Skocz do zawartości

własnie ukonczyłem...

Featured Replies

Opublikowano

Znowu Nintendo znowu mega GRA. Tym razem zabralem sie za...

Pokaż ukrytą zawartość

Edytowane przez decoyed

• Odpowiedzi 13,7 tys.
  • Wyświetleń 1,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Jak widze forumowych "wspierajacych" day 1:   czwartek, caly dzien, statusy na forum - gdzie ten ku.rwa kurier, zaje.bie ch.uja, juz czwartek a jeszcze go nie ma, no ku.rwa lepiej zeby byl przed we

• Call of Duty Black Ops 3 - nigdy nie lubiłem podserii Black Ops. Jedynka doceniana za fajny scenariusz moim zdaniem klęka od natłoku złych gameplayowych rozwiązań, dwójka miała tak żenująco naciąganą

• Freshly-Picked Tingle's Rosy Rupeeland  Bardzo dziwna gra, w której chodzimy największym zwyrolem spod ręki Nintendo - Tinglem. Cała gra to taka trochę inna zelda, trochę łazisz, trochę walczysz (tin

Opublikowano

To do trójki nawet nie podchodź. BO2 przy niej to kawał porządnej gry był.  :sorcerer:

Opublikowano

Valiant Hearts - dwuwymiarowa gierka, na silniku ubiart napędzającym ostatnie dwa raymany, opowiadająca historię kilku randomowych ludzi w trakcie pierwszej wojny światowej. Są emocje, są fakty historyczne, jest masa znajdziek i związanych z nimi faktów historycznych, są prawdziwe bitwy przeplecione fikcyjnymi wydarzeniami. rozgrywka to miks zręcznościówki z grą logiczno/przygodową polana świetnym fabularnym sosem dającym wielokrotnie potężną karuzelę uczuć. Od scen humorystycznych, po wydarzenia tragiczne, by znowu rzucić szczęśliwą sytuacją po wcześniejszych gorszych sytuacjach. Zaczynamy lubić nasze postacie: Niemca zbanowanego z Francji i wcielonego do armii niemieckiej, zmuszonego porzucić swoją francuską żonę z małym dzieckiem, jego własnego teścia, starszego faceta, który również musiał opuścic dom rodzinny i swoją córkę z wnukiem z powodu wcielenia do armii francuskiej. gramy też epickim mięśniakiem, amerykańcem ochotnikiem w wojsku francuskim oraz weterynarz, która skończyła jako lekarz wojenny poszukującą swojego zaginionego ojca. Fabularnie gra daje naprawdę radę, bierzemy udział w realnych wydarzeniach jak bitwa pod Sommą czy nad Marną. Całość rozgrywa się na froncie niemiecko - francuskim/belgijskim.

Świetna gratka dla fanów tamtych wydarzeń, gdyż co rusz znajdujemy przedmioty używane w tamtym okresie z krótką notką, w każdym rozdziale również dostajemy do przeczytania krótkie fragmenty faktów historycznych na temat danego miejsca i sytuacji mającej właśnie miejsce. A między różnymi wydarzeniami narrator niczym na kanale naukowym tłumaczy nam obecną sytuację na froncie, ilość ofiar śmiertelnych i tak dalej.

Gra wygląda ślicznie, jednak momentami straszy niskiej jakości teksturami. Muzyka jest wybitna, a poziomy taksówkarskie, które są idealnie zsynchronizowane z muzyką to małe mistrzostwo świata. Pod koniec jednak, zwłaszcza w wydarzeniach amerykańca gra staje się zbyt pompatyczna, mogli zostać przy delikatnym tonie całości. No i gra jest krótka, 7h i skończone, prawie wszystkie znajdźki odkryte.

Na sam koniec gry upuściłem męską łezkę.

8/10

Opublikowano

Mass Effect 3 - epickie zakończenie wspaniałej trylogii. Wszystko w tej grze mi się podobało zaczynając od świetnych misji, wspaniałej muzyki, dobrze wyjaśnionych i dopietych wątków z poprzednich części przez powrót wszystkich najlepszych postaci a kończąc na bardzo dobrym zakończeniu. Jedynie technikalia i za dużo strzelania psuje delikatnie ocenę. Najlepszy me i zasłużone 9/10.

Ps. Pytanie o zakończenie.

Pokaż ukrytą zawartość

Opublikowano

Pokaż ukrytą zawartość

Opublikowano

Przeciez zakonczenia trojki nie maja znaczenia przy Andromedzie.

Opublikowano

ME 3 najlepszym ME :obama: 

Opublikowano

Super Metroid - bajeczna gierka skończona. Przejście zajęło mi 6h z czego ze dwa razy mocniej się przyciąłem, ale tez bez tragedii jak to była drama w necie. Świetny ost, masa nowinek gameplayowych które nie sa wyjaśnione, do tego sporo secretów i bardzo fajne starcia z bossami. Oj dobrze się w to grało, trylogia MP lezy na dysku i pewnie niedługo ruszę pierwszą cześć.
8/10

Opublikowano

co to za dziwny system liczbowy, w ktorym 10/10 zapisuje sie jako 8/10?

Opublikowano

W moim systemie oceniania 8 to i tak wpysdu sporo.

Opublikowano

Ja ciagle mecze pierwszego Metroida. Bladzenie zajmuje jakies 99% czasu. 

Opublikowano

Ja w końcu dokończyłem archaiczną kampanię GoW:UE - grałem na Hardcore, chyba 10ty raz w życiu. 

Kiedyś na kineskopowym TV i poziomie normal podchodziłem do RAAMa z 10x, oczywiście pomoc na YT itd i cieszyłem się jak było po wszystkim, a wczoraj 3 granaty rozwiązały sprawę  :reggie: 
trochę beka z tej gry po 10latach - Dom przez całą grę wchodzi na ściany, AI Locustów jest niższe niż w Basmati'ch w zagazowanych e36
no i 30klatek w kampanii zupełnie psuje grę, tłukłem dużo w multi i nie wyobrażam sobie powrotu do 30.

Opublikowano

Uncharted: Drake's Fortune - remaster na ps4. Odświeżam sobie całą trylogię. Bardzo ładny remaster, co prawda po niektórych obiektach widać że to wczesne ps3, ale i tak jest bardzo elegancko. Jak ogrywałem kilka lat temu, aż tak nie zwracałem na to uwagi, ale obecnie kill roomy w tej grze naprawdę są irytujące (grałem na crushing). I nie chodzi o poziom trudności tylko namęczysz się, myślisz że to koniec, a tu ci kolejnych sześciu chłopa wybiega z lewej. Tak do 8 rozdziału było naprawdę ostro, a później poszło o wiele łatwiej, szybciej i przyjemniej. W ogóle te późniejsze rozdziały są lepsze, miejscówki bardziej otwarte co daje możliwość do kombinowania w walce + trochę prostych zagadek. Lubiłem pierwszą część i nadal lubię, jedność czasu, miejsca i akcji i zielona wyspa na której się to wszystko odbywa jest dla mnie jak najbardziej ok.

7/10

Opublikowano

Resident Evil Zero HD (PC) - Pierwszy z dwupaku rimejków klasycznych Residentów. Co najbardziej dało mi się odczuć - to jest gra z duszą. To już praktycznie zapomniane zjawisko, kiedy grając w gierkę czujesz, że autorzy włożyli serce  w jej tworzenie.  :thumbsup: Samo odświeżenie gry pod dzisiejsze standardy wizualne również wypadło w moim odczuciu bardzo sympatycznie. Podbito rozdzielczości teł oraz stuningowano modele postaci tak, że nawet w roku 2016 wyglądają niczego sobie. Tym niemniej, grając ani na chwilę nie zapominamy, że mamy do czynienia z wiekową produkcją - wiele z gameplayowych mechanizmów może dziś razić pewną archaicznością, acz grę trzeba przyjąć "z całym dobrodziejstwem inwentarza". Ja, choć nie jestem fanem ciągłego żonglowania przedmiotami w ekwipunku bohaterów i całego związanego z tym planowania co i gdzie zostawić, a co za chwilę może mi się przydać, muszę przyznać, iż zrodziło to pewien specyficzny feeling, który jestem w stanie pochwalić. Tym niemniej cieszę się, że w pierwszym Residencie już są skrzynie :D

A Zero? Klasyczny survival w znakomicie odświeżonej oprawie. Dla mnie solidne 8/10.  :dance2:

Opublikowano
  W dniu 23.06.2016 o 11:11, decoyed napisał(a):

Nie lepiej przejść Zero Mission?

Opublikowano

Deus Ex: Human Revolution

Co tu duzo mowic, gra mimo tego ze graficznie sie juz mocno zestarzala wciaz sprawia mnostwo frajdy, fajne questy poboczne, swietna fabula i genialna konstrukcja misji glownych jak i hubow po ktorych swobodnie biegamy. W grze mamy mnogosc opcji, nie tylko na zasadzie 'zabic czy nie', wiele etapow mozna przejsc calkowicie omijajac wrogow, czasem mozna przegadac wszystko, a sam swiat jest pelen dodatkowych sciezek do celu, jest mnostwo rzeczy do shackowania [w dalszym ciagu najlepsza mini gierka hakowania w grach], interesujace teksty do poczytania w swiecie gry no i przede wszystkim fenomenalny klimat.

Deus Ex: HR to jeden z niewielu przypadkow gdzie kontynuacja po wielu latach dala rade udzwignac ciezar oldschoolowej odslony i nie zeszmacic marki. Fajnie bylo zagrac ponownie w to dzielo, teraz pozostaje tylko czekac na Mankind Divided i miec nadzieje ze ponownie dostarcza solidny produkt. :)

Opublikowano

Dishonored i Deus Ex, dwie marki z poprzedniej generacji, które odpuściłem, zostawiłem na potem, no i tak do dzisiaj się nie zabrałem.

Opublikowano
  W dniu 23.06.2016 o 17:27, chmurqab napisał(a):

W dniu 23.06.2016 o 11:11, decoyed napisał(a):

Nie lepiej przejść Zero Mission?

Niby tak ale chcialem miec doswiadczenie z tym pierwszym pierwszym Metroidem. Idzie jak krew z nosa ale jak ukoncze to bedzie wieksza satysfakcja.

Opublikowano

Mimo wszystko polecam zapoznać się z Zero Mission, bo to świetna gra.

Opublikowano

Chcialbym zapoznac sie w miare mozliwosci z kazda odslona Metroida/Castlevani i Megamana. Idzie powoli. Na Zero Missions pewnie tez przyjdzie pora. 

Opublikowano
  W dniu 23.06.2016 o 08:45, bluber napisał(a):

ME 3 najlepszym ME :obama:

Mam nadzieje że to sarkazm bo jak nie to masz ode mnie plusa ;)

Opublikowano
  W dniu 23.06.2016 o 18:48, ra(pipi) napisał(a):

Dishonored i Deus Ex, dwie marki z poprzedniej generacji, które odpuściłem, zostawiłem na potem, no i tak do dzisiaj się nie zabrałem.

Polecam bardzo mocno. Zwlaszcza Dishonored :lapka:

Opublikowano

Dishonored do tej pory jest najlepszą skradanką ;]