Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

W naszej podwórkowej lidze fantasy w Premier League robi się coraz ciekawiej. Potencjalnie cztery teamy mają takie same szanse na 'mistrzostwo.'

Następna kolejka na pewno odegra dużą rolę, bo dużo zespołów gra podwójnie. Jak patrze na mój skład to w sumie wszyscy z pierwszej jedynastki.

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

W sumie akurat dzisiaj założyłem ligę na Wygraj Mundial... hasło: 71d616a6.

Nie będę nic ukrywał, mój pierwszy skład wklepany bez przemyślenia wygląda tak:

HMci8xd.jpg

Opublikowano (edytowane)

Od razu jak wstawiłem to zdjęcie pomyślałem, że on pierwszy jest do zmiany, nawet niezależnie od ceny. Z reguły nie będzie się opłacać branie pomocnika, który jest czwartym w kolejności najbardziej ofensywnym graczem w swojej jedenastce. Taki Griezmann czy Cuadrado to praktycznie napastnicy, a Valbuena i Shaqiri również znacznie częściej mają ostatnie podanie albo wchodzą w pole karne by mieć okazję zdobyć gola. To kwestia klasyfikacji zawodników. Zazwyczaj w 4-3-3 się pomocników nie opłaca.

Na ten moment rozważam tu Lallanę czy Fabiana z Meksyku. Ktoś z Bośni też ma szansę, ta ekipa narąbie sporo goli raczej, a np. Pjanić ma świetny strzał i stałe fragmenty, może też ktoś z Chile.

Edytowane przez ogqozo
Opublikowano

Ostatecznie jestem chyba za stary, żeby się w to bawić. Nagród praktycznie żadnych nie ma. Trzeba mieć mnóstwo fuksa, żeby w takich zawodach coś wygrać. Pewnie jakiś stoper z Grecji strzeli dwa gole z główki, plus jakiś Honduranin dwa gole w meczach przegranych 1-4 i to przesądzi.

Jest coś obrzydliwego w tym, że McDonald's sponsoruje wszystkie największe imprezy sportowe. To już wolę Wygraj Mundial sponsorowane przez producenta opon.

Portugalia moim zdaniem zdobędzie trochę goli tym razem, ale jeszcze nie mam pomysłu, kogo z nich wybrać.

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

A ile osób grało do końca?Tak jak w LM Fantasy?Sezon skończyło chyba ze 3 osoby.Dlatego nie chce mi się już bawić w takie rzeczy.Człowiek się cieszy że wygrywa i okazuje się że sam ze sobą gra.