MaZZeo 14 182 Opublikowano 24 kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 kwietnia 2014 Raczej nie, bo zapewne do tego masz instalator. Mod się instaluje jak zwykły programik. Czy mi sie wydaje czy na koszulce jest spoiler? nie wiem, ale masz tu goty muzyczkę Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 193 Opublikowano 24 kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 kwietnia 2014 (edytowane) Widzę, że na zatoczce leży od razu wersja instalacyjna (13,3gb) co zawiera HL2 i oba epizody, ssę jak cwel ku.tasa Edytowane 24 kwietnia 2014 przez Masorz Cytuj Odnośnik do komentarza
UberAdi 2 285 Opublikowano 24 kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 kwietnia 2014 Nie ma dużo roboty. Musisz miec HL2 i epizody conajmniej raz odpalone (nawet na moment). Później odpalasz instalator i instalujesz moda w folderze w którym masz gry ze steama. Tyle. Tyle, że nie wiem jak jest na piracie ale może będziesz miał problemy i zapłacisz GabeNowi należne mu pieniądze @MaZZeo Mod nie psuje estetyki tylko ją zmienia. Jeśli ktoś nie skończył HL2 jeszcze to polecam kończyć bez moda ale dla kogoś kto przechodzi już któryś raz warto spróbować. Zresztą widać że nie grałeś nawet na tym modzie bo w podstawowej wersji moda modele postaci nie są zmienione, jak chcesz sobie wymienić Alyx na "ku.rwiszona" to droga wolna ale nikt cię nie zmusza. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 24 kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 kwietnia 2014 ja przeszedlem HL2 i epizody i nadal upieram sie, ze to niczym nie wyrozniajacy sie fps... Bardzo dobry, ale mimo wszystko nie rozumiem tych zachwytow, moze nie wiem, ominelo mnie cos w tej grze, ze nie doceniam jej geniuszu? 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubert249 4 277 Opublikowano 24 kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 kwietnia 2014 Klimat zaszczucia, niech jakiś CoD albo Battlefiled przedstawi w połowie tak sugestywnie wojnę jak hl2 świat opanowany przez kosmitów i będzie 10/10 goty. Nie sposób zapomnieć tez o otaczającym świecie, który nam Polakom powinien być bardzo bliski. to tak naprawdę kilka gatunków w jednym od przygodowej, po horror na strzelaninie kończąc. Itd itd Tak BTW mały offtop Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 24 kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 kwietnia 2014 Zaszczucie czulem jedynie w etapie z "zombiakami" (to zrujnowane miasto/dzielnica), i ew. w kopalniach w epizodzie ktoryms. Irytowaly mnie mocno sekwencje w ktorych trzeba bylo jezdzic roznymi pojazdami. Cytuj Odnośnik do komentarza
Andreal 2 123 Opublikowano 25 kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 kwietnia 2014 (edytowane) ja przeszedlem HL2 i epizody i nadal upieram sie, ze to niczym nie wyrozniajacy sie fps... Bardzo dobry, ale mimo wszystko nie rozumiem tych zachwytow, moze nie wiem, ominelo mnie cos w tej grze, ze nie doceniam jej geniuszu? Fabuła, tło, doskonała reżyseria, ludzcy NPC, sensowne AI wrogów, świetne udźwiękowienie... Rayos - za dużo Mario... Edytowane 25 kwietnia 2014 przez Andreal Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 543 Opublikowano 25 kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 kwietnia 2014 HL1 i HL2 to najlepsze singlowe fps ever - jak ktos to neguje i jeszcze mu za to plusiki daja to albo jest to jakis kryptotroling albo glos ludzi, ktorzy w ogole tego gatunku growego nie trawia. Moj mozg nie ogarnia jak mozna hejtowac dwojke, ktora na swoje czasy byla wybitna pod kazdym wzgledem Cytuj Odnośnik do komentarza
Andreal 2 123 Opublikowano 25 kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 kwietnia 2014 Tak jak i wybitny był HL1, bo wprowadził zupełnie nowatorski sposób opowiadania historii (nie wspominając również o świeżym podejściu do SI przeciwników) Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 301 Opublikowano 25 kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 kwietnia 2014 Left Behind, dodatek do LoU. Więcej tu filmowych wstawek niż samego grania, ale końcówka na Survivor oddaje sprawiedliwość. To jednak świetny DLC. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 293 Opublikowano 25 kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 kwietnia 2014 @Ficus Ale zacznij czytac ze zrozumieniem. Nikt nie hejtuje 2ki tylko czesc osob wyrazila opinie, ze owszem, gra dobra, fajnie sie gralo, ale nie uwaja jej za nie wiadomo co. A juz pisanie, ze HL1 i HL2 to najlepsze singlowe fps ever - jak ktos to neguje i jeszcze mu za to plusiki daja to albo jest to jakis kryptotroling albo glos ludzi, ktorzy w ogole tego gatunku growego nie trawia. to jest paraolimpiada umyslowa. Bylo duzo lepszych fps przed i po hl wiec niekoniecznie jesli tobie przy hl i hl2 stoi pala to innym tez bedzie. I najczesciej mowia to ludzie, ktorzy nie jednego fpsa ograli. Takze nie zes.rajcie sie juz z tym HL. 10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 840 Opublikowano 25 kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 kwietnia 2014 Świetny bul dópska fanów hl, a jeszcze pisanie, że "dwojka">HL1, hoho, dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mate5 Opublikowano 25 kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 kwietnia 2014 Bylo duzo lepszych fps przed i po hl Podałbyś kilka, nie hejtuję, sam hl2 uważam za tylko bardzo dobrą grę, ale ciekaw jestem jakie fpsy wolisz. Moim ulubionym jest Black. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 543 Opublikowano 25 kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 kwietnia 2014 co bylo lepsze w singlu od obu half-life? Cytuj Odnośnik do komentarza
Bansai 11 198 Opublikowano 25 kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 kwietnia 2014 (edytowane) HL2 owszem, szanuje, tluklem jak glupi, ale moim ulubionym singlowym FPSem jest Stalker Shadow of Chernobyl oraz Call of Pripyat. Nie bede jednak pisal ze singiel jest lepszy, wole sie nie narazac na gniew ludzi ktorzy zle zinterpretuja te slowa, jakobym np uwazal HL za gowno. Edytowane 25 kwietnia 2014 przez Bansai Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 293 Opublikowano 25 kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 kwietnia 2014 Bylo duzo lepszych fps przed i po hl Podałbyś kilka, nie hejtuję, sam hl2 uważam za tylko bardzo dobrą grę, ale ciekaw jestem jakie fpsy wolisz. Moim ulubionym jest Black. Dla mnie FPS kosmosu to Duke Nukem 3D. Ale to dla mnie. Zaraz sie zleca fani hl i "omg ta grafika, spirte'y, wycinanka, pseudo 3d, hl goty i ch.uj" bo nie ogarniaja, ze ten temat to nie CW wiec w sumie chu.j im do tego co sie komu podoba, co ukonczyl i jaka ma na ten temat opinie. co bylo lepsze w singlu od obu half-life Ale jak? Tak obiektywnie? Pewnie nic bo wszystko zanegujesz. Ale napisze ci cos subiektywngo: System Shock 1 i 2, Unreal (no i DN 3D). Cytuj Odnośnik do komentarza
UberAdi 2 285 Opublikowano 25 kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 kwietnia 2014 Mija 10 lat od premiery HL2 po której nie było lepszego singlowego FPSa i tyle. Przed był Duke Nukem 3D, racja ale nie wiem czy był lepszy bo sentyment do tej gry w moim przypadku jest ogromny i ciężko mi trzeźwo ocenić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
kermit 6 998 Opublikowano 25 kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 kwietnia 2014 największe opady szczeny fps to half life, system shock 2, deus ex. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubert249 4 277 Opublikowano 25 kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 kwietnia 2014 Mija 10 lat od premiery HL2 po której nie było lepszego singlowego FPSa i tyle. Przed był Duke Nukem 3D, racja ale nie wiem czy był lepszy bo sentyment do tej gry w moim przypadku jest ogromny i ciężko mi trzeźwo ocenić. oczywiście, że tak. Dodam tylko, że Orange Box na PS3 jest z dupy portem. Bez fanbojstwa jeśli OB to tylko PC i xbox360. Cytuj Odnośnik do komentarza
Moldar 2 246 Opublikowano 25 kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 kwietnia 2014 (edytowane) Ciekawe czy w HL3 będziemy mogli mieć naraz 2 bronie, czy też nie będzie limitu jak w poprzednich częściach. Obstawiam raczej drugą opcję. W Orange Box na PS3 dało się grać, gra miała chyba ze 3 momenty, gdzie z dupy liczba klatek spadała drastycznie, ale poza tym, było znośnie. Oczywiście mając wybór, omijałbym wersję na konsole Sony. Edytowane 25 kwietnia 2014 przez Moldar Cytuj Odnośnik do komentarza
44bronx 459 Opublikowano 25 kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 kwietnia 2014 Bylo duzo lepszych fps przed i po hl Podałbyś kilka, nie hejtuję, sam hl2 uważam za tylko bardzo dobrą grę, ale ciekaw jestem jakie fpsy wolisz. Moim ulubionym jest Black. Pamiętam te mega spusty nad Black w gazetach i w ogóle, ogarnąłem więc tytuł pozytywnie nahajpowany (po ograniu riddicków, halówek i innych half-lifeów) i zanim się dobrze wgrałem to gra się skończyła. Fajnie się wszystko psuło dookoła i przyjemnie się szczelao, ale dla mnie 7/10. Nie powinno to nawet stać na półce obok HL. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubert249 4 277 Opublikowano 25 kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 kwietnia 2014 w dodatku dwa czekpointy na level sztucznie wydłużające czas gry. Cytuj Odnośnik do komentarza
hav7n 5 936 Opublikowano 25 kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 kwietnia 2014 (edytowane) To ja ogralem HL2 na pierwszym Xboxie z gf3 I 64mb ramu a tu widze ladne sredniowiecze mieliscie na PS3 z Cellem leczacym raka. Oczywiscie wersja na PC najlepszsa. Edytowane 25 kwietnia 2014 przez hav3n Cytuj Odnośnik do komentarza
Karas 433 Opublikowano 25 kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 kwietnia 2014 Idźcie z tym do tematu o HL2 bo gadacie o nim od paru stron i końca nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Andreal 2 123 Opublikowano 25 kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 kwietnia 2014 Black było drugim (po Killzone) FPS-em na moje PS2, po wielu dobrych produkcjach tego rodzaju na blachę (tak, byłem blacharzem i w sercu dalej pozostanę, a FPS-y na PC zawsze były lepsze od konsolowych) i też nie rozumiem tej całej podniety konsolowej braci. Ok, gra ładnie wygląda nawet teraz, ale sztywny gejmplej nie usprawiedliwia tych wszystkich zachwytów, ot taka szczelanka. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi