rkBrain 28 Opublikowano 4 sierpnia 2011 Opublikowano 4 sierpnia 2011 (edytowane) kto będzie tracił siano na małpiszony kiedy w kinach pojawia się kaptyn amerika? Ja czekam na Majora Europę i Generała Afrykę. Kapitan Ameryka mnie nie interesuje. Trailer puszczany w TV nie zachęca do pójścia do kina. Edytowane 4 sierpnia 2011 przez rkBrain Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 4 sierpnia 2011 Opublikowano 4 sierpnia 2011 Z trailera wnioskuję, że chcą nam wmówić, że w laboratoriach i bliżej nieokreślonych lasach było tyle małp, że zdolne były wytoczyć wojnę ludzkości ? Małpy z dzidami vs 6 miliardów ludzi z bronią konwencjonalną. Sorry, ale ta część nie powinna nigdy powstać Cytuj
shy4 53 Opublikowano 4 sierpnia 2011 Autor Opublikowano 4 sierpnia 2011 Moim zdaniem to jedno wielkie zawracanie głowy. Z tego co rozumiem jest to kontynuacja filmu z 2001 roku, który był oparty na filmie z roku 1968. Nie wiem czy jest sens robić kolejne filmy skoro klasyki nadal dają radę. Przynajmniej te pierwsze bo cała saga składa się z 5 części. Tutaj bardzo się mylisz i źle rozumiesz to żadna kontynuacja, to całkowicie nowe spojrzenie na sagę ta część ma się tak samo do poprzednich jak kinowe transformersy do komiksów i filmów animowanych czyli to samo uniwersum ale inna historia... Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 6 sierpnia 2011 Opublikowano 6 sierpnia 2011 Wspanialy filmik. 100 razy lepszy od transformersow. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 6 sierpnia 2011 Opublikowano 6 sierpnia 2011 Chyba od "dwojki". <_< Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 6 sierpnia 2011 Opublikowano 6 sierpnia 2011 wez idz kup sobie antyrame. mimika twarzy Cezara mistrzostwo. Cytuj
Mq 73 Opublikowano 6 sierpnia 2011 Opublikowano 6 sierpnia 2011 A moglbys wiecej napisac? Bo na razie dowiedzielismy sie, ze jest lepsze od transfomersow i ma bardzo ekspresywna malpe. Cytuj
Gość yaczes Opublikowano 6 sierpnia 2011 Opublikowano 6 sierpnia 2011 Nie wymagasz zbyt wiele od caps "rownowaznik zdania" locka? Jutro na to ide, trailery nastawily mnie pozytywnie, mimo, ze poprzednie planety malp w ogole mnie nie rajcowaly. Cytuj
Gość szpic Opublikowano 6 sierpnia 2011 Opublikowano 6 sierpnia 2011 moze ktos wyjasnic dlaczego oni robia remake od konca? Cytuj
Kazub 4 585 Opublikowano 6 sierpnia 2011 Opublikowano 6 sierpnia 2011 moze ktos wyjasnic dlaczego oni robia remake od konca? A to przypadkiem nie prequel ? Cytuj
Gość szpic Opublikowano 6 sierpnia 2011 Opublikowano 6 sierpnia 2011 z tego co pamietam bylo tak : czlowiek wyladowal na planecie malp -> malpy wziely statek od ludzi i cofnely sie w czasie -> potomek malpy robi bunt i przejmuja planete -> mamy to co widzimy w 1 czesci Cytuj
Jakim 1 797 Opublikowano 6 sierpnia 2011 Opublikowano 6 sierpnia 2011 Źle. Ten film pokazuje jak doszło do tego, że małpy zaczęły być inteligentne. Na filmie dziś byłem i naprawdę dobre się bawiłem. Trzyma się to wszystko kupy. Nie będę spoilerował ale jest wytłumaczone to jak małpy mogły by podbić Ziemię , czego film oczywiście nie pokazuje. . Cytuj
shy4 53 Opublikowano 7 sierpnia 2011 Autor Opublikowano 7 sierpnia 2011 cholera a ja do 11go muszę czekac na premierę.. Cytuj
szaden 228 Opublikowano 7 sierpnia 2011 Opublikowano 7 sierpnia 2011 Jakim, napisz w spoilerze w jaki sposób mogły to zrobić? Nie stracę kasy na bilet. Cytuj
Jakim 1 797 Opublikowano 7 sierpnia 2011 Opublikowano 7 sierpnia 2011 luz Cezar, który inteligencję odziedziczył po matce, której podawano prototypowy lek na Alzheimera, po kilku latach życia u doktorka zostaje za agresywne zachowanie wpierdzielony do ośrodka - azylu dla naczelnych. Ludzie wymyślają wcześniej nową odmianę wirusa na chorobę A., która powoduje, że małpy zyskują na inteligencji dużo szybciej niż poprzednia wersja leku (ta podana matce Cezara) co sprytna małpka Cezar wykorzystuje podając reszcie małp ów wirus, następnie buntuje małpki i te spierdzielają przez całe miasto do dziczy poza miastem. Podczas testów leku zarażony zostaje jeden z pracowników. Lek działa pozytywnie na małpy a powoduje bolesną śmierć u ludzi. Pracownik ośrodka zaraża wirusem pilota samolotów pasażerskich, który już zarażony (końcówka filmu) wylatuje w lot do NY. Tak się konczy film, więc wiadomo, że to nie małpy podbiły ziemię, tylko ów wirus, który pewnie spowodował epidemię na skalę światową. Tyle;] Cytuj
Gość szpic Opublikowano 7 sierpnia 2011 Opublikowano 7 sierpnia 2011 (edytowane) Jakim czyli chyba miałem racje wczoraj opisujac chronologie Cezar to syn Ziry i Corneliusa czyli malp z przyszlosci z 1 i 2 czesci planety malp. Oni uciekli statkiem i dostali sie do Nowego yorku. czyli zaczeli robic remake od dupy strony i do tego z zmieniona fabułą Edytowane 7 sierpnia 2011 przez szpic Cytuj
Jakim 1 797 Opublikowano 7 sierpnia 2011 Opublikowano 7 sierpnia 2011 No właśnie ten tytuł nijak ma się chyba do wcześniejszych części. I chyba jest jak mówisz- remake ze zmienioną fabułą. Cytuj
Kazub 4 585 Opublikowano 7 sierpnia 2011 Opublikowano 7 sierpnia 2011 Trochę się zajarałem na te małpy. Starą sagę lubię, choć nie jestem jakimś wielkim fanem, ostatnia część Burtona też nie jest najgorsza imo. W necie przeważają pozytywne opinie, niektórzy wręcz pieją z zachwytu. We wcześniejszych filmach była drama, ciekawie nakreślili dylematy moralne i egzystencjonalne bohaterów. Niech ktoś poza Milanem się wysili i naskrobie parę słów, to będę wiedział czy warto inwestować czas i pieniądze na kino. Cytuj
Tokar 8 278 Opublikowano 7 sierpnia 2011 Opublikowano 7 sierpnia 2011 No właśnie ten tytuł nijak ma się chyba do wcześniejszych części. I chyba jest jak mówisz- remake ze zmienioną fabułą. To się chyba nazywa reboot Cytuj
Yap 2 795 Opublikowano 9 sierpnia 2011 Opublikowano 9 sierpnia 2011 Niezgorsza rozrywka. Rzecz jasna po seansie rodzi się milion pytań co do pewnych elementów, ale ogólnie rzecz biorąc dało się to oglądać. Cytuj
shy4 53 Opublikowano 10 sierpnia 2011 Autor Opublikowano 10 sierpnia 2011 jeszcze parę dni do urlopu i ja idę hmmm jak widać twórcy nie poddali sie trendowi albo kasy zbrakło bo nie ma małp w 3D Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 10 sierpnia 2011 Opublikowano 10 sierpnia 2011 Przez was chyba sam sresetuje/zreboootuje swoj poglad nt. "Planety Malp" i ogarne ta najnowsza czesc. Starzeje sie! <_< Cytuj
Gość yaczes Opublikowano 10 sierpnia 2011 Opublikowano 10 sierpnia 2011 Zebysmy nie skonczyli jako 40letni znerdziali fani planety malp Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 10 sierpnia 2011 Opublikowano 10 sierpnia 2011 Ba, moze po seansie "Genezy" ogarniemy poprzednie czesci na blureju. o_O Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi