Figaro 8 204 Opublikowano 13 marca 2016 Opublikowano 13 marca 2016 (edytowane) Możesz od trójki. Możemy się nawet wymienić jakbyś miał coś tam ciekawego na PS3 Edytowane 13 marca 2016 przez Figaro Cytuj
SlimShady 3 380 Opublikowano 13 marca 2016 Opublikowano 13 marca 2016 Konkretnie to mam na mysli koncowke z rikiya Cytuj
Ludwes 1 682 Opublikowano 13 marca 2016 Opublikowano 13 marca 2016 Możesz od trójki. Możemy się nawet wymienić jakbyś miał coś tam ciekawego na PS3 Dużo kupuję cyfrowo, a to, co mam w pudełku, widzę, że już ograłeś, także chyba nic z tego nie będzie. Ale dziękuję za propozycję, miło mi. Cytuj
decoyed 707 Opublikowano 13 marca 2016 Opublikowano 13 marca 2016 Ze scen wartych zapamietania to troche tego bylo: - Rikiya i jego poswiecenie dla Kazumy. Mega motyw. Szkoda bylo goscia tym bardziej jak w grze spedzilem z nim sporo czasu "na miescie" i wykonujac misje poboczne z jego niedokonczonym tatuazem.- Jedna z ostatnich scen jak Haruka skapnela sie, ze Kazuma chce sie z nia pozegnac i to dla tego zabral ja ze soba na "misje".- I moja ulubiona scena jak Mine przejrzal na oczy po ostatniej walce. Jak ja chcialbym zobaczyc Yakuze z nim w roli glownej. Najlepsza postac zaraz po Majimie. Jak 4 okaze sie jeszcze lepsza to chyba bede musial zastanowic sie nad Ishin (czaje sie od premiery ale nie wiem jak to bedzie z przyjemnoscia grania z poradnikiem/tlumaczeniem). Cytuj
Mustang 1 735 Opublikowano 13 marca 2016 Opublikowano 13 marca 2016 Beyond: Two Souls PS4 - Bardzo interesująca pozycja, zremasterowana na PS4 i wydana teraz również na płycie wraz z Heavy Rain. Ostatecznie bardzo mi się spodobała, chociaż nieco mniej niż wspomniane HR. Niezwykle ambitny projekt, ze świetną grafiką (wyjątkowo bliski prawdziwemu filmowi), grą aktorską i intrygującą fabułą. Twórcy postawili na urozmaicenie rozdziałów, z których jedne stawiają na gameplay i akcję w mocno różniących się lokacjach (szczerze mówiąc podobały mi się mniej), a inne bardziej na eksplorację mniejszych pomieszczeń, dialogi i decyzje. Nie jestem do końca przekonany do nowego w stosunku do HR systemu walki, poza tym praca kamery mogłaby być lepsza. Ale to drobiazgi, całość wypada zdecydowanie dobrze, jeśli nastawić się na interaktywny film o tematyce zjawisk paranormalnych (ale nie horror, tylko połączanie akcji z dramatem). Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 14 marca 2016 Opublikowano 14 marca 2016 (edytowane) Podróż (zwane też Journey) - ładna gierka o trzymaniu gałki do przodu przez 2h. Fajna muzyka. 7/10 e: przecież gierka jest przetłumaczona, nie wiem o co mi chodziło Edytowane 14 marca 2016 przez raven_raven Cytuj
chmurqab 3 192 Opublikowano 14 marca 2016 Opublikowano 14 marca 2016 Podróż (nie wiem dlaczego przetłumaczono tylko i wyłącznie tytuł, ale whatever) - ładna gierka o trzymaniu gałki do przodu przez 2h. Fajna muzyka. 7/10 To jest jedna z naprawdę garstki gier, przy której na głos, pod wpływem wrażenia nad designem plastycznym, powiedziałem coś w deseń holy fucking shit. Chodzi o śmiganie po piasku przy zachodzie z kolumnami w tle. Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 14 marca 2016 Opublikowano 14 marca 2016 Yep, nie neguję artystycznych doznań, bo pod tym względem wrażenie na mnie zrobiło. Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 14 marca 2016 Opublikowano 14 marca 2016 (edytowane) Podróż (nie wiem dlaczego przetłumaczono tylko i wyłącznie tytuł, ale whatever) - ładna gierka o trzymaniu gałki do przodu przez 2h. Fajna muzyka. 7/10 zabrzmi to obleśnie pretensjonalnie ale zastanawiałeś się nad zakończeniem, czym właściwie była tytułowa podróż i dlaczego zaimplementowano właśnie tak spotkania z losowymi graczami? jak dla mnie z jednej strony to tytuł na max 6+ (za sam gameplay) ale z drugiej fajnie jeśli ta każulowa formuła pomogła trafić takiemu produktowi do szerszego grona odbiorców Edytowane 14 marca 2016 przez nobody Cytuj
Gość suteq Opublikowano 14 marca 2016 Opublikowano 14 marca 2016 raven nie ma serca, potwierdzone info Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 14 marca 2016 Opublikowano 14 marca 2016 Ocenianie gry wyłącznie za gameplay, byłoby jak ocenianie filmów wyłącznie za fabułę. Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 14 marca 2016 Opublikowano 14 marca 2016 Jeśli już chcemy trzymać się tych śmiesznych cyferek (a w sumie jakoś trzeba kłaść te gry na skali), to gdybym miał ocenić za gameplay dałbym 4/10. Przeżycia artystyczne to 9/10. Średnia wychodzi nawet niżej niż to co dałem. Było OK, po prostu nie jest to dla mnie produkcja warta większych spustów. Nie rozumiem, dlaczego każdy musi teraz się zachwycać albo "nie ma serca". Nie kupuję tego tłumaczenia, jakoby doznania pozagrowe miałyby robić jakąś produkcję. Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 14 marca 2016 Opublikowano 14 marca 2016 nie potrafiłbym wystawić Journey "10" z tak krótkim singlem i gameplayem, pomimo tego że za nazwijmy to "warstwę niegrywalną" jak najbardziej na to zasługuje. tworzenie średniej wypadowej także byłoby niesprawiedliwe (zwłaszcza gdy gameplay srogo ciągnie ocenę w dół). moim zdaniem przy grach nastawionych głównie na fabułę, klimat, doznania artstczne powinny widnieć 2 oceny (tak by każdy odbiorca wiedział na co może liczyć, jeśli jest zbyt leniwy by zajrzeć w samą treść recenzji). Cytuj
Gość ragus Opublikowano 15 marca 2016 Opublikowano 15 marca 2016 Metroid Zero Mission (GBA) Wzięli zamysł jedynki z NESa, w którą nie da się grać i ubrali to w szaty Super Metroida. Wypaliło? Tempo rozgrywki niesamowite, projekty map cudowne, sterowanie fenomenalne, epilog mocno mnie zaskoczył. Co nie zagrało? Bossowie trochę słabi, wszystko już było w Super Metroid, tylko lepiej. Nie są źli, ale za mało i za łatwo się ich pokonuje. Dlatego 9/10 zamiast 10/10. Cytuj
decoyed 707 Opublikowano 15 marca 2016 Opublikowano 15 marca 2016 Tak z ciekawosci: dla czego nie da sie grac w pierwszego Metroida? Ogrywam wlasnie na wii u i mimo upierdliwego szukania przejscia czy powtarzalnosci lokacji gra sie przyjemnie. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 15 marca 2016 Opublikowano 15 marca 2016 Jeśli już chcemy trzymać się tych śmiesznych cyferek (a w sumie jakoś trzeba kłaść te gry na skali), to gdybym miał ocenić za gameplay dałbym 4/10. Przeżycia artystyczne to 9/10. Średnia wychodzi nawet niżej niż to co dałem. Było OK, po prostu nie jest to dla mnie produkcja warta większych spustów. Nie rozumiem, dlaczego każdy musi teraz się zachwycać albo "nie ma serca". Nie kupuję tego tłumaczenia, jakoby doznania pozagrowe miałyby robić jakąś produkcję. Ale takie wyciąganie średnich z gier jest trochę bezsensowne. Stare przygodówki nie miały w ogole gameplayu oprócz klikania i szukania przedmiotów to co 1/10? Cytuj
Mejm 15 296 Opublikowano 15 marca 2016 Opublikowano 15 marca 2016 Jezu, nie plakal po Journey to nie plakal, dajcie mu spokoj. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 15 marca 2016 Opublikowano 15 marca 2016 Jezu, nie plakal po Journey to nie plakal, dajcie mu spokoj. Ale nie mów mi jak mam życ ok? Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 15 marca 2016 Opublikowano 15 marca 2016 Ori and the Blind Forest Definitive Edition Przeszedłem oryginał parę miesięcy temu, uważam go za cudowną i piękną grę. Tak samo myślę o Definitive Edition, jednak patrząc przez pryzmat nowości w tym wydaniu, tak też go ocenię: DE dodaje nam 1 (2) nowe lokacje, 2 nowe skille, ulepszone drzewka umiejętności, fast travel, powrót do world eventów, możliwość gry po ukończeniu, inne generalne usprawnienia. Cena to 5 dolców dla tych co już oryginalnego Oriego mają, bądź pełna cena 20 dolców, czyli tyle ile kosztował Ori podstawowy. Osobiście czuję lekki niesmak, bo nowej zawartości jest mimo wszystko mało, a cała reszta powinno być dodana w jakimś normalnym patchu, a nie specjalnej wersji gry. Mimo wszystko Ori pozostaje cudowną grą, świetną metroidvanią z boskimi elementami platformowymi i eksploracyjnymi. Przepięknie wygląda i brzmi, wzrusza i bawi. Ci co nie grali nigdy - brać i grać, bo tytuł jest tego wart. Dla tych co ograli podstawkę, radzę się zastanowić, czy na pewno DE jest dla nich. Ocena samej gry: 9+/10 Ocena DE przez stosunek zawartości do ceny: 5/10 2 Cytuj
Paliodor 1 761 Opublikowano 15 marca 2016 Opublikowano 15 marca 2016 Ocenianie gry wyłącznie za gameplay, byłoby jak ocenianie filmów wyłącznie za fabułę. W gry się gra więc gameplay>fabuła>szukanie jakichś wyszukanych doznań w graniu w pixele. 1 Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 15 marca 2016 Opublikowano 15 marca 2016 Ocenianie gry wyłącznie za gameplay, byłoby jak ocenianie filmów wyłącznie za fabułę. W gry się gra więc gameplay>fabuła>szukanie jakichś wyszukanych doznań w graniu w pixele. Spoko jak mialem 15 lat też tak myślałem. Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 16 marca 2016 Opublikowano 16 marca 2016 (edytowane) God of War Wstąpienie Czy warto zagrać? Jak najbardziej, jest co prawda typowo pompatyczno-epicko-zajebiście, ale to nie byłaby opowieść o Kratosie, gdyby tego zabrakło. Dodatkowe zabawki naszego bohatera , m.in. artefakt sterujący czasem, bardzo urozmaicają i tak nie nudzącą się rozgrywkę. Przejście zajęło mi 10h, także nie jest tragicznie, jak ktoś ma chęć na multi, to ludzie jeszcze grają, ale że mientki bolek jestem w te klocki, to odpuściłem. Mientki bolek poleca / Edytowane 16 marca 2016 przez Andreal 2 Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 16 marca 2016 Opublikowano 16 marca 2016 Ocenianie gry wyłącznie za gameplay, byłoby jak ocenianie filmów wyłącznie za fabułę. W gry się gra więc gameplay>fabuła>szukanie jakichś wyszukanych doznań w graniu w pixele.Paliodor a to nie ty przypadkiem broniłeś Wieśka 3 "no bo w rpg liczy się nie gameplay a fabuła", oraz uwielbiasz Snejk Itera - grę z gameplayem na max 7=/10? Cytuj
Suavek 4 654 Opublikowano 16 marca 2016 Opublikowano 16 marca 2016 Od gameplay'u Snake Eatera proszę się grzecznie odpie*dolić. Przeszedłem cztery razy na różne sposoby i bawiłem się przednio, i to bez kamery TPP. Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 16 marca 2016 Opublikowano 16 marca 2016 no ja bym dał nawet pełne 7 dla wersji z gorszą kamerą ale chciałem wzmocnić efekt Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi