Skocz do zawartości

własnie ukonczyłem...

Gość Orson

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Fire Emblem The Sacred Stones (przeszedlem na 3DS)

To byl moj pierwszy kontakt z seria ale na pewno nie pierwszy z taktycznym rpg. System permadeath sprawdza sie w grze rewelacyjnie - dzieki niemu nie ma mowy o bezmyslnym szarzowaniu podpakowanymi postaciami na jana. Jeden blad i do konca gry nie mamy przydatnej postaci. Co mi sie bardzo spodobalo to fundusze przyznawane/zdobywane na "rozbudowe" armii. Dokladnie to fakt, ze nie sa ograniczone. Dolozmy do tego dosyc szybko zuzywajaca  sie bron a otrzymujemy genialny system potyczek gdzie gra docenia ostrozne planowanie, przemyslane ataki a nie godzinne pakowanie postaci (jest to mozliwe ale w bardzo ograniczonym zakresie - funduszy nie starcza na dopakowanie na 100% kazdego wojaka). Fabularnie ok. Nie chce nikomu zdradzac szczegolow - jezeli lubicie taktyczne rpg to warto siegnac po ta pozycje. Calosc pekla w okolo 22h wiec troche malo, ale byly to udane 22h. Musze teraz odpoczac przy mniej wymagajacej pozycji i niedlugo z czystym sumieniem zabrac sie za Fire Emblem Awakening.

Opublikowano (edytowane)

ide o zaklad ze przez te lata ten balon oczekiwan co do hl3 urosl juz do takich rozmariow ze na pewno jesli kiedykolwiek ta gra wyjdzie to ich ona w pelni nie udzwignie i zostanie okrzyknieta najgorsza z trylogii

Dla mnie wystarczyłby EP3 o długości EP2 wydany na past geny, wersja source z EP2 nie była wcale taka zła. Podejrzewam, że większość graczy w moim wieku przełknęłaby grafikę kosztem możliwości poznania zakończenia HL2.

A HL3 niech sobie wychodzi kiedy chce i na co chce

Edytowane przez Andreal
Opublikowano

rubas od paru lat jest na szczycie mojej czarnej listy najbardziej znienawidzonych ludzi w tej branzy....(pipi)a jakby to byla marka sony czy microsoft to juz bysmy mieli pewnie half life 7 na premiere ps4....a tak (pipi)a dalej obludne czekanie...ja wiem, ze lepiej raz na jakis czas a genialnie, zamiast odcinac kupony ale ilez mozna, no (pipi)a ile mozna czekac :( :(

Serio wolałbyś żeby z HL zrobiono tasiemca?

Opublikowano

Rewolucyjny w HL2 był Steam :) Pamiętam ten dzień dobrze, nabyłem gierkę w Empiku, pobiegłem do domu i zacząłem instalować. Jakiś cymbał zdecydował by to wydać na 5 czy 6 płytach CD. Instalacja Steama przeszła gładko i po godzinie grałem. A wieczorem czytałem na forach bluzgi pod adresem grubasa, bo Steam nie wytrzymał naporu ludzi i nie mogli grać. A sam HL2? Piękna woda, piękne tekstury, no i rewelacyjne miejscówki. Ale żadnej rewolucji tam nie widziałem.

No steam to faktycznie było coś świeżego i wcześniej niespotykanego. Ale udoskonalona fizyka, jako rewolucja? Może GTA4 też było rewolucją z powodu Euphorii? IKSDE

Opublikowano

Iksde to jestes ty i twoje posty. Grales czy jak zwykle w pe recke przeczytales, wlazles na metacrtic zobaczyć oceny i sprzedaż na vgchartz?

Opublikowano

Grałem pierwszą godzinę i wyłączyłem z nudów. Beznadziejne, skrypty, odmóżdżające pif paf, staratatata.

Bluber, poważnie, przestań mylić rewolucję z EWOLUCJĄ. Za(pipi)ista gierka, ale rewolucja w gatunku? Dopracowane epizody jako ich synonim? No beskitu.

Opublikowano

Tak serio, serio, to najwyraźniej inaczej pojmujemy definicję rewolucyjności. Dla mnie ta była godna tego określenia do końca ubiegłego stulecia (HL1, Doom, SS itp.).Teraz to jedynie ewolucja. Raz większa jak Crysis, czy właśnie HL2, raz mniejsza. Tyle.

Opublikowano

Niech będzie. Odwołuję to, zwalając na własne IMHO. Czytaj; steam to rewolucja (mówiłem!). Fizyka i grafika - Ewolucja najwyżego sortu. Prawdziwa rewolucja nadejdzie dopiero wraz z fpsami z prawdziwego zdarzenia w VR. IMHO.

Opublikowano

Nobody jak czytałem to kopałem telewizor. Takie słowa poza CW nie są śmieszne  :mellow:

Powiadam wam, zapowiedziany source 2 + Oculus Rift = nowy, rewolucyjny HL który pokaże jak się powinno robić gry pod VR. Tak będzie. Proszę, no niech tak będzie :<

Opublikowano

Z calego przejscia HL2 + epizody pamietam jedynie zakonczenie ep2. Pewnie dlatego, ze skonczylem gre tylko raz. Fizyka spoko, woda swietna (kiedys wyglad wody byl miara zayebistosci grafiki) ale w sumie jakos mnie to wszystko nie porwalo. Pierwszy Unreal mial imho o wiele lepszy klimat i momenty.

Opublikowano

Jak ktoś skończył już HL2 to polecam ściągnąć cinematic mod 2013 i przejść sobie jeszcze raz.

Mod zmienia trochę klimat ale daje grze drugie życie, mnie zachęcił żeby skończyć 4 raz :P

iRTwB7T.jpgIkxIGx8.jpg

Opublikowano

Pare miechow po premierze byl pierwszy mod (nie wiem nawet czy nie oficjalny, cos w ten desen), ktory dodawal lepsza wode i refleksy swietlne. Bylo zayebiste zdjecie trzymanego rewolweru, w ktorym dobijalo sie swiatlo z zachodzacego slonca. Robilo wrazenie.