Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 (edytowane) Rzeczywiście, no to przepraszam. ;] Z nadchodzącej szóstki designersko jak na razie fajnie wygląda Javo, Leon też przeszedł zmianę na plus. Wcale nie było mi do śmiechu jak z nim walczyłem,skurczybyk trudny do ubicia,a Krauser to jak dla mnie jedna z najbardziej za(pipi)istych postaci i spokojnie uplasował bym go na top 3 w RE.Ci nowi za to to kpina i śmiech na sali. Prosty boss, wystarczyło cofnąć się pod zamknięta kratę i stać równo na środku, tylko jednym atakiem mógł trafić Leona, ale był on dobrze sygnalizowany. Samym pistolecikiem łatwo go było w ten sposób pokonać. Edytowane 24 Kwietnia 2012 przez Zwyrodnialec Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 (edytowane) Ja Krausera samym nożem potrafiłem załatwić. W tej drugiej fazie walki tak samo, wbrew pozorom łatwo było go pokonać w stylu "knife only". Strasznie mnie ciekawi wątek Weskera Junior. Wydaje mi się, że gość przez pierwszą połowę gry nie będzie raczej niczego pamiętał, ale będą go ścigać, zarówno zła jak i dobra strona. Jeszcze lepiej zapowiada się wątek panny Wong, która tym razem występuje w roli antagonisty. Choć jak wiadomo, od zawsze działała po złej stronie. Edytowane 25 Kwietnia 2012 przez Nemesis US Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Pisałem o Salazarze, a na Krausera oczywiście nóż był najlepszy. Ta kobieta z trailera 6 to klon Ady jakaś Carla Radames, takie były plotki, nawet głos ma identyczny jak w RE4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Skąd masz to info? Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Skąd masz to info? http://uk.ign.com/wikis/resident-evil-6/Carla_Radames Cytuj Odnośnik do komentarza
adamst85 96 Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 (edytowane) Najważniejsze jak już pisałem kiedyś - niech przetestują ekwipunek - menu ekwipunku w 5 i jego obsługa, niewygoda, idiotyzmy doprowadzały mnie do pasji... Nie dla remaków - ileż można żreć to samo, zresztą fabuła znowu utrzyma pewnie poziom poprzedników - czyli pitu pitu, virus t , virus b i w choooj wkoło to samo w innych sceneriach. Chris - będzie się dziwił - o roślinki. Fabuła każdego Resa to prawie to samo tylko dochodzi Moda Na Sukces w stosunkach między postaciami. W 5 grało mi sięfajnie ale nie wiem czy kolejny raz to przetrawię. Po cholerę maszyny do pisania? Z sentymentu? Handlarz mimo, że klimatyczny to pasował tam nieraz jak pięść do oka. Wszedzie zagrożenie a tu koleś handel obwoźny uskutecznia. Coś jak kowal na sterowcu w Ninja Gaiden.... Najważniejsze to ekwipunek, żeby był poręczny, konfigurowalny, bez idiotyzmów- brak miejsca na naboje a magazynek pusty to nie weźmiesz, albo roślinki nie pokombinujesz, idiotyczne komendy give, request - wystarczyłoby move i po problemie. A tak to ... zresztą pisałem tutaj parę razy jak częściej walczyłem z ekwipunkiem niż z bossem jakimś. Wzięcie naboi do spluwy zmuszało nieraz do 5 komend. Idiotyzmy. I nie chce już strzału z rpg na końcu i tych mutujących w nieskończoność bossów ze średnim designem... Edytowane 27 Kwietnia 2012 przez adamst85 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 506 Opublikowano 11 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Capcom zamierza opchnąć 7 milionów RE6. Biorąc pod uwagę sprzedaż piątki (ok 8M) jest to całkiem prawdopodobne. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 11 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Kilka screenów http://img805.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=62380261.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Szprota Opublikowano 11 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 mam nadzieję że RE6 nie robią ci sami ludzie co robili ostatniego RE(tego spinn offa,Operation Reacon City) Cytuj Odnośnik do komentarza
darkgamer 43 Opublikowano 11 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Tym razem nie będzie to żadne zewnętrzne studio,a ludzie z Capcom-a. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 11 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Capcom zamierza opchnąć 7 milionów RE6. Biorąc pod uwagę sprzedaż piątki (ok 8M) jest to całkiem prawdopodobne. RE5 wychodziło w momencie gdy nie było żadnych wielkich premier. Dodatkowo hype był po genialnej 4 części i aferze z murzynami, teraz będzie im znacznie trudniej tak wypromować grę. Chociaż logo już po części to zrobiło. mam nadzieję że RE6 nie robią ci sami ludzie co robili ostatniego RE(tego spinn offa,Operation Reacon City) Jeszcze nie są na tyle pojebani, by numerowaną część oddać jakimś partaczom. Cytuj Odnośnik do komentarza
darkgamer 43 Opublikowano 11 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 RE5 wychodziło w momencie gdy nie było żadnych wielkich premier. Dodatkowo hype był po genialnej 4 części i aferze z murzynami, teraz będzie im znacznie trudniej tak wypromować grę. Chociaż logo już po części to zrobiło. Operation Raccoon City na razie nieźle się sprzedaje,marka robi swoje,a to tylko spin-off,w wypadku pełnoprawnej części jaką będzie szóstka, wyniki na pewno będą lepsze. Powrót zobiaków również zrobi swoje,a gra ma być 3-krotnie dłuższa niż "piątka" , w dzisiejszych czasach to duży plus. Cytuj Odnośnik do komentarza
Camillus 242 Opublikowano 11 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Capcom zamierza opchnąć 7 milionów RE6. Biorąc pod uwagę sprzedaż piątki (ok 8M) jest to całkiem prawdopodobne. RE5 wychodziło w momencie gdy nie było żadnych wielkich premier. Dodatkowo hype był po genialnej 4 części i aferze z murzynami, teraz będzie im znacznie trudniej tak wypromować grę. Chociaż logo już po części to zrobiło. Jeżeli nie będzie jakiejś afery z ocenami, szóstka świetnie się sprzeda (piątka wciąż nieźle się rozchodzi). mam nadzieję że RE6 nie robią ci sami ludzie co robili ostatniego RE(tego spinn offa,Operation Reacon City) Jeszcze nie są na tyle pojebani, by numerowaną część oddać jakimś partaczom. Jeszcze. Cholera wie, co tym kretynom z zarządu wpadnie do głowy w niedalekiej przyszłości... Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 13 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 Firma zatrudniła do projektu wiele osób na zlecenie, więc przy samym kodzie nie dłubią tylko i wyłącznie pracownicy Capcomu. Podobny zabieg wykonali podczas prac nad RE5. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 13 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 Ale jednak Japończycy trzymają projekt w ryzach. Zresztą tu nie ma nawet co dyskutować, bo to niemożliwe by RE6 był na poziomie RE ORC. Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 13 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 (edytowane) Operacje Raccoon stworzono tanim kosztem jak na grę typu AAA, przy tym zysk jest znacznie wyższy. Lepiej jednak, żeby Capcom nie bawił się więcej w takie projekty bo spadnie znaczenie marki na rynku. Kiedyś firma też bawiła się w odsłony typu Gaiden czy cykl Gun Survivor, niestety odbiło się to na wynikach sprzedaży. RE6 to typowy blockbuster, Capcom inwestuje w to grubą kasę i tyle. Podczas E3 mają pokazać fragment gry z udziałem Sherry i Jelly'ego (ochrzczony jako Wesker Junior). Twórcy sami nazwali ich "melee fighter". Described as a “melee fighter” in the latest issue of UK publication, PSM, Jake and Sherry will employ moves that channel their super-human capabilities. They’re near invincible and are able to regenerate as well. So will they be able to even die? I’m sure you’ll still be able to see “you are dead” screens when playing their campaign but the gameplay in general will be much more focused on melee attacks as opposed to pure gunplay. And as we all know, Jake’s blood is the key to putting an end to the C-Virus which has the world in total fear. So Sherry is going to be protecting his globally saturated ass on their quest to China. Expect a full reveal of this campaign’s gameplay mechanics at E3 next month. I’ll be there and as I’ve told all my friends, they’re going to need a horde of security guards to drag me out of Capcom’s booth! http://www.relyonhorror.com/latest-news/resident-evil-news/resident-evil-6s-jakesherry-campaign-is-a-melee-fighter-will-be-revealed-at-e3/ Edytowane 13 Maja 2012 przez Nemesis US Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 I jak tam po gameplayu? Kto jest rozczarowany, komu się podobało? Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 506 Opublikowano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Ja jestem trochę rozczarowany, system strzelania gorszy niż w RE5 za co minus i niestety, wolne zombiaki + poruszanie podczas strzelania = nuda. Cytuj Odnośnik do komentarza
MaiorZero 1 400 Opublikowano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Dla mnie za dużo ADHD, ale może taki fragment wybrali. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 No strzelanie muszą poprawić, konkretnie siłę ognia. Może to dlatego, że to zwykły pistolet bez tuningu? Zombiaki rzeczywiście mało ruchliwe, gdzie coś na miarę Crimson Head z Remake? Za to podoba mi się walka w zwarciu, urwanie głowy kopem z obrotu było mocne. xD Cytuj Odnośnik do komentarza
darkgamer 43 Opublikowano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Siekierom jeszcze lepsze , ale ogólnie było bez szału, zbyt dużo akcji. Kto nie oglądał, może tu luknąć: http://youtu.be/3SnT5qH3FOc Cytuj Odnośnik do komentarza
Wiolku 1 592 Opublikowano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 OVER HERE ! GET IN! Cytuj Odnośnik do komentarza
Andżej 2 268 Opublikowano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 (edytowane) Dlaczego japonskie gry umieraja technologicznie? Przeciez to wyglada, jak mod Re4 z Icenhancerem. Animacje tworzyl chyba jakis modder z forum neogafa. BTW, nie chcialbym byc zolnierzem jednostek specjalnych w swiecie RE - jak oni zawsze mieli przeyebane, padali czesciej i banalniej niz zwykly listonosz, czy szewc. Edytowane 4 Czerwca 2012 przez komar737 Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Dlaczego japonskie gry umieraja technologicznie? Przeciez to wyglada, jak mod Re4 z Icenhancerem. Animacje tworzyl chyba jakis modder z forum neogafa. BTW, nie chcialbym byc zolnierzem jednostek specjalnych w swiecie RE - jak oni zawsze mieli przeyebane, padali czesciej i banalniej niz zwykli zwykly listonosz, czy szewc. Modem to był RE5, tutaj mimo wszystko widać, że postać porusza się bardziej płynnie. Ślizg, sprint, klejenie do ścian. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 506 Opublikowano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 A propo nowych ruchów, to śmiesznie wygladął rzut Leona do tyłu jak go nikt nie atakował Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi