Skocz do zawartości

własnie ukonczyłem...

Gość Orson

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  W dniu 29.10.2014 o 21:02, nobodylikeyou napisał(a):

W dniu 29.10.2014 o 19:14, Figaro napisał(a):

No i ten klimacik. Mniam, mniam. Niektóre dialogi mistrz (np ten o prośbie Jokera o zabicie siostry). No i jest parę zaskakujacych patentów. Raz zalapalem niezlego mindfucka bo nie spodziewałem sie takich momentów w grze z Batmanem.

rozwiniesz? domyślam się że chodzi tylko o akcje ze
  Pokaż ukrytą zawartość

Pokaż ukrytą zawartość

Opublikowano (edytowane)
  W dniu 29.10.2014 o 20:54, mate5 napisał(a):

W dniu 29.10.2014 o 19:42, Bansai napisał(a):

klimat i design cudo

Według mnie design przeciwników w materiale pokazowym był cholernie "generic", jak to wygląda w innych częściach gry? No i to co napisałeś o katakumbach ciekawe, pewnie twórcy nie zaplanowali tego co ty zrobiłeś.

Rodzajow przeciwnikow jest dosc wiele jak na tak krotka przygode, im dalej tym bardziej dziwniejsi/demoniczni nie ma co narzekac na tym polu, piszac o designie to jednak bardziej mialem na mysli samo otoczenie oraz nasz ekwipunek niz wrogow.

Opcje wejscia nam dali, po prostu mysleli pewnie ze jak ktos dostanie strzala i padnie to szybko sie zniecheci i wyjdzie, przykro mi, trafili na goscia ktory musial w obu soulsach pokonac vanguarda przy pierwszej potyczce, tak wiec zmasakrowalem te katakumby i potem przez niemalze reszte gry wycieralem wszystkim co zywe podloge ;d.

Czytam ciagle ze ludzie maja problem z bossami w tej grze, a ja sobie przypominam moje starcia, stoje w miejscu z ogromnym Great Axem i walcze z 5 metrowym kolosem jak rowny z rownym xD

Edytowane przez Bansai
  • Plusik 1
Opublikowano (edytowane)
  W dniu 29.10.2014 o 21:12, Figaro napisał(a):

W dniu 29.10.2014 o 21:02, nobodylikeyou napisał(a):

No i ten klimacik. Mniam, mniam. Niektóre dialogi mistrz (np ten o prośbie Jokera o zabicie siostry). No i jest parę zaskakujacych patentów. Raz zalapalem niezlego mindfucka bo nie spodziewałem sie takich momentów w grze z Batmanem.

rozwiniesz? domyślam się że chodzi tylko o akcje ze
  Pokaż ukrytą zawartość

Pokaż ukrytą zawartość

Pokaż ukrytą zawartość

Edytowane przez nobodylikeyou
Opublikowano

Jeszcze jedno pytanie do bansaia i teddy'iego i sobię idę, jak z replayability?

Opublikowano

Niby jest NG+ ale kompletnie nie mam na nie ochoty, gra jest za mala i za duzo sie w niej backtrackuje tak czy siak, gdybym mial jeszcze zaczynac od nowa ... no nie wiem. Jak dla mnie slabo.

Opublikowano
  W dniu 29.10.2014 o 21:13, pawciokratos napisał(a):

AC nie dorasta do pięt AA, niepotrzebne i puste miasto a i klimat jedynki gdzieś się ulotnił.

Jedna z większych głupot nt. tej genialnej serii powtarzana "ze słyszenia".

Opublikowano
  W dniu 29.10.2014 o 21:47, Kasias napisał(a):

AC nie dorasta do pięt AA, niepotrzebne i puste miasto a i klimat jedynki gdzieś się ulotnił.

Napisał prawdę. Szanuję pawcio!

Opublikowano
  W dniu 29.10.2014 o 21:32, mate5 napisał(a):

Jeszcze jedno pytanie do bansaia i teddy'iego i sobię idę, jak z replayability?

Ciężko powiedzieć bo skasowałem sobie save z ng+ xD, ale dzisiaj w sumie zacząłem nową grę inną klasą i gra się fajnie. Tym bardziej, że mam w planach zrobienie glass cannona, a nie tanka jak przy pierwszym podejściu. Replayability oceniłbym na średnie, jak nie chcesz wbić achievów to pewnie odpuścisz, ewentualnie 3 przejścia po jednej dla każdej klasy

Opublikowano
  W dniu 29.10.2014 o 21:49, tk___tk napisał(a):

W dniu 29.10.2014 o 21:44, Zdunek napisał(a):

Dla mnie ta nowa odsłona jest słabiutka niestety.

ale ja grałem w pierwszą część. nic mi nie wiadomo o nowej odsłonie.

Tfu, chodziło mi o remake, ogrywałem go na klocku swojego czasu, na multi puchy. 

Opublikowano (edytowane)

akurat jest to zrozumiałe. AC ma świetny, komiksowy art style miasta, ale spójny i przede wszystkim nieodwodzący od głównego wątku klimat Asylum jest nie do pokonania. gdyby nie to że lubię sandboxy i jego zwiedzanie nie było tak przyjemne, uważałbym to samo.

Edytowane przez nobodylikeyou
Opublikowano
  W dniu 29.10.2014 o 21:54, tk___tk napisał(a):

mogli by zrobić jakiegoś nowego bo postać bardzo fajna.

W dniu 29.10.2014 o 21:54, nobodylikeyou napisał(a):

akurat jest to zrozumiałe. AC ma świetny, komiksowy art style miasta, ale spójny i przede wszystkim nieodwodzący od głównego wątku klimat Asylum jest nie do pokonania. gdyby nie to że lubię sandboxy i jego zwiedzanie nie było tak przyjemne, uważałbym to samo.

W dniu 29.10.2014 o 21:54, tk___tk napisał(a):

mogli by zrobić jakiegoś nowego bo postać bardzo fajna.

Jeden na milion!!1

Opublikowano

Metro 2033. Znakomita reedycja (inni przykład powinni brać). Nie tylko combo 60 k/s + fHD oraz wyraźnie poprawione tekstury, ale dodatkowo zmiany systemowe (wszystkie na plus), to coś co się ceni. Nowe oświetlenie także nadaje grze smaku, jak i podnosi jakość samej oprawy, która jest bardzo dobra. Klimat ta pozycja ma, podobnie jak bardziej i mniej udane momenty. Audio niezwykle przyjemne dla ucha.
Oceniłbym ją na:

8/10 - grafika;
9/10 - audio;
7/10 - grywalność;

7/10 - ocena końcowa.

Zupełnie inne doznania oferuje niż takie CoD. Bliżej jej do Stalkera. Czasami jest wygajająca i w durny sposób irytuje, ale da się to przeboleć. Nie polecam grać na "Spartanin". jest za szybko, a jej bardziej pasuje mozolność znana z Killzone.

Zacząłem grać w Metro Last Light. Miło się zaskoczyłem. Gra jest jeszcze lepiej wykonana i o klasę lepsza/ciekawsza.

A to wszytko za 140zł. Wzór reedycji. Polecam.

Opublikowano
  W dniu 29.10.2014 o 21:52, suteq napisał(a):

Napisał prawdę. Szanuję pawcio!

Potwierdzam.

Opublikowano

Tak, są pewne casualowe naleciałości, ale akurat tutaj to nie przeszkadza. Uproszczone nie zawsze znaczy złe.

Daje 8-/10. Może sprawdzę Arkham City, ale coś czuje w kościach że będzie gorsza i mniej skoncentrowana.

Casualowe? Wam sie chyba w dup.ach poprzewracalo od tych Soulsow. W gierce o facecie w gumowym kostiumie z uszami chcielibyscie pewnie system jak w VF a potem okazaloby sie, ze i tak lecieliscie na pale jednym kombosem. Polecam tryb hard bez podpowiedzi na ekranie i zrobienie challenge'y na maxa. Tryb detektywistyczny? Nie wiem kto w ogole na normalu go uzywal.

Pisanie, ze miasto w mitologii Batmana jest niepotrzebne to trzeba byc jeszcze w gimnazjum. Oh wait...