dc1982 35 Opublikowano 20 stycznia 2012 Opublikowano 20 stycznia 2012 Ja się jaram , a o to szczerze mówiąc przy currentach już nie tak łatwo w moim przypadku . Przede wszystkim to co dla innych jest wadą dla mnie jest zaletą , chodzi mi o to że filmik zrobiony jest na silniku , czyli nie ba żadnej ściemy i "będzie już tylko lepiej" , jest akcja , widać wypaśne QTE i zombiaki , jest Leon . Za chwilę Revelations które będzie miało inne stężenie klimatu , widać że w 6 postawią na epę .. i jak dla mnie za(pipi)icho . Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 20 stycznia 2012 Opublikowano 20 stycznia 2012 jedno musze przyznac - o wiele bardziej podoba mi sie klimat mrocznego miasteczka i jakichś starych budynkow ze "zgniłymi" wnętrzami , przypominajacy nieco RE1-3, niż afrykanska słoneczna wiocha z RE5 i niż jakies wioskowe nie-zombiaki z Re4 1 Cytuj
K@t 116 Opublikowano 20 stycznia 2012 Opublikowano 20 stycznia 2012 Ja mam jedynie nadzieję, że to nie będzie cały czas festiwal skryptów i reżyserowanych akcji, a znajdzie się trochę miejsca na spokojne budowanie klimatu. Cokolwiek by nie zarzucić RE4, to sporo takich świetnych motywów miał. Cytuj
Kre3k 581 Opublikowano 20 stycznia 2012 Opublikowano 20 stycznia 2012 Co to za durne fikołajki w wykonaniu Leona albo jakieś skoki przez pół miasta? Generalnie jaram się, bo gra widać w stylu RE4 i RE5, ale trochę za dużo oskryptowanych akcji. Cytuj
GwynBleidd_79 114 Opublikowano 20 stycznia 2012 Opublikowano 20 stycznia 2012 jedno musze przyznac - o wiele bardziej podoba mi sie klimat mrocznego miasteczka i jakichś starych budynkow ze "zgniłymi" wnętrzami , przypominajacy nieco RE1-3, niż afrykanska słoneczna wiocha z RE5 i niż jakies wioskowe nie-zombiaki z Re4 Dokładnie,dla mnie Resident to Racon city,noc i zgniły umarlak. A nie jakieś chatki, wiochmeni z grabiami czy czarny lud. Chociaż dobrze że dwie poprzednie części odeszły od schematu zombie i miast,bo jak by do teraz tłukli Residenty w tej samej formie byłby to dzisiaj odgrzewany kotlet nie do przełknięcia.A tak to prawie każdy kto grał w stare Residenty sięgnie po tą grę choć by z ciekawości lub sentymentu. Jak zobaczyłem moment w którym kucający zombie powoli odwraca się w stronę Leona to aż ciarki przeleciały mi po plecach,od razu przywołało to wspomnienia z pierwszej części(Jezu ale to było dawno:) Mam nadzieję że takich smaczków będzie więce j Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 20 stycznia 2012 Opublikowano 20 stycznia 2012 Akcje z Vanquisha (wslizg, cover system i walenie do ludzi) na minus, zas zombiaki i mroczny klimat na plus. Jaram sie i czekam. Cytuj
Kre3k 581 Opublikowano 20 stycznia 2012 Opublikowano 20 stycznia 2012 Czy Chrisowi nie podkłada czasem głosu Ezio Auditore da Firenze? Cytuj
Zwyrodnialec 1 715 Opublikowano 20 stycznia 2012 Opublikowano 20 stycznia 2012 Tak, to ten sam gość. Akcje rodem z Vanqusiha są właśnie bardzo dobre, Capcom cały czas dodaje coś nowego, mi się to zajebiście podoba. Cytuj
Kre3k 581 Opublikowano 20 stycznia 2012 Opublikowano 20 stycznia 2012 I mam też wrażenie że Leon = Nolan North. Tego to już wciskają praktycznie do każdej gry, taki "Tomasz Karolak" gier video. Cytuj
Zwyrodnialec 1 715 Opublikowano 20 stycznia 2012 Opublikowano 20 stycznia 2012 Leona od czwórki gra inny gość. Cytuj
Ins 5 757 Opublikowano 20 stycznia 2012 Opublikowano 20 stycznia 2012 Leon (stary Dante) vs Zombie (nowy Dante) xD 2 Cytuj
zalef88 53 Opublikowano 20 stycznia 2012 Opublikowano 20 stycznia 2012 Dla zainteresowanych trailer w HD - http://www.gamersyde.com/download_resident_evil_6_trailer_en_-25479_en.html Cytuj
Cykomaton 99 Opublikowano 20 stycznia 2012 Opublikowano 20 stycznia 2012 (edytowane) Tylko mi nie podchodzi opcja 3 grywalnych postaci na 3 kontynentach? Pierwsze sekundy trailera i myślę sobie fajnie wraca Raccoon i Leon ale reszta już jakoś średnio pasuje Edytowane 20 stycznia 2012 przez Cykomaton Cytuj
Zwyrodnialec 1 715 Opublikowano 20 stycznia 2012 Opublikowano 20 stycznia 2012 Analiza trailera 1 Cytuj
Dark_Slide 2 Opublikowano 20 stycznia 2012 Opublikowano 20 stycznia 2012 http://www.ppe.pl/news-13243-Tworcy_Residenta_pragna_fanow_Call_of_Duty.html No to pozamiatane... ludzie narzekają, że to nie jest stary dobry RE, a sami doprowadzili do takiego stanu rzeczy. Jak wyszło RE4 i RE5 trzeba było nie kupować... to wtedy Capcom by może się otrząsnął... Cytuj
Zwyrodnialec 1 715 Opublikowano 20 stycznia 2012 Opublikowano 20 stycznia 2012 No jak było trzeba kupić Zero i Remake na Gamecube'a to też chętnych nie było zbyt wielu, tylko teraz popłakują. Zresztą ja na tym trailerze widzę bardzo dużo doniesień do starych części, tylko przy zwiększonej dynamice i większym natężeniu akcji, co jest znakiem czasów. Dzisiaj właśnie takie gry odnoszą największy sukces komercyjny. Cytuj
darkgamer 43 Opublikowano 20 stycznia 2012 Opublikowano 20 stycznia 2012 Miałem się wstrzymać z wypowiedzią na ten temat,ale skoro już sami potwierdzili w jaki target celują,to coś powiem.Mogliby faktycznie nastawić na elementy strzelania,ale w spin-offie ,a nie w szóstce,liczyłem na faktyczny powrót do korzeni,a nie na ciągłe masakrowanie zombiaków ,gdzie wszędzie coś wybucha.Z tego wszystkiego chyba pójdę zagrać w RE1. Cytuj
Dark_Slide 2 Opublikowano 20 stycznia 2012 Opublikowano 20 stycznia 2012 (edytowane) Dla mnie najważniejsze jest, że ten trailer wygląda o wiele lepiej niż trailer RE5. Takie pomieszanie klimatów RE2 z RE5 + trochę Code Veronica i RE4 więc jak na obecne realia i fakt, że RE nie powróci do korzeni to i tak zadowalająco. Nawet widziałbym grę podzieloną na etapy Leon - horror (survival byłby boski ale wiadomo, że raczej nie będzie więc niech chociaż straszy), Chris - akcja + panika w mieście opanowanym przez wirus, a nasz nowy koleś - elementy skradankowe + ucieczka. W takim ujęciu każdy byłby zadowolony chociaż w jakiejś części. Edytowane 20 stycznia 2012 przez Dark_Slide Cytuj
Siara_iwj 4 138 Opublikowano 20 stycznia 2012 Opublikowano 20 stycznia 2012 ...oglądam sobie tego trailera zanalizowanego przez gametrailers i ta "mysterious woman" wydaje mi się być Sherry Birkin z RE2. Cytuj
saptis 620 Opublikowano 20 stycznia 2012 Opublikowano 20 stycznia 2012 Fajnie, ze gra powroci do zombiakow i klimatow Survival.-Horror. Chcialbym zeby REsident wrocil do klasycznej wersji - jak w RE 1, 2 i 3, ale ciesze sie, ze w ogole beda zombiaki bo piata czesc to raczej gra akcji niz Survival-Horror. Cytuj
Enkidou 300 Opublikowano 20 stycznia 2012 Opublikowano 20 stycznia 2012 Natknąłem się na relację z japońskiego eventu zorganizowanego z okazji 15-lecia serii i pomyślałem, że przetłumaczę. Część informacji widziałem chyba na angielskojęzycznych serwisach, ale część wydaje mi się nowa. Krótki opis fabuły sobie odpuściłem. - koncepcja jaka przyświecała zespołowi to "horror entertainment" najwyższej jakości; każdy element składowy RE6 ma przytłaczać jakością, a oprócz samego "strachu" pojawią się inne 'doznania' związane z horrorem [jako gatunkiem] - zombie powrócą, ale tajemnica związana z ich istnieniem ma być unikalna tylko dla RE6 - fabuła prowadzona będzie z szerokim rozmachem, a zawartość gry tak ogólnie jest największa w historii całej serii - oprócz Chrisa i Leona będzie też trzecia główna postać, gość, o którym mówi się, że "uratuje świat" - głównym settingiem są tu Chiny oraz "pewne" inne miasto - wiele pracy poszło ponoć w ukazanie "ludzkiej dramy", której w "szóstce" nie zabraknie - jeden z nowych przeciwników to niejaki Javo, którego tajemnica istnienia jest bardziej szokująca niż ta w przypadku zombie - połączenie horroru i akcji równa się większej dramaturgii, twierdzą twórcy; mówią o poczuciu immersji unikalnej tylko dla gry ("gry" tak w ogóle chyba, nie samego nowego Residenta) - sterowane będzie zgodne z "dzisiejszymi trendami"; wykonywanie przeróżnych czynności ma być całkowicie intuicyjne - zespół chce podjąć się nowych wyzwań, np. celuje w "większy realizm" (cokolwiek to znaczy) - osobom zainteresowanym po trailerze kwestią ilości cut-scenek powiedziano, że proporcje wynoszą 6:4 lub 7:3 na korzyść gameplay'u - RE6 tworzy 150 osób w japońskiej siedzibie Capcom, wraz z zagranicznymi pracownikami w prace zaangażowane jest około 600 osób 4 Cytuj
Sig 395 Opublikowano 20 stycznia 2012 Opublikowano 20 stycznia 2012 fajnie jakby stworzyli postać pokroju Nemesisa która byłaby po naszej stronie Cytuj
Dark_Slide 2 Opublikowano 20 stycznia 2012 Opublikowano 20 stycznia 2012 (edytowane) fajnie jakby stworzyli postać pokroju Nemesisa która byłaby po naszej stronie seriously...? Edytowane 20 stycznia 2012 przez Dark_Slide Cytuj
Sig 395 Opublikowano 20 stycznia 2012 Opublikowano 20 stycznia 2012 no nie pie.rdol że byś się nie jarał czymś takim . Jasne że nie chodzi mi o jakiegoś pokemona co biega z tobą jak w gears of war ( zresztą resident już mi przypomina trochę gow ) Jakby to rozegrali z rezerwą i dobrze przemyśleli to by było okej . Cytuj
Dark_Slide 2 Opublikowano 20 stycznia 2012 Opublikowano 20 stycznia 2012 (edytowane) no nie pie.rdol że byś się nie jarał czymś takim . Jasne że nie chodzi mi o jakiegoś pokemona co biega z tobą jak w gears of war ( zresztą resident już mi przypomina trochę gow ) Jakby to rozegrali z rezerwą i dobrze przemyśleli to by było okej . sory... nie jarają mnie takie rzeczy... dla mnie ostatnim dobrym RE był Code Veronica, niestety nie miałem szansy zagrać na gacku w remake 1 i 0. W RE4 nie zagrałem (z wyboru), w RE5 zagrałem bo akurat brat kupił więc sprawdziłem i nawet nie skończyłem. Do RE6 podchodzę sceptycznie, a Twój pomysł nadaje się do worka razem z tymi pomysłami Crapcomu o przyciągnięciu graczy CoDa i innych śmieci tego pokroju. Edytowane 20 stycznia 2012 przez Dark_Slide 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi