MaiorZero 1 400 Opublikowano 11 kwietnia 2012 Opublikowano 11 kwietnia 2012 Ledwo co udało mi się obejrzeć ten trailer do końca. Obecnie zapowiada się na większą kichę niż RE5. No bez przesady na pewno nie będzie aż tak źle. RE nigdy nie było ambitne w założeniach, ale w 6 być może będzie fajny gameplay i lepsze lokacje oraz klimat. Cytuj
Wiolku 1 592 Opublikowano 11 kwietnia 2012 Opublikowano 11 kwietnia 2012 Obawiam się, że: - grając jednym bohaterem po kilka godzin(też nie wierzę w 10) nie wczuję się. Wiem, że to nie są jacyś super charyzmatyczni kolesie, a raczej płytkie ludki o prostolinijnym toku myślenia(Leon i RE4 lol), ale może po prostu "nie zdołam się nacieszyć". Obym się mylił ... ten ostatni trailer stawiający na fabułę daje nadzieje na doszlifowanie charakterów. - co za dużo to nie zdrowo - powtarzające się lokacje podczas gry każdym herosem od początku, twórcy raczej nie dopracują gameplaya dla każdego jak np w takim Re4((pipi)a, ta gra to jest jednak wybitny wzór). Leon powinien być najciekawszy, Chris to będzie gear of war(nie ujmując), a ten ostatni to zagadka. Oby nie było monotonii(po raz trzeci Re4 gdzie co chwilę było coś nowego). Cytuj
Emet 1 088 Opublikowano 12 kwietnia 2012 Opublikowano 12 kwietnia 2012 Nowe "wspaniałe" wieści o dymaniu graczy prosto w dupsko <_< http://www.capcom-unity.com/mikeeb13/blog/2012/04/11/resident_evil_6:_pre-order_bonus_mercenaries_maps_detailed 3 mapy do trybu Mercenaries będą podzielone na pre-ordery z trzech sklepów (Gamestop, Best Buy i Amazon). Efekt? Każdy kto złoży pre-ordera w jednym z nich będzie okradziony z 2 map.. Wszyscy pozostali będą okradzeni z trzech... Patologia (Crapcom). Cytuj
zalef88 53 Opublikowano 12 kwietnia 2012 Opublikowano 12 kwietnia 2012 Pewnie jakiś czas po premierze wyjdzie coś w rodzaju Resident Evil 6 Gold Edition ze wszystkimi DLC. Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 12 kwietnia 2012 Opublikowano 12 kwietnia 2012 (edytowane) Te exclusivy dla sklepów to najgorszy syf jaki powstał w tej generacji. Edytowane 12 kwietnia 2012 przez MaZZeo Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 12 kwietnia 2012 Opublikowano 12 kwietnia 2012 Złodziejstwo to mało powiedziane Cytuj
aux 3 784 Opublikowano 12 kwietnia 2012 Opublikowano 12 kwietnia 2012 Zgadzam się, bonusy dla pre-orderowców okej, ale powinny być takie same. Nawet w Silent Hillu nowym były bonusy w postaci kodów do szafek z bronią. Na szczęście każdy może z nich skorzystać. Cytuj
Usagi 77 Opublikowano 12 kwietnia 2012 Opublikowano 12 kwietnia 2012 Niech zrobią RE 2 na silniku z RE 5 i mają sowity zarobek Cytuj
Zwyrodnialec 1 715 Opublikowano 12 kwietnia 2012 Opublikowano 12 kwietnia 2012 Ech, tego się można było spodziewać, że zaczną rozdawać jakieś "bonusy" do różnych pre-orderów. Żeby to była jeszcze jedna mapa, ale 3? Z drugiej strony mimo wszystko lepiej, że to spotkało mapy niż postacie. Cytuj
Pawel_S5 13 Opublikowano 12 kwietnia 2012 Opublikowano 12 kwietnia 2012 Niech zrobią RE 2 na silniku z RE 5 i mają sowity zarobek zdecydowanie wiecej zarobia na grze akcji niz na typowym survivalu, takie czasy, niby dlaczego cody tak dobrze sie sprzedaja, wszyscy ida w ich slady bo zyski dla firm sa priorytetem Cytuj
Usagi 77 Opublikowano 12 kwietnia 2012 Opublikowano 12 kwietnia 2012 a myślisz że fani nie docenili by takiej inicjatywy z strony capcom ? a jakby gra dostała wysokie noty to i ogół by się tytułem zainteresował Cytuj
Pawel_S5 13 Opublikowano 12 kwietnia 2012 Opublikowano 12 kwietnia 2012 fani na pewno by docenili ale to nie zmiena faktu że rozsądniej jest dla nich wydac tyuł który trafi do szerszego grona odbiorców, nie mowie ze jestem za tym, sam z chęcia zagrałbym w tytuł bardziej nastawiony na survival niz na akcje ale juz od RE4 widac ze zmieniaja podejscie i juz się nie cofną do tego co było w RE2 imo Cytuj
Nemesis 1 268 Opublikowano 12 kwietnia 2012 Opublikowano 12 kwietnia 2012 (edytowane) Sami kilka miesięcy temu przyznali, że wraz z kolejnymi odsłonami RE celują w elektorat Call of Duty. Operacje Raccoon są właśnie jednym z pierwszych przykładów. Fakt, że gra nie należy do specjalnie wybitnych nie przeszkodził w dobrej sprzedaży. Biorąc pod uwagę, że raczej nie powstała wysokim kosztem. Bo ja uważam, że ta gra powinna trafić do cyfrowej sprzedaży. Capcomowcy dobrze wiedzieli, że ta gra się opchnie, bo postanowili ją wydać w wersji pudełkowej a to są już dodatkowe nakłady. Z drugiej strony to jeden z czołowych wydawców, więc cały developing Operacji Raccoon nie był dla nich czymś specjalnie kosztownym biorąc pod uwagę fakt, że już wcześniej masa ludzi pracowała (i pracuje) nad RE6. Edytowane 12 kwietnia 2012 przez Nemesis US Cytuj
Sig 395 Opublikowano 12 kwietnia 2012 Opublikowano 12 kwietnia 2012 mam nadzieję że będziemy grać sami jak w RE 4 a nie z jaką tępą pizdą jak to miało miejsce w 5 . Cytuj
Zwyrodnialec 1 715 Opublikowano 12 kwietnia 2012 Opublikowano 12 kwietnia 2012 No to się rozczarujesz, bo każda z postaci ma swojego kompana. Cytuj
Square 8 600 Opublikowano 12 kwietnia 2012 Opublikowano 12 kwietnia 2012 Nie wiem coście się tak uczepili tej Shevy Ja tam jest uradowany że będzie mozna pograć normalnie w coopa, a nie ni z dupy pojawia się druga postać do sterowania nagle. Cytuj
Zwyrodnialec 1 715 Opublikowano 12 kwietnia 2012 Opublikowano 12 kwietnia 2012 Czepiałem się z tego powodu, że miała własny pasek zdrowia i mogła paść w każdym momencie. Do tego ten system komend, no nie było nad nią 100% kontroli (albo trzyma się blisko, albo leci do przodu i brak podstawowej opcji STÓJ), co akurat miało miejsce w RE4. Po Revelations jestem jednak spokojny, tam się nie trzeba martwić drugą postacią, bo nawet jak dostanie strzała to nie trzeba jej lecieć na ratunek. ;] Cytuj
Square 8 600 Opublikowano 12 kwietnia 2012 Opublikowano 12 kwietnia 2012 No i to byłoby najlepsze rozwiązanie dla tych wszystkich. Mi tam i tak obojętne bo zapewne będę w kooperacji grał od razu Jestem też ciekaw co Capcom wymyśli w kwesti multi, bo jakoś nie widzę pojedynków z większą ilością graczy. Jedno jest pewne, czas do premiery będzie się dłużył strasznie. Cytuj
Sig 395 Opublikowano 12 kwietnia 2012 Opublikowano 12 kwietnia 2012 dla mnie single player to jak nazwa wskazuję gra dla jednego gracza w której to ja steruję postacią jedną i nie chce niańczyć jakiegoś bota który mi zabija moje potworki ;d i pląta się przy (pipi)e Cytuj
killdante 5 Opublikowano 12 kwietnia 2012 Opublikowano 12 kwietnia 2012 dla mnie single player to jak nazwa wskazuję gra dla jednego gracza w której to ja steruję postacią jedną i nie chce niańczyć jakiegoś bota który mi zabija moje potworki ;d i pląta się przy (pipi)e wpełni rozumiem i popieram, mam identyczne odczucia. Mnie irytowała druga postac sterowana przez konsole, juz w RE4 przez chwile jak trzeba było nianczyc Ashley dostatecznie mnie to odpychało a RE5 to inna bajka idealne rozwiazanie gdyby była opcja wyboru gra solo lub duet w coopie ale mozna pomarzyc zreszta byłoby to trudne do przeprowadzenia raczej... ja poprostu jestem samolubnym indywidualista wiec to chyba głowna przyczyna Cytuj
Nemesis 1 268 Opublikowano 21 kwietnia 2012 Opublikowano 21 kwietnia 2012 (edytowane) Kilka screenów i artworki. A tajemniczy gość określany na zwiastunach jako "Wesker Junior" nazywa się Jake Muller. Edytowane 21 kwietnia 2012 przez Nemesis US Cytuj
Nemesis 1 268 Opublikowano 21 kwietnia 2012 Opublikowano 21 kwietnia 2012 Tutaj ciąg dalszy obrazków: Na tym screenie widać HUD. Nie wiem jak Wam, ale mi trochę przypomina ten z Dead Space'a. Tutaj jest chyba to o czym swojego czasu wspominało Capcom, czyli zombie z gnatem. Nie podoba mi się do końca ten pomysł ale zobaczymy czy jakoś w miarę sensownie wyjaśni się to w grze. \\ \\ 1 Cytuj
Siara_iwj 4 138 Opublikowano 21 kwietnia 2012 Opublikowano 21 kwietnia 2012 (edytowane) ...co to za frajer z wydętymi warami i kretyńskim nazwiskiem..? Edytowane 21 kwietnia 2012 przez Siara_iwj Cytuj
aux 3 784 Opublikowano 21 kwietnia 2012 Opublikowano 21 kwietnia 2012 Ten Hud średnio mi się podoba, postacie mogą być. Ciekawe czy zmienią logo Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 21 kwietnia 2012 Opublikowano 21 kwietnia 2012 Ja pierniczę, kogo oni do tej gry wrzucają? O_O Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi