Opublikowano 10 kwietnia 201212 l http://www.cdaction.pl/news-25931/resident-evil-6--wrazenia-z-pokazu-i-nowa-lepsza-data-premiery.html Grywalną postacią będzie także syyn Weskera.
Opublikowano 10 kwietnia 201212 l A ja swoją drogą miałem nadzieję, że ten gość, którego nazywają Wesker Junior to nikt inny jak Steve Burnside z Code: Veronica. To, że będziemy nim grać wiedziałem od pierwszego trailera, na którym często pokazywali, że w grze będą fragmenty z nim w roli głównej.
Opublikowano 10 kwietnia 201212 l O tym było wiadomo po pierwszym trailerze. Btw nie wiem, czy ktoś zwrócił uwagę, ale on w walce nie używa broni palnej.
Opublikowano 10 kwietnia 201212 l Tego raczej nie zabraknie. Ja liczę jeszcze na jakiś prawdziwie horrorcore'owy fragment z Sherry.
Opublikowano 10 kwietnia 201212 l Nie no, same super wiadomości: polskie napisy, wcześniejsza premiera (dzięki Kotick), jaram się! Przypominam że demo na Xboxie ogrywamy 3 lipca. Kodzik będzie w Dragon's Dogma - 25 maja premiera.
Opublikowano 10 kwietnia 201212 l W sumie Dragon's Dogma mogę kupić, bo lubę fantasy RPG, a ten tytuł zapowiada się dobrtze. Zastanawia lem się nad nim od dość dawna. Ciekawe tylko czemu demo na PS3 opóźnione o miesiąc.
Opublikowano 10 kwietnia 201212 l O ile pamiętam z RE5 też dostali wcześniej. Taki Capcom ma z nimi deal. Inna sprawa, że sami tym samym szkodzą sprzedaży gry DD na PS3.
Opublikowano 11 kwietnia 201212 l Masakra i sci-fi do kwadratu: -przyspieszona premiera :o -Resident z polskimi napisami :o I w tym momencie październik mi się całkowicie pierdzieli 2 tygodnie przed Infinite, nie za dobrze ;/
Opublikowano 11 kwietnia 201212 l I jeszcze czas przejścia w sumie ma wynieść 30h po 10h na postać. http://polygamia.pl/Polygamia/1,107162,11514642,Przygoda_w_Resident_Evil_6_do_najkrotszych_nalezec.html Ktoś zamawia limitkę z kurtką Leona? http://www.ppe.pl/news-14955-Najdrozsza_limitka_wszech_czasow.html
Opublikowano 11 kwietnia 201212 l zakup w day one: -świetne trailery -duży nacisk na fabułę -po raz kolejny mamy kampanie w co-op -wreszcie można chodzić i strzelać -długość gry prawie 30h -3 postaci Jaram się i zdecydowanie najbardziej wyczekiwana premiera tego roku z gier, które na 100% oficjalnie się w nim ukarzą Edytowane 11 kwietnia 201212 l przez Ficuś
Opublikowano 11 kwietnia 201212 l Trochę to dziwne, bo może się okazać, że w momencie gdy scenariusze się przeplatają mamy dokładnie ten sam fragment levelu dla każdej z postaci. Zresztą nie wierzę w ten czas gry i gdyby to było z 15h to będzie jak na dzisiejsze czasy dla gry akcji świetny wynik. Btw pojawił się mały spoiler dotyczący tej babeczki z krótkimi włosami To podobno nie Ada (choć głos ten sam), a jej klon niejaka Carla Radames. To by tłumaczyło, czemu przeszła na ciemną stronę i nawet Leon ją pomylił
Opublikowano 11 kwietnia 201212 l Jakoś nie wierzę w te 30h. Capcom by z tego zrobił 3 DLC i 4 edycje Super, Gold itp.
Opublikowano 11 kwietnia 201212 l ja czytałem gdzieś jakiś czas temu,że ma być 4 grywalna postać czyli kolejny scenariusz w formie DLC w 30h tez nie wierzę ale czas w przedziale 15-20h czyli tyle co RE4 będzie mnie bardzo satysfakcjonować
Opublikowano 11 kwietnia 201212 l W ogóle nie do końca mi pasuje rozdzielenie historii na takie 3 kampanie, coś jak RE1/RE2. Wszystko powinno się przeplatać w jednej jak w Code Veronica, czy ostatnio Revelations.
Opublikowano 11 kwietnia 201212 l może przez podzielenie historii na 3 chcą powrocic do korzeni, grunt zeby gra była miodna a na taka się zapowiada
Opublikowano 11 kwietnia 201212 l Także nie wierzę w te 30 godzin. Myślę, że 20 to i tak będzie bardzo dobry wynik. Ciekawe co z multi i czy będzie na płycie jako DLC.
Opublikowano 11 kwietnia 201212 l Przy tym rozbiciu gry na 3 scenariusze oby nie zapomnieli skopiować udanych patentów z Revelations. Czyli konwencja serialowa i mieszanie chronologią wydarzeń.
Opublikowano 11 kwietnia 201212 l No ja mam nadzieję, że wątki będą się mieszać bo granie oddzielnie w każdy ze scenariuszy przy skomplikowanej fabule jak to w RE to kicha.
Opublikowano 11 kwietnia 201212 l Pewnie będzie 5h na każdą kampanię, a nie 10h. Nie mam nic przeciwko, bo 15h singla to i tak dużo jak na intensywną efektowną grę, ale mogliby nie bajdurzyć.
Opublikowano 11 kwietnia 201212 l a czy jest jakies oficialne info odnosnie partnerów w grze, tzn. czy bedzie to na wzor RE5 ze przez cała gre asystuje nam przydupas czy bedzie mozliwosc grania w pojedynke ? wiem ze z zapowiedzi wynika raczej gra w parze ale łudze sie ze dadza jakas mozliwosc wyboru, bo nie usmiecha mi sie powtórka z RE5 i oby powrocili do normalnego schowka ala RE4 gdzie moglismy ciułac rozne przedmioty...
Opublikowano 11 kwietnia 201212 l Partner będzie towarzyszył cały czas, do kooperacji można się dołączyć w każdym momencie, jak i w każdym "wyjść". W odróżnieniu jednak do RE5 tutaj bot będzie w stylu Revelations. Czyli jak grasz sam to jest nieśmiertelny, ale też prawdopodobnie osłabią jego potencjał ofensywny i będzie strzelał od czasu do czasu stopując tylko przeciwników. Sheva pod tym względem przy dobrym uzbrojeniu lepiej sobie radziła. ;]
Opublikowano 11 kwietnia 201212 l Wyjaśnijcie mi tylko jedną rzecz: Te trzy kampanie to będą na zasadzie, że klikam "new game" i sobie wybieram Leon, Chris, albo ten trzeci? Czy one się po prostu będą przeplatać, tak jak np. w Call of Duty?
Opublikowano 11 kwietnia 201212 l Ta pierwsza opcja, ale w końcu i tak wszystkie drogi mają się łączyć w Chinach. Oby tutaj pokazali wydarzenia z różnych perspektyw, jak np w RE4 gdzie Ada biegała po tych samych lokacjach (były też nowe), ale miała zupełnie inne cele i od czasu do czasu bardzo pomagała Leonowi.
Opublikowano 11 kwietnia 201212 l Ledwo co udało mi się obejrzeć ten trailer do końca. Obecnie zapowiada się na większą kichę niż RE5.
Opublikowano 11 kwietnia 201212 l tworcy mowią ze wszystkie 3 kampanie beda sie od siebie roznic, grajac leonem ma byc bardziej gotycko, chrisem wiekszy nacisk na akcje a wesker jr bedzie... ścigany