Skocz do zawartości

Resident Evil 6

MBeniek

Rekomendowane odpowiedzi

Rzeczywiście, no to przepraszam. ;] Z nadchodzącej szóstki designersko jak na razie fajnie wygląda Javo, Leon też przeszedł zmianę na plus.

Wcale nie było mi do śmiechu jak z nim walczyłem,skurczybyk trudny do ubicia,a Krauser to jak dla mnie jedna z najbardziej za(pipi)istych postaci i spokojnie uplasował bym go na top 3 w RE.Ci nowi za to to kpina i śmiech na sali.

Prosty boss, wystarczyło cofnąć się pod zamknięta kratę i stać równo na środku, tylko jednym atakiem mógł trafić Leona, ale był on dobrze sygnalizowany. Samym pistolecikiem łatwo go było w ten sposób pokonać.

Edytowane przez Zwyrodnialec

Ja Krausera samym nożem potrafiłem załatwić. W tej drugiej fazie walki tak samo, wbrew pozorom łatwo było go pokonać w stylu "knife only".

Strasznie mnie ciekawi wątek Weskera Junior. Wydaje mi się, że gość przez pierwszą połowę gry nie będzie raczej niczego pamiętał, ale będą go ścigać, zarówno zła jak i dobra strona. Jeszcze lepiej zapowiada się wątek panny Wong, która tym razem występuje w roli antagonisty. Choć jak wiadomo, od zawsze działała po złej stronie.

Edytowane przez Nemesis US

Najważniejsze jak już pisałem kiedyś - niech przetestują ekwipunek - menu ekwipunku w 5 i jego obsługa, niewygoda, idiotyzmy doprowadzały mnie do pasji...

Nie dla remaków - ileż można żreć to samo, zresztą fabuła znowu utrzyma pewnie poziom poprzedników - czyli pitu pitu, virus t , virus b i w choooj wkoło to samo w innych sceneriach. Chris - będzie się dziwił - o roślinki. Fabuła każdego Resa to prawie to samo tylko dochodzi Moda Na Sukces w stosunkach między postaciami. W 5 grało mi sięfajnie ale nie wiem czy kolejny raz to przetrawię.

Po cholerę maszyny do pisania? Z sentymentu? Handlarz mimo, że klimatyczny to pasował tam nieraz jak pięść do oka. Wszedzie zagrożenie a tu koleś handel obwoźny uskutecznia. Coś jak kowal na sterowcu w Ninja Gaiden....

Najważniejsze to ekwipunek, żeby był poręczny, konfigurowalny, bez idiotyzmów- brak miejsca na naboje a magazynek pusty to nie weźmiesz, albo roślinki nie pokombinujesz, idiotyczne komendy give, request - wystarczyłoby move i po problemie. A tak to ... zresztą pisałem tutaj parę razy jak częściej walczyłem z ekwipunkiem niż z bossem jakimś. Wzięcie naboi do spluwy zmuszało nieraz do 5 komend. Idiotyzmy.

I nie chce już strzału z rpg na końcu i tych mutujących w nieskończoność bossów ze średnim designem...

Edytowane przez adamst85
  • Minusik 1
  • 2 tygodnie później...

Capcom zamierza opchnąć 7 milionów RE6. Biorąc pod uwagę sprzedaż piątki (ok 8M) jest to całkiem prawdopodobne.

RE5 wychodziło w momencie gdy nie było żadnych wielkich premier. Dodatkowo hype był po genialnej 4 części i aferze z murzynami, teraz będzie im znacznie trudniej tak wypromować grę. Chociaż logo już po części to zrobiło.

tumblr_ly7ghlE8F71qbn1vmo1_r1_500.jpg

mam nadzieję że RE6 nie robią ci sami ludzie co robili ostatniego RE(tego spinn offa,Operation Reacon City)

Jeszcze nie są na tyle pojebani, by numerowaną część oddać jakimś partaczom.

RE5 wychodziło w momencie gdy nie było żadnych wielkich premier. Dodatkowo hype był po genialnej 4 części i aferze z murzynami, teraz będzie im znacznie trudniej tak wypromować grę. Chociaż logo już po części to zrobiło.

Operation Raccoon City na razie nieźle się sprzedaje,marka robi swoje,a to tylko spin-off,w wypadku pełnoprawnej części jaką będzie szóstka, wyniki na pewno będą lepsze.

Powrót zobiaków również zrobi swoje,a gra ma być 3-krotnie dłuższa niż "piątka" , w dzisiejszych czasach to duży plus.

Capcom zamierza opchnąć 7 milionów RE6. Biorąc pod uwagę sprzedaż piątki (ok 8M) jest to całkiem prawdopodobne.

Jeżeli nie będzie jakiejś afery z ocenami, szóstka świetnie się sprzeda (piątka wciąż nieźle się rozchodzi).

mam nadzieję że RE6 nie robią ci sami ludzie co robili ostatniego RE(tego spinn offa,Operation Reacon City)

Jeszcze nie są na tyle pojebani, by numerowaną część oddać jakimś partaczom.

Jeszcze. Cholera wie, co tym kretynom z zarządu wpadnie do głowy w niedalekiej przyszłości...

Operacje Raccoon stworzono tanim kosztem jak na grę typu AAA, przy tym zysk jest znacznie wyższy. Lepiej jednak, żeby Capcom nie bawił się więcej w takie projekty bo spadnie znaczenie marki na rynku. Kiedyś firma też bawiła się w odsłony typu Gaiden czy cykl Gun Survivor, niestety odbiło się to na wynikach sprzedaży.

RE6 to typowy blockbuster, Capcom inwestuje w to grubą kasę i tyle.

Podczas E3 mają pokazać fragment gry z udziałem Sherry i Jelly'ego (ochrzczony jako Wesker Junior). Twórcy sami nazwali ich "melee fighter".

Described as a “melee fighter” in the latest issue of UK publication, PSM, Jake and Sherry will employ moves that channel their super-human capabilities. They’re near invincible and are able to regenerate as well. So will they be able to even die? I’m sure you’ll still be able to see “you are dead” screens when playing their campaign but the gameplay in general will be much more focused on melee attacks as opposed to pure gunplay. And as we all know, Jake’s blood is the key to putting an end to the C-Virus which has the world in total fear. So Sherry is going to be protecting his globally saturated ass on their quest to China.

Expect a full reveal of this campaign’s gameplay mechanics at E3 next month. I’ll be there and as I’ve told all my friends, they’re going to need a horde of security guards to drag me out of Capcom’s booth!

http://www.relyonhorror.com/latest-news/resident-evil-news/resident-evil-6s-jakesherry-campaign-is-a-melee-fighter-will-be-revealed-at-e3/

Edytowane przez Nemesis US
  • 4 tygodnie później...

Dlaczego japonskie gry umieraja technologicznie? Przeciez to wyglada, jak mod Re4 z Icenhancerem. Animacje tworzyl chyba jakis modder z forum neogafa.

BTW, nie chcialbym byc zolnierzem jednostek specjalnych w swiecie RE - jak oni zawsze mieli przeyebane, padali czesciej i banalniej niz zwykly listonosz, czy szewc.

Edytowane przez komar737

Dlaczego japonskie gry umieraja technologicznie? Przeciez to wyglada, jak mod Re4 z Icenhancerem. Animacje tworzyl chyba jakis modder z forum neogafa.

BTW, nie chcialbym byc zolnierzem jednostek specjalnych w swiecie RE - jak oni zawsze mieli przeyebane, padali czesciej i banalniej niz zwykli zwykly listonosz, czy szewc.

Modem to był RE5, tutaj mimo wszystko widać, że postać porusza się bardziej płynnie. Ślizg, sprint, klejenie do ścian.