Skocz do zawartości

OFFTOPIC

Gość yaczes

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Matka kiedyś opowiadała,zanim weszliśmy do cudnej UE,że jak kasa pod koniec miesiąca się kończyła,to szło się na halę rybną,kupowało 20 kg dorsza i się na tym żyło :/ Gdzie teraz tyle dorsza kupić.

Opublikowano (edytowane)

Matka kiedyś opowiadała,zanim weszliśmy do cudnej UE,że jak kasa pod koniec miesiąca się kończyła,to szło się na halę rybną,kupowało 20 kg dorsza i się na tym żyło :/ Gdzie teraz tyle dorsza kupić.

Moi starzy to samo mowili, dorsz byl jedna z najtanszych ryb. Ryby wtedy kosztowaly tyle ze nawet biedakow bylo stac. A teraz 60zl za kilo za takiego lososia

Edytowane przez kanabis
Opublikowano (edytowane)

Wkur.wia mnie, ze w niektore kielbachy pakuja bialo sojowe. Ogladam wartosci, np. kielbasa z piersi kurczaka i patrze, ze duzo bialka wiec ok, rzucam okiem na sklad a tam hydrolizat bialka sojowego ;[ nie po to chce kupic kielbe z kuraka zeby żrec bialko sojowe.

Edytowane przez Plugawy
Opublikowano

No trąbią wszędzie, że ludzie coraz lepiej zarabiają w PL, spada bezrobocie, lepsza zmiana.

Już od czasów PO podwyżki były mniejsze od inflacji,dlatego za te same 50 zeta kupisz teraz mniej niż 10 lat temu.Lepsza zmiana?A co w nie cały rok twoim zdaniem miał zrobić PiS byś zarabiał więcej?Nie żebym był za nimi,bo mi bliżej do narodowców,ale pytam z ciekawości jak już krytykujesz.

Opublikowano

To oni mają wiedzieć co zrobić bo obiecali a ja głosowałem i teraz rozliczam skrupulatnie.

PO też rozliczałeś,bo z tego co pamiętam mieli nasi z wysp wracać,tak dobrze miało tu być.Albo podnoszą wiek emerytalny by nie zabierać z OFE,a po pół roku i tak to zrobili.

Opublikowano

Filet z kuraka też podrożał, ale nie tak drastycznie. 16zł za kuraka w biedrze? WTF.

Drogi, pełny wody i mało smaczny. Trzeba będzie kupować w PiPie za tą samą cenę i bez tej gąbki z wodą w środku

Btw w Polomarkecie ma byc cycek za 10 pln w promo