Bartg 5 467 Opublikowano 2 sierpnia 2014 Opublikowano 2 sierpnia 2014 Grało na pewno więcej, patrząc po składach to top5 na pewno grało do końca. Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 2 sierpnia 2014 Opublikowano 2 sierpnia 2014 (edytowane) Spokojnie pewnie nawet wiecej, zwlaszcza po kolejce cudow gdy niektorzy chapneli 100pkt Ktos zaklada lige czy zalozyc? A dobra, zalozylem. 855774-206558 Edytowane 2 sierpnia 2014 przez El Loco Chocko Cytuj
Bartg 5 467 Opublikowano 2 sierpnia 2014 Opublikowano 2 sierpnia 2014 Jestem Kolejka cudów gdzie większość grała dwa razy była kozak, miałem chyba 180 Oczywiście Suarez ©, teraz będzie trudniej Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 2 sierpnia 2014 Opublikowano 2 sierpnia 2014 Nom, ta dokladnie, gdzie jeszcze Yaya zrobil swoje. Mi sie ogolnie zawsze w to milo gra, mimo ze wiedze mam slaba, a wybor zawodnikow to raczej wypadkowa moich sympatii, albo tego kto sie dobrze w FM14 spisuje Cytuj
Bartg 5 467 Opublikowano 2 sierpnia 2014 Opublikowano 2 sierpnia 2014 Nom ja też bede juz 7 sezon gral, zawsze sie lepiej mecze oglada jak mozna kibicowac konkretnym zawodnikom Jak np Piątkowskiemu z Jagi wczoraj, który zmarnował sytuację które ja po pijaku bym strzelił Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 7 sierpnia 2014 Opublikowano 7 sierpnia 2014 Pamiętajcie, że do 16.08 ustalanie składów w fantasy premier league, który w poprzednim sezonie wygrałem w naszej lidze Wszedłem dzisiaj i... posiadanie Krkicia wskoczyło ponad 10%. No i po co wredny odkrywał karty już w sparingach, ech, będę musiał go usunąć. Cytuj
Bartg 5 467 Opublikowano 7 sierpnia 2014 Opublikowano 7 sierpnia 2014 Oho widze znowu hipsterskie ponizej 10% i odpuszczenie gry po 10 kolejkach, standard 1 Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 7 sierpnia 2014 Opublikowano 7 sierpnia 2014 No jeśli znowu po 10 kolejkach już każdy będzie mieć dokładnie ten sam skład, to są szanse, że mi się znudzi, nie będę obiecywał. Początek zawsze jest najciekawszy, bo ceny są ustalane teraz i raczej nie ma opcji, żeby wyłapać superokazje. Rok temu np. każdy w pewnym momencie już miał Colemana, Suareza, Ramseya, Toure itp., ale teraz jest wyceniony na tyle, że może znowu nie warto. Wiadomo. Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 13 sierpnia 2014 Opublikowano 13 sierpnia 2014 (edytowane) Taaak, to wygląda dobrze. Silva i Courtois trochę drodzy, ale w sumie Courtois to steal, jeśli ma grać (wtedy mamy bramkarza który zdobędzie najwięcej punktów, a ma poniżej 10% posiadania), jak nie to w kolejce jest paru innych (koleś z Burnley czy Southampton). A Silvę nie mam kim wymienić, żebym myślał, że zdobędzie więcej punktów, więc niech będzie. Chociaż to może być sezon Coutinho i jego rozważam. Edytowane 13 sierpnia 2014 przez ogqozo Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 14 sierpnia 2014 Opublikowano 14 sierpnia 2014 Skromne grono tym razem bedzie gralo Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 15 sierpnia 2014 Opublikowano 15 sierpnia 2014 (edytowane) ... Edytowane 15 sierpnia 2014 przez c0r Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 15 sierpnia 2014 Opublikowano 15 sierpnia 2014 (edytowane) Dobra, niech będzie. Nie miałem pomysłu, zobaczymy jak to będzie. Gamboa ma mało procent a dobrze zagrał na mundialu to na niego postawiłem. Crouch myślę że jeszcze trochę nastrzela. Santi Cazorla to raczej pierwszy skład Arsenalu, oglądałem mecz o Tarczę Wspólnoty i dobrze się zaprezentował. Miałem brać Didiera z sentymentu (kiedyś był moim ulubionym piłkarzem), ale słyszałem że ma jakąś kontuzję. Jeśli można to dołączyłem do ligi założonej przez El Locko Chocko, druzyna nazywa się Invincible FC Edytowane 15 sierpnia 2014 przez c0r Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 15 sierpnia 2014 Opublikowano 15 sierpnia 2014 (edytowane) Gamboa dobry gracz, chociaż póki co jeszcze nie dołączył nawet do ekipy. W pierwszym meczu zagra zapewne Andre Wisdom, który zwiastował dobry potencjał w Liverpoolu. Jak zwykle kombinuję. Oczywiście więcej punktów niż ja zdobędzie każdy, kto postawi na pewniaki - Rooney, Costa, Ramsey, Toure, boczni Evertonu, obrona z United czy Chelsea itd., wiadomo. W razie niewypału zawsze można po prostu go zdjąć i wziąć tego, co punktuje. Ale w takim razie ile w tym zabawy. Dzisiaj rozważałem setki graczy. Przez długi czas w składzie był Ashley Young... zdecydowałem się na Kevina Mirallasa, który gdyby nie niepewność występu w 1. kolejce, pewnie miałby więcej posiadaczy. Dreszcz ryzyka! Edytowane 15 sierpnia 2014 przez ogqozo Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 15 sierpnia 2014 Opublikowano 15 sierpnia 2014 Mam pytanko - czemu pod imionami piłkarzy są trzyliterowe skróty nazw innych zespołów niż grają? Np. pod Terrym - BUR, chyba Burnley, albo pod Gerrardem - SOU. Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 15 sierpnia 2014 Opublikowano 15 sierpnia 2014 Rywal w danej kolejce. 1 Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 15 sierpnia 2014 Opublikowano 15 sierpnia 2014 (edytowane) Wycisnąłem kasę na Augero. To obecnie chyba najlepszy gracz w tej lidze, nie żeby ludzie tego nie wiedzieli, no ale w zeszłym sezonie praktycznie co drugi mecz miał kontuzję. Postawiłem na Sigurthssona, nie liczę na wiele, ale za tę kasę może być na ławkę. Sześciu moich piłkarzy ma koszulki w pionowe biało-czerwone pasy. C'mon, czy Anglicy nie umieją wymyślić sobie innych barw? Albo to, albo niebieskie, albo czerwone. Ech, gdzie Norwich, gdzie Wolverhampton? Najsssssss. Edytowane 15 sierpnia 2014 przez ogqozo Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 15 sierpnia 2014 Opublikowano 15 sierpnia 2014 Zrobiłem kilka zmian. Za Senderosa, który na mundialu zagrał z Francją i zawalił przy chyba 3 golach wziąłem naszego Wasyla Powinien być pewniakiem w 1 składzie. Yaya Toure odstawiłem na rzecz Mile Jedinaka - pewniak i lider Crystal Palace, ulubieniec kibiców. No i Toure strasznie drogi. Za Soldado - Jozy Altidore. No i po co mi dwóch podobnych klasowo bramkarzy - za Hugo Llorisa - doświadczony, 38 letni Jussi Jaskalainen. Skład na pierwszą kolejkę: Hart - Terry, Vlaar, Wasilewski, Rio Ferdinand - Santi Cazorla, Shaun Wright Philips, Steven Gerrard, Mile Jedinak - Peter Crouch, Joel Campbell Ławka rezerwowych: Jaskalainen - Gamboa (dzięki ogqozo za info że nie zagra) - Oscar - Altidore Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 15 sierpnia 2014 Opublikowano 15 sierpnia 2014 Ja raczej sprawdzone nazwiska. Zobaczymy, Poczatki zawsze ciezkie i raz dwa bedzie pewnie trzeba przebudowac sklad. Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 15 sierpnia 2014 Opublikowano 15 sierpnia 2014 Myślę, że sporo z tych graczy nie będzie za dużo grać, co raczej przeszkadza w tej grze. Wasilewski na pewno nie jest w podstawowej jedenastce, raczej każdy uważa, że Moore i Morgan. Wright-Philips chyba też jest głównie uzupełnieniem składu po ostatnich zakupach QPR. W zeszłym sezonie ledwo grał. Crouch i Campbell obaj będą mieli trudno o dużo występów, gdyż widać, kto jest na pozycjach ataku w obu ekipach (w Stoke Bojan i Diouf, w Arsenalu Giroud, Sanchez, Cazorla...). Cytuj
Niewidoczny 334 Opublikowano 16 sierpnia 2014 Opublikowano 16 sierpnia 2014 Moja ekipa na pierwsza kolejke, nie wiem czy ostateczna bo nie jestem pewien czy wszyscy zagraja Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 16 sierpnia 2014 Opublikowano 16 sierpnia 2014 Okej, przeglądnąłem skarb kibica i doszedłem do wniosku że faktycznie parę błędów popełniłem. Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 16 sierpnia 2014 Opublikowano 16 sierpnia 2014 Widzę, że Rossa Barkleya ma 17% ludzi, chociaż ma nie zagra pewnie przez dwa miesiące. Nie mam danych co do ogólnych zmian, ale na tym przykładzie widać, że mnóstwo drużyn w tej grze jest zakładnych i potem już nikt się nie interesuje. To oczywiście tylko zmniejszy ruchliwość cen. Jeśli ktoś wyskoczy jako rewela sezonu, i tak więcej niż 0,3 w tydzień nie wzrośnie jego cena, a i taka kwota będzie dopiero przy kompletnie wielkiej ilości transferów. To tłumaczy, czemu co roku w połowie sezonu już praktycznie każdy ma taki sam skład - ceny nie są proporcjonalne do możliwych do zdobycia punktów i niektórzy gracze po prostu wychodzą na doskonały deal i nie ma wyboru jak ich wziąć. Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 17 sierpnia 2014 Opublikowano 17 sierpnia 2014 (edytowane) Pierwszy dzień rewela. Cała ekipa 20 pkt. - dwóch kolesi na ławce 20 pkt. Mirallaaaaaaas! Dzisiaj tylko liczę już na to, żeby Aguero też nie wszedł na ostatnie kilka minut jak on, to wtedy mi wskoczy Sigurthsson za 13 pkt. i odmieni beznadziejną kolejkę w... cienką. Na takie rzeczy trzeba liczyć. Edytowane 17 sierpnia 2014 przez ogqozo Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 17 sierpnia 2014 Opublikowano 17 sierpnia 2014 Ja też słabo, łącznie 22 pkt i zero na ławie. Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 20 sierpnia 2014 Opublikowano 20 sierpnia 2014 Ulubione nazwy zespołów. Ech, gdzież ja i BoJan Kowalski... niektóre wspaniałe. Mój ulubiony: I Wanna Take You To a Neymar. Drugie chyba Murder on Zidane's Floor. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi