Skocz do zawartości

Resident Evil 6

MBeniek

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Albert Wesker
Opublikowano

Serio, bardzo pilne pytanie: da się anulować preorder na PSN?

Gość Albert Wesker
Opublikowano

Dzwoniłem. Środki już pobrali :/ Ale da się odkręcić. Całe szczęście, bo oceny są przerażające

Gość Albert Wesker
Opublikowano

Lukas, to znalazłem. Ja mam opcję: po dokonaniu płatności. Dzwoniłem już do Sony

Opublikowano

OMG Pogięło ich z tymi ocenami. Zgodziłbym się gdyby to były recenzje RE5, ale szóstka jest 10x lepsza od tamtego średniaka. Jak w dzisiejszych czasach gra, która dostarcza 30h+ rozrywki na najwyższym poziomie dostaje 4/10 to nowy COD powinien dostać ocenę w skali ujemnej. :P

Opublikowano

Co ma czas do tego czy gra jest dobra czy nie? Tzn. ma wpływ, ale jeśli ktoś kupuje gry na podstawie tego, że jedna jest lepsza, bo zajmie mu dwa razy więcej czasu to tylko współczuć.

Już w ogóle nie wspominając o tym, że cod oferuje rozbudowanego coopa i multi, ale oczywiście celowo to ominąłeś. ;)

Opublikowano (edytowane)

Eurogamer – 6/10

Polygon – 4/10

CVG – 8/10

G4TV- 2.5/5

Bloody Disgusting – 9/10

Play Magazine – 80/100

+ jeszcze oceny z wypowiedzi Zwyrodnialca i Famitsu które dało 39/40.

3 na 10 do blisko 10/10. Rozbieżność po prostu niesamowita.

Ciekawe na ile "niezależne" są te najwyższe. Wszak wiadomo nie od dziś że wielkie firmy lubują się w wywieraniu mniejszych lub większych presji na recenzentach poczytniejszych magazynów.

Extreme wystawi pewnie Kaliego i dostaniemy najbardziej uczciwe 9 ever. :D

A tak serio to fajnie by było jakby reckę pisał Koso. (Dotychczasowe recenzje pierwszego Dead space, RE4 i 5)

Edytowane przez nobodylikeyou
Opublikowano (edytowane)

Dziennikarski ekstremizm, potem się okaże, że gra nie jest aż tak zła.

No tak, jak wiadomo, definicją ekstremisty w internecie jest "osoba, która ma inny gust od mojego".

Edytowane przez ogqozo
  • Plusik 2
Opublikowano

Eurogamer – 6/10

Polygon – 4/10

CVG – 8/10

G4TV- 2.5/5

Bloody Disgusting – 9/10

Play Magazine – 80/100

+ jeszcze oceny z wypowiedzi Zwyrodnialca i Famitsu które dało 39/40.

3 na 10 do blisko 10/10. Rozbieżność po prostu niesamowita.

Ciekawe na ile "niezależne" są te najwyższe. Wszak wiadomo nie od dziś że wielkie firmy lubują się w wywieraniu mniejszych lub większych presji na recenzentach poczytniejszych magazynów.

Extreme wystawi pewnie Kaliego i dostaniemy najbardziej uczciwe 9 ever. :D

A tak serio to fajnie by było jakby reckę pisał Koso. (Dotychczasowe recenzje pierwszego Dead space, RE4 i 5)

Reckę pisał Soq, pytałem Pereza i odpowiedział w temacie o nowym nr.

Opublikowano (edytowane)

W ogóle co to znaczy, że gra jest rozczarowaniem? RE4 było genialne, RE5 było, eee... spoczko? Więc jeśli RE6 też jest spoczko, to w czym to rozczarowanie? Skąd się brało to oczekiwanie, że szóstka będzie objawieniem?

Edytowane przez ogqozo
Opublikowano

W ogóle co to znaczy, że gra jest rozczarowaniem? RE4 było genialne, RE5 było, eee... spoczko? Więc jeśli RE6 też jest spoczko, to w czym to rozczarowanie? Skąd się brało to oczekiwanie, że szóstka będzie objawieniem?

re4 było genialne , re5 było świetne, a re6 wieje sandałem . z tąd rozczarowanie.
Opublikowano (edytowane)

Gdyby gra nie nazywała się Resident Evil 6, a była nową marką, dostawałaby wyższe oceny. Mogę sobie rękę uciąć.

I potem (pipi)a nie będziesz miał ręki.

Czekam na kuriera, pewnie jutro będzie to jak porządnie ogram to się wypowiem.

Edytowane przez Masorz
  • Plusik 1
Opublikowano (edytowane)
re4 było genialne , re5 było świetne, a re6 wieje sandałem . z tąd rozczarowanie.

No jak uważasz, ale ludzie tutaj wymieniają recenzje z pism. W tym względzie nie rozumiem wielkiego szoku. Poprzednia część dostała 7, a ta dostała 6 - OMG, rozczarowanie stulecia, jak to możliwe żeby taką ocenę wystawić. Przecież to jest żadna wymierna różnica.

Edytowane przez ogqozo
Opublikowano (edytowane)

To znaczy, że gra nie jest spoczko, jak 5, tylko jest gorsza. Takie mam odczucia po demie. 5 uważam za grę lepszą, ale to tylko demo, fakt. No ale oceny potwierdzają już raczej, że mamy do czynienia z gorszą grą.

EDIT:

W sumie dużo ósemek zaczęło się pojawiać. Może nie jest aż tak źle.

Edytowane przez Lukas_AT