Skocz do zawartości

własnie ukonczyłem...

Featured Replies

Opublikowano

Mów mi więcej:*** Ja sobie na deser świąteczny zostawiam. Oj coś czuję że dwie gierki ograne w grudniu wskoczą do mojego TOP3 GOTY2016

• Odpowiedzi 13,7 tys.
  • Wyświetleń 1,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Jak widze forumowych "wspierajacych" day 1:   czwartek, caly dzien, statusy na forum - gdzie ten ku.rwa kurier, zaje.bie ch.uja, juz czwartek a jeszcze go nie ma, no ku.rwa lepiej zeby byl przed we

• Call of Duty Black Ops 3 - nigdy nie lubiłem podserii Black Ops. Jedynka doceniana za fajny scenariusz moim zdaniem klęka od natłoku złych gameplayowych rozwiązań, dwójka miała tak żenująco naciąganą

• Freshly-Picked Tingle's Rosy Rupeeland  Bardzo dziwna gra, w której chodzimy największym zwyrolem spod ręki Nintendo - Tinglem. Cała gra to taka trochę inna zelda, trochę łazisz, trochę walczysz (tin

Opublikowano

W 'Inside' motyw

ojej pożarły mnie rybki i teraz nie potrzebuję używać płuc oraz 'odwróconej wody' i nagłego braku działania praw fizyki

był kompletnie z dupy i zaburzył mi pełniejszą immersję z tym tytułem.

Opublikowano
Metal Gear Rising 

Dobra przyznaję, trochę nie doceniłem kiedyś tej pozycji, a może raczej niepotrzebnie podzieliłem fun z gameplayu, przez pryzmat czasu, w jaki idzie ją ukończyć za pierwszym razem. Platinum Games ładnie uratowało postać Raidena z MGS2, zrobionego pod publikę i spłaszczonego w "czwórce" na modłę Gray Foxa... po prostu darując sobie cały ten poważny mgsowy patos, a idąc totalnie w młodzieżową i mocno over the top konwencję. 

System walki choć prosty i z command listą ubogą nawet na tle takiego God Of War 2, dzięki dopracowanym animacjom, oraz dynamice sprawia mega satysfakcję. Blade mode i finiszery Zandatsu nie nudzą nawet po setnym odpaleniu. 

giphy.gif

To jak kroi się na 1000 pieces praktycznie wszystkich przeciwników, albo odstawia Raidenem akcje zarezerwowane dotąd wyłącznie dla cut scenek w MGS4 wypada po prostu cudownie. To co czasem zawodzi to przede wszystkim parry, które ze względu na konieczność wychylania analoga w stronę przeciwnika nie zawsze zdaje egzamin, przez wariującą kamerę, która czyni tę pozycję idealną do potyczek 1v1, ale już niekoniecznie z grupą przeciwników. 

Trochę szkoda też, że wzorem Devil May Cry, czy wspomnianego Goda II Platinum nie zdecydowało się na płynne zmienianie broni w czasie walki, co zawsze pozytywnie wpłynęło by na rozbudowanie listy zagrań, a kółko poza stealth killami praktycznie nie jest wykorzystywane w czasie walki, np. w formie dashów. 

To czym gierka jednak stoi najbardziej, to świetne walki z bossami. Pierwszy boss w prologu i akcje jakie gra tam serwuje, to po prostu esencja szaleństwa tego studia i łamania zbędnych praw fizyki. Final bossa spokojnie zaliczam do najwredniejszych (pipi)i, z jakimi miałem kiedykolwiek do czynienia w gierkach video (serio nawet przereklamowana Alma z NGB/ Sigma 1 na Way of The Ninja była mniej w(pipi)iająca). 

Sporo do ich zayebistości dodaje muzyka, która w przypadku najlepszego bossa autentycznie nie pozwoliła mi na podjęcie decyzji o wcześniejszych pójściu spać, do czasu skopania jego dupska. :banderas:

6h czystej growej zayebistości i najlepszy MGS od czasów Snake Eatera. 9-/ :fsg:

Opublikowano

Sorry, nobody, ale jak Ty masz takie zaległości i w końcówce 2016 roku przechodzisz MGR to ja chyba przestanę brać Cię za prawdziwego gracza.

Opublikowano

po pierwszym zdaniu mógłbyś wysnuć że ukończyłem go już wcześniej. już w 2013. gdybyś je przeczytał :v

Opublikowano

Raven_raven nie gra w gry, ja nie czytam postów. ;(

Opublikowano

Chyba najlepszy mgs od czasów dwójki

Opublikowano

mgs z tego słaby, choć i tak lepszy od wszystkiego po 2005, za to gameplay najlepszy w "serii". 

Opublikowano

Podobno platyna w tej grze jest tak trudna, że aż mityczna.

Nie wiem bo nie grałem niestety jeszcze.

Opublikowano

wymaga m.in. pokonania wszystkich bossów na hard, bez odniesienia choć jednego obrażenia. nawet nie próbowałem podchodzić :>

Opublikowano

Jest ciężka ale do zrobienia. To nie jest Ninja Gaiden 2 w którym bili mnie na normalu i zrobienie tam calaka to jest ponad moje wyobrażenie.

Opublikowano

Sorry, nobody, ale jak Ty masz takie zaległości i w końcówce 2016 roku przechodzisz MGR to ja chyba przestanę brać Cię za prawdziwego gracza.

A to nie ty przypadkiem w 2016 ogrywales dopiero (pierwsze) girsy?

A tak, to ty

Gears of War Ultimate - Koniec z hejtowanie pudzianów - grało mi się zaje.biscie! No takiego mięsistego gunplayu to szukac ze świecą, rzadko się zdarza. Do tego klimat, klimat i jeszcze raz klimat, swietny design locustów (choc mała róznorodnosc), budujący atmosfere soundtrack, delta squad i przehói RAAM. Prócz małej ilosci bossów i nie mozliwosci przyspieszania codeców nie mam właściwie do czego się przyczepic  - jak żałuje że nie pokusili sie o pelnoprawny remake dwóch nastepnych czesci, ale trudno i reszta czeka juz na dysku. 

Opublikowano

Ale weź mnie nie pogrążaj, ok?

Opublikowano

XD

Opublikowano

Chciałby zobaczyć jak ktoś ogrywa wszystkie sztosy na bieżąco. Chyba tylko ludzie kupujący jeden sprzęt na generację byliby w stanie coś takiego wykręcić, chociaż na pastgenach to i z tym byłby problem jak ktoś lubi różne gatunki gier.

Opublikowano

Chciałby zobaczyć jak ktoś ogrywa wszystkie sztosy na bieżąco. Chyba tylko ludzie kupujący jeden sprzęt na generację byliby w stanie coś takiego wykręcić, chociaż na pastgenach to i z tym byłby problem jak ktoś lubi różne gatunki gier.

Ile tych sztosów rocznie wychodzi? Z max 5?

Mowie tu o dużych konsolach.

Opublikowano

Taaa, 5 XD

Opublikowano

Nie no, z 10-12 rocznie by się znalazło spokojnie. Ogrywanie jednej gry na miesiąc nie jest jakimś nadzwyczajnym przedsięwzięciem. 

Opublikowano

Taaa, 5 XD

Ja w tym roku może z max 6 widzę gier wartych przejścia.
Opublikowano

W tym roku ograłem 11 gier z tego roku i jeszcze widzę kilka tytułów do których muszę przysiąść, ale faktycznie da się na spokojnie ogarnąć jak się nie ma żadnych backlogów.

Taaa, 5 XD

Ja w tym roku może z max 6 widzę gier wartych przejścia.

Wal.

Opublikowano

Tlg, mother russia, doom, ds3, to tak z miejsca. Jak pomyślę to w sumie więcej must have ów nie ma dla mnie w tym roku bo volgarra czy re0 ktore sa remasterami to nie licze nawet.

Titanfalla 2 tez bym dopisał w sumie.

Edytowane przez XM.

Opublikowano

Nie pograłbyś w Dishonored 2? :frog: 

Opublikowano

Hyper Light Drifter, Inside, Horizon 3, Deus Ex, Dishonored 2, Ratchet, Owlboy, Civ 6, Salt&Sanctuary.

Dopisałbym do tego a dorzucajac handhelda to już w ogóle.