first99 5 Opublikowano 26 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2014 Czy jest sens korzystania z kluczy z kodów na niższych levelach? Mam komandosa lvl 28 i mam odczucie, że psują one trochę przyjemność z szukania zwykłych skrzynek z lootem, bo broń z nich nie będzie się umywać do zawartości skrzyni z Sanktuarium. Lepiej trzymać je na później, czy jednak po prostu mam pecha przy znajdowaniu lootu? Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 510 Opublikowano 27 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 Sprzęt ze skrzyni w Sanktuarium jest to prawie najlepszy sprzęt na dany lvl (bardzo dobre tarcze, Plasma Castery itd), więc jeżeli masz dużo kluczy to możesz wybierać co kilka poziomów nowe zabawki. Jak trafisz jakąś legendę to przez kilka poziomów nie będziesz potrzebował otwierać skrzyni. Ja osobiście przy pierwszym przejściu wykorzystywałem po 5 kluczy co 5 poziomów (mało ich miałem to oszczędzałem). Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 27 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 (edytowane) Teraz, kiedy na facebookowej i tweeterowej stronie Borderlands klucze rozdawane sa co chwile, nie ma co oszczedzac moim zdaniem. To nie czasy jak z premiery jak mialem 1 klucz z preordera i oszczedzalem go az do samego finalu przy pierwszym przejsciu. Edytowane 27 Lipca 2014 przez Voytec Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 510 Opublikowano 27 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 Skoro przy kodach jesteśmy Pięć sztuk kluczy, legendarna snajpa Invader i legendarny pistolet Logan's Gun Release Date: July 27 Expire Date: Unknown PC: 5TKBB-5CRTX-HCBFW-JJJ3T-HTK6C PS3: K3533-JF5ZJ-XT5SK-9JWBB-FHZFS XBOX: K353B-H5C5R-BSX6Z-CFB33-ZRWTC 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
first99 5 Opublikowano 27 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 To jeszcze dwa pytania, które nasunęły mi się po przeczytaniu kilku poprzednich stron wątku i kilku godzinach gry: 1) DLC ogrywać w trakcie wątku z podstawki, czy po? 2) Na czym polega racjowność przechodzenia gry 2. i 3. raz tą samą postacią? Jest po prostu dużo trudniej, czy jakieś inne bajery? Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 510 Opublikowano 28 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 1. Dodatki najlepiej ograć po przejściu gry. Jeżeli skończyłeś dopiero Normal to lepiej odpalić je na poziomie TVHM. 2. Głównie chodzi o to, że zdobywasz wyższe levele czyli masz do dyspozycji więcej skilli. Na Normalu maksymalny poziom przeciwników to 30-32. Na TVHM dobijesz do 50 poziomu. A UVHM to jeszcze wyższy poziom coś takiego jak hard. Cytuj Odnośnik do komentarza
stoodio 2 074 Opublikowano 28 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 2. Głównie chodzi o to, że zdobywasz wyższe levele czyli masz do dyspozycji więcej skilli. Na Normalu maksymalny poziom przeciwników to 30-32. Na TVHM dobijesz do 50 poziomu. A UVHM to jeszcze wyższy poziom coś takiego jak hard. Do tego na kolejnych poziomach trudności masz coraz mocniejszy rynsztunek oraz naprawdę wykręconych wrogów Cytuj Odnośnik do komentarza
Yap 2 788 Opublikowano 28 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 Przechodzenie gry ta sama postacia jest moim zdaniem bardzo wazne dla zrozumienia specyfiki skilli. Im wiecej ich jest tym fajniejsze mozna mlynce wywijac z przeciwnikami. Na najwyzszym poziomie trzeba duzo eksperymentowac z buildami, zeby znalezc ten, ktory bedzie najwlasciwszy Twojemu stylowi gry. Dobrze jest rowniez pofarmic KONKRETNE giwery,zeby ulatwic sobie zycie. Proponuje Blockhead'a od badass creepersow w caustic caverns. Ciezko godostac, ale tenshotgun jest dla wszystkich. Swietna bron. Tarcze to tradycyjnie: the Sham (BNK3R), Antagonist (dlc Tiny Tina's), Flame of the Firehawk (misja) ioczywiscie the Bee w Boneyard. Na wyzszych poziomach rozgrywka jest o wiele bardziej rajcowna. Powazniejsi przeciwnicy, wieksze prawdopodobienstwo zdobycia legend i w ogole wieksza frajda. Natomiast przechodzenie kazda kolejna postacia sprawia, ze czujesz jakbys gral w nowa gre. Cytuj Odnośnik do komentarza
first99 5 Opublikowano 28 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 (edytowane) Chyba właśnie przekonaliście mnie, żeby w przeciwieństwie do poprzedniej części, nie zakończyć przygody z Pandorą po jednej przygodzie. Tak btw. maksymalny poziom nie wpada po jednym przejściu + DLC jak w oryginale? I przechodząc drugi/trzeci raz robiliście wszystkie questy dodatkowe, czy tylko ciekawsze lub skupialiście się wyłącznie na głównym wątku? Jest sens grać przez sieć z randomami bez headseta? Edytowane 28 Lipca 2014 przez first99 Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 427 Opublikowano 28 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 (edytowane) Maksymalny poziom bez dodatków (50) wbijesz dopiero przy 2gim przejściu, grając na TVHM. Co do sidequestów, to zależy, czasami robiłem, zazwyczaj jeśli nagrodą była jakaś fajna broń lub tarcza. A ostatnie pytanie to najlepiej spróbuj sam i zobacz czy będziesz miał z tego fun:) Edytowane 28 Lipca 2014 przez messer88 Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 510 Opublikowano 28 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 Ja przy pierwszej postaci robiłem wszystko na Normalu i TVHM. Na Ultimate i nowymi postaciami już tylko te misje poboczne, które wg mojej opinii były fajne i dawały konkretne fanty. Jest sens grać z randomami bez HS. Oczywiście to nie jest ten sam rodzaj zabawy co ze znajomymi, ale w coop zawsze gra się wybornie. Jakby co to ślij zaproszenie, to poszpilamy. Mam Gaige na 37 lvl więc jeżeli skończyłeś fabułe to będzie pasować Cytuj Odnośnik do komentarza
first99 5 Opublikowano 28 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 (edytowane) Na razie mam komandosa lvl 29, a jeśli chodzi o fabułę to dopiero co Bricka odwiedziłem. Ogólnie myślałem, żeby zrobić oddzielną postać właśnie do multi i tylko tam ją rozwijać, a Axtonem grać samemu. No i kolejne pytanie żółtodzioba przy okazji: są jakieś bossy nie do przejścia w pojedynkę, ale tak serio serio, nie do przejścia, bo Crawmeraxa dałem radę Lilith pokonać. Edytowane 28 Lipca 2014 przez first99 Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 28 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 Tarramorphousa samemu nie przejdziesz nawet na 50 lvlu Cytuj Odnośnik do komentarza
Yap 2 788 Opublikowano 28 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 Nie da rady bo gra dopiero pierwszy raz, ale...z odpowiednim sprzetem wszystko idzie zrobic. Najwazniejszy jest arsenal i dobtu build. Pozniej troche cwiczen, zgonow i pojdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
morciba 14 Opublikowano 29 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 Witam. Mam pytanie. Właśnie przeszedłem Borderlands, pojawiła mi się opcja Vault Hunter Mode (czy jakoś tak) i wszystko zaczyna się od początku. Mam pytanie, czy gra wygląda tak samo? Mam na myśli miejscówki i fabułę, bo domyślam się, że jest nowy sprzęt i wrogowie. Jeśli miejsca i fabuła są takie same jak za pierwszym razem to może są jakieś dodatki urozmaicające zabawę, bo nie mam ochoty grać drugi raz w to samo, a gierka mi podeszła :-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 510 Opublikowano 29 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 (edytowane) True Vault Hunter Mode czyli wyższy poziom trudności. Rozwijasz dalej postać zyskując nowe skille i nowy sprzęt. Przeciwnicy mają wyższe lvl itd (nowe wersje niektórych przeciwników) itp. Fabuła, miejscówki wszystko jest bez zmian. Edytka: Maya jako Nisha już dostępna. Release Date: July 28 Expire Date: Limited PC: WJ5B3-HHW3R-9K3RC-J33T3-WKCTT PS3: KBKT3-635HT-63KHC-ZBC3J-WC9FW XBOX: KT53J-W3KWX-JZ6XS-KRB3J-9WH9Z Edytka 2: Piecze ktoś? Edytowane 29 Lipca 2014 przez Square Cytuj Odnośnik do komentarza
morciba 14 Opublikowano 30 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2014 @Square Dzięki za info. W takim razie sobie odpuszczę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 427 Opublikowano 31 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 Nowy kod na Mayę-szeryfa Release Date: July 30 Expire Date: Unknown Maya as Nisha head/skin: PC: WT53J-R6F3F-SK3F5-BJB3T-S6RFJ PS3: K3KJJ-5S5HJ-RBW9W-ZBCTB-K39RC XBOX: KJ5TT-3ZC5X-39F6Z-5FJTB-RB6FF Cytuj Odnośnik do komentarza
bickamil5 23 Opublikowano 31 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 (edytowane) Kończę platynę w Borderlands 2, i chciałbym kupić DLC-ki. Czy Season Pass zawiera tylko 4 dodatki fabularne w niższej cenie? Czy rozszerzenie levelu do 72 także się w nim znajduje, czy trzeba dokupić osobno? Edytowane 31 Lipca 2014 przez bickamil5 Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 510 Opublikowano 31 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 Jeden się znajduje czyli dobijesz do 61 lvl, a drugi trzeba kupić osobno. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 510 Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Maya jako Nisha bez daty ważności Cytuj Odnośnik do komentarza
first99 5 Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Ktoś chętny na raid bossa któregoś wieczoru (obecnie lvl 36)? Jakby co to pisać tu albo przez PSN (TFirst). Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 510 Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Raid Boss na normalu? Chyba nie ma sensu, bo nic nie wyrzucają. Kogo byś chciał ubić, to może dołączę Gaige. Chociaż z tego co pamiętam to Raidy na normalu są jako 50 lvl (pomimo lvl misji np 32), nie wiem czy coś się zmieniło. Cytuj Odnośnik do komentarza
first99 5 Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Faktycznie, teraz skojarzyłem, że poziom trudności był impossible, więc pewnie nie mam czego szukać (jeszcze), dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 510 Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Terramorphous ma poziom 50 i tutaj nie warto podchodzić nie mając levelu 45+, a to i tak tylko z bardzo dobrym sprzętem. Pamiętam, że nie dałem rady pokonać Hyperiusa przy 40 lvl, pomimo, że poziom misji był jako 32lvl. Kogo chciałeś ubić? Jakby co to pisz w sprawie coopa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi