Skocz do zawartości

własnie ukonczyłem...

Gość Orson

Rekomendowane odpowiedzi

NG to dla najlepszy slasher, a DMC3 zajmuje zaszczytne drugie miejsce. Ze sterowaniem nie miałem problemów (no, jak grałem w Sigmę to mi trochę przeszkadzał pad z PS3, którego nie cierpię, ale poza tym nie mam jakichś dużych problemów z tą wersją, co innego Sigma 2), natomiast walka to perfekcyjny balet śmierci z masą możliwości ofensywnych i wymuszaniem na graczu opanowania systemu. Jakbym miał wybrać 10 gier do grania do końca życia, to przygody Ryu na pewno by się w tym gronie znalazły.

Sianie rozpierdolu kosą albo szponami :problem:

• Lubię! 1
11 minut temu, Josh napisał(a):

Mamy jakieś współczesne action-slashery? :we_need_to_go_deeper: chyba, że masz na myśli soulslajki, ale to jednak nie jest to samo co slasherki od Capcomu czy dawnego Team Ninja.

Z tym wiążę pewne nadzieje:

https://store.steampowered.com/app/1963690/ENENRA_DEMON_CORE

No i Lost Soul Aside wyjdzie może w połowie kolejnej generacji.

Słucham właśnie muzyki przy napisać końcowych The Last of Us 2 (PS4 pro)

Świetna gra o tym, jak żądza zemsty może zaslepić człowieka. Nie do końca rozumiem motywy głównej bohaterki, ale scenarzysta tak chciał, a jak tak chciał, to nie mnie dyskutować. Przyjmuję w formie, w jakiej dostałem, a forma iście zacna. Kosmiczny skok jakościowy w stosunku do jedynki, którą ograłem na PS3. Bohaterka też przeszła upgrade w stosunku do ekranizacji HBO ;)

Kto nie grał i lubi dołujące gry, polecam.

• Plusik 1
  • Lubię! 1

Te sekwencje Rachel z Sigmy to wyglądają jak średnie dlc wrzucone do pełnej gry (no bo właściwie tak zrobili) -  strasznie irytujące. Gdyby była możliwość ich wyłączenia, to tak bym zrobił z automatu, ale już samo Ninja Gaiden spoko giera - trzeba będzie kiedyś wrócić, bo walka jest wyjebista w tej grze.

DMC3 ogrywałem po raz pierwszy w tamtym roku i to faktycznie musi być jedna z najlepszych gier akcji w historii. Muzyka rządzi w tej grze tak w ogóle, a śmiech tego klauna to słyszę do dzisiaj, śmieszny typek.

W ogóle niesamowite, że te gry mają po 20 lat, a nadal gra się w nie tak dobrze. 

Poszedłem za ciosem i skończyłem killzone 3. O boże 

e0f01ce17a6263dc9d0d8617faa35584.jpg

Zaczne od zalet bo nie ma tego za dużo. Graficzka utrzymała raczej ten sam poziom ale wywalili milion filtrów więc tym razem cokolwiek widać w tej grze a mimo to jest ładnie, zdecydowanie topka ps3. To samo spotkało sterowanie i tym razem mamy kontrole nad bohaterem xD z mini rzeczy można teraz nosić dodatkową "dużą" broń, co prawda wolałbym jak normalny człowiek nosić cały arsenał na plecach jak w doomie no ale to były mroczne fpsowe czasy. Co tam jeszcze było... wprowadzili fajne egzekucje helghastów o których totalnie zapomniałem i byłem pewny że wprowadzili to dopiero przy shadow failu.

I największy plus to różnorodne miejscówki. Miasto po atomówce, dżungla, śnieżne zadupia, jakieś wysypisko i kosmiczna baza, bardzo urokliwe miejsca i zdecydowanie lepsze od magazynu nr1 i magazynu nr2 z killzone 2.

No i z plusów dla mnie to by było na tyle bo gra mnie strasznie wymęczyła. Fabuła. Ja wiem że to gorilla games i killzone ale ta historia jest tak głupia a na dodatek mam wrażenie że ktoś ich gonił przy robieniu tej gry bo wszystko dzieje się tu na przyśpieszeniu. Klimat z dwójki uleciał kompletnie i dostaliśmy scifi call of duty więc największa zaleta poprzednika poszłą się yebać.

No i poziom trudności:yakubu: Dawno nie miałem ochoty rzucić padem bo gra tak mnie robiła w chuya (nie rzuciłem bo ds3 już za drogie żeby szukać nowego :wujaszek:)

Raz jesteśmy na dwa strzały, raz na 20. Sekcje celowniczkowe z pojazdów gdzie giniemy od przeciwników których nie możemy namierzyć bo kamera nam nie pozwoli tak wysoko namierzyć? Pewno że tak. Może to ja się zestarzałem i skill=0 ale to dwójke zawsze uważałem za trudniejszą gre a tutaj takie coś.

Kończe przygode z killzonami tą trójką bo shadow ścierwa nie dam rady skończyć drugi raz a liberation chyba się boje odpalać bo nie chce sobie psuć wspomnień.

Jak ktoś się rano obudzi i powie "ale super cool dzień, zagram sobie w jakiegoś ekskluzywnego fpsa na ps3" to wybierzcie trylogie resistance. Może nie jest tak ładna jak killzony ale sprawia więcej zabawy czyli podstawową funkcje gry tv

• Plusik 5
15 minut temu, Homelander napisał(a):

A ja bym chętnie przygarnął nowego Killzone w stylu jedynki czy dwójki (mowa o klimacie). Brakuje mi takich strzelanek właśnie w stylu Killzone czy Gears of War. Dopakowanych akcją z brudnym i poważnym klimatem. Bez idiotyzmów rodem z Call of Duty WW2

Ale trójka właśnie to idiotyzm na idiotyźmie :nosacz2: ja dwójke lubie za ten klimat właśnie, w większości misji czujemy że jesteśmy tylko małym trybikiem wogół nas pełno żołnierzy i syfu. Trójka poszła w bycie rambo i partyzanckie klimaty za którymi już średnio przepadam i to wszystko przyprawione fantastycznym piórem scenarzystów z gorilla games :fsg: na ostatniej scenie gry autentycznie się zaśmiałem xD Jak mówiłem, dwójka to też jest dramat ale tam chociaż był visari i radec do pooglądania. Tutaj mamy kabareton z podróbą stalina i hitlera

Just now, Pupcio said:

Ale trójka właśnie to idiotyzm na idiotyźmie :nosacz2: ja dwójke lubie za ten klimat właśnie, w większości misji czujemy że jesteśmy tylko małym trybikiem wogół nas pełno żołnierzy i syfu. Trójka poszła w bycie rambo i partyzanckie klimaty za którymi już średnio przepadam i to wszystko przyprawione fantastycznym piórem scenarzystów z gorilla games :fsg: na ostatniej scenie gry autentycznie się zaśmiałem xD Jak mówiłem, dwójka to też jest dramat ale tam chociaż był visari i radec do pooglądania. Tutaj mamy kabareton z podróbą stalina i hitlera

Moja przygoda z Killzone skończyła się na dwójce i Liberation. Trójkę odpuściłem po screenach i filmikach. Nie tego w tej serii szukałem

shadow fall :doom: chociaż w 2013 fabuła gdzie wpuszczają wroga na swoją planete żeby sobie razem żyli wydawał mi się głupi to obecna sytuacja na świecie pokazuje że gra była prorocza :nosacz3: ja jeszcze próbowałem jedynke bo swego czasu na ps2 nie skończyłem ale powiedzmy że ten słynny halo killer średnio się nadaje do grania :wujaszek:

Stellar Blade

Człowiek spodziewał się zbawicielki gamingu dla heteroseksualnych chłopów, a dostał fajną siekankę z ładną grafiką, infantylnymi postaciami, przewidywalną fabułą, fajnymi liniowymi poziomami i nudnymi otwartymi mapami z nijakimi questami. Gra ma fajny klimat budowany w dużej mierze przez muzykę, miło porusza się gibką Ewką i sieka potworki mieczem wyjmowanym z warkocza. Inspiracje Nier’em są ewidentne i chociaż gra ma na siebie różne unikalne pomysły, to jednak brakło mi tu jakiejś świeżości. Fabuła, wzorem z Automaty, próbuje szokować zwrotami akcji, ale niektóre z nich widać niestety na kilometr, a niektóre dialogi zasługują na Złotą Malinę, co chyba jednak jest częste w azjatyckich gierkach. Zabijanie potworków jest przyjemne, ale walki z bossami, których pod koniec gry jest zatrzęsienie, potrafią zirytować swoją długością - przy przedostatnim bossie zmniejszyłem poziom trudności, bo już chciałem to mieć z głowy. A jeśli chodzi o selling-point gry, czyli skromne stroje głównej bohaterki, to w sumie zawiodłem się, bo większość z nich jest taka-sobie, a granie w tych bardziej roznegliżowanych było jednak zbyt rozpraszające i nie pasowało do patetycznej historii (nie sądziłem, że skrytykuję ten aspekt, a jednak). Zapauzowałem Bloodborne’a po otrzymaniu paczki z SB i teraz po jego ograniu chętnie wrócę do Yharnam. 

• Plusik 4
3 godziny temu, Ukukuki napisał(a):

Na pewno nie odpalajcie tej części z PS4 :lapka:

Skończyłem z miesiąc temu i to jest w chuj przykre co oni zrobili z tą seria. :smutas:

Jedynkę w HD też w sumie ostatnio kończyłem. 

Edytowane przez suteq