Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Mój kumpel jakiś czas temu kupił taki grill, zamykany i mówi że zaj.ebiście się robi mięso na tym. Zamykany, ja też bym brał zamykany, od razu z dwóch stron się grilluje. Czas porównywalny do smażenia na patelni.

 

I dał za niego coś koło 100 zł, jakiś no name z allegro. Szczerze mówiąc to nie dałbym za grilla elektrycznego więcej niż 100, 150 zł. W sumie po co jakieś chu.je muje za 3 stówy, to ma tylko upiec mięso. Jak to potrafi i dodatkowo nie ma większych problemów z przywieraniem i kosztuje do tych 150 zł to ja sobie też niedługo coś takiego sprawię.

  • Odpowiedzi 5,8 tys.
  • Wyświetleń 376 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

  • Kurywa tylko niech nikt mi się nie waży pojechać na święta do mamusi z plastikowymi pojemnikami z kurczakiem i ryżem. Matka cały dzień napyerdala w kuchni a tu przyjeżdża wielki kafar co mówi, że nie

  • SpacierShark123
    SpacierShark123

    Mnie tam się w sumie podoba ten okres , mimo że na siłowni masa nie ogarów zajmujących maszyny to czuję się BÓG MIĘŚNI wśród tych nędzników . Zaczepiają o rady , dziewczyny spoglądają na moje muskular

Opublikowano

Też słyszałem, że kura, ryba czy warzywa wychodzą z takiego grilla bardzo dobre. Chyba zainwestuje, w końcu kasa niewielka.

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie, zakupiłem grilla elektrycznego: http://allegro.pl/nowy-grill-elektryczny-quigg-2000w-opiekacz-i2079682199.html tak to wygląda. Po 3 dniach użytkowania jestem mega zadowolony, szczegóły w opisie. Jak widać kosztuje tylko 129 zł, produkcja niemiecka, żadnych wad na razie jeszcze nie wykryłem, bardzo solidna konstrukcja.

 

Testowałem na nim już kiełbaski, piersi z kurczaka i karkówkę. W każdym przypadku - pycha. Tak naprawdę to nie ma różnicy w takim mięsie i robionym na prawdziwym grillu, jedyna różnica to pewnie brak zapaszku węgla. Tłuszcz pięknie spływa do pojemniczka. Mięso imo nie jest suche, bałem się że po latach używania patelni będzie to problemem, ale jest ok, w końcu mięso bez tłuszczu, którego miałem już serdecznie dość.. Na kolejne testy pójdą warzywa, wieprzowina, jakieś tosty, może nawet zobaczę jak jajko się na tym robi.

 

Jak przyrządzam jedzenie, to zamykam obie pokrywy, przyspiesza to proces oraz nie trzeba przewracać mięsa. Płyty zdejmuje się w sekunde, mycie też prościutkie. Póki co polecam.

 

PS: jakbym szukał innych modeli, to też z pokrywą. Bez może trochę zająć przyrządzenie mięsa.

  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Nawet niektorzy ksieza zra mieso, wiec czemu ja mam nie jesc?:F

Opublikowano

dziś był kurak przekładany serem, żeby zachować pozory niejedzenia mięcha

  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

widzieliście jak jajka poszły w góre :o 5.89 za M w lidlu, a tydzien temu kupowałem za 4.99, dwa tygodnie temu za 3.89 i jak tu masowować? coś słyszałem w Agrobiznesie na TVP że to wina jakichś tam przepisów i nie kazde jajka bamber moze sprzedac czy cuś bo kury musza miec odpowiednie klatki :P

Opublikowano

no masakra jednym słowem. ja już sobie odpuscilem troche, wole kupic wiecej mieska czy twarogu :ok:

Opublikowano

widzieliście jak jajka poszły w góre :o 5.89 za M w lidlu, a tydzien temu kupowałem za 4.99, dwa tygodnie temu za 3.89 i jak tu masowować? coś słyszałem w Agrobiznesie na TVP że to wina jakichś tam przepisów i nie kazde jajka bamber moze sprzedac czy cuś bo kury musza miec odpowiednie klatki :P

 

No jestem w szoku,wpadam do Reala,na promocji można było wyrwać paletę "L" za 10 zeta a teraz ta sama paleta jest za 24 zeta!!! Widziałem jak ludzie afery rozkręcali w sklepach o ceny jajek,w sumie im się nie dziwię,na każdym kroku tylko siano ucieka.Rewolucje zaczynają się jak ludziom zaczyna brakowa jedzenia :P oby inne produkty nie poszły tą drogą.

Opublikowano

Bez kitu, w tym roku zostawiam tyle kasy w spozywkach, ze glowa mala!

Niedlugo bede musial kupic sobie (pipi)a bilet miesieczny (paliwo), zbierac gazetki marketow i jezdzic po miescie kupujac jajka w promocji w makro, kurczaka w promocji w biedrze, ryz w promocji w auchan, etc, niczym jakas babcia z 700 pln emerytury.

Rece opadaja.

 

Swoja droga moja babcia cioteczna z Bialegostoku dostaja wlasnie cos kolo tego i mowi "ja nie wiem co z tymi wszystkimi pieniedzmi robic" ;]]]]

Edytowane przez Poniżacz

Opublikowano

Ja już zrezygnowałem niemal z jajec na rzecz piersi. Lepiej sie wyjdzie. Zamiast 6 dziennie jadam 3.

Opublikowano

No i to jest chyba bardziej opłacalne. Ciekawe jakie ceny będą przed świętami wielkanocnymi. Promocji takiej jak rok temu pewnie nie bedzie ale ceny i tak powinny pójść w dół.

Opublikowano

Mnie to wkurza bo jajka to najlepsze źródło białka i do tej pory najtańszy posiłek białkowy,30 gram białka wychodziło za 1,5-2 zeta,do tego z cholesterolu z jajek organizm produkuje teścia,w żółtku jest omega 3,wit. z grupy b,pod tym względem cyc nie może się równać.Ostatnio próbowałem serc z indyka,też ma ok.18 gram białka na 100 gram,cena niska a dobry gulasz można z tego zrobić,nie polecam kurzych bo są za małe.

Opublikowano

Teraz za cene jajek można mieć bodajże 5-10g więcej białka z kuraka. Wiem bo obliczałem sobie.

Edytowane przez canabis

Opublikowano

No z tymi jajkami to jakaś tragedia, na dodatek są prognozy na cenę 10 zł za 10 jajek (i to raczej przeciętnej wielkości). Nic tylko organizować sobie jakieś dostawy ze wsi, prosto z jakiegoś małego gospodarstwa.

Opublikowano

No z tymi jajkami to jakaś tragedia, na dodatek są prognozy na cenę 10 zł za 10 jajek (i to raczej przeciętnej wielkości). Nic tylko organizować sobie jakieś dostawy ze wsi, prosto z jakiegoś małego gospodarstwa.

 

Bzdura. Kupowałem wczoraj na rynku od "zakolegowanej" pani, u której zawsze kupuję. I co? 65 gr. za średnie, 60 gr. za małe i 70 gr za duże, siłą rzeczy przy "dyszce" wychodzi 7zł i ona ma właśnie "małe gospodarstwo", co "więksi", to już mają jaja po 80 gr. Fakt, że smak o niebo lepszy od tego syfu z supermarkietów, no ale widać, że nawet trafiło w branżę "bazarową" ostro :S

Opublikowano

Salmonelli dostaniesz ;\

Opublikowano

Salmonelli dostaniesz ;\

 

Ale przynajmniej "na bogato". Na nagrobku kazałbym sobie napisać: "Zmarł jak szlachcic w wyniku zatrucia się salmonellą z jajka za 70gr- tutaj kwestia do dogadania w zależności od ceny jaj na 'giełdzie'". Ms9z4.gif

Edytowane przez famas_kg

Opublikowano

Wiesz, miałem raczej na myśli rodzinę albo znajomych ze wsi, niż handlarzy straganowych. Bo to,że u tych też podwyżki, to oczywiście nie ulega dyskusji.

Opublikowano

Ja mam znajomego i ostatnio kupowałem u niego za 70gr. Zawsze jaja wsiowe były nieco droższe nie wiem skąd te myslenie że są tańsze.

Opublikowano

Wiadomo, ze drozsze, przeciez lepsze. Ja tez takie jem.

Opublikowano

Wie ktoś jak to jest w końcu z tymi Prohormonami ? Sprzedaż na terenie Polski jest zabroniona ale posiadać można?

 

Jeżeli DEA w usa nie nadąża za zmianami składu to panie z sanepidu nie będą na czasie :P Tutaj sprawa jest taka sama jak z dopalaczami,zakazują związku "a" to powstaje "a1" i już jest legalny.PH możesz mieć na własny użytek,tak samo jak i SAA.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

Ostatnio przeglądający 0

  • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.