Kazub 4 583 Opublikowano 28 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 marca 2015 http://www.kfd.pl/zwierz%C4%99-bez-dopingu-na-zawody-droga-kulturysty-naturalnego-32604.html/page-104?do=findComment&comment=4265675 tu widać od razu, że bez koksu - i to jest ok. Ale masa pracy a jakość mięśni ryje beret. ??? a po czym wnosisz ? ten z prawej spoko, a ten z lewej.....imo to nie są dobre proporcje...... taka krótka baryła. TO ROZDĘCIE. pewnie przed chwilą się najadł Po tym jak to wyglada. To raz a dwa po tylu latach jakby siedzial na towarze wygladalby zupelnie inaczej. Ale widze bol dupki musi byc bo.. tak nie wygladasz? a musiał 13 lat siedzieć na towarze ? ej kobik, opowiedz jak sie wygląda po sterydach ? widzisz ból dup,ki, bo chyba sam masz. ja nie mówie, że on coś brał, chodzi mi o twoją pewność, że nie brał Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 29 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 marca 2015 Po prostu widac golym okiem jak wygladaja takie miesnie a te sterydowe. Cytuj Odnośnik do komentarza
SpacierShark123 1 474 Opublikowano 29 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 marca 2015 Po prostu widac golym okiem jak wygladaja takie miesnie a te sterydowe. Czegoś takiego jeszcze nie czytałem . Napisz mi różnice między takimi mięśniami bo jestem ciekaw jak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza
wronerro 257 Opublikowano 29 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 marca 2015 Po prostu widac golym okiem jak wygladaja takie miesnie a te sterydowe. Czegoś takiego jeszcze nie czytałem . Napisz mi różnice między takimi mięśniami bo jestem ciekaw jak to wygląda. Serio ? Nie masz "kolegow" na towarze ? Popros takiego semi pro niech sciagnie koszulke i stan kolo niego. Nie chodzi o rozmiar a o detale, ludzie na bombie maja tak doszlifowane te detale, ze ja nawet nie wiedzialem, ze w ogole takie miesnie w ciele mam. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 421 Opublikowano 29 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 marca 2015 A co jesli kolo na towarze ma większy bf? Co wtedy z tymi detalami? Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 29 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 marca 2015 Czasami też mają dziwną fakturę z racji że jest niski bf,dlatego wydają się dziwne bo na sucho nie da się tak zejść. Cytuj Odnośnik do komentarza
SpacierShark123 1 474 Opublikowano 29 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 marca 2015 Po prostu widac golym okiem jak wygladaja takie miesnie a te sterydowe. Czegoś takiego jeszcze nie czytałem . Napisz mi różnice między takimi mięśniami bo jestem ciekaw jak to wygląda. Serio ? Nie masz "kolegow" na towarze ? Popros takiego semi pro niech sciagnie koszulke i stan kolo niego. Nie chodzi o rozmiar a o detale, ludzie na bombie maja tak doszlifowane te detale, ze ja nawet nie wiedzialem, ze w ogole takie miesnie w ciele mam. No kurde ale co porównujesz mnie 75kg jak stanę przy chłopie 100kg. Mówię apropo zdjęć tego kolesia , gdyby nie dopisał że nie jest na towarze bym nawet o tym nie wiedział. Po za tym jeśli chodzi o detale to nie widzę różnicy w jakości moich mięśni do jakości znajomych na towarze , jedyna różnica to wymiary . Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 421 Opublikowano 29 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 marca 2015 Mój kuzyn na towarze tez nie wygląda jakos inaczej od tych na sucho. Jedyna różnica to to w jakim czasie on to zbudował Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 29 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 marca 2015 Bo to wygląd,to wychodzi przy niskim bf-ie którego tak nisko naturalnie nie osiągniesz. Cytuj Odnośnik do komentarza
SpacierShark123 1 474 Opublikowano 30 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 marca 2015 Znajomy miał właśnie egzamin na personalnego. Teoria nie za ciekawa , dużo pytań pokroju budowy serca. Cytuj Odnośnik do komentarza
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 31 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 marca 2015 To akurat nie bylo jakies trudne, bardziej zmudny byl 12 tygodniowy plan jaki trzeba bylo ulozyc imo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 31 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 marca 2015 Ja w lipcu będę robił personalnego chyba u Mauricz,plus że kurs 2 km ode mnie w Pure w Klifie Cytuj Odnośnik do komentarza
SpacierShark123 1 474 Opublikowano 31 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 marca 2015 No nie wiem , ja wolę układać plany bo jako trener na tym się trzeba znać . Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 31 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 marca 2015 No i jest z tego kasa,chyba ze pracujesz jak ja w klubie gdzie wejściówka jest za 300 zeta,to musisz trenować i dawać plany za free 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 31 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 marca 2015 (edytowane) No układać plany to oczywiście że spoko. Tylko że na zaliczenie trzeba było zrobić kilka testów, zadać kilkadziesiąt pytań o tryb życia, jedzenie, nawyki itd. To później trzeba przełożyć na plan. Normalnie raczej aż tak dogłębnie nie będziesz się angażował. Było to żmudne i tyle no. A no i to nie jest że plan to jak tu, pon klata, worek plecy itd ;-) Edytowane 31 marca 2015 przez El Loco Chocko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
SpacierShark123 1 474 Opublikowano 31 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 marca 2015 (edytowane) Nie no z grubsza wiem jak to wygląda już jako trener sobie dorabiałem . Kurs rozpoczynam za 2 tygodnie , praktycznego się nie obawiam gorzej z teorią tym bardziej że są 2 testy teoretyczne. Kurde mole nie wiedziałem że tutaj też na forum kilku trenerów Edytowane 31 marca 2015 przez szarku123 Cytuj Odnośnik do komentarza
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 31 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 marca 2015 No to trzymam kciuki, ale dasz radę spokojnie :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
SpacierShark123 1 474 Opublikowano 31 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 marca 2015 A jak z pracą ? Udało Tobie się znaleźć coś jako trener? Litwin z tego co pisze już długo jest trenerem. O pracę słyszałem że ciężko w tym zawodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 952 Opublikowano 31 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 marca 2015 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 31 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 marca 2015 A jak z pracą ? Udało Tobie się znaleźć coś jako trener? Litwin z tego co pisze już długo jest trenerem. O pracę słyszałem że ciężko w tym zawodzie. Bardzo się rynek wysycił trenerami/instruktorami,ale jeżeli "wyglądasz" i masz papier to się przebijesz,bo większość z nich wygląda kupowato(moja rada,myśl od razu o jakiś zawodach,tylko tak podbudujesz swój image i poszerzaj uprawnienia). Ale szczerze to zawiedziesz się tym środowiskiem i ich próżnością.Najważniejsze to musisz wyrobić swój styl i dobrze żyć z klientami,nawet marudnymi,bo twoja"fama" roznosi się pocztą pantoflową.Ja po zawodach mam tak zawalone popołudnia,że nie raz posiłek mi się o 2 h przesuwa,bo zaczynam trening po treningu i nie mam czasu zjeść. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 31 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 marca 2015 Z tym wygladem oczywiscie wazne, ale chyba to bardziej w PL i w naszych psychach, gdzie trenerem z autorytetem moze byc tylko jakis kark.. W rzeczywistosci (tej mojej) wystarczy schludna sylwetka i dobre podejscie. Umiejetenosc zarazenia klienta swoim entuzjazmem. Dla mnie PT to dodatkowe zajecie. Tutaj wyglada to tak ze nie mozesz sobie isc do pierwszej lepszej silowni i zaczac tam trenowac. Musisz oplacac "czynsz" i miec umowe. Najlepszym wyjsciem jest wtedy praca dla agencji, ktora kieruje cie do jakis swoich obiektow i tam sie reklamujesz i probujesz sprzedac siebie itd. Wiosna lato to najlepsze czas tez zeby robic tzw boot campy w parkach itd. W zeszlym roku kazda niedziele robilem takie cos dla ludzi ode mnie z pracy poczatkowo. 5 funtow od lebka, 45 minut cardio-interwalow-cwiczen na wolnym powietrzu i w najlepszym momencie mialem 13 osob. Bo tutaj 9 na 10 osob to nie misie ktore chca sie do(pipi).ac jeszcze bardziej, a zwykli ludzie. Czesto z nadwaga, slaba kondycja itd. To jest inne wyzwanie zupelnie niz ukladanie splita. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
SpacierShark123 1 474 Opublikowano 31 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 marca 2015 Panowie trenerzy może mi ktoś pomóc i wyjaśnić o co chodzi? Opisz proces resyntezy ATP w procesie przemian tlenowych Czy chodzi tutaj poprostu o wyjaśnienie przebiegu glikolizy tlenowej oraz lipolizy? Nigdzie nie mogę znaleźć żadnego schematu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 31 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 marca 2015 Z tym wygladem oczywiscie wazne, ale chyba to bardziej w PL i w naszych psychach, gdzie trenerem z autorytetem moze byc tylko jakis kark.. W rzeczywistosci (tej mojej) wystarczy schludna sylwetka i dobre podejscie. No ja właśnie o czymś takim pisałem,bo nie jeden teraz to sam ma boiler który powinien stracić. Panowie trenerzy może mi ktoś pomóc i wyjaśnić o co chodzi? Opisz proces resyntezy ATP w procesie przemian tlenowych Czy chodzi tutaj poprostu o wyjaśnienie przebiegu glikolizy tlenowej oraz lipolizy? Nigdzie nie mogę znaleźć żadnego schematu. Mi do głowy przychodzi ADP + Pi → ATP,czyli połączenie się adenozynodifosforanu z resztą ortofosforanową Cytuj Odnośnik do komentarza
SpacierShark123 1 474 Opublikowano 31 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 marca 2015 Właśnie zmyla mnie że chodzi o procesy tlenowe , w procesach beztlenowych chyba zachodzi przecież to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 31 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 marca 2015 Niby są 3 resyntezy ATP: Ze względu na miejsce występowania wyróżnia się trzy podstawowe kompleksy syntazy ATP. Są to: Syntaza ATP mitochondrialna określana jako FoF1 lub MFoF1 Syntaza ATP chloroplastowa określana jako CFoF1 Syntaza ATP prokariotyczna Wszystkie trzy syntazy ATP zaliczane są do grupy F-ATPaz i moją zbliżona budowę. Każda z nich składa się z dwóch domen. Pierwsza z nich – Fo – jest białkiem wewnątrzbłonowym tworzącym kanał jonowy dla jonów H+. Druga domena jest właściwą syntazą składająca się z kilkunastu polipeptydów tworzących kulista strukturę o średnicy ok. 100 Å. Tylko że tutaj są opisane różne miejsca występowania,a nie że inaczej przebiegają,więc skoro na AWF uczą tylko tej to i na kursie nie będą innych kazać wkuwać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi