Daddy 4 226 Opublikowano 14 grudnia 2011 Autor Opublikowano 14 grudnia 2011 (edytowane) jednak jest w HD Może coś poprawili albo jak wieczorem odpaliłem na szybko to net mulił, YT w x360 chyba działa jak zune video, nie wybierzemy rozdzielczości bo player sam dopasowuje jakość video odpowiednią do naszego neta w danej chwili, nie wiem czy jest możliwość zrobienia pauzy i dogranie lepszej jakości. U mnie teraz wszystko ładnie leci w HD. najlepiej wyszukajcie ''1080p'' lub ''Dr. Seuss The Lorax'' Edytowane 14 grudnia 2011 przez Daddy Cytuj
Gość Opublikowano 14 grudnia 2011 Opublikowano 14 grudnia 2011 Działa HD, świetnie - filmiki wyglądają doskonale. Cytuj
Gość Soul Opublikowano 14 grudnia 2011 Opublikowano 14 grudnia 2011 No właśnie tak czytam co wy (pipi)icie bo mi HD działa od samego początku, tylko pytanie czy można samemu ustawić rozdziałkę czy filmiki odpalają się automatycznie w najwyższej możliwej ? Sam youtube zrobiony kapitalnie. Cytuj
milekp 78 Opublikowano 14 grudnia 2011 Opublikowano 14 grudnia 2011 No to ja jestem ciekaw i sprawdzę jak to działa dzisiaj bo wczoraj żadnego HD nie było. Były tylko materiały, które w podpisie miały 1080p. Nie wiem od czego to zależy i chciałbym wiedzieć bo mimo, że i konsola ma sztywno ustawione 1080p, TV to samo, net mam w teorii 200/100Mb (w praktyce przez wifirifi idzie jakieś 40/40) a filmiki wyglądały koszmarnie. Cytuj
easye 3 373 Opublikowano 14 grudnia 2011 Opublikowano 14 grudnia 2011 (edytowane) Heh, a mnie skolei te wszystkie facebooki, YT, Twitery na tej konsoli nie interesuja. W dobie laptopow, netbookow, tabletow dla mnie to jest zbedny bajer. Co do chmury, to widze, ze bedzie sluzyc jedynie jako kopia, raz, ze bez Golda nie jest dostepna, dwa, ze jak nagle Xbox Live przestanie na moment dzialac, badz sami bedziecie mieli problem z siecia zobaczycie napis NEW Game Edytowane 14 grudnia 2011 przez easye Cytuj
Gość majsterrPL Opublikowano 16 grudnia 2011 Opublikowano 16 grudnia 2011 Dlaczego na stronie głównej sieci społecznościowych są wyświetlone akurat te 3 konkretne osoby? Cytuj
grykom 283 Opublikowano 16 grudnia 2011 Opublikowano 16 grudnia 2011 easye - chyba nie bardzo wiesz jak działa chmura. Wszystko jest na dysku tylko jest synchronizowane z serwerem. Jak live padnie save'y będą nadal. Cytuj
Juventusek 3 Opublikowano 16 grudnia 2011 Opublikowano 16 grudnia 2011 a powiedzcie mi gdzie znajdę to radio? Cytuj
Fenikz 89 Opublikowano 16 grudnia 2011 Opublikowano 16 grudnia 2011 na amerykanskim marcetplace Cytuj
Netor 0 Opublikowano 16 grudnia 2011 Opublikowano 16 grudnia 2011 na amerykanskim marcetplace No jest, ale tam trzeba mieć założone konto, a przy zakładaniu (przynajmniej przez przeglądarkę) wyskakuje komunikat o niedostępności usługi w danym kraju (prawdopodobnie sprawdza po adresie IP). Czyli pewnie trzeba będzie i tak kombinować jakoś (proxy itd)? Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 16 grudnia 2011 Opublikowano 16 grudnia 2011 Jestem w szoku jak dobrze zintegrowany jest Youtube z dashem O_o Spodziewałem się jakiegoś prostego okienka, a tu cały podsystem jest i do tego śliczna kolorystyka Cytuj
Daddy 4 226 Opublikowano 16 grudnia 2011 Autor Opublikowano 16 grudnia 2011 na amerykanskim marcetplace No jest, ale tam trzeba mieć założone konto, a przy zakładaniu (przynajmniej przez przeglądarkę) wyskakuje komunikat o niedostępności usługi w danym kraju (prawdopodobnie sprawdza po adresie IP). Czyli pewnie trzeba będzie i tak kombinować jakoś (proxy itd)? nie, zakładasz konto na US z poziomu konsoli, ściągasz aplikacje z radiem i wracasz na swoje główne Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 16 grudnia 2011 Opublikowano 16 grudnia 2011 (edytowane) Dziwne, jak przeskakuję na konto US to mam wszystko poblokowane, wchodzę w social aps i dopiero wtedy wszystko się wyświetla. PS. Daddy jutro dostajesz plusa za te IheartRadio PS2. Żeby tylko nie dali blokady na IP na te apsy. Edytowane 16 grudnia 2011 przez DonSterydo Cytuj
Netor 0 Opublikowano 16 grudnia 2011 Opublikowano 16 grudnia 2011 na amerykanskim marcetplace No jest, ale tam trzeba mieć założone konto, a przy zakładaniu (przynajmniej przez przeglądarkę) wyskakuje komunikat o niedostępności usługi w danym kraju (prawdopodobnie sprawdza po adresie IP). Czyli pewnie trzeba będzie i tak kombinować jakoś (proxy itd)? nie, zakładasz konto na US z poziomu konsoli, ściągasz aplikacje z radiem i wracasz na swoje główne No tak, tylko mi chodziło o konto w serwisie iHeartRadio, a nie konto na XBL. Aplikację już dawno pobrałem z konta US (XBL), natomiast do większości aplikacji na innym koncie na XBL nie miałem dostępu, bo prosiło o zalogowanie na swoje konto na stronie radia. A takowego konta nie byłem w stanie założyć, bo sam Xbox prosi o rejestrację przez stronę, a tam jest blokada regionalna. Ale rzeczywiście aplikacja działa i nie wymaga konta na stronie iHeartRadio, jakoś przegapiałem ten jeden kafelek (Stations --> Browse Live), gdzie się o nic nie czepia i można słuchać stacji radiowych . Dzięki. Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 16 grudnia 2011 Opublikowano 16 grudnia 2011 Aplikacja świetna. Jedyny minus to, że bez konta na stronie nie możemy sobie zapisać ulubionych stacji i to by chyba było na tyle. Cytuj
MrNorbi 38 Opublikowano 16 grudnia 2011 Opublikowano 16 grudnia 2011 Minusy YT: -Brak sugerowanych fraz podczas wyszukiwania -nie da się chyba zajrzeć w historię odtwarzanych filmików, a to by mi się przydało. Reszta chyba ok, ogólnie fajna opcja z tym YT, będzie się przydawał na pewno, tylko bez sensu, że tylko dla Goldów... Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 17 grudnia 2011 Opublikowano 17 grudnia 2011 (edytowane) Napiszę w skrócie jakie aplikację są dla nas dostępne. Na polskich konach z goldem działają następujące aplikacje z Marketplace US: - iHeartRadio - SyFy (jakieś internetowe seriale SF) - TMZ (taki wideo pudelek) - Today (jakieś wideo newsy ze świata) Polacy na kontach US bez golda mogą korzystać z: - Zune (jak ma się golda to dostaje się darmowy dostęp do muzyki i teledysków) Polacy na kontach US z goldem mogą korzystać z: - last.fm (bez golda jest darmowy trial 170 minut) PS. Na chmurę można kopiować savey tylko pojedynczo ?? Edytowane 17 grudnia 2011 przez DonSterydo Cytuj
easye 3 373 Opublikowano 17 grudnia 2011 Opublikowano 17 grudnia 2011 (edytowane) easye - chyba nie bardzo wiesz jak działa chmura. Wszystko jest na dysku tylko jest synchronizowane z serwerem. Jak live padnie save'y będą nadal. No niestety nie. Przyklad: odpalilem raymana, konsola zapytala mnie gdzie chce przechowywac save. Kliknalem ze w chmurze. Save na dysku nie zrobil sie z automatu, odlaczylem siec zrestartowalem konsole, wlaczam raymana i co? Tylko opcja new game. Podlaczylem siec save byl widoczny. Edytowane 17 grudnia 2011 przez easye Cytuj
Il Brutto 1 624 Opublikowano 17 grudnia 2011 Opublikowano 17 grudnia 2011 Panowie jak wyświetlić listę aktualnie pobieranych plików? Cytuj
Gość Ofsajd Opublikowano 17 grudnia 2011 Opublikowano 17 grudnia 2011 tak jak wcześniej: włączasz "przewodnik Xbox" (ten przycisk z logo Xbox'a na padzie ) -> zakładka "Rynek" -> aktualnie pobierane pliki i taaadaaa! 2 Cytuj
Pitrex 1 Opublikowano 17 grudnia 2011 Opublikowano 17 grudnia 2011 easye - chyba nie bardzo wiesz jak działa chmura. Wszystko jest na dysku tylko jest synchronizowane z serwerem. Jak live padnie save'y będą nadal. No niestety nie. Przyklad: odpalilem raymana, konsola zapytala mnie gdzie chce przechowywac save. Kliknalem ze w chmurze. Save na dysku nie zrobil sie z automatu, odlaczylem siec zrestartowalem konsole, wlaczam raymana i co? Tylko opcja new game. Podlaczylem siec save byl widoczny. hmm...A nie lepiej mieć save'y i na dysku i w chmurze ? wystarczy zrobic sejwa na dysku a potem skopiowac do chmury i wsio z glowy ? Cytuj
easye 3 373 Opublikowano 17 grudnia 2011 Opublikowano 17 grudnia 2011 pisalem o tym strone wczesniej... Cytuj
kudlaty88 489 Opublikowano 18 grudnia 2011 Opublikowano 18 grudnia 2011 Czy tylko u mnie filmy DVD po aktualizacji wyglądają jak g*wno?? Wcześniej wszystko było ok a teraz to jakaś katastrofa. Piksele widać z kilku metrów,obraz jest rozmazany WTF?? Xbox mi się rozpada czy zrypali coś w aktualizacji?? Cytuj
Daddy 4 226 Opublikowano 18 grudnia 2011 Autor Opublikowano 18 grudnia 2011 don - last.fm jest zablokowany na IP, ściągniesz, odpalisz aplikacje ale muzyki jak w iHeartRadio już nie ;] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi