Opublikowano 18 grudnia 201311 l Guacamelee 9/10 GOTY:) Duck Tales Remastered 8-/10 Hotline Miami 8+/10
Opublikowano 18 grudnia 201311 l papers please - kolejny raz umarł mi syn z zimna i zamknęli mnie w więzieniu. gra kompletna, głęboka, ocierająca się momentami o sztukę przez duże "SZ". 10/10. Edytowane 18 grudnia 201311 l przez tk___tk
Opublikowano 18 grudnia 201311 l Black Ops 2 - niedawno testowałem sobie MW1 i MW2, teraz pożyczyłem BO2 by obadać singla i multi w oczekiwaniu na naprawę BF4 i jest gorzej niż myślałem xD Wcześniej grałem troszkę w multi na PC, ale na konsoli jest jeszcze gorzej, nawet na 4 zielonych kreskach notorycznie widzę lag compensation, do tego dorzucić trzeba kretyńskie spawny na trybach z objectivami i niesamowity, wręcz przeszkadzający w walkach na którkim dystansie auto-aim. Co do singleplayera to jedyne co mogę dobrego o nim powiedzieć to fakt, że wplecili tutaj troszkę nieliniowość zdarzeń. Szkoda tylko że cały rys fabuły opiera się na gościu, który "cudownie" przeżywa strzał z bliska w głowę a następnie wybuch granatu 2 metry od niego. A misja w której jako Menendez za pomocą maczety i SPASa wybijamy całą wioskę żołnierzy bez problemu (na veteranie!) to dramat w trzech aktach i ostateczny dowód na to, że ta seria może konkurować jedynie z grami City Interactive i popierdółkami z cyfrowej dystrybucji, choć i te biją go na głowę np. Call of Juarez Gunslinger z ciekawą narracją. wow te wybuchy emocje menendez taki zły dobra ameryka 3/10
Opublikowano 18 grudnia 201311 l Aabs animals. Super gra, tyle mozliwosci. Niesamowite przezycie. 10/10.
Opublikowano 19 grudnia 201311 l Black Ops 2 - niedawno testowałem sobie MW1 i MW2, teraz pożyczyłem BO2 by obadać singla i multi w oczekiwaniu na naprawę BF4 i jest gorzej niż myślałem xD Wcześniej grałem troszkę w multi na PC, ale na konsoli jest jeszcze gorzej, nawet na 4 zielonych kreskach notorycznie widzę lag compensation, do tego dorzucić trzeba kretyńskie spawny na trybach z objectivami i niesamowity, wręcz przeszkadzający w walkach na którkim dystansie auto-aim. Co do singleplayera to jedyne co mogę dobrego o nim powiedzieć to fakt, że wplecili tutaj troszkę nieliniowość zdarzeń. Szkoda tylko że cały rys fabuły opiera się na gościu, który "cudownie" przeżywa strzał z bliska w głowę a następnie wybuch granatu 2 metry od niego. A misja w której jako Menendez za pomocą maczety i SPASa wybijamy całą wioskę żołnierzy bez problemu (na veteranie!) to dramat w trzech aktach i ostateczny dowód na to, że ta seria może konkurować jedynie z grami City Interactive i popierdółkami z cyfrowej dystrybucji, choć i te biją go na głowę np. Call of Juarez Gunslinger z ciekawą narracją. wow te wybuchy emocje menendez taki zły dobra ameryka 3/10 Używaj spoilerów do jasnej ciasnej!
Opublikowano 19 grudnia 201311 l Aabs animals. Super gra, tyle mozliwosci. Niesamowite przezycie. 10/10. +1 Dawno się tak nie wzruszyłem. A zestaw trofeów to jeden z najtrudniejszych na PS3.
Opublikowano 19 grudnia 201311 l Black Ops 2 - niedawno testowałem sobie MW1 i MW2, teraz pożyczyłem BO2 by obadać singla i multi w oczekiwaniu na naprawę BF4 i jest gorzej niż myślałem xD Wcześniej grałem troszkę w multi na PC, ale na konsoli jest jeszcze gorzej, nawet na 4 zielonych kreskach notorycznie widzę lag compensation, do tego dorzucić trzeba kretyńskie spawny na trybach z objectivami i niesamowity, wręcz przeszkadzający w walkach na którkim dystansie auto-aim. Co do singleplayera to jedyne co mogę dobrego o nim powiedzieć to fakt, że wplecili tutaj troszkę nieliniowość zdarzeń. Szkoda tylko że cały rys fabuły opiera się na gościu, który "cudownie" przeżywa strzał z bliska w głowę a następnie wybuch granatu 2 metry od niego. A misja w której jako Menendez za pomocą maczety i SPASa wybijamy całą wioskę żołnierzy bez problemu (na veteranie!) to dramat w trzech aktach i ostateczny dowód na to, że ta seria może konkurować jedynie z grami City Interactive i popierdółkami z cyfrowej dystrybucji, choć i te biją go na głowę np. Call of Juarez Gunslinger z ciekawą narracją. wow te wybuchy emocje menendez taki zły dobra ameryka 3/10 Używaj spoilerów do jasnej ciasnej! Jakby historia w tej grze była warta spoilerów. Nie grajcie w to (pipi), ta historia nie jest nic warta, to nie TLOU albo Bioshock tylko durna bajka która na każdym kroku rzyga kliszami... Edytowane 19 grudnia 201311 l przez MaZZeo
Opublikowano 19 grudnia 201311 l Jest mnóstwo ludzi, którzy cenią sobie takie informacje i lepiej im grać, kiedy NIE znają historii. Nawet w Call of Duty. Spoiler to spoiler.
Opublikowano 19 grudnia 201311 l Tak czy inaczej dobrze napisał, ta gra to dno, najsłabsza część serii (nie żeby fabuła w jakiejkolwiek była wybitna).
Opublikowano 19 grudnia 201311 l Ghosts nie jest słabsze? Edytowane 19 grudnia 201311 l przez Maciomaniak
Opublikowano 19 grudnia 201311 l Moim zdaniem nie. Fabuła mnie w tej grze nie interesuje, więc piszę o rozgrywce. Największe wady Ghosts to odtwórczość(6) i nijakie postacie.
Opublikowano 19 grudnia 201311 l walking dead season 2: episode 1 - zero poprawy gameplay'u, nadal samograj, spoko wątek z psiakiem. ogram cały sezon, ale bez podjary. 6/10.
Opublikowano 20 grudnia 201311 l Tak czy inaczej dobrze napisał, ta gra to dno, najsłabsza część serii (nie żeby fabuła w jakiejkolwiek była wybitna). nie zgodzę się, mam pytanie, grał ktoś w multiplayer chociaż? bo singiel jest dodatkiem do Cod...
Opublikowano 20 grudnia 201311 l Skończyłem Dishonored. Gierka, której zupełnie nie śledziłem, ot kojarzę tyle, że zbierała dobre oceny i była pozytywnym zaskoczeniem. W każdym razie, początek mnie zupełnie nie wciągnął, cały wstęp i pierwszą prawdziwą misję (czyli wizytę w mieście) przechodziłem bez większej frajdy, wręcz na siłę. Całe szczęście później było lepiej, pojawiały się coraz ciekawsze możliwości (rozwój postaci), wyczułem lepiej mechanikę. Dunwall ma dobry klimat, ale losy świata opisanego w Dishonored jakoś mocno mnie nie zainteresowały (nie czytałem nawet wielu znajdywanych dokumentów, co w grach rzadko mi się zdarza). Zresztą, jak gra się zaczyna rozkręcać, to się w sumie niedługo kończy. Ogólnie przyjemny, skradankowy gameplay, nawet niezła intryga, choć troszkę przewidywalna, ale zakończenie jest strasznie skrócone i ucięte, nie usatysfakcjonowało mnie, i to bez znaczenia, które mamy (ja miałem chyba najlepsze, choć Pendleton i Martin nie żyli, w sumie nie wiem, od czego to zależy). Dużo pobocznych bajerów pominąłem z uwagi na to, że aż tak mnie nie rajcowało masterowanie tego tytułu. Props za muzykę i efekty dźwiękowe. Jakbym miał oceniać, to takie 7+/10. Edytowane 20 grudnia 201311 l przez kotlet_schabowy
Opublikowano 21 grudnia 201311 l castlevania symphony of the night, po paru latach powtorzylem i dalej 5/5. zaczalem nowa gre dodatkowa postacia, klasycznym belmontem jeszcze tej gry nie przeszedlem.
Opublikowano 21 grudnia 201311 l The Walking Dead Season 2: Ep1 - Caly pierwszy sezon obejrzalem sobie na Youtube i teraz grajac w sumie czulem sie podobnie...ale ze kupilem Season Pass to zagram we wszystkie epizody...
Opublikowano 21 grudnia 201311 l Dead Space 3 - sporo się naczytałem opinii o tym, że trzecia cześć od Visceral przestała być horrorem na miarę DS1. Czy tak jest naprawdę? Ciężko mi to jednoznacznie stwierdzić. Wiem jedno: bawiłem się przednio. Pierwsze dwie godziny to nic innego jak powrót do starych klimatów - ciemne, wąskie korytarze, rozbłyski, alarmy i hordy nekromorfów. Pod koniec czwartego rozdziału zaczęło mnie dopadać deja vu. I dobrze, że tym razem postawiono na nową scenerię bo zaśnieżona Tau Volantis prezentuje się zayebiście. Graficznie widać, że to gra z ostatniego cyklu życia 7 generacji. Nie ma się do czego przyczepić, wszystko jest tak doyebane, że głowa boli. Cieszy to tak samo jak brak jakichkolwiek dropów animacji a czasami sporo się dzieje. Co prawda nie testowałem jeszcze gry w kooperacji ale chyba nie powinno być z tym większych problemów. Co-op, misje poboczne, konstruowanie broni - duży plus za te nowości. Co prawda już w DS2 studio poszło momentami w widowiskowość ale i w trójce efektowne skrypty nie czynią z DS3 już tylko typowej strzelanki, bo gra wciąż trzyma fason i klimat. Jeśli seria będzie kontynuowana w takim stylu to nie mam pytań. Gratsy także za odpowiednio satysfakcjonujący czas rozgrywki. A teraz skończę to elokwentne pyerdolenie jakby miało to kogoś obchodzić i napiszę po prostu, że ta gra jest po prostu zayebista. 9/10
Opublikowano 21 grudnia 201311 l ok, w koncu na spokojnie, u siebie w domu, wiec moge napisac: Donkey Kong Country Returns Przed chwila wpadlo 100%, nie wiem czy bede robil 200, zobaczymy. Gra genialna, definicja idealnego platformera, co chwila nowe pomysly, swietny design poziomow, doskonaly soundtrack, stale 60 fps, gra geniusz! No i trudna, naprawde trudna, czuc oldschool na kazdym kroku kazdemu polecam, kto jeszcze nie zagral oczywiscie! 9+/10
Opublikowano 21 grudnia 201311 l crash bandicoot - uff, momentami było trudno. z jednej strony bo to niby najtrudniejsza odsłona serii, z drugiej bo dzisiejszy rynek gier wideo uczynił ze mnie niepełnosprawnego casuala bez koordynacji ruchowej w palcach. archaiczny system sejwowania też nie pomagał. za jakiś czas sobie wymasteruje. super gierka polecam sobie odświeżyć. Edytowane 21 grudnia 201311 l przez tk___tk
Opublikowano 21 grudnia 201311 l Donkey Kong Country Returns Przed chwila wpadlo 100%, nie wiem czy bede robil 200, zobaczymy. Gra genialna, definicja idealnego platformera, co chwila nowe pomysly, swietny design poziomow, doskonaly soundtrack, stale 60 fps, gra geniusz! No i trudna, naprawde trudna, czuc oldschool na kazdym kroku kazdemu polecam, kto jeszcze nie zagral oczywiscie! 9+/10 potwierdzam, genialna gra. Faktycznie bardzo wymagająca. Czasem irytowały mnie skoki małpiszona, ale taka specyfika gry Przy niektórych poziomach chciałem stanąc i krzyknąc NEXT GEN. Niektóre pomysły były niesamowite, gameplay to najwyższa możliwa półka. Edytowane 21 grudnia 201311 l przez Figaro
Opublikowano 21 grudnia 201311 l do szewskiej pasji doprowadzały mnie levele na moście linowym, ale były chyba tylko ze dwa i po zaciśnięciu zębów pękły i one. nadal wierzę i czekam na nowego crasha od naughty dog na ps4. Edytowane 21 grudnia 201311 l przez tk___tk
Opublikowano 22 grudnia 201311 l Terraria - zabiłem każdego możliwego bossa w grze więc można powiedzieć, że tytuł "ukończony". Świetna gra - 60-70h potrzebnych na ukończenie, zbieranie surowców, robienie co raz to fajniejszych domków dla naszych podopiecznych czy też tworzenie zbroi, broni, magicznych dupereli i innych cudacznych przedmiotów pomocnych w walkach z przeciwnikami bardzo fajnym świecie. System walki przypomina trochę stare castle. co dla mnie jest dużym plusem. Ogólnie nie ma się do czego przyczepić, prześwietny tytuł. Do tego split na 4 i bardzo dobra kanapowa pozycja. I oby teraz tylko developer nie zje.bał sprawy i wypuścił 1.2 również dla konsol. Niestety, już jest wspominane że nie jest pewne czy cała jego zawartość trafi na konsole, ale jest cień nadziei - 500 dodatkowych elementów gry/ nowi bossowie, przeciwnicy, biomy itp. to nie w kij dmuchał i da kolejne 50h do zabawy.Do tego jest online, o którym kompletnie zapomniałem. Pora wreszcie wypróbować. Edytowane 22 grudnia 201311 l przez XM.