Daffy 10 543 Opublikowano 20 kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 kwietnia 2014 Nie od dzis sie mowi ze to najlepsze nie mario platformer 3d w dziejach. Nastepne czesci (szczegolnie dwojka) choc tez mega swietne to jednak juz sa bardziej miksem wielu gatunkow gier niz czystym platformerem 3d Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 203 Opublikowano 20 kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 kwietnia 2014 Jak 2 to legenda. Wielu na nią psoci, że ojeju, że mhroczna, ale moim zdaniem, prawda jest taka, iż gra skopała im tyłek i jej nie skończyli. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 329 Opublikowano 20 kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 kwietnia 2014 Jak 2 to legenda. Wielu na nią psoci, że ojeju, że mhroczna, ale moim zdaniem, prawda jest taka, iż gra skopała im tyłek i jej nie skończyli. Ja skończyłem. Świetna gra ale jako platformówka jedynka wypada zancznie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 269 Opublikowano 21 kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 kwietnia 2014 Trylogią Jaka warto się zainteresować nie tylko dlatego że wszystkie części to świetne platformery od ND ale też dlatego, że to świetna historia. Szczerze powiedziawszy to był przygoda mojego życia na PS2. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 21 kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 kwietnia 2014 (edytowane) New Super Luigi U Dodatek do NSMBU, o którym pisałem tutaj jakiś czas temu. Tym razem poziomy są krótsze, ale o wiele trudniejsze i nie raz musiałem się napocić, żeby ruszyć dalej. Nie był to może masochizm jak w Super Meat Boyu, ale na pewno jest trudniej, niż w większości popularnych ostatnimi czasy platformówek. Bardzo dobra pozycja i tak samo jak NSMBU, obowiązkowa gra dla fanów dobrych, dwuwymiarowych platformerów. 8+/10 Edytowane 21 kwietnia 2014 przez ragus Cytuj Odnośnik do komentarza
_mike 318 Opublikowano 22 kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 kwietnia 2014 Wolf Among Us, Ep. 1 - niezła gierka. Pierwsze zdziwienie, działa lepiej niż TWD (PS3) ale wciąż są problemy (nie wiem jak to możliwie bo przecież to już któraś gra TTG na PS3 ?). Fajny pomysł na umiejscowienie fabuły - nawet oryginalny i przez to też przyciąga do gry. O samej historii trudno coś napisać po jednym odcinku ale zapowiada się OK, na razie się dzieje i gra trzyma bardzo fajne tempo. W ogólnym rozrachunku bije TWD2 na łeb. Pod każdym względem. Chyba nawet duższy był ten ep. Jest też nawet trochę więcej gry właściwej. Z pobożnych życzeń, ucieszyłbym się jakby rozwinęli motyw poszukiwania wskazówek/dowodów (może coś na wzór LA Noire). Sama oprawa graficzna i muzyczna na razie też jest ciekawsza. WAU trzyma poziom, tak mniej więcej jak pierwszy sezon TWD. Można zagrać, na PSN teraz jest promo i season pass jest za 30 zł. EP 2 i 3 już na dysku i czekają aż będę miał chwilę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubert249 4 277 Opublikowano 23 kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 kwietnia 2014 (edytowane) Battlefield 3 ( singiel) - Na początku gra mnie od siebie odrzuciła, sam nie wiem dlaczego, ale dwie pierwsze misje bardzo mnie irytowały, potem po Polowaniu było już zdecydowanie lepiej. A kilka ostatnich to już naprawdę ostra wczówka w żołnierskie klimaty. Grafika chociaż na x360 i jakiś czas po premierze podobała mi się. Dźwięk urywa dupe, dzięki Bogu można zmienić język na us-fucking- tango inside- roger that- good kill good kill- marines, bo bez tego gra niesamowicie traci na klimacie. Bad Company 2 to jedyny wyjątek. Niestety w Battlefield 3 nawet (pipi)y latające w ilości równej wystrzelonych pocisków tego nie zmienią. Gra skandalicznie krótka, finał skandalicznie chvjowy, misje skandalicznie pociachane ale grało mi się dobrze 7,5/10 Edytowane 23 kwietnia 2014 przez chris85 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ludwes 1 682 Opublikowano 23 kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 kwietnia 2014 (edytowane) Przed chwilką ukończyłem drugi epizod do Half-Life'a 2 i, no cóż... ale to było genialne! Początkowe etapy w jaskini - autentycznie było mi zimno, gdy je przemierzałem (gęsia skórka!). A do tego dochodzą jeszcze larwy i te strzelające robaki. Czułem obrzydzenie. No kurde, nie spodziewałem się tego po grze. Wow. Epizod ukończyłem w 8 godzin i ani przez chwilę nie czułem znużenia, co, niestety, miało miejsce w podstawce. Ale jak mógłbym czuć, skoro w grze występują tak fenomenalne momenty?! obrona kopalni, zasadzka hunterów, czy walka ze Stryderami. Matko, ale to było genialne... I jeszcze jak ten epizod się kończy... Serio ten grubas nie zrobi tej kontynuacji? Serio? PS Alyx <3 Edytowane 23 kwietnia 2014 przez Ludwes 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 23 kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 kwietnia 2014 Serio ten grubas nie zrobi tej kontynuacji? Serio? serio Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 543 Opublikowano 23 kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 kwietnia 2014 rubas od paru lat jest na szczycie mojej czarnej listy najbardziej znienawidzonych ludzi w tej branzy....(pipi)a jakby to byla marka sony czy microsoft to juz bysmy mieli pewnie half life 7 na premiere ps4....a tak (pipi)a dalej obludne czekanie...ja wiem, ze lepiej raz na jakis czas a genialnie, zamiast odcinac kupony ale ilez mozna, no (pipi)a ile mozna czekac :( Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość DonSterydo Opublikowano 23 kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 kwietnia 2014 No nie wiem czy lepiej "raz na jakiś czas", bo jak wyjdzie kicha, to co wtedy? Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 23 kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 kwietnia 2014 Przed chwilką ukończyłem drugi epizod do Half-Life'a 2 i, no cóż... ale to było genialne! Początkowe etapy w jaskini - autentycznie było mi zimno, gdy je przemierzałem (gęsia skórka!). A do tego dochodzą jeszcze larwy i te strzelające robaki. Czułem obrzydzenie. No kurde, nie spodziewałem się tego po grze. Wow. Epizod ukończyłem w 8 godzin i ani przez chwilę nie czułem znużenia, co, niestety, miało miejsce w podstawce. Ale jak mógłbym czuć, skoro w grze występują tak fenomenalne momenty?! obrona kopalni, zasadzka hunterów, czy walka ze Stryderami. Matko, ale to było genialne... I jeszcze jak ten epizod się kończy... Serio ten grubas nie zrobi tej kontynuacji? Serio? PS Alyx <3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 543 Opublikowano 23 kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 kwietnia 2014 ide o zaklad ze przez te lata ten balon oczekiwan co do hl3 urosl juz do takich rozmariow ze na pewno jesli kiedykolwiek ta gra wyjdzie to ich ona w pelni nie udzwignie i zostanie okrzyknieta najgorsza z trylogii Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 23 kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 kwietnia 2014 To oczywiste, ale nadal moja mała część mnie wierzy że czekają na moment kiedy znowu zrewolucjonizują gatunek. Cytuj Odnośnik do komentarza
nobody 3 504 Opublikowano 23 kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 kwietnia 2014 A niby w jaki sposób mieliby to zrobić, bo od czasu HL z 98' po drodze już wydarzyły się System Shock, Deus Ex 1, a na ostatniej generacji udane, choć bez dwóch zdań na pewno nie rewolucyjne HL2, BioShock i Deus Ex HR? Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 293 Opublikowano 23 kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 kwietnia 2014 Stawiam, ze EP3 zrobi Gearbox Software. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 23 kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 kwietnia 2014 (edytowane) HL 2 było rewolucyjne. Edytowane 23 kwietnia 2014 przez _Be_ Cytuj Odnośnik do komentarza
nobody 3 504 Opublikowano 24 kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 kwietnia 2014 [CW mode]Nie było.[/CW mode] Nie no poważnie nie było. xD Mylisz ewolucję z rewolucją, no chyba że serio wprowadziło coś rownie wielkiego jak HL1. Większą rewolucją był już RE4 (kamera z prawego ramienia jako przyszły standard shooterów tpp). Co szczególnie nowego wprowadziło HL2? Oczywiście mam na myśli większą zasługę RE4 względem HL2. Nie "jedynki". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 24 kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 kwietnia 2014 Ej ale takie pierdoły poza CW to są średnio zabawne . Pewnie nawet w HL2 nie grałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza
aux 3 784 Opublikowano 24 kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 kwietnia 2014 Rewolucyjny w HL2 był Steam Pamiętam ten dzień dobrze, nabyłem gierkę w Empiku, pobiegłem do domu i zacząłem instalować. Jakiś cymbał zdecydował by to wydać na 5 czy 6 płytach CD. Instalacja Steama przeszła gładko i po godzinie grałem. A wieczorem czytałem na forach bluzgi pod adresem grubasa, bo Steam nie wytrzymał naporu ludzi i nie mogli grać. A sam HL2? Piękna woda, piękne tekstury, no i rewelacyjne miejscówki. Ale żadnej rewolucji tam nie widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 293 Opublikowano 24 kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 kwietnia 2014 Jako taka reqolucja byl ten magnet gun czy jak to sie nazywalo. Nie bylo takiego czegos wczesniej nigdzie indziej. A jesli idzie o stima to pametam, ze kumpel kupil oryginal na plytach a i tak musial grube megabajty zassysac z sieci. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubert249 4 277 Opublikowano 24 kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 kwietnia 2014 Gravity Gun. Właśnie fizyka w HL2 było to coś niespotykanego wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza
aux 3 784 Opublikowano 24 kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 kwietnia 2014 Wiedziałem że o czymś ważnym zapomniałem. Macie oczywiście racje, tego wcześniej nie było. Gravity Gun był rewolucyjny. Przypomniałem sobie deathmatch gdzie wszyscy się naparzali kibelkami. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 24 kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 kwietnia 2014 Source Engine, steam, fizyka, dodatki jako epizody ( to akurat średnio pozytywne ehh) Cytuj Odnośnik do komentarza
44bronx 459 Opublikowano 24 kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 kwietnia 2014 HL2 wzniósł fizykę w grach na nowy level, to z pewnością była rewolucja. Nawet teraz niewiele tytułów może się równać pof tym względem z HL2. Dodatki też są pewną rewolucją, ale jak bluber napisał nie do końca pozytywną, choć gdyby wszyscy developerzy robili dodatki na takim poziomie to cud miód i orzeszki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi