killdante 5 Opublikowano 17 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 (edytowane) RE4 przeszedłem dziesiątki razy, RE6 po 20minutach wyłączyłem i nigdy już nie odpaliłem, być może kiedyś do niej wrócę ale Capcom zdecydowanie skręcił nie w tą strone co trzeba. Edytowane 17 Lutego 2014 przez killdante Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 294 Opublikowano 18 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Szukam kogoś do coopa chociaż pewnie nie znajdę Niespecjalnie mam na to ochotę, zrobiłem platynę i sprzedałem w trzy pisdy, ale gdybym Residenta 6 znalazłbym gdzieś w sklepie za 20 zł i jeszcze gdybyś miał headset i można podczas grania pogadać to czemu nie Masz headset ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Ken Marinaris 367 Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Zagrałem i ja za 30 PLnów:) Na początku byłem bardzo negatywnie nastawiony do RE6. Co to za koniecznośc wybicia wszystkich maszkar, by przejść dalej, czemu tych maszkar jest tak dużo? Wraz z czasem grało się jednak lepiej, nie znaczy dobrze. Denerwuje ilość wrogów, pokonywanie 4 wcieleń tego samego bossa, zbyt szybkie tempo gry. Przez te wszystkie elementy trudno wczuć się w grę. RE6 oceniam niżej niż RE5, głównie przez wzgląd na brak jedności historii i cholernie ciemności w każdej kampanii. W co-opa nie grałem i nie będę grać, partner konsolowy radzi sobie dobrze i jest nieśmiertelny. Pomysł z kampaniami zapoczątkowany już w pierwszym RE jest OK. Niestety, nie wszystkie kampanie są na równym poziomie. Ada ma chyba najciekawszą ze wszystkich, kampanie Leona i Chrisa są właściwie na tym samym, dobrym poziomie, zaś Jake'a... pominę milczeniem (ćmy strażnicy, czołgi i reszta niedorzeczności). Gra na 6+/10, za kilka PLnów warto zagrać. Mam nadzieję, że część siódma odejdzie od tego Hollywoodu na dobre. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 294 Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Kiedy w nią grałem byłem pod jarany, chciałem szybko skończyć i pozbyć się. W trakcie grania nawet mi się podobała ale po jakimś czasie przestała. Zdecydowanie przeżuć i wypluć. Zgadzam się z oceną 6/10 gra ma fajne momenty ale jest ich niewiele. Ucieczka Leona z uniwersytetu. Infiltracja łodzi podwodnej przez Adę. Co do Chrisa to nie jestem pewien, za bardzo Battlefield jak dla mnie. A Jake to już totalne SC-FI Cytuj Odnośnik do komentarza
44bronx 459 Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2014 (edytowane) RE4 ukończony kilka razy (ostatnio na pc master race w godnej rozdziałce), RE5 ukończony z kumplem kilka razy (nie śmiem nawet porównywać do poprzednika, ale w coopie było śmiesznie, ładnie i przyjemnie), w przypadku RE6 nie byłem w stanie nawet przejść dema. Crap totalny, nie chcę tego nawet pamiętać. Edytowane 11 Sierpnia 2014 przez 44bronx 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 294 Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2014 No właśnie RE4 totalne oczarowanie. RE5 krok w przód bo nie można było trollować i mieć beke we dwoje RE6 totalne rozczarowanie, i całość psują płatne DLC RE7 ?? Potrzebny poważny restart serii, jak w przypadku Tomb Raidera. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Też jestem za tym. RE6 to taki eksperyment na dużą skalę. Marzy mi się aby reboot pojawił się ekskluzywnie na WiiU. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sylvan Wielki 4 533 Opublikowano 17 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 Jedna z tych pozycji w mojej kolekcji, której nie ukończyłem. Cóż za pasztet binarny. Pal sześć, że poszła seria w stronę akcji. Tak już jest od lat. Ale oferując graczowi strzelaninę, w której notorycznie amunicji brakuje, to jakiś śmiech na sami. Graficznie to binarna paćka. Całość prezentuje się mocno średnio, do tego .... nic niemal nie widać. Serii potrzebny jest restart - koniecznie.Jakbym miał ocenić po tej jednej kampani dałbym:6/10 - grafika;7/10 - audio5/10 - grywalność;5/10 - ocena końcowa; 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 18 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Właśnie zacząłem grać na platformie która pozwala cieszyć się 1080p i 60 klatek na sekundę. Z tego co widzę, każda z postaci ma inną historię. To jakoś się zazębia? Postacie się widzą w późniejszym czasie? Czy mogę grać naraz wszystkimi? Tzn, zapisywać każdego na osobny slot? No i jak to jest, Chris ma dużo strzelania, Leon zagadki... itp? Jest gdzieś opis tego, co kto ma, czy coś mi się ubzdurało i wszyscy robią pif paf? Cytuj Odnośnik do komentarza
nobody 3 504 Opublikowano 18 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 tak możesz, fabuła się zazębia, postacie się widują i razem szczalajo (widziałem na youtube, bo więcej niż dema nie zdzierżyłem), wszyscy robią pif paf. leon udaje że rozwiązuję zagadki. a tak w ogóle gra jest choowa. mam nadzieję że pomogłem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 18 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Pomogłeś. Gra jest chu.jowa, ale dla tych co mieli 12 lat, jak grali w 1-3. Wtedy jako dzieciak, sr.ali pod siebie, sam się bałem Nemesisa i to tylko na artworku. Dzisiaj ma być szybko, łatwo, widowisko i taki właśnie jest ten Resident. Naprawdę nie podoba mi się, a wręcz rzygam już psioczeniem na wszystko co nowe. Z zespołami podobnie. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 18 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Z tym RE6 jest po prostu tak - albo podejdzie albo kończy na aukcji. Mimo wszystko grało mi się w niego dobrze - wiadomo, że nie jest to kierunek dla przyszłości serii bo tutaj ewidentnie potrzeba yebnięcia na miarę RE4. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
nobody 3 504 Opublikowano 18 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 (edytowane) no poważnie to chooj mnie strzelał jak widziałem atakujących mnie komandosów z nogami pasikoników, albo kolesi zamieniających się w 5 sekund w przerośnięte jaszczurki bez rąk. w re2 miałeś 4 klucze odpowiadające logiem i kolorem mijanym, zamkniętym drzwiom na posterunku, koło zaworowe, c4 i odłączony detonator, oraz własny mózg, aby użyć je we właściwych miejscach. w re6 masz liniowy korytarz i gps, informujący cię o odległości od celu, aby nie zgubić się po 5 metrach, no i oczywiście scelanie, scelanie, scelanie, 15 QTE oraz rozwalanie tuzina zombiaków kopniakami z karata. Jednak wolę archazmy. Zwróć zresztą uwagę na gameplay The Evil Within, abo Alien Isolation. Można z klimatem i bez traktowania gracza jak retarda? Można. Edytowane 18 Października 2014 przez nobodylikeyou 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 18 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Można, ale te wyżej wymienione, póki co drogie, a tego Residenta wyrwałem jakiś czas temu za dwie dyszki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 18 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 (edytowane) no poważnie to chooj mnie strzelał jak widziałem atakujących mnie komandosów z nogami pasikoników, albo kolesi zamieniających się w 5 sekund w przerośnięte jaszczurki bez rąk. w re2 miałeś 4 klucze odpowiadające logiem i kolorem mijanym, zamkniętym drzwiom na posterunku, koło zaworowe, c4 i odłączony detonator, oraz własny mózg, aby użyć je we właściwych miejscach. w re6 masz liniowy korytarz i gps, informujący cię o odległości od celu, aby nie zgubić się po 5 metrach, no i oczywiście scelanie, scelanie, scelanie, 15 QTE oraz rozwalanie tuzina zombiaków kopniakami z karata. Jednak wolę archazmy. Zwróć zresztą uwagę na gameplay The Evil Within, abo Alien Isolation. Można z klimatem i bez traktowania gracza jak retarda? Można. Design przeciwników jest najgorszy z CAŁEJ serii i głównie mam tu na myśli właśnie j'avo - te koniki polne to faktycznie beka. Ale pojawiło się parę lepszych kąsków jak sam Ustanak. Nie wiem po co Capcom zainwestował tyle kasy w taki eksperyment ale mam nadzieję, że doczekam jeszcze następcy RE4/RE5. @grzybiarz: zaczekaj na HD Remastera Rimejka xD Edytowane 18 Października 2014 przez Nemesis Cytuj Odnośnik do komentarza
nobody 3 504 Opublikowano 18 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Można, ale te wyżej wymienione, póki co drogie, a tego Residenta wyrwałem jakiś czas temu za dwie dyszki. Ja tam podarowałem sobie cebulowanie na niszowe projekty. Za bardzo zależy mi na przyszłości jednego z moich ulubionych gatunków gier. Btw, w ostatnim ekstrimie zgredzi zrobili top 10 rankingu survival horrorów; 1. Dead Space 2. Alan Wake 3. Condemned: Criminal Orgins 4. Metro 2033 5. Dead Space 2 6. Siren Blood Curse 7. Silent Hill Downpour 8. Deadly Premonition 9. Dead Rising (z adnotacją że był nie był to horror, lecz świetny survival) 10. Silent Hill Shattered Memories SH:D, Condemned i DP pomimo świetnego klimatu były bardzo niedorobionymi technicznie i niszowymi projektami. DS1&2, AW oraz Metro postawiły w głównej mierze na shooterowy charakter. Jedynym klasycznym, jap. survival horrorem z prawdziwego zdarzenia był tylko Siren. Żaden resident nawet się tam nie załapał. Nie chcę z tego powtórki na VIII generacji. Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 18 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Ja pyerdole, jest nastawione na maksymalną rzeź Dead Rising a nikt nawet nie pomyślał o godnym następcy survivalu. DEAD RISING XDDDDDDDDDD Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kasias Opublikowano 18 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Marzy mi się aby reboot pojawił się ekskluzywnie na WiiU. Na Wii U nie wyjdzie już żaden RE, co Capcom samo przyznało, olewając tę platformę w przypadku Revelations 2 i Remake HD. Z tym pierwszym to całkiem zabawa sprawa, bo to przecież sequel gry, która narodziła się na 3DS-ie. Co do RE 6, to jest to symobol szczytu upodlenia świetnej niegdyś serii. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 18 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 A z HD Remasterem to jest normalne? Zwłaszcza, że oryginalne wydanie pojawiło się wyłącznie na GCN. Cytuj Odnośnik do komentarza
nobody 3 504 Opublikowano 18 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Ja pyerdole, jest nastawione na maksymalną rzeź Dead Rising a nikt nawet nie pomyślał o godnym następcy survivalu. DEAD RISING XDDDDDDDDDD Extrim z randomami u sterów - wiadomo. Cytuj Odnośnik do komentarza
kazuyoshi 231 Opublikowano 18 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Res 6 to parująca kupa gów.a, zresztą tak samo jak cały krawatowy CCapccomowy zarząd, gdzie posrane pomysły obrzucają się komercyjnym motłoszkowym gównem i w gruncie rzeczy, są jeszcze bardziej obsrane i nadające się jedynie do kibla. A olanie Nintendo, (pipi)wwwww!!!,... gdzie to powstal najlepszy rimejk w historii (tak mowa o rimejku Resie 1) oraz najlepszy res od dłuższego czasu, tak tak - Revalations 3ds, to już w ogóle kpina na skale światową. W dodatku wkoorwia mnie, że Shinji M, musi spełniać się pod skrzydłami Bethesdy, zamiast pracować na własnym podwórku, tworząc piękne piaskowe zombiakowe babki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 19 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 Bo to te debile z Capcom same są sobie winne. Gdyby RE4 pozostało exem to Shinji wciąż siedziałby w Capcomie i nadal tworzył cudowne Resy. Jedynie Jun Takeuchi jeszcze w miarę ogarniał temat czego dowodem było RE5, którego był głównym producentem. Potem za sterami serii zasiadł chyba Masahika Kawata - typek, który stworzył wcześniej cykl Outbreak. Ze starej świty pozostał chyba tylko Kobayashi ale to Shinji dopinał wszystko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
nobody 3 504 Opublikowano 19 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 dla mnie już re5 nie był ogaarniętym tematem. poza początkiem w tej wiosce oraz spotkaniami z lickerami, ta gra kompletnie pozbawiona byla klimatu Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kasias Opublikowano 19 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 Ale rozgrywka w RE 5 była całkiem głęboka, gra była dość długa, miała wysokie replaybility, a w dniu premiery wyglądała ślicznie. Niczego takiego nie można napisać już o Revelations, które jest przeciętne, a o crapiastym RE 6 - tylko tyle, że był (za)długi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 19 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 dla mnie już re5 nie był ogaarniętym tematem. poza początkiem w tej wiosce oraz spotkaniami z lickerami, ta gra kompletnie pozbawiona byla klimatu E, bez przesady. Wystarczy sobie sprawdzić Lost in the Nightmares. Z lokacji w grze to wyebałbym tylko ruiny - były niepotrzebne i słabo wykonane chociaż i tak w sumie lepsze niż meganudne kopalnie - jedynie motyw z noszeniem latarni był ciekawy. Takie gierka spokojnie 9/10 jak dla mnie. Kasias słusznie wspomniał, że graficznie w dniu premiery urywała du.pe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi