Opublikowano 31 marca 201510 l No tu pewnie chodzi o to ze gdy potzreba ci tej energi rozbijane jest polaczenie pomiedzy adenozyna a trzema czesciami fosforanow czyli A-p-p-p na A-p-p i jedna grupa fosforanow jest oddana tak jakby by uzyskac energie. Powstaje wtedy ADP ktore z kolei w mitochondriach jest uzupelniane o kolejny fosforan i znowu mamy ATP. Edytowane 31 marca 201510 l przez El Loco Chocko
Opublikowano 31 marca 201510 l Dlatego Redwailer z Olimpa tak działa fajnie na wydolność/siłę,bo dostarcza dużo fosforanów a to one głównie warunkują szybszą resyntezę ATP.Jak wciągam Red-a to w serii średnio ze 2-3 powtórzenia więcej robię.
Opublikowano 1 kwietnia 201510 l VO2max to dla mnie maksymalny próg poboru tlenu,na logikę pułap tlenowy powinien znaczyć to samo.
Opublikowano 1 kwietnia 201510 l Kumpel miał test właśnie i mówił że było osobno pytanie co oznacza pułap tlenowy i osobne co oznacza VO2max dlatego się zastanawiam.
Opublikowano 1 kwietnia 201510 l Rozwiazalbym z checia polski test. Ogolnie czasem sie lapie na tym ze teorie po angielsku w wiekszosci umie i ciezko znalezc polskie slowka ; /
Opublikowano 1 kwietnia 201510 l Rozwiazalbym z checia polski test. Ogolnie czasem sie lapie na tym ze teorie po angielsku w wiekszosci umie i ciezko znalezc polskie slowka ; / Jak chcesz mam kilka pytań z jednego testu. Coś około 30 pytań tam jest , tyle że oczywiście co kurs zmieniają się.
Opublikowano 9 kwietnia 20159 l Ciekawostka, jak to Arnold wsparł początkującego bywalca siłowni na redicie http://joemonster.org/art/31691/Schwarzenegger_wspiera_na_Reddit_goscia_ktory_mial_wyjatkowo_kiepski_dzien_na_silowni
Opublikowano 17 kwietnia 20159 l Dostałem materiały z kursu na trenera. Nie wiem kto to konstruował ale śmiać się chce czytając opisy ćwiczeń. Głupie wznosy barków są opisane na 3 strony
Opublikowano 11 maja 20159 l Muszę zwiększyć elastyczność mięśni, bo słabo wykorzystuję siłę w nogach. Ludzie polecają roller do masażu, zamówiłem sobie, ciekawe, co z tego będzie. Testowałem już raz kumpla i faktycznie fajnie rozluźnia mięśnie. Zastanawiam się tylko, czy działa to na dłuższy okres czasu i wpływa znacząco na mięśnie.
Opublikowano 11 maja 20159 l Były takie w Biedrze?! Kierwa, ja nawet w Decathlonie, Realu, czy Leclercu nie widziałem. Chociaż, znajomy kupił chyba w Lidlu i mu pękł.
Opublikowano 11 maja 20159 l Były takie w Biedrze?! Kierwa, ja nawet w Decathlonie, Realu, czy Leclercu nie widziałem. Chociaż, znajomy kupił chyba w Lidlu i mu pękł. Niom, jakos za 35 zika, ostatni blekitny wzialem - reszta rozowe :F Ja mam dokladnie taki jak na foto, z wypustkami, byly tez zwykle walcowate.
Opublikowano 11 maja 20159 l Chodzi sie po tym czy roluje jakos miesnie na nogach?:> Całym ciałem się na tym opierasz i wałkujesz.
Opublikowano 11 maja 20159 l Roller fajna sprawa,jest kilka rodzajów,razem z metalowym,który się chłodzi w lodówce.Ale te firmowe kosztują po 100 zeta.
Opublikowano 20 maja 20159 l Jakiś czas temu kanał TVN Meteo zyskał przydomek Active. Myślę sobie, no tak, teraz moda na fit to będą programy dla randomów. W sumie nie do końca. Owszem, lecą szmiry, ale też spoko programy dla ludzi bardziej pro, o crossfitach, ciekawe wywiady z ludźmi, którzy się na tym znają. Jak ktoś interesuje tego typu rzeczami to polecam czasami obejrzeć. Program Red Bulla też daje radę.
Opublikowano 25 maja 20159 l Ostatnio się śmialiście z typów na siłowni, którzy śmigają w leginsach. Dziś w Vitamin Shopie widziałem sprzedawcę w leginsach Trec Siedzi koksik za ladą w bluzie Treca, wstaje i wyłaniają się nogi w leginsach, polecam taki widok.
Opublikowano 26 maja 20159 l Nic mnie już nie zdziwi . Jak ludzie wyjściowo na miasto nakładają rashguardy to kwestią czasu było noszenie po mieście leginsów . Straszny widok no ale może nikt ich nie uświadomił.
Opublikowano 26 maja 20159 l Ja w lato do pracy jeździłem w koszulkach oddychających,bo dobrze odprowadza pot i nie ma śladów pod pachami.Właśnie chcę iść biegać w leginsach,po waszych postach przebieram się w dżinsy
Opublikowano 26 maja 20159 l Ja swego czasu znalazłam zestaw ćwiczeń na nogi, z panem który nosił takie obcisłe wdzianka. TYŁEK Na drugi dzień mój facet pobiegł do sklepu po takie same xD