wronerro 257 Opublikowano 19 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 Mam podobny problem z plecami, mysle, ze moze technika kuleje, moze trzeba bardziej ogarnac mind-muscle bo proporcje sie zaczynaja gubic.. Trzaskam ciagi, wiosla, podciagania i niby cos rosnie ale za wolno.. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 599 Opublikowano 19 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 No ja inne partie cwicze intensywniej, ale ostatnio to wlasnie uda i dupa rosna jak po(pipi)ane Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 20 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 Kupiłem sobie jakieś 3 miesiące temu nowe dżinsy. Przez wakacje ich w ogóle nie nosiłem, dzisiaj wyciągam z szafy i ledwo dałem rade udo przez nie przepchnąc. (że wcześniej potrzebowałem do nich paska, a teraz tak na styk się dopinam to już inna historia xD) co to ma (pipi)a byc ja sie pytam : < Nie mieścić się w spodnie, marzenie... Na(pipi)iam nogi jak nienormalny, a tak jakoś bez rewelacji mi idą :confused: Może jeżeli chodzi o siłę to jeszcze, ale coś masa niekoniecznie. Może ktoś ma jakieś pomysły? Przysiady i martwy na kure.wsko dużych ciężarach i będziesz miał uda jak asafa powell Cytuj Odnośnik do komentarza
Skotnik 652 Opublikowano 20 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 Robię przysiady i martwy. Jeżeli chodzi o przysiady, to trochę się boję zarzucić taki mega ciężar, że dam radę zrobić np tylko 3-5 powtórzeń Wronerro, z plecami u mnie akurat malina. Plecy i barki chyba najlepiej mi idą ze wszystkiego. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 20 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 Trzaskam ciagi, wiosla, podciagania i niby cos rosnie ale za wolno.. może zbyt częste intensywne treningi ? może słaba regeneracja ? po miesiącu katowania danej partii możesz spróbować dać jej odpocząć przez tydzień. może stagnacja przez mało urozmaicone treningi. pomóc może zamienianie kolejności ćwiczeń w obrębie danej partii, nawet co trening. zamienianie ćwiczeń na inne. poszukaj ćwiczeń, których robiłeś w karierze mało albo wogóle i wprowadź je. nie musisz ich lubić, treningi mogą być mniej przyjemne, ale efektywne. są ćwiczenia na dane partie, uważane przez ogół za najbardziej efektywne, ale nie można na nich polegać zbyt długo i często w danym odstępie czasu. zmiany, zmiany, zmiany....mięśnie rosną i rozwijają się adaptując się do zmian. co można jeszcze zmienić ? podam kilka przykładów. nie tylko dla ciebie wronero, bo może już to wiesz, ale i dla innych. zmiana intensywności. skrócenie przerw między seriami, kosztem ciężaru, lub ich wydłużenie przy dołożeniu ciężaru. kombinowanie z zakresem powtórzeń manipulując ciężarem. zmiana pory treningów. na przykład zamiast wieczorem, to po połódniu, lub rano. zmiany w technice. zmiast wolnych dokładnych powtórzeń w pełnym zakresie ruchu z przytrzymaniem, "połamanie techniki" na rzecz większych ciężarów przy dynamicznych, krótszych i mniej dokładnych ruchach. bądź też odwrotnie. wprowadzenie powtórzeń negatywnych (niezbędna asekuracja przy wyciskaniach) działa głównie na siłe, ale może pomóc też przy masie. można zrobić nawet cały trening na negatywach (ruch ekscentryczny). można dać serie negatywną na początku danego ćwiczenia, lub na końcu. lub na początku i na końcu. ostatnią serię można zrobić standardo, lecz zakończyć ją negatywami. przy ćwiczeniach typu pull, robimy podrzut całym ciałem i opuszczamy walcząc z grawitacją. na drążku podskoczyć. maciek - du,pe rozwijasz zchodząc nisko w siadach, oraz rozstwiając szerzej nogi - dwa główne czynniki (domena ciężarowców). robiąc półprzysiady, lub ćwierćprzysiady, grzejesz w uda oszczędzając du,pe. duża du,pa jest symbolem siły, tak ja duże udo, łapa, szerokie plery. jak trafisz do paki i s(pipi)ysyny bedą chciały cie zcwelować, to nie wjadą głęboko......chyba że trafisz na murzynów z kongo Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 599 Opublikowano 21 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 dzięki Kazub, motywacja przede wszystkim xD u mnie najsłabiej chyba z plecami póki co podciągnięcia na drążku dalej mi nie idą tak jakbym chciał, chociaż ważąc 8 kilo więcej jestem w stanie zrobic ich więcej niż wcześniej to i tak liczyłem na troche lepszy postęp Cytuj Odnośnik do komentarza
wronerro 257 Opublikowano 21 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 Aktualnie przymierzam sie po do HST, wczoraj skonczylem liczyc maxy dla 5powt i dzisiaj czuje konkret zakwas na oblych a na plecy mam tylko wioslo i mc. Przerwy ok 90sek i bylo dobrze, po treningu prawie zemdlalem :F W poniedzialek pierwszy trening dla 15, ciezary slabe wiec postanowilem sobie przy kazdym powt utrzymywac napiecie miesniowe na 1-2sek.Zobaczymy jak to bedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 24 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 Panowie mam pytanie co do koncw cyklu. Czy warto przedłużyć go o tydz czy dwa? W 1/4 przy tych upalach miałem kryzys, ale wystawałem. Teraz z kolei motywacja w dość wysokim poziomie i nie wiem czy warto kontynuować, czy ten okres 8/9 tyg to max? Sam czuję, że ciało daje radę Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 599 Opublikowano 24 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 Nie żebym był ekspertem, ale sam lecę dwunasty tydzień na splicie i cwiczy mi sie z treningu na trening co raz lepiej . Za jakieś 2 tygodnie skończe w końcu monohydrat, więc zastanawiam się już za jaki system trenignowy się wziąc po tym splicie. Sugestie mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 24 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 (edytowane) Sorry, ale po co zmieniac splita? Tym bardziej jak jestes w sumie nowy i staz masz niewielki. Lepiej trening nieco zmodyfikowac, pododawac sperserie, robic dropsety, piramidy itp. Edytowane 24 Września 2013 przez El Loco Chocko Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 599 Opublikowano 24 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 To poczytam sobie z czym sie je te dropsety i superserie i uderze za jakiś czas do odpowiedniego tematu po ewentualne poprawki Cytuj Odnośnik do komentarza
michal 558 Opublikowano 25 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 mietki jakieś dobre hinty na podbudowanie gibkości. Próbuję bułgarskich przysiadów i nogi mam leciutkie jak piórka tyle, że wskazane jest u mnie hiperaktywność i mobilność także w górnej parti ciała tak by godnie i dumnie reprezentować zawód fizjoterapeauty. Cytuj Odnośnik do komentarza
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 25 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 (edytowane) Wg mnie na nogi, jeśli masz tylko hantelki, to najlepsze jest http://www.youtube.com/watch?v=D7KaRcUTQeE&feature=youtube_gdata_player Łydki http://www.youtube.com/watch?v=WlzNTpv7Djw&feature=youtube_gdata_player Edytowane 25 Września 2013 przez Grzegorzo Cytuj Odnośnik do komentarza
wronerro 257 Opublikowano 25 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 Jak robisz lydki to polecam stanac na jakims schodzie ewentualnie grubszym talerzu by pale znajdowaly sie wlasnie na podwyzszeniu a pieta "w powietrzu" i wtedy robic wspiecia w pelnym zakresie ruchu. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 599 Opublikowano 25 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 Można coś zrobic z rozstępami, czy raczej tylko już pogodzic? Dziś zauważyłem że zarówno z prawej jak i lewej strony mi się zrobiły między piersiowym większym, a naramiennym. Cytuj Odnośnik do komentarza
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 25 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 Mi pomoglo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kosmos 2 711 Opublikowano 29 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 Pewnie już gdzieś to było. Zrzuciłem 11 kg, wypiłem mniej niż kiedyś a upiłem się dużo bardziej...kac ogromny. Czy u każdego po spadku wagi tak jest i czy to pozostanie na stałe ? Cytuj Odnośnik do komentarza
QBH 246 Opublikowano 29 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 hehe, no często spotykany objaw. musisz sie hartować. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 29 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 Pewnie już gdzieś to było. Zrzuciłem 11 kg, wypiłem mniej niż kiedyś a upiłem się dużo bardziej...kac ogromny. Czy u każdego po spadku wagi tak jest i czy to pozostanie na stałe ? Ciesz sie , wyjdziesz bardziej ekonomicznie Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 599 Opublikowano 29 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 4 dni temu mnie przeziębienie zmogło do łóżka, to oczywiście odpuściłem treningi i mono (po 12 tygodniach brania). Jak dziś sie przejrzałem w lustrze to nie mogłem uwierzyc ile wody ze mnie zeszło (bo nie wierze że w 4 dni leżąc w łóżku można zgubic tyle tłuszczu, nawet jeśli jadłem te 2000kcal w ostatnich dniach). Na wadze też ubył dobry kilogram . Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 29 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 Standard po chorobie, w 2-3 tygodnie nadrobisz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Fisiu 4 Opublikowano 2 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 Nawet w mniej. Po prostu choroba dość mocno obciąża organizm. Po dosłownie kilku dniach od powrotu na siłownie waga wróciła, a organizm nabrał z powrotem wody. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 599 Opublikowano 2 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 Wczoraj i dziś pierwsze treningi po dosc mocnym przeziębieniu. Ciężko jak cholera sie znowu rozruszac i wskoczyc na właściwe obroty, ale nie ma litości . Cytuj Odnośnik do komentarza
michal 558 Opublikowano 15 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 http://spodelide.com/images/102460013777290.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 599 Opublikowano 15 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Jak doszedłem tak całkiem do siebie po tym przeziębieniu to mam dużo wiecej siły na treningach niż przed chorobą (a mono już skończyłem). Hormony chyba też zwariowały po powrocie na siłke po tygodniu przerwy, bo dżony pół dnia w gotowości, wtf xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi