Opublikowano 20 stycznia 201213 l Jeśli już przy Nemesisie, to chciałbym by w końcu pojawił się jakiś szef, który będzie nieustępliwie nękał bohaterów w trakcie gry. Tak się właśnie tworzy najbardziej pamiętnych bossów (Nemesis, Pyramid Head, czy Dahaka).
Opublikowano 20 stycznia 201213 l (...) sory... nie jarają mnie takie rzeczy... dla mnie ostatnim dobrym RE był Code Veronica, niestety nie miałem szansy zagrać na gacku w remake 1 i 0. W RE4 nie zagrałem (z wyboru), w RE5 zagrałem bo akurat brat kupił więc sprawdziłem i nawet nie skończyłem. Do RE6 podchodzę sceptycznie, a Twój pomysł nadaje się do worka razem z tymi pomysłami Crapcomu o przyciągnięciu graczy CoDa i innych śmieci tego pokroju. O_o !!! Już samo to powinno cię skreślić jako wiarygodnego krytyka, no ale... z tym RE5 to czysta prawda. "Czwórka" na tle sagi była (Ba !) wciąż jest autentyczną Rewolucją i co ważniejsze, mimo natężenia czystej akcji miała te "momenty" - wioska nocą przy zacinającym deszczu - wilki a'la The Thing w ogrodzie Salazara - ślepy bydlak z doczepianymi pazurami - Regeneratorzy - Walka z zakopującym się pod ziemię obślizłym bossem w kopalni. Kto grał ten pamięta o co biega. Gdyby w najnowszym RE wystąpiła chociaż połowa tego typu elementów - w zestawieniu z ostatnim RE5 - mielibyśmy niemalże Silent Hill 1&2. Niech no kurna podzielą postacie na osobne elementy rozrywki. Leon - survival, Chris - rozwałka itp. ale zapewne wpie*dolą nam co najwyżej co-op i buddy system rodem z BF3 czy U3 mp Edytowane 20 stycznia 201213 l przez nobodylikeyou
Opublikowano 21 stycznia 201213 l Ja bym też chciał choć trochę nawiązań fabularnych do pierwszych 3 części, albo jakieś smaczki z nimi związane. Blondynka z trailera też mi bardziej pasuje jako Sherry Birkin niż córcia prezydenta, w końcu od RE2/3 minęło 10 lat a tam miała jak dobrze pamiętam ze 12 wiosen czy coś.
Opublikowano 21 stycznia 201213 l Biorąc pod uwagę obecność samego prezydenta, to prędzej stawiałbym jednak na Ashley, chociaż też wolałbym Sherry. Swoją drogą ciekawe czy skoro w grze występuje Leon to czy pojawi się i Ada. Pewnie tak, oby tylko ciekawej pociągnęli ich wątek, bo w RE4 to był jeden wielki żart jeżeli przypomnieć sobie ich perypetie w drugim Residencie.
Opublikowano 21 stycznia 201213 l ...bo Leon jest teraz członkiem jej Friend Zone (co do RE4 i perypetii)
Opublikowano 21 stycznia 201213 l http://www.gametrailers.com/video/gt-pop-block-resident-evil/726025
Opublikowano 21 stycznia 201213 l Trailer RE6 nakręcił mnie na grę. Ta seria nigdy nie miała ambitnej fabuły i postaci, była kiczowata, a od pierwszej części coraz częściej się strzelało. Ale gry z serii są klimatyczne i bawią. Cieszę się, że jest tu więcej ze starych części niż RE5, która mocno zawodziła jeśli chodzi o ogólny design.
Opublikowano 22 stycznia 201213 l Szkoda, że znowu grając samemu będzie trzeba uważać na bota. Może Capcom coś z tym zrobi i bot będzie nieśmiertelny jak to jest w innych grach.
Opublikowano 22 stycznia 201213 l Sczerze mówiąc, to najlepiej by było, jakby zrobili osobną minikampanię do Co-Opa. Z resztą, Co-Op na 6 graczy (online)? Jak oni by ich upchnęli w jedną kampanię?
Opublikowano 22 stycznia 201213 l Sczerze mówiąc, to najlepiej by było, jakby zrobili osobną minikampanię do Co-Opa. Z resztą, Co-Op na 6 graczy (online)? Jak oni by ich upchnęli w jedną kampanię? Bo pewnie tak będzie, coś na wzór tego co jest w U3. Do tego multiplayer na 8 graczy.
Opublikowano 23 stycznia 201213 l Ciekawe czy tym razem w Co-op też zmniejszą split screen trzy razy...
Opublikowano 23 stycznia 201213 l masakra, nie potrafię już inaczej patrzeć na to logo niż na jakąś małą kreaturę riobącą loda żyrafie....ledwo tutaj widzę cyfrę 6
Opublikowano 23 stycznia 201213 l Dokładnie to samo mam, nawet jakbym chciał to nie widzę tam 6 Edytowane 23 stycznia 201213 l przez Square
Opublikowano 23 stycznia 201213 l Jak przypatrzysz się bliżej na ten obrazek z lepszej rozdziałce, to zauważysz, że ta kreatura to pani w szpilkach. ...enjoy :>
Opublikowano 26 stycznia 201213 l Autor A czy na trailerze przypadkiem nie jest tak, że to ta agentka celuje i strzela do prezydenta (ale w takim razie do kogo celuje Leon, bo raczej nie do jakiegoś tam zwykłego zarażonego bo raczej by się tak nie patyczkował)?
Opublikowano 28 stycznia 201213 l Resident Evil 6 - największe przedsięwzięcie, w jakie kiedykolwiek zaangażowało się Capcom. http://www.ppe.pl/ne...lockbuster.html Hmm, ciekawe jak to się skończy.
Opublikowano 28 stycznia 201213 l Skończy się przynajmniej bardzo dobrą grą (jak w sumie każdy RE z głównego nurtu), ale czy tak mocną jak RE4? Zobaczymy . Btw dla mnie trailer RE6 zabił zainteresowanie RE: ORC, teraz jeszcze bardziej patrzę na nią jak na jakąś zwykłą strzelankę od ludzi co robili przeciętnego Socoma.
Opublikowano 28 stycznia 201213 l Ja tak samo, ale jednak jakieś tam zainteresowanie było z braku gier z głównego nurtu. Teraz w zupełności mi wystarczy RE Revelations i RE6, oby tylko Japońcy naprawdę się wyrobili do końca roku. Nie zdziwi mnie jednak, jeśli gra poleci na marzec 2013, jak to Capcom ma w zwyczaju wydawać swoje gry.
Opublikowano 28 stycznia 201213 l Czy ja jestem jedynym który po obiecującej pierwszej minucie tego traillera stwierdził(?): "Ta gra jest gupia!" - nowe "Raccon City", - zombiaki, - noc, - powrót Leona. To, to nawet fajne jest, do czasu aż wyskakuje Czad Comando Chris i dostajemy: - strzelanie zza węgła - ślizg a'la Vanished - mackowatą łapę którą wyciąga naszego koksa zza osłony za łeb. O.o - akcję - kopniaki Chucka Norrisa pośród zombiaków - akcję - akcję - tym razem i Leona próbującego być jak Chris (ślizgi kolanami po asfalcie included) - 20 metrowego El Giante - jeszcze więcej akcji - pompatyczną muzykę przez blisko 3 minuty i kabaret w przyspieszonym tempie (COD style) Wspominałem już coś o akcji? Edytowane 28 stycznia 201213 l przez nobodylikeyou
Opublikowano 28 stycznia 201213 l Czy ja jestem jedynym który po obiecującej pierwszej minucie tego traillera stwierdził(?): "Ta gra jest gupia!" - nowe "Raccon City", - zombiaki, - noc, - powrót Leona. To, to nawet fajne jest, do czasu aż wyskakuje Czad Comando Chris i dostajemy: - strzelanie zza węgła - ślizg a'la Vanished - mackowatą łapę którą wyciąga naszego koksa zza osłony za łeb. O.o - akcję - kopniaki Chucka Norrisa pośród zombiaków - akcję - akcję - tym razem i Leona próbującego być jak Chris (ślizgi kolanami po asfalcie included) - 20 metrowego El Giante - jeszcze więcej akcji - pompatyczną muzykę przez blisko 3 minuty i kabaret w przyspieszonym tempie (COD style) Wspominałem już coś o akcji? 1.chciales chyba powiedziec "Vanquished" 2. O ile mnie pamiec nie myli to w poprzednich czesciach (4 i 5) tez bylo chowanie za oslonami, co prawda wystepowalo go tyle co kot naplakal ale jednak bylo i nikt sie o to nie czepial 3.Co zlego jest w tym ze gra bedzie dynaminczna? Jak wiadomo nie zrobia residenta w konwencji pierwszych 3 czesci wiec przy takiej mechanice gry, akcja nie zaszkodzi 4. W 4 i 5 tez byl El Gigante i wszyscy sie jarali, a jak dali go teraz to zle? Edytowane 28 stycznia 201213 l przez szawello
Opublikowano 29 stycznia 201213 l (...) 1.chciales chyba powiedziec "Vanquished" 2. O ile mnie pamiec nie myli to w poprzednich czesciach (4 i 5) tez bylo chowanie za oslonami, co prawda wystepowalo go tyle co kot naplakal ale jednak bylo i nikt sie o to nie czepial 3.Co zlego jest w tym ze gra bedzie dynaminczna? Jak wiadomo nie zrobia residenta w konwencji pierwszych 3 czesci wiec przy takiej mechanice gry, akcja nie zaszkodzi 4. W 4 i 5 tez byl El Gigante i wszyscy sie jarali, a jak dali go teraz to zle? 1. Chciałem, ale zapomniałem. Dzięki za przypomnienie. 2. No było w "czwórce" nawet bardzo subtelnie podane - jak sam powiedziałeś tyle co kot napłakał. Teraz cover system służy nam do beztroskiej wymiany ognia z "normalnymi panami". No i wyciągania nas z niego za pomocą mackowatej łapy za łeb rodem z kreskówki... 3. Zaszkodzi. 8) No może dzieciarni z podwórka COD nie zaszkodzi. 4. El Gianto w "czwórce" był słodki. Pierwsze starcie z nim kojarzyło się ze słynnym Trolem jaskiniowym w kopalni Moria z LOTR. (praktycznie ten sam design) "Nedsu" z "piątki" już litościwie przemilczę, ale zdaję się że teraz Capcom chce go wystawiać do 1v1 z Godzilą. Tu już nawet nie chodzi o "wymiary", brak autentycznego strachu <- , czy wesołe wygibasy w rytmie "muzyki filmowej", ale o nieobrażanie inteligencji gracza 18+ - bo taki przecie oficjalnie ma być najszerszy użytkownik tej produkcji. Chyba każdy fan dawnego RE ale i REALISTA wie że wszystko powinno być z umiarem. np. 50% strzelania, 10% na proste, logiczne zagadki, 20% eksploracji, 20% ucieczek i poczucia zaszczucia rodem z Lost of Nightmare czy RE1-3. A tak samego scelania (także na szynach) będzie więcej niż Uncharted1 lub pierwszych "Gyrosach". Zagadek mniej niż 2% - bo obecny klient docelowy głupszy niż 8 lat temu. Eksploracji tyle co aby poszukać parę jajek. Szósty raz się nie nabiorę. Dzięki Chris. Edytowane 29 stycznia 201213 l przez nobodylikeyou
Opublikowano 29 stycznia 201213 l To powinno zostać zbalansowane w zależności od tego, kim będzie się grało. Leon powinien otrzymać sekwencje z esencją survival horroru, z kolei Chris stawia bardziej na intensywną akcję a trzeci bohater, domniemany Alex Wesker powinien oferować całość w bardziej przygodowym klimacie i trochę akcji.