Shen 9 616 Opublikowano 24 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2015 Typek dziś na siłce robił martwy ciąg, stracił przytomność, nie mogli go ocucić, przyjechało pogotowie. Mieliście tak kiedyś? Cytuj Odnośnik do komentarza
nieobchodzimnieto 482 Opublikowano 24 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2015 Wstrzymywal oddech ćwicząc? Można zemdleć lub się sheftac, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 24 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2015 Zdarzaly sie mroczki. Ogolnie w tako pogoda to omijam wysilek fizyczny na takim poziomie jak MC. Bo mozna ladnie przybic o glebe. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 421 Opublikowano 26 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 lipca 2015 Standard przy mc czy przysiadach. Ale jeszcze nie padłem na glebe. Tamten koles musiał być słaby psychicznie ze pozwolił organizmowi sie zbuntowac, co za cienias Cytuj Odnośnik do komentarza
SpacierShark123 1 474 Opublikowano 26 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 lipca 2015 No nie raz zdarzało mi się mieć ciemno przed oczami po ciężkich seriach ale zawsze się opierałem o coś i łapałem oddech . Gorzej jak mi niucha poleciała jak z kranu i nie mogłem przez kilka godzin zatamować . Cytuj Odnośnik do komentarza
wronerro 257 Opublikowano 27 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2015 Przy siadach ciezko jest o zjazd, nie odetnie Cie. W martwym gorzej, widzialem ziomkow 3boistow, ktorzy po MC wstawali, robili koleczko i siadali :F Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 27 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2015 No nie raz zdarzało mi się mieć ciemno przed oczami po ciężkich seriach ale zawsze się opierałem o coś i łapałem oddech . Gorzej jak mi niucha poleciała jak z kranu i nie mogłem przez kilka godzin zatamować . To też miałem,ale to wyszły braki wapnia i witaminy K2,miałem problemy z krzepnięciem. Cytuj Odnośnik do komentarza
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 27 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2015 Jak mnie to wlasnie w(pipi)ia na kazdej silowni gdzie nie jestem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
SpacierShark123 1 474 Opublikowano 27 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2015 Rozumiem czepiać się kogoś kto rzuca hantlami po siłowni jak poyebany ale po ciężkiej serii maksymalnym ciężarem chociażby wiosła nie ma szans by powolnie to opuścić bo mi prostowniki popękają. Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 27 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2015 Szarku ale to chodzi o odkladanie ciezarow na swoje miejsca a nie o to ze komus przeszkadza rzucanie sztangami. Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 27 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2015 Niby nie przeszkadza ale sa pseudo silownie gdzie jest zakaz rzucania. Cytuj Odnośnik do komentarza
SpacierShark123 1 474 Opublikowano 27 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2015 A no nie zauważyłem jeżeli chodzi o odkładanie to racja zawsze trzeba odłożyć bo potem trzeba pół dnia szukać kompletu hantli. Cytuj Odnośnik do komentarza
nieobchodzimnieto 482 Opublikowano 27 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2015 Niby nie przeszkadza ale sa pseudo silownie gdzie jest zakaz rzucania. a co w PURE ktoś by chciał rzucać hantelkami 12 kg? Cytuj Odnośnik do komentarza
SpacierShark123 1 474 Opublikowano 27 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2015 Litwin jaką techniką uczyli cię wyciskać na klatkę na kursie? Według instruktorów powinienem łokieć trzymać na równi z barkiem bo niby odciąża to przedni akton barku ale z tego co ja ćwiczę jest właśnie na odwrót i czym wyżej ten łokieć idzie tym bardziej bark się (pipi)je. Jeden z instruktorów też kazał całe plecy mieć dociśnięte do ławki podczas wyciskania co nie umożliwiało zachowanie naturalnej krzywizny kręgosłupa i ściągnięcia łopatek. Nie rozumiem tych kursów niby papier jest fajnie ale wiedza tam zdobyta to jakaś kpina. Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 28 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 lipca 2015 Jak klate mozna robic bez sciagniecia lopatek? Gdy tego nie robie, klata w ogole nie pracuje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 28 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 lipca 2015 To jest jak z prawkiem,to że je mamy nie znaczy że umiemy jeździć,dopiero ulica nas uczy,tak samo praktyka i czucie ciała spowoduje co będzie efektywne.Każdy ma inaczej poprzyczepiane brzuśce i inaczej czuję ćwiczenie,to do nas zależy czy znajdziemy jego płaszczyznę pracy.Na płaskiej muszę lekko mostkować bo mi bary się pompują,ale już na skosie dodatnim leżę płasko z głową dociśniętą bo mostkując zmniejszam kąt. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orzeszek Opublikowano 29 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 lipca 2015 Litwin jaką techniką uczyli cię wyciskać na klatkę na kursie? Według instruktorów powinienem łokieć trzymać na równi z barkiem bo niby odciąża to przedni akton barku ale z tego co ja ćwiczę jest właśnie na odwrót i czym wyżej ten łokieć idzie tym bardziej bark się (pipi)je. Jeden z instruktorów też kazał całe plecy mieć dociśnięte do ławki podczas wyciskania co nie umożliwiało zachowanie naturalnej krzywizny kręgosłupa i ściągnięcia łopatek. Nie rozumiem tych kursów niby papier jest fajnie ale wiedza tam zdobyta to jakaś kpina. o jezu XD. bardziej chodzi o naturalne ułożenie stawu barkowego i ruchu "elewacji przedniej:" stawu barkowego. by nie przeciążać włąśnie mięśni i kochanego stożka rotatorów. i tak zgodze się łokcie na lini stawu barkowego prawidłowo," łopatki powinny pracować". co do ułożenia pleców na ławce zalezy od tego kto ma jaki kręgosłup, czy ma spłyconą/pogłębioną kifozę. maksymalnie upraszczając i przyjmując że każdy jest okazem zdrowia to powinno być tak: nogi swobodnie wzdłuż ławki, tyłek wciskamy w ławkę i odcinek piersiowy też powinien być wciskany w ławeczkę, lędźwia nie powinny brać udziału. możemy mieć leżeć na płąsko na łąwce pod warunkiem że mamy kolana ugięte i nogi na ławce, w pozycji bezpiecznej dla lędźwi. Cytuj Odnośnik do komentarza
SpacierShark123 1 474 Opublikowano 29 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 lipca 2015 (edytowane) Tak naturalne ułożenie że zawsze po (pipi)e dostaje bark , to samo tyczy się ściągania łopatek . Bez ściągania łopatek nie jestem w stanie tak dobrze wyczuć klatki a jeszcze jakbym miał całe plecy dociskać do ławki to przez resztę życia byłbym płaskim Sebkiem . Ale teoria i praktyka to dwie różne rzeczy przynajmniej wnioskuje to patrząc na trenerów rzucającymi regułkami z podręczników. Ale to dopiero pierwszy kurs za mną teraz uderzam do Słodkiewicza i Głuchowskiego jak będzie kolejny kurs i liczę że wyniosę coś z niego pożytecznego . Czyli każdy ma inną poprawną technikę. Edytowane 29 lipca 2015 przez szarku123 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orzeszek Opublikowano 29 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 lipca 2015 nie znam sytuacji tego pana. ale z mojego punktu widzenia to myli sie ale odkładam rękawice, nie będe sie kłócił. Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 30 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 lipca 2015 W zabawny sposób wytłumaczone co to jest alkohol i jak działa https://www.youtube.com/watch?v=d-CARkS0zKY&feature=youtu.be Cytuj Odnośnik do komentarza
SpacierShark123 1 474 Opublikowano 30 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 lipca 2015 Litwin jesteś największym ogarem w tym temacie na forum proszę napisz mi jak to jest z tym wyciskaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza
wronerro 257 Opublikowano 30 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 lipca 2015 To z hantelkami to jeszcze ok bo dopina cyca ramionami, ale ja robie bardziej jego wrong wersje na klate :F Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 30 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 lipca 2015 Litwin jesteś największym ogarem w tym temacie na forum proszę napisz mi jak to jest z tym wyciskaniem. Na płaskiej mostkuję minimalnie,cofając barki a hantle mam albo równo w linii rąk albo pod katem 45 stopni-ostatnio Piotrkowicz pokazywał,w obu wariantach czuję dobrze klatę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
FARMEROS 2 080 Opublikowano 7 sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 sierpnia 2015 Za godzine jade na pierwszy w zyciu trening mma. Wczesniej nic nie trenowalem. Troche sie boje ze nie przezyje rozgrzewki :v Nad.upca ktos jakies sporty walki tutaj? Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 7 sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 sierpnia 2015 O no prosze. Jak prowadzi to koles z glowa to nie zginiesz na pierwszym treningu. Sam chodze na karate i nie mam zamiaru z tego rezygnowac. Dobrze zrobiles. Jak bylo? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi