Maniaczek 5 Opublikowano 7 grudnia 2011 Opublikowano 7 grudnia 2011 (edytowane) Wszystko rozpocznie się w grudniu.Po grudniowej aktualizacji usługa Xbox LIVE uzyska pełną integrację z technologią Kinect. Skorzystaj z nowych funkcji i kontroluj aplikacje interfejsu głównego za pomocą głosu lub ruchu ręką dzięki technologii Kinect dla konsoli Xbox 360. Dziś po aktualizacji zauważyłem' date=' iż żadnej kontroli za pomocą głosu na POLSKIM XBL nie uświadczymy. To oczywiście nie jedyne braki, bo nie ma także: - [b']SKYPE[/b] (MIAŁ BYĆ!!!) - YouTube (na POLSKIM XBL żadnego info, że będzie w przyszłości - w przeciwieństwie do dash'ów z zachodnich regionów gdzie taka informacja się pojawia) - Okładek dla niektórych gier na POLSKIM XBL (naprawdę wierzyłem, że wraz ze zmianą dasha zostanie naprawiona i ta usterka - rok temu obiecano to poprawić) No i mój osobisty mały minus dla braku podziału gier na dysku na "Gry Xbox 360" i "Gry Arcade". Teraz wszystko nasrane jest w jednej kategorii. Edytowane 7 grudnia 2011 przez Maniaczek Cytuj
Stinkmeaner 12 Opublikowano 7 grudnia 2011 Opublikowano 7 grudnia 2011 Dużo mniej czytelny ten nowy dash. Czy szybszy to nie wiem, bo i tak mało po poprzednim skakałem Anyway, mam wrażenie, że ten nowy potrafi chrupnąć. Pozostaje się przyzwyczaić... Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 7 grudnia 2011 Opublikowano 7 grudnia 2011 Może to dla kogoś istotne - po zalogowaniu na konto US podobno działa Zune. Wcześniej podobno było to niemożliwe. Cytuj
Daddy 4 226 Opublikowano 7 grudnia 2011 Autor Opublikowano 7 grudnia 2011 Jak ktoś nie może się zalogować to musi zaakceptować regulamin, YT ma być pod koniec grudnia, podobno Polacy dostaną jeszcze mlb.tv i dailymotion. nowy dash: + szybkość działania, zwróćcie uwagę jak po odpaleniu konsoli szybko się załaduje tak samo inne opcje/zakładki błyskawicznie się wygrywają w porównaniu do starego dasha + wygląd, bardziej dojrzały, estetyczny no i awatar jest schowany, poruszanie się po dashu to kwestia przyzwyczajenia do czegoś nowego, tak samo było z NXE. + zapisy w chmurze + wyszukiwarka bing super sprawa + podgląd video gier + system powiadomień aktywności i sygnałów - reklamy w zakładkach - w ''szybkie uruchamianie'' powinni dać wszystkie posiadane gry a nie tylko do 10 ostatnio używanych - w game marketplace nie można teraz wybrać listy wszystkich gier (ALL) - brak YT i innych aplikacji na starcie - kilka słówek nie jest przetłumaczonych - mając zune video nie można odpalić filmików z game marketplace przez konsolowy player jak wcześniej, trzeba wejść do zune Cały nowy dash na plus. maniaczek są kategorie gier, game marketplace>w lewo na games>game type 1 Cytuj
Mani 685 Opublikowano 7 grudnia 2011 Opublikowano 7 grudnia 2011 Pytanie do ludzi co mieli bete. Czy po akceptacji regulaminu zniknęła wam zakładka "preview" ? Bo wciąż mam ją u siebie i mnie wkurza. Cytuj
JoZi 14 Opublikowano 7 grudnia 2011 Opublikowano 7 grudnia 2011 (edytowane) O co chodzi z tymi grami zapisanymi w chmurze? Edytowane 7 grudnia 2011 przez JoZi Cytuj
Hum 3 699 Opublikowano 7 grudnia 2011 Opublikowano 7 grudnia 2011 (edytowane) Co tam nowy dashboard, który i tak daje rade, Splinter Cell Conviction za niecale 1400M$P w obecnej promocji z UK. Edytowane 7 grudnia 2011 przez Humulin Cytuj
Gość Ofsajd Opublikowano 7 grudnia 2011 Opublikowano 7 grudnia 2011 O co chodzi z tymi grami zapisanymi w chmurze? chodzi o to że save'y będą zapisywane na serwerach MS, jak Ci się z(pipi)ie coś na dysku/padnie Ci to później będziesz mógł je bez problemu ściągnąć/odzyskać. Sony wprowadziło coś takiego wraz z usługą PS Plus. btw. fajny ten dash Cytuj
JoZi 14 Opublikowano 7 grudnia 2011 Opublikowano 7 grudnia 2011 (edytowane) Co tam nowy dashboard, który i tak daje rade, Splinter Cell Conviction za niecale 1400M$P w obecnej promocji z UK. Bez szału, na polskim LIVE jest za 1020 MSP ;p EDIT: Drażni mnie na razie ten nowy dashboard poza oczywistymi plusami (szybkość) mam wrażenie że postawili efektowność nad efektywnością (tysiące kafelek w których ciężko się połapać) Edytowane 7 grudnia 2011 przez JoZi Cytuj
easye 3 373 Opublikowano 7 grudnia 2011 Opublikowano 7 grudnia 2011 Kwestia przyzwyczajenia. Dla mnie jest tak samo intuicyjny, jak stary. Podobaja mi sie nowe zakladki, osiagnoecia, biblioteka gier, ktora teraz wyglada rewelacyjnie, becony, itp. Gry zapisane w chmurze trzeba aktywowac i teraz moje pytanie-zapisuja sie w obu miejscach, na dysku i serwerach? Nie do konca czaje powiazania z facebookiem, bo co niby sie tam zmienilo? Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 7 grudnia 2011 Opublikowano 7 grudnia 2011 Gry zapisane w chmurze trzeba aktywowac i teraz moje pytanie-zapisuja sie w obu miejscach, na dysku i serwerach? Też mnie to interesuje. Jeżeli nie działa to na zasadzie backup'u save'ów zapisanych na dysku to mam taką chmurę w pupie. Cytuj
[InSaNe] 2 478 Opublikowano 7 grudnia 2011 Opublikowano 7 grudnia 2011 (edytowane) Ja mam problem, by się w tym odnaleźć ;] Gdzie np. widać nowe filmiki dot. gier, m.in. te poradniki od IGN (prowadzone przez Jessicę Chobot) itd.? EDIT: Znalazłem. Ja pierdzielę, ale to teraz poukrywane Edytowane 7 grudnia 2011 przez [InSaNe] Cytuj
maciekww28 848 Opublikowano 8 grudnia 2011 Opublikowano 8 grudnia 2011 jbc to nie działa jeden ze standardowych tematów (theme czy jak to tam się pisze) - xbox 360 ciekawe co robili testerzy? Cytuj
Soq 226 Opublikowano 8 grudnia 2011 Opublikowano 8 grudnia 2011 Pytanie do ludzi co mieli bete. Czy po akceptacji regulaminu zniknęła wam zakładka "preview" ? Bo wciąż mam ją u siebie i mnie wkurza. Też brałem udział w becie i niestety zakładka "preview" nadal widnieje w dashu. Cytuj
Mani 685 Opublikowano 8 grudnia 2011 Opublikowano 8 grudnia 2011 tzn nie "preview" a "pre release" bodajze a moje zdanie na temat dasha podtrzymuje. za bardzo przebajerowany i rozpierdzielone to wszystko. i czemu do cholery nie zostawili w grach wyboru A-Z do kazdego rodzaju (arcade,GOD, indie) z osobna. Teraz wszystko nawalone tak jest ze ja pierdziele. Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 8 grudnia 2011 Opublikowano 8 grudnia 2011 (edytowane) w grach masz wybor z osobna jest podzielone na arcade, games on demand, indie games i xbox originals a dokladnie to zakladka game --> game marketplace ---> zakladka games ----> game type powinien byc latwiejszy dostep do tego tak samo jak do filmikow z seri inside xbox, ign, itp moze ktos powiedziec mi jak dziala to cale save'owanie w chumerze ? bo z tego co mi sie wydaje to system nie zapisuje rownoczesnie na dysku i w chmurze tylko trzeba sobie wybrac ze albo dysk albo chumra ;/ jak probowalem skopiowac profil lub save'y z forza4, gow 3 to byla informacja ze tego nie mozna kopiowac, natomiast przeniesc mozna bylo bez problemu Edytowane 8 grudnia 2011 przez kubson Cytuj
Mani 685 Opublikowano 8 grudnia 2011 Opublikowano 8 grudnia 2011 w grach masz wybor z osobna jest podzielone na arcade, games on demand, indie games i xbox originals a dokladnie to zakladka game --> game marketplace ---> zakladka games ----> game type O tym to ja juz od miesiąca wiem. Tylko mowie ze głupio teraz to wyglada. Powiedzmy szukasz jakiejs gry arcade na "S" wiec aby ją odszukać to musisz w "arcade" sortowac wg. tytulu. Ew. szukać "A-Z" wśrod wszystkich gier co tez mnie sie do konca nie podoba bo wszystko jest tam nawalone (arcade,GOD,Indie) a wolałbym by dla wszystkich oddzielnie byl przegląd "A-Z". Cytuj
Ins 5 757 Opublikowano 8 grudnia 2011 Opublikowano 8 grudnia 2011 (edytowane) Pytanie do ludzi co mieli bete. Czy po akceptacji regulaminu zniknęła wam zakładka "preview" ? Bo wciąż mam ją u siebie i mnie wkurza. Też brałem udział w becie i niestety zakładka "preview" nadal widnieje w dashu. Nie jest czasem tak, ze nadal bierzecie udzial w becie bo bedziecie jeszcze sprawdzac Youtube oraz inne rzeczy, ktore maja byc pozniej dodane ? Edytowane 8 grudnia 2011 przez Ins Cytuj
Mani 685 Opublikowano 8 grudnia 2011 Opublikowano 8 grudnia 2011 Ins nie dostalem takiej informacji. Cytuj
easye 3 373 Opublikowano 8 grudnia 2011 Opublikowano 8 grudnia 2011 Gry zapisane w chmurze trzeba aktywowac i teraz moje pytanie-zapisuja sie w obu miejscach, na dysku i serwerach? Też mnie to interesuje. Jeżeli nie działa to na zasadzie backup'u save'ów zapisanych na dysku to mam taką chmurę w pupie. Nie dziala, ale savy z chmury mozna kopiowac przenosic na dysk i na odwrot, wiec jest okejos! Cytuj
Keymaker 25 Opublikowano 9 grudnia 2011 Opublikowano 9 grudnia 2011 Skrobnąłem na Gram.pl opis i test tego nowego Dasha Aktualizacja Dashboardu - salonowe rewolucje Microsoftu Ja się mocno jaram, potencjał "Aplikacji" jest ogromny, aczkolwiek polaczki dostaną pewno jakieś skrawki tego, co dekadencki Zachód. No i serio, kanał o bejsbolu? Przecież zasady tej gry zna kilka osób w Polsce i to pewnie dokładnie tyle ile pracuje w ambasadzie USA :potter: Cytuj
Salwador 189 Opublikowano 10 grudnia 2011 Opublikowano 10 grudnia 2011 A mi się co chwila konsole Slim wiesza po tym update!!Ale głównie gdy odpalam CoD MW3 multi lub ten CoD ELite.Odłancza mnie od live a następnie próbuje się połączyć i tak mi konsola właśnie wisi.Ktoś ma podobne problemy? Cytuj
easye 3 373 Opublikowano 10 grudnia 2011 Opublikowano 10 grudnia 2011 Mi w slimce MW3 co jakos czas sie przycinal nawet na starym dashu... Cytuj
Daddy 4 226 Opublikowano 10 grudnia 2011 Autor Opublikowano 10 grudnia 2011 Ciekawa sprawa że na PL koncie komendy głosowe są zablokowane a na koncie US w większości mamy polskie komendy jak: sieci społecznościowe, moje gry, usuń, szczegóły, galeria, itd. Kolejny plus że nie robiłem migracji głównego konta na PL... Obsługa dasha i xbl marketplace za pomocą kinecta jest znacznie lepsza niż poprzednio, teraz cały dash (poza zakładką settings) można obsługiwać głosowo lub ruchowo, wszytko działa jak powinno. Cytuj
Yap 2 794 Opublikowano 10 grudnia 2011 Opublikowano 10 grudnia 2011 (edytowane) odłancza Nie ma takiego słowa. Nowy dash jest w deskę. Nic więcej nie potrzebuję. Wszystko u mnie działa jak trzeba. Edytowane 10 grudnia 2011 przez Yap Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi