Opublikowano 15 sierpnia 201113 l Nowa gra od: Sudy 51 i Grasshopper Manufacture Strona: http://lollipopchainsaw.co.uk/ Tworzona na: PS3 i X360 Grę wydaje: WB Games Za niezgrani.pl W Lollipop Chainsaw wcielimy się w osiemnastoletnią cheerleaderkę imieniem Juliet Starling, która zapragnęła odwiedzić swego chłopaka uczącego się w San Romero High School. Miejsce okazuje się jednak opanowane przez zombie (znowu te zombie!), więc nasza bohaterka musi wykazać się zręcznością w obsługiwaniu… piły łańcuchowej. Pomyślelibyście, że będzie brutalnie i krwawo, ale to by było zbyt proste. Zamiast tego Suda wymyślił, że zamiast flaków z zombiaków wylewać się będzie… różowe światło. Jak tłumaczy Suda: "Chciałem zrobić grę akcji z elementami horroru z akcją osadzoną w szkole już od jakiegoś czasu. Coś, gdzie klasy, korytarze, sale gimnastyczne nagle zamienią się w coś zupełnie innego. Pracowałem też nad pomysłem zrobienia z piły łańcuchowej głównej broni, a gdy pomysł na Juliet zaczął się formować, byłem przekonany, że będzie to do siebie pasować idealnie. Jedak zamiast rozprysków krwi nasze zombie emitują rozbłyski różowego światła. Moglibyśmy iść w kierunku gore, ale chcieliśmy nadać grze bardziej popowego wrażenia." Walka nie będzie jednak polegać tylko na wycinaniu kolejny fal nieumarłych, w końcu Juliet jest cheerleaderką. Jak dodaje Yoshimi Yasuda: "Będą oczywiście ruchy, które będą wykorzystywały gimnastyczne umiejętności Juliet. Można walczyć innymi sposobami niż tylko piłą i dobrą zabawą będzie zrozumienie, kiedy użyć danego ataku." Suda powiedział też parę słów o powstawaniu ścieżki dźwiękowej: "Zdecydowanie wkładamy wiele wysiłku w dobre udźwiękowianie gry. Jednym z powodów, dla których założyliśmy Grasshopper był fakt, że mogliśmy zająć się wszystkim na miejscu, a dźwięk ma u nas zapewnione specjalne traktowanie. Zespół dźwiękowców prowadzony jest przez Akirę Yamaokę, obecnie pracują nad całym szeregiem popowych utworów. Dźwięk może być częścią rozgrywki, ale na razie nie chcemy mówić, w jaki dokładnie sposób miałoby się to odbywać." Na koniec na prawdę świetny trailer: http://www.youtube.com/watch?v=zUUg3Sk_688 Po filmiku jestem na prawdę pozytywnie nastrojony. To takie NMH z laską jako główną bohaterką. Gra pewnie będzie wporzo bo to w końcu Suda Edytowane 15 sierpnia 201113 l przez the_m
Opublikowano 15 sierpnia 201113 l WTF? Blondynka, cycki, tyłek, zombie i piła mechaniczna? Co oni sobie myśleli jak robili tą grę?
Opublikowano 15 sierpnia 201113 l Typowa gra dla amerykancow. Hamburgery beda wniebowziete. Swoja droga co-op w multi samymi laseczkami moglby byc ciekawy
Opublikowano 15 sierpnia 201113 l Pewnie będzie z tego coś jak Onechanbara ale Suda ma mój pełny kredyt zaufania. Mam tylko nadzieję, że tym razem sprzeda się dobrze i ekipa zabierze się za Killer9.
Opublikowano 16 sierpnia 201113 l WTF? Blondynka, cycki, tyłek, zombie i piła mechaniczna? Co oni sobie myśleli jak robili tą grę? To samo co przy Bayonetta, chociaż w tej grze widzę więcej sensu. Takie zestawie kompletnie dwóch różnych światów może być ciekawe.
Opublikowano 16 sierpnia 201113 l Suda i spółka to jednak mają głowę pełną pomysłów, czasem dosyć mocno odjechanych. No ale grunt, że nie popadają w schematy jak większość obecnych developerów. Aż strach pomyśleć, co jeszcze tkwi w ich głowach
Opublikowano 28 sierpnia 201113 l Autor http://www.youtube.com/watch?v=0FMqN0hd2co&feature=player_embedded gameplay z PAX
Opublikowano 31 października 201113 l Autor Co jak co ale trailery ta gra ma świetne Edytowane 31 października 201113 l przez the_m
Opublikowano 31 października 201113 l Halloween trailer wyszedł im świetnie. Jak tylko cena gry spadnie poniżej 100zł to z pewnością się zaopatrzę. Fajnie będzie kasować piłą te zombiaki.
Opublikowano 27 maja 201212 l Do premiery jakieś 3 tygodnie. Ktoś kupuję czy to tylko ja czekam na słodką Juliet? :* Gameplay Edytowane 27 maja 201212 l przez zalef88
Opublikowano 27 maja 201212 l Kupię na pewno ale raczej w późniejszym okresie bo budżet mam napięty i niektóre gierki muszą poczekać. Ale na pewno zabawa będzie przednia i pokręcona co widać po trailerach. Edytowane 27 maja 201212 l przez Paliodor
Opublikowano 27 maja 201212 l Dead Rising to przypomina, tylko z bardziej rozbudowaną walką. Shadows of the Damned bardzo mi się podobało, to też raczej sprawdzę, ale jak stanieje.
Opublikowano 1 czerwca 201212 l Autor Nie wiem co jest w tej grze ale ciągnie mnie żeby ją kupić zaraz po premierze. Już od pierwszego i drugiego trailera jestem mocno zaciekawiony. Swoją drogą Grasshopperzy się nieźle "rozskakali" w tej generacji jako jedni z nielicznych japońskich devsów , zaraz obok Platinum, wypluwają gry jedna po drugiej i to dobre gry.
Opublikowano 2 czerwca 201212 l Gra ma taki zwariowany klimat, że z pewnością będzie się przy niej fajnie bawiło.Oby tylko system walki był dość rozwinięty, a będzie spoko. Plejada bad guy'ów również jest niczego sobie. Będzie ubaw przy graniu to pewne.
Opublikowano 7 czerwca 201212 l Wczoraj zacząłem grać. Lekko zwariowana pozycja, choć przyjemna. Na początku używam w sumie tylko jednego przycisku (piły) i skoku, ale lista zablokowanych kombosów jest długa, więc pewnie się rozkręci. Podoba mi się poczucie humoru, a bohaterka... ma fajne cycuszki i ogólnie nieźle ją wykreowano - taki połączenie przesłodzonej cheerleaderki z bezwzględnym łowcą nieumarłych ;-D
Opublikowano 9 czerwca 201212 l Trochę screenów z E3 - http://www.gamersyde.com/news_e3_plenty_of_screens_for_lollipop-12976_en.html Do premiery kilka dni, ja już zamówiłem
Opublikowano 9 czerwca 201212 l Jak ktoś lubi klimaty Sudy, to kupować, to jego najlepsza i najbardziej poryta gra. Pastisz popkultury, kicz wylewa się hektolitrami, a walki z bossami i oni sami niszczą kompletnie.
Opublikowano 13 czerwca 201212 l Ogólnie gra wygląda ciekawie, jednak wydaje mi się, że na dłuższą metę może się znudzić. Jakieś demo jest? Edytowane 13 czerwca 201212 l przez Bojan_Zaw
Opublikowano 13 czerwca 201212 l Autor Trailer jak zwykle fajny Szkoda tylko, że gra niby wystarcza tylko na 4h, a replayability jest ponoć żadne. Nawet jeżeli te 4h to przesada to i tak gra na mniej niż 10h to trochę słabo...
Opublikowano 17 czerwca 201212 l Gram na hardzie i jak na razie nie jest łatwo. Nie raz zginąłem ale na szczęście checkpointy są dobrze "rozstawione" więc nie trzeba powtarzać za dużo w razie śmierci. Jestem aktualnie przed drugim bossem (w sumie chyba 6), a na liczniku mam jakieś 3 godziny także komentarze typu "gra na 4h" to NIE PRAWDA. Co do samej gry to jestem pozytywnie zaskoczony, fajnie się w to gra i należy się twórcom WIELKI + za pomysły, humor i świetną muzykę. Jak przejdę to napiszę coś więcej