Krzysztof Tomczak 945 Opublikowano 5 stycznia 2014 Opublikowano 5 stycznia 2014 Ja otworzyłem dwie skrzynki z Frosti i wypadło mi 2x Berło Tronu (runiczny) i też nie da się sprzedać Jest jakieś oficjalne info odnośnie tej sytuacji czy już tak zostanie? Cytuj
canuks 63 Opublikowano 5 stycznia 2014 Opublikowano 5 stycznia 2014 Ja już mam przy jednym itemie opcje sprzedaj (beczka Tusk'a ) przy obserwatorze dalej nie ma Cytuj
Krzysztof Tomczak 945 Opublikowano 8 stycznia 2014 Opublikowano 8 stycznia 2014 A wiadomo czy w ogóle te itemy będzie sie dało sprzedać czy wydałem ponad 3 euro na nic i wypadło mi 2x to samo? Cytuj
noxious33 71 Opublikowano 8 stycznia 2014 Opublikowano 8 stycznia 2014 Wiadomo, że się będzie dało. Taka ciekawostka: w 95% przypadków przedmiot jest mniej warty od klucza, więc otwieranie skrzynek, żeby później sprzedawać itemy w markecie się nie opłaca. Cytuj
DarealRadexHEJOO 2 184 Opublikowano 8 stycznia 2014 Opublikowano 8 stycznia 2014 Gra ktoś jeszcze w ranked? Ile byś nie próbował zawsze wychodzi jeszcze gorzej niż z rosjanami i meksykanami. Wracam do public matchmaking i random draft. Cytuj
noxious33 71 Opublikowano 8 stycznia 2014 Opublikowano 8 stycznia 2014 (edytowane) To u mnie na odwrót, rankedy póki co dużo lepsze niż normalne. Gram tylko CD na eu west, może to być powód. Edytowane 8 stycznia 2014 przez noxious33 Cytuj
DarealRadexHEJOO 2 184 Opublikowano 8 stycznia 2014 Opublikowano 8 stycznia 2014 (edytowane) grałem captain's mode i captain's draft (mam problemy z solo, c'nie) w captain's mode często jakiś kosmita brał kapitana i wymyślał kretyński plan gry który rzecz jasna kończył się katastrofą (night stalker team carry; slardar support; dwa gankery w teamie; same squishy hiroły w drużynie etc.) w ogóle to co wyrabiają (nie wiedzą co który skill robi, chociaż można przeczytać o tym w minutę), wypisują i wygadują ludzie w ranked można porównać do czytania komentarzy na youtube spróbuję za jakiś czas tylko captain's draft w ranked; jak nie wypali to DZIĘKI VOLVO Edytowane 8 stycznia 2014 przez DarealRadexHEJOO Cytuj
Grabek 2 780 Opublikowano 8 stycznia 2014 Opublikowano 8 stycznia 2014 Tylko ranked Captain's Draft <ok> solo staram się nie grać, a jeżeli już, to mashuje przycisk kapitana i jakoś to wygląda, o dziwo dużo kumatych nawet. Russians are DOTA 2 cancer jak coś, elo Cytuj
DarealRadexHEJOO 2 184 Opublikowano 9 stycznia 2014 Opublikowano 9 stycznia 2014 3 zwycięstwo w random draft (bez stresu, wystarczy nie karmić i używać chat wheel do 'careful!'; 'get back!', 'we need wards'). Potem mid lane lobby sparring z kolegą. Życzę powodzenia wszystkim którzy chcą się wybić z solo ranking do International. Serio. Powodzenia. Cytuj
Grabek 2 780 Opublikowano 9 stycznia 2014 Opublikowano 9 stycznia 2014 co ma granie ranked do wybijania się na TI? :O po prostu wydaje mi się, że w ranked jakoś 'poważniej' podchodzą ludzie do gry, ma być agro trilane, to jest agrotrilane, supporty supportuja, jeżeli jest przykazanie, że ma być roam, to jest roam i sypią się ganki. I to nawet podczas grania solo queue. oczywiście mowa o captains draft Cytuj
DarealRadexHEJOO 2 184 Opublikowano 9 stycznia 2014 Opublikowano 9 stycznia 2014 dow(nene) taki oczywiście gadam o solo captain's mode Cytuj
DarealRadexHEJOO 2 184 Opublikowano 9 stycznia 2014 Opublikowano 9 stycznia 2014 porażka, porażka, porażka Nawet gdy zacząłem 5-0-0 jako dragon najt to reszta i tak musiała wszystko spi.erdolić. Włącznie z brakiem naciskania q,w,e,r i nieobecnością wardów (prosiłem o nie przez jakieś 20 minut). Cytuj
Grabek 2 780 Opublikowano 9 stycznia 2014 Opublikowano 9 stycznia 2014 http://dotabuff.com/matches/462241149 SUPPORT SHADOW FRIEND YOUR BEST FRIEND takie rzeczy tylko w low prio, znowu musiałem trzy mecze odcierpieć zaskakująco dużo cebuli w tych rejonach Cytuj
DarealRadexHEJOO 2 184 Opublikowano 10 stycznia 2014 Opublikowano 10 stycznia 2014 (edytowane) http://dotabuff.com/matches/462735902 all pick solo ranked (no bo a ch.uj) czułem się zaszczycony supportując ten team polecam pozdrawiam edit: tak, wszyscy byli rosjanami Edytowane 10 stycznia 2014 przez DarealRadexHEJOO Cytuj
DarealRadexHEJOO 2 184 Opublikowano 13 stycznia 2014 Opublikowano 13 stycznia 2014 Znowu post pod postem (moderatorko nie zabijaj!). Forum Doty 2 jest wpienione Ranked Matchmakingiem. Wychodzi na to, że system tak naprawdę polega na utrzymywaniu 50% w/l ratio dla każdego za wszelką cenę (włącznie z mieszaniem graczy o różnych poziomach). Dobry dowód na tą teorię tutaj: http://dotabuff.com/players/played Bonus content: Sprawdźcie kanał tego czarnucha http://www.youtube.com/user/ChiLongQua Cytuj
noxious33 71 Opublikowano 13 stycznia 2014 Opublikowano 13 stycznia 2014 (edytowane) Z tego co wiem, ranked mm ma trochę inny algorytm dobierania graczy niż unranked. To co wkleiłeś to są wszystkie gry tych gości - rankedy i unrankedy, więc w sumie nie świadczy to o niczym. Co więcej nawet na dotabuffie masz takich gości: http://dotabuff.com/players i http://dotabuff.com/players/verified. Edytowane 13 stycznia 2014 przez noxious33 Cytuj
DarealRadexHEJOO 2 184 Opublikowano 13 stycznia 2014 Opublikowano 13 stycznia 2014 (edytowane) 'highest win rate' i niedawno zweryfikowane konta ludzi którzy widocznie są w klanach i najprawdopodobniej grają w zamkniętych teamach? serio? edit: właśnie poskakałem po profilach dotabuff moich friendsów ze steama. Wszyscy oscylują w okolicach +/- 50%. Magia? Edytowane 13 stycznia 2014 przez DarealRadexHEJOO Cytuj
noxious33 71 Opublikowano 13 stycznia 2014 Opublikowano 13 stycznia 2014 (edytowane) Masa z tych zweryfikowanych ludzi gra solo queue. I tak jak mówię, ranked ma osobny mmr. Z drugiej strony, jak inaczej ma działać mm jeśli nie tak, że dobiera graczy w taki sposób żeby obie strony były jak najbliżej 50% szans na zwycięstwo? Edytowane 13 stycznia 2014 przez noxious33 Cytuj
DarealRadexHEJOO 2 184 Opublikowano 13 stycznia 2014 Opublikowano 13 stycznia 2014 (edytowane) Co Ty gadasz? Widać jak na dłoni, że to są członkowie klanów. Nawet mają przybliżone w/l ratio na klan. Może grają solo, bo mamy teraz sezon na solo MMR c'nie? Przytaczania rekordowych ratio nawet nie komentuję edit: ta lista zweryfikowanych to przecież pro playerzy(włącznie z Dendim)! To jeszcze bardziej oddala ich od średniej. Edytowane 13 stycznia 2014 przez DarealRadexHEJOO Cytuj
noxious33 71 Opublikowano 13 stycznia 2014 Opublikowano 13 stycznia 2014 No, to są w większości pro gracze. Co pokazuje, że jak się jest kozakiem w te gierke, to można mieć winrate większy od 50%. Cały czas nie wiem, co złego jest w mm, który dobiera tak graczy, że obie strony mają 50% szans na zwycięstwo. Cytuj
DarealRadexHEJOO 2 184 Opublikowano 13 stycznia 2014 Opublikowano 13 stycznia 2014 (edytowane) Co złego? Czy grałeś ostatnio w solo MMR? Jest jak sinusoida. Najpierw seria wygranych w których ewidentnie mam dobrych graczy w teamie. Potem (akurat gdy zaczynam dobijać do 50%) dostaję początkujących graczy (nie chce mi się nawet pisać co wyprawiają, sprawdź moje replaje jeżeli naprawdę chcesz wiedzieć). Aha! Ten 'balans 50/50' pokrywa się zarówno z public jak i ranked. To oznacza, że jak wyczerpiesz 'przewidziany' dla Ciebie limit wygranych w pub to gdy pójdziesz do ranked to system będzie starał się ściągnąć Ciebie w dół za poprzednie wygrane. Dla mnie to żadna zabawa, dlatego obecnie zbieram w miarę kompetentnych ludzi do pełnej drużynki i gram solo tylko przeciwko botom (które są autentycznie lepsze niż ludzie których matchmaking mi ostatnio przydziela) dla treningu (coming soon: Meepo). Jak chcesz to możemy zostać Steam friendsami. Edytowane 13 stycznia 2014 przez DarealRadexHEJOO Cytuj
Grabek 2 780 Opublikowano 22 stycznia 2014 Opublikowano 22 stycznia 2014 Oho, remontują eu west i trzeba z hołotą na eu east grać, pierwsza gierka - drafcik: alch(supp) lion (supp) slardi (carry) nekro (mid) WR (offlane) siergiej (real name) sobie wziął alcha, na sugestie że ma saportować zaczął się pruć i wyzywać - I GO CARRY, YOU IDIOTS. disconnect >Game is hard Cytuj
noxious33 71 Opublikowano 24 stycznia 2014 Opublikowano 24 stycznia 2014 Za 10 minut zaczyna się maintenance rosyjskiego serwera. Czas na dłuższą przerwę od doty. Cytuj
noxious33 71 Opublikowano 26 stycznia 2014 Opublikowano 26 stycznia 2014 (edytowane) Post pod postem, ale będzie nowy event! http://www.dota2.com/newbloom/day1/?l=english Czyżby phoenix? Liczę też, że będzie to połączone z remakiem sf'a. Edytowane 26 stycznia 2014 przez noxious33 Cytuj
DarealRadexHEJOO 2 184 Opublikowano 26 stycznia 2014 Opublikowano 26 stycznia 2014 Jeżeli nie dadzą Techies i nie naprawią solo ranked nie jestem zainteresowany. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi