terkisz 5 Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 witam niedawno nabyłem tv sony 32ex500 i chciałem wypróbować na nim gry z psx'a podłączyłem przez chinch'e i nie wiem czy to ich wina czy to wina telewizora (tego że nie jest crt) ale np w crashu 2 - przy sylwetce postaci - mam takie dziwne jakby "rozwarstwienie" tekstur na krawędziach (nie chodzi o "ząbkowanie") - efekt można częściowo zredukować poprzez ustawienie na telewizorze większego "zmiękczania" obrazu ale wtedy jest to męczace dla oczu - jaki kabel da mi najlepszą jakość obrazu ? (i czy można ew. dostać jeszcze kable rgb z prawdziwego zdarzenia a nie tanie scart'y?) Cytuj Odnośnik do komentarza
xtik 261 Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Na takim TV obraz z PSXa zawsze bedzie do dupy (pixeloza). Myślę, że kabel RGB niewiele pomoże. Jak już to polecam kabel firmy BigBen - jest solidnie zrobiony i można uzyskać niezłą jakość obrazu ALE na zwykłym TV CRT. PSX + LCD to przyjemność niczym szorowanie tyłkiem po żwirze... ;D Cytuj Odnośnik do komentarza
Meanthord 325 Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Swego czasu walkowalem temat dosc intensywnie i niestety... tak, jak napisal kolega powyzej - nic nie da sie z tym zrobic, obraz z PSX na LCD zawsze bedzie wygladal jak kupa, grac sie nie da. O ile w przypadku PS2 jeszcze mozna kombinowac z kablami, tak tutaj kabel nie ma znaczenia. Albo grasz na CRT (lub PSP), albo daj sobie spokoj z grami PSX. Zwyczajnie szkoda gier, gdyz niektore maja naprawde ladna grafike po dzis dzien. Cytuj Odnośnik do komentarza
terkisz 5 Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2011 (edytowane) no to mogiła na necie znalazłem kabel component do ps2 i ps3 - http://store.richspsxparts.com/pl2coca.html czy pójdzie po czymś takim sygnał z psx'a ? Edytowane 5 Sierpnia 2011 przez terkisz Cytuj Odnośnik do komentarza
dexter 19 Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Pojdzie ale jakos nie bedzie wcale duzo lepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lukas_AT 1 172 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Gry z PSXa na LCD lepiej wyglądają jak uruchomisz je przez PS3. Tak to daj sobie spokój i graj na LCD. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi