Manor 645 Opublikowano 26 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 Mój kumpel jakiś czas temu kupił taki grill, zamykany i mówi że zaj.ebiście się robi mięso na tym. Zamykany, ja też bym brał zamykany, od razu z dwóch stron się grilluje. Czas porównywalny do smażenia na patelni. I dał za niego coś koło 100 zł, jakiś no name z allegro. Szczerze mówiąc to nie dałbym za grilla elektrycznego więcej niż 100, 150 zł. W sumie po co jakieś chu.je muje za 3 stówy, to ma tylko upiec mięso. Jak to potrafi i dodatkowo nie ma większych problemów z przywieraniem i kosztuje do tych 150 zł to ja sobie też niedługo coś takiego sprawię. Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 26 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 Też słyszałem, że kura, ryba czy warzywa wychodzą z takiego grilla bardzo dobre. Chyba zainwestuje, w końcu kasa niewielka. Cytuj Odnośnik do komentarza
Manor 645 Opublikowano 6 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 Panowie, zakupiłem grilla elektrycznego: http://allegro.pl/nowy-grill-elektryczny-quigg-2000w-opiekacz-i2079682199.html tak to wygląda. Po 3 dniach użytkowania jestem mega zadowolony, szczegóły w opisie. Jak widać kosztuje tylko 129 zł, produkcja niemiecka, żadnych wad na razie jeszcze nie wykryłem, bardzo solidna konstrukcja. Testowałem na nim już kiełbaski, piersi z kurczaka i karkówkę. W każdym przypadku - pycha. Tak naprawdę to nie ma różnicy w takim mięsie i robionym na prawdziwym grillu, jedyna różnica to pewnie brak zapaszku węgla. Tłuszcz pięknie spływa do pojemniczka. Mięso imo nie jest suche, bałem się że po latach używania patelni będzie to problemem, ale jest ok, w końcu mięso bez tłuszczu, którego miałem już serdecznie dość.. Na kolejne testy pójdą warzywa, wieprzowina, jakieś tosty, może nawet zobaczę jak jajko się na tym robi. Jak przyrządzam jedzenie, to zamykam obie pokrywy, przyspiesza to proces oraz nie trzeba przewracać mięsa. Płyty zdejmuje się w sekunde, mycie też prościutkie. Póki co polecam. PS: jakbym szukał innych modeli, to też z pokrywą. Bez może trochę zająć przyrządzenie mięsa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 22 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 czy pakiery trzymają dietę w środe popielcową ? Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 22 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Nawet niektorzy ksieza zra mieso, wiec czemu ja mam nie jesc?:F Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 22 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 no włacha Cytuj Odnośnik do komentarza
Rambo7 145 Opublikowano 22 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 dziś był kurak przekładany serem, żeby zachować pozory niejedzenia mięcha Cytuj Odnośnik do komentarza
kotlet_schabowy 2 672 Opublikowano 23 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 Ja tam zgodnie z tradycją najadłem się ryb, więc i tak jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 15 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 widzieliście jak jajka poszły w góre :o 5.89 za M w lidlu, a tydzien temu kupowałem za 4.99, dwa tygodnie temu za 3.89 i jak tu masowować? coś słyszałem w Agrobiznesie na TVP że to wina jakichś tam przepisów i nie kazde jajka bamber moze sprzedac czy cuś bo kury musza miec odpowiednie klatki Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 15 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 no masakra jednym słowem. ja już sobie odpuscilem troche, wole kupic wiecej mieska czy twarogu :ok: Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 15 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 widzieliście jak jajka poszły w góre :o 5.89 za M w lidlu, a tydzien temu kupowałem za 4.99, dwa tygodnie temu za 3.89 i jak tu masowować? coś słyszałem w Agrobiznesie na TVP że to wina jakichś tam przepisów i nie kazde jajka bamber moze sprzedac czy cuś bo kury musza miec odpowiednie klatki No jestem w szoku,wpadam do Reala,na promocji można było wyrwać paletę "L" za 10 zeta a teraz ta sama paleta jest za 24 zeta!!! Widziałem jak ludzie afery rozkręcali w sklepach o ceny jajek,w sumie im się nie dziwię,na każdym kroku tylko siano ucieka.Rewolucje zaczynają się jak ludziom zaczyna brakowa jedzenia oby inne produkty nie poszły tą drogą. Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 15 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 (edytowane) Bez kitu, w tym roku zostawiam tyle kasy w spozywkach, ze glowa mala! Niedlugo bede musial kupic sobie (pipi)a bilet miesieczny (paliwo), zbierac gazetki marketow i jezdzic po miescie kupujac jajka w promocji w makro, kurczaka w promocji w biedrze, ryz w promocji w auchan, etc, niczym jakas babcia z 700 pln emerytury. Rece opadaja. Swoja droga moja babcia cioteczna z Bialegostoku dostaja wlasnie cos kolo tego i mowi "ja nie wiem co z tymi wszystkimi pieniedzmi robic" ;]]]] Edytowane 15 Marca 2012 przez Poniżacz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 15 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 Ja już zrezygnowałem niemal z jajec na rzecz piersi. Lepiej sie wyjdzie. Zamiast 6 dziennie jadam 3. Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 15 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 No i to jest chyba bardziej opłacalne. Ciekawe jakie ceny będą przed świętami wielkanocnymi. Promocji takiej jak rok temu pewnie nie bedzie ale ceny i tak powinny pójść w dół. Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 15 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 Mnie to wkurza bo jajka to najlepsze źródło białka i do tej pory najtańszy posiłek białkowy,30 gram białka wychodziło za 1,5-2 zeta,do tego z cholesterolu z jajek organizm produkuje teścia,w żółtku jest omega 3,wit. z grupy b,pod tym względem cyc nie może się równać.Ostatnio próbowałem serc z indyka,też ma ok.18 gram białka na 100 gram,cena niska a dobry gulasz można z tego zrobić,nie polecam kurzych bo są za małe. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 15 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 (edytowane) Teraz za cene jajek można mieć bodajże 5-10g więcej białka z kuraka. Wiem bo obliczałem sobie. Edytowane 15 Marca 2012 przez canabis Cytuj Odnośnik do komentarza
kotlet_schabowy 2 672 Opublikowano 15 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 No z tymi jajkami to jakaś tragedia, na dodatek są prognozy na cenę 10 zł za 10 jajek (i to raczej przeciętnej wielkości). Nic tylko organizować sobie jakieś dostawy ze wsi, prosto z jakiegoś małego gospodarstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Etheor 547 Opublikowano 15 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 No z tymi jajkami to jakaś tragedia, na dodatek są prognozy na cenę 10 zł za 10 jajek (i to raczej przeciętnej wielkości). Nic tylko organizować sobie jakieś dostawy ze wsi, prosto z jakiegoś małego gospodarstwa. Bzdura. Kupowałem wczoraj na rynku od "zakolegowanej" pani, u której zawsze kupuję. I co? 65 gr. za średnie, 60 gr. za małe i 70 gr za duże, siłą rzeczy przy "dyszce" wychodzi 7zł i ona ma właśnie "małe gospodarstwo", co "więksi", to już mają jaja po 80 gr. Fakt, że smak o niebo lepszy od tego syfu z supermarkietów, no ale widać, że nawet trafiło w branżę "bazarową" ostro :S Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 15 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 Salmonelli dostaniesz ;\ Cytuj Odnośnik do komentarza
Etheor 547 Opublikowano 15 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 (edytowane) Salmonelli dostaniesz ;\ Ale przynajmniej "na bogato". Na nagrobku kazałbym sobie napisać: "Zmarł jak szlachcic w wyniku zatrucia się salmonellą z jajka za 70gr- tutaj kwestia do dogadania w zależności od ceny jaj na 'giełdzie'". Edytowane 15 Marca 2012 przez famas_kg Cytuj Odnośnik do komentarza
kotlet_schabowy 2 672 Opublikowano 16 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 Wiesz, miałem raczej na myśli rodzinę albo znajomych ze wsi, niż handlarzy straganowych. Bo to,że u tych też podwyżki, to oczywiście nie ulega dyskusji. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 16 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 Ja mam znajomego i ostatnio kupowałem u niego za 70gr. Zawsze jaja wsiowe były nieco droższe nie wiem skąd te myslenie że są tańsze. Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 16 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 Wiadomo, ze drozsze, przeciez lepsze. Ja tez takie jem. Cytuj Odnośnik do komentarza
SpacierShark123 1 474 Opublikowano 16 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 Wie ktoś jak to jest w końcu z tymi Prohormonami ? Sprzedaż na terenie Polski jest zabroniona ale posiadać można? Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 16 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 Wie ktoś jak to jest w końcu z tymi Prohormonami ? Sprzedaż na terenie Polski jest zabroniona ale posiadać można? Jeżeli DEA w usa nie nadąża za zmianami składu to panie z sanepidu nie będą na czasie Tutaj sprawa jest taka sama jak z dopalaczami,zakazują związku "a" to powstaje "a1" i już jest legalny.PH możesz mieć na własny użytek,tak samo jak i SAA. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.