Sony. Dla mnie spoko, Spider man z Hollandem dostała fajny "reset" i jest szansa na troche mroczniejszy film, bez grubego przygłupa i pakistanskiego Flasha i prawilny origin Venoma Cytuj
Pupcio 18 449 Opublikowano 28 grudnia 2021 Opublikowano 28 grudnia 2021 Ale przecież i tak będzie z hohlandem bo Spoiler Dla beki chyba by kawałek venoma nie został w tym wymiarze. Hardy już pewnie nie wróci jako venom Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 28 grudnia 2021 Opublikowano 28 grudnia 2021 56 minut temu, Pupcio napisał: Ale przecież i tak będzie z hohlandem bo Ukryj zawartość Dla beki chyba by kawałek venoma nie został w tym wymiarze. Hardy już pewnie nie wróci jako venom Spoiler Pewnie mcu bedzie miało swojego Venoma. Bo Venom 3 od sony juz potwierdzony Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi