Keymaker 25 Opublikowano 24 lipca 2011 Opublikowano 24 lipca 2011 Witam wszystkich! Jak być może wiecie, w Toruniu od paru lat organizowany jest konwent dla fanów fantastyki, literatury w tych klimatach, a także wszelkiej maści i treści gier - zarówno RPG, planszówkowych, jak i wideo. Nie inaczej jest w tym roku. Mam przyjemność przedstawić się jako współorganizator całej imprezy, która odbędzie się w pierwszej połowie października. Jestem odpowiedzialny za cały blok gier wideo, który w sporej części już w zeszłym roku zorganizowałem (kto był, ten pamięta pokój z Guitar Hero). W tym roku planujemy rozszerzenie tej części imprezy. Ma być dosłownie "bigger, better, more badass". Zacznijmy od tego, że już teraz - po pierwszych spotkaniach w sprawie imprezy - mamy do zaoferowania świetne atrakcje, które wkrótce zostaną ujawnione. Naprawdę chciałbym się tym wszystkim już z Wami podzielić, gdyż takie rzeczy, jakie my planujemy, rzadko się w Polsce robi na tego typu imprezach, z takim rozmachem i dla takiej ilości osób. Jeżeli jednak chcecie jakiejś podpowiedzi, to proponuję spojrzeć na plan wydawniczy czołowych firm z branży gier, aby stworzyć jakieś domysły wobec tego, co zostanie pokazane. Cały Copernicon to oczywiście nie tylko gry wideo, ale również wspaniałe prelekcje, klimatyczny LARPy i wiele innych atrakcji. Jeżeli chcecie poznać szczegóły, proponuję udać się na oficjalną stronę imprezy: http://www.copernicon.pl/. Październik zbliża się wielkimi krokami, więc naprawdę niedługo zaczniemy publikować pierwsze informacje o atrakcjach, a na stronie http://www.plxc.pl/ znajdziecie je najszybciej. Bądźcie z nami i piszcie Wasze domysły i pomysły! Mam nadzieję niedługo odpalić pierwsze konkursy wokół imprezy Pozdrawiam, Keymaker :potter: Cytuj
Keymaker 25 Opublikowano 25 lipca 2011 Autor Opublikowano 25 lipca 2011 Jeszcze nie mamy potwierdzonej miejscówki, ale najbardziej prawdopodobnie wybór padnie na jedną ze szkół, jak miało to miejsce w zeszłym roku. No, chyba pytasz o miasto, wtedy powiem: Toruń :potter: Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 25 lipca 2011 Opublikowano 25 lipca 2011 (edytowane) Jeszcze nie mamy potwierdzonej miejscówki, ale najbardziej prawdopodobnie wybór padnie na jedną ze szkół, jak miało to miejsce w zeszłym roku. No, chyba pytasz o miasto, wtedy powiem: Toruń :potter: tyle to to ja wiem :potter: Edytowane 25 lipca 2011 przez Yakubu Cytuj
Keymaker 25 Opublikowano 25 lipca 2011 Autor Opublikowano 25 lipca 2011 Jak tylko będziemy mieć potwierdzoną miejscówkę, to z pewnością Was o tym poinformuję na forumku <3 Cytuj
Keymaker 25 Opublikowano 11 września 2011 Autor Opublikowano 11 września 2011 Copernicon 2011: partnerzy bloku gier wideo Znamy już firmy, które pokażą swoje gry! Zapraszam wszystkich do zapoznania się z newsem - więcej już wkrótce Cytuj
Keymaker 25 Opublikowano 15 września 2011 Autor Opublikowano 15 września 2011 Rozpoczęliśmy wypuszczanie informacji o atrakcjach, które czeka na Was będą w październiku na Coperniconie 2011! :potter: Copernicon 2011: Video Room - atrakcje Microsoftu Jak Wam się to podoba? Przekonuje Was ta informacja o tym, że warto się stawić na konwencie w połowie października? Cytuj
Gość Mr. Blue Opublikowano 17 września 2011 Opublikowano 17 września 2011 Ja na pewno będę. Zaczynam właśnie studia w Toruniu i taki konwent na początek? Grzech przegapić. Cytuj
Keymaker 25 Opublikowano 18 września 2011 Autor Opublikowano 18 września 2011 Panie Niebieski, niedługo pójdzie newsik o grach od EA, to mam nadzieję na jakieś niezłe spusty Poza tym - wiedzieliście, że będzie można przybić piątkę z Andrzejem Sapkowskim? :potter: Cytuj
Keymaker 25 Opublikowano 27 września 2011 Autor Opublikowano 27 września 2011 Copernicon 2011: Video Room – co pokaże Electronic Arts? Tak więc zapraszam w środku października do Torunia :potter: Cytuj
Keymaker 25 Opublikowano 13 października 2011 Autor Opublikowano 13 października 2011 Copernicon 2011: jakie gry będą na Was czekać w Video Roomie? Ostateczna mobilizacja przed jutrzejszym startem imprezy! Dzisiaj już jadę do Torunia i wieczorem wrzucę informację o turniejach :potter: Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 13 października 2011 Opublikowano 13 października 2011 Ta impreza jest jednodniowa, czy potrwa kilka dni? Cytuj
Keymaker 25 Opublikowano 13 października 2011 Autor Opublikowano 13 października 2011 Piątek do niedzieli Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi