Homelander 2 119 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu 11 hours ago, Figaro said: edit: rozumiem roziego, bo to człowiek o małym rozumku, ale o co ci chodzi @Homelander? Sorki, chciałem dać plusika, ale widocznie mój forumowy skrypt automatycznie Twoim postom przydziela clowny Cytuj
drozdu7 2 812 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu Pewnie dlatego że nie dałeś 10/10 Cytuj
Figaro 8 246 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu U mnie 8 to mega mocna ocena, 1 1 Cytuj
Pupcio 18 494 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu No już mogłeś dać to 9 gnojku ale niech Ci będzie że dam plusika Cytuj
Mejm 15 334 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 3 minuty temu, Pupcio napisał(a): No już mogłeś dać to 9 gnojku ale niech Ci będzie że dam plusika 19 godzin temu, Figaro napisał(a): 8++ Przeciez dal jak na programiste przystalo. 1 Cytuj
Homelander 2 119 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 5 minutes ago, Pupcio said: No już mogłeś dać to 9 gnojku ale niech Ci będzie że dam plusika Zabrakło zaimków do pełnej 9 1 1 Cytuj
Krzysztof93 1 328 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Nie wiem czy kiedyś przejdę gierkę, którą ocenię na 10 i będzie to szczere z moim sumieniem. Zawsze coś popsują, zbyt wiele składowych, zbyt wiele godzin w grze by nie dostrzec problemów/minusów. Dyszki to dają portale i gazetki jeśli przy danym tytule panuje takie ,,pospolite ruszenie, dajemy 10'' albo zostało zapłacone, albo autor recenzji to jakiś debil romantyk, który niesie się na skrzydłach podniecenia. Oceny 8 i 9 to żadna ujma to ogromne wyróżnienie. Cytuj
Pupcio 18 494 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Ja tam daje takim grom które mnie jakoś ruszyły. Czy botw obiektywnie zasługuje na 10? Imo nie bo zbyt wiele rzeczy tutaj brakuje ale ogólnie mam to w chuyu bo będę ją pamiętać do końca żyćka i bawiłem się w niej wyśmienicie więc dla mnie to dycha 1 Cytuj
Krzysztof93 1 328 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Ja robię tak, że we wszelkich listach ,,moje 20 gier 10/10'' zamieniam na ,,moje 20 gier ulubionych'' są takie tytuły, które kocham i robią mi ciepło na serduszku ale nie muszą być 10 Cytuj
Homelander 2 119 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 10 to nie gra idealna i bez wad. Dla mnie 10/10 to gra wyjątkowa, ale ta wyjątkowość może objawiać się na wiele sposobów. Może to być gra, która powoduje absolutny eskapizm i zatracenie się w niej. Jak Breath of the Wild. Może to być gra, która lubiany przeze mnie element robi doskonale, a przy tym posiada liczne inne zalety. Jak Gears of War. Może to być gra, która całkowicie przewróciła mój świat gracza. Jak Mario 64. A może to być dla mnie taka bezpieczna przystań do której zawsze mogę iść i zawsze będę się dobrze bawił jak GTA V. Wszystkie te gry mają wady i zapewne dla wielu to nie będą 10/10. Ale dla mnie są Cytuj
Bzduras 12 664 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Obiektywne dychy nie istnieją, ale tak samo nie istnieją obiektywne oceny. Obiektywnie to można oceniać co najwyżej technikalia pod kątem cyferek, bo tutaj nie ma miejsca na ODCZUCIA i WRAŻENIA - jest X albo Y. Natomiast każda ocena będzie przepuszczona przez subiektywny filterek danej osoby, po prostu. Dla mnie dycha, dla kogoś innego 3/10. 1 Cytuj
Pupcio 18 494 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Najlepsza dycha w historii tej branży to ta dla shadow of mordor w psx extreme bawi do dzisiaj 1 Cytuj
Krzysztof93 1 328 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Teraz, Homelander napisał(a): 10 to nie gra idealna i bez wad. Dla mnie 10/10 to gra wyjątkowa, ale ta wyjątkowość może objawiać się na wiele sposobów. Może to być gra, która powoduje absolutny eskapizm i zatracenie się w niej. Jak Breath of the Wild dlatego wolę rozmawiać o ulubionych grach bez tłumaczenia się z oceny romantycznymi uczuciami i jakimś wpadaniem w magiczny trans czy sny kontrolowane, uniesienia i inne bzdury. Nie rozumiem często po cholerę te liczby. 5 minut temu, Homelander napisał(a): GTA V o nie maryjo, jak ja nienawidzę tej gry Cytuj
Homelander 2 119 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 10 minutes ago, Pupcio said: Najlepsza dycha w historii tej branży to ta dla shadow of mordor w psx extreme bawi do dzisiaj No portale czy pisma mają inną odpowiedzialność niż gracze. Ja se mogę dać 10 jakiejkolwiek grze, stwierdzić, że jest dla mnie ważna, a jak się komuś nie podoba to jego problem. Profesjonalni recenzenci tego luksusu nie mają 1 2 Cytuj
SlimShady 3 399 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Nie sprowadzi się wszystkiego do "u mnie działa(hi tjery) i mnie się podoba". W grach są rzeczy czysto obiektywne(nawet poza cyferkami), a są rzeczy subiektywne, bo to jest produkt w dużej części zerojedynkowy, a nie jakiś obraz abstrakcyjny. Cytuj
Homelander 2 119 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 5 minutes ago, Krzysztof93 said: dlatego wolę rozmawiać o ulubionych grach bez tłumaczenia się z oceny romantycznymi uczuciami i jakimś wpadaniem w magiczny trans czy sny kontrolowane, uniesienia i inne bzdury. Nie rozumiem często po cholerę te liczby. Ale to właśnie nie są bzdury. To jest powód dla którego gram w gierki. Dla atmosfery przygody w Breath of the Wild. Dla radości w Astro Bot. Dla ciarów na plecach w Resident Evil. Dla odczuwania brudów wojny w Gears of War. Dla spotkania starych znajomych w Wiedźminie 3. Powiedziałbym, że te odczucia to najważniejsza rzecz. A nie grafika, mechanika, muzyka 1 Cytuj
Josh 4 568 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 16 minut temu, Pupcio napisał(a): Najlepsza dycha w historii tej branży to ta dla shadow of mordor w psx extreme bawi do dzisiaj Bawi tak samo jak 40/40 dla Nintendogs od Famitsu, jak 10/10 dla Dragon Cock:Wokeguard od Eurogamera albo 10/10 dla Starfielda od PPE. Cytuj
Krzysztof93 1 328 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 5 minut temu, Homelander napisał(a): Ale to właśnie nie są bzdury. To jest powód dla którego gram w gierki. Dla atmosfery przygody w Breath of the Wild. Dla radości w Astro Bot. Dla ciarów na plecach w Resident Evil. Dla odczuwania brudów wojny w Gears of War. Dla spotkania starych znajomych w Wiedźminie 3. Powiedziałbym, że te odczucia to najważniejsza rzecz. A nie grafika, mechanika, muzyka Zgadzam się chyba ze wszystkim co wymieniłeś i na przykładzie powiem ci, że Wiedźmin 3 też znalazłby się na liście ,,ulubione gry życia'' ale ni cholery nie dałbym mu 10/10 mimo, że nawet nie jestem recenzentem bo widzę zbyt wiele problemów tej gry żeby mnie klimacik krajobrazu i swojski język dialogów tak bardzo zaślepił bym na premierę nie odczuwał problemów optymalizacyjnych a problemy z poprawnym działaniem gry z automatu minus do oceny bo gra 10/10 to powinna śmigać jak ,,ta lala'' i wyglądać przy tym jak szczere złoto. Cytuj
SlimShady 3 399 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Pismaki w pierwszej kolejność powinni oceniać przez pryzmat większej publiki, a nie ich samych, bo celem tego wszystkiego nie jest to, czy ON się bawił doskonale, tylko, żeby poszczególne osoby mogły z tego wyciągnąć wniosek, czy dana gra jest warta wydania pieniędzy, i czy im podejdzie. Już pomijam, że zjeby nawet nie mają pojęcia czym jest recenzja i zamiast zajawić temat, to będę ci opisywać scena po scenie jakby robili poradnik, albo w ich mniemaniu jak coś się dzieje w prologu, w ciągu pierwszych 15 minut, to możesz o tym pisać, bo to nie jest wtedy SPOILER. W zasadzie dobre dziennikarstwo już nie istnieje, albo jest w kompletnej niszy. 1 Cytuj
Paolo de Vesir 9 149 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Wracamy do (bez)zasadności ocen liczbowych - jeśli przeczytam recenzję 10/10, ale z tekstu wynika, że gra po prostu by mi bardzo podeszła to sama ocena ma wówczas identyczną wartość jak np. 7/10. Tak jak pisał Greg, obiektywnie można ocenić stan techniczny gry (jeśli ma się ku temu kompetencje), ocena jest tym jak z grą bawił recenzent i w takiej formie powinna zostać. Jak ktoś patrzy tylko na cyferki to sam jest sobie winien rozczarowania. Cytuj
Krzysztof93 1 328 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 7 minut temu, SlimShady napisał(a): Już pomijam, że zjeby nawet nie mają pojęcia czym jest recenzja i zamiast zajawić temat, to będę ci opisywać scena po scenie jakby robili poradnik, albo w ich mniemaniu jak coś się dzieje w prologu, w ciągu pierwszych 15 minut, to możesz o tym pisać, bo to nie jest wtedy SPOILER. W zasadzie dobre dziennikarstwo już nie istnieje, albo jest w kompletnej niszy. Recenzje Starfielda to często blogi pod tytułem ,,moje przygody w kosmosie'' i opisują co robili jak w pamiętniku. Prasa branżowa dla mnie umarła dawno temu, gardzę. Cytuj
drozdu7 2 812 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Ja wolę właśnie dyskusje o ulubionych grach a nie o ocenach i udowadnianie jeden drugiemu czy coś jest OBIEKTYWNIE 10/10 kiedy stojące naprzeciw siebie osoby kierują się SUBIEKTYWNYMI odczuciami. Tak samo o wiedźminie 3, batmanie, mass Effect 2 czy half life 2 wolę mówić jako o gierkach życia, bo wiem że praktycznie do każdej gierki można się przyjebać w kwestii oceny Cytuj
Paolo de Vesir 9 149 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Przypominam, że wg. ocen liczbowych Death's Door jest lepszą grą niż Returnal. No, ale niższa klasa lubi cyferki w recenzjach, jest wtedy co porównywać Cytuj
Pupcio 18 494 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Dzięki Figaro, mogłeś dać to yebane 9 i byłby spokój a tak znowu uruchomiłeś starych ludzi 5 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi